artikel uit BN De Stem (06/12/2001)

Copyright BN/DeStem, Uitgeversmaatschappij Zuidwest Nederland

 

OP TRAININGSKAMP NAAR LANZAROTE
Artikel uit BN De Stem

Jeroen Blijlevens, Servais Knaven, Max van Heeswijk en Martin van Steen pakken vandaag het vliegtuig naar Lanzarote (Canarische Eilanden), waar het viertal een week lang in de zon hoopt te kunnen trainen.Foto: Cor Viveen

Gisteren pikte het bij Domo-Farm Frites herenigde duo Blijlevens/Knaven zijn maatje Van Steen op voor een laatste kille Hollandse trainingstocht. Blijlevens mocht deze week voor het eerst zijn Domo-outfit aantrekken. De jaarcontracten lopen sinds kort van 1 december tot 1 december. Hij heeft twee seizoenen lang gescheiden gewerkt van zijn compaan Knaven.
De sprinter moet het de komende maand nog even doen met het oude tenue van de sterk Nederlands getinte Belgische formatie. In januari wordt de nieuwe koerskleding gepresenteerd. "Er komt iets meer blauw in", is het enige wat Knaven erover kwijt mag.

Martin van Steen verdedigt volgend jaar bij de amateurs de kleuren van DJR/MGI. Voor hem was er geen plaats meer bij de profs van Bankgiroloterij. De wedstrijdreeks van de amateurs komt iets later op gang dan die bij de profs. "In principe hoef ik dus ook niet zo snel in conditie te zijn als die anderen. Dat neemt niet weg dat ik het prettig vind om nu al naar Lanzarote te gaan. Ik kan er de basis leggen voor mijn latere training", aldus de Dongenaar. Het had weinig gescheeld of Van Steen was noodgedwongen thuisgebleven. Afgelopen zaterdag viel hij tijdens een gezamenlijke bostraining in Dongen zo hard op zijn hoofd, dat hij twee dagen ter observatie in het ziekenhuis van Oosterhout moest blijven. "In het begin was ik een heel stuk van de film kwijt. Gelukkig is mijn geheugen nu helemaal terug." Nu ook kent Van Steen de oorzaak van de val. "Ik wilde afstappen voor een op het pad liggende boomstam. Mijn voet bleef echter vastzitten in het pedaal, waardoor ik voorover viel met mijn hoofd op de boomstam."

Één ding weet Van Steen nu zeker: "Draag tijdens een training in het bos altijd een helm." Knaven zette hem zondag al op tijdens zijn trainingsrit. Samen met de hele Domo-ploeg was de winnaar van Parijs-Roubaix afgelopen weekeinde in Brussel aanwezig bij een eerste kennismakingsbijeenkomst. De maten voor de kleding werden er tevens opgemeten. Hoewel ploegleider Patrick Lefevere op het scheiden van de markt opvallend actief was, valt het aantal nieuwkomers bij Domo volgens Knaven reuze mee. "Leon van Bon, Jans Koerts, Frank Vandenbroucke, Sven Vanthourenhout, Jurgen van Goolen en Jeroen, dat zijn ze wel."

Na Lanzarote gaan de wegen van Blijlevens en Knaven alweer snel uit elkaar. Knaven koerst vanaf half januari in Australië. Blijlevens stapt na een aantal trainingskampen begin februari op in Mallorca.