Filmkeuze van Servais Knaven

Servais Knaven (33) start zondag in de roemruchte wielerklassieker Parijs-Roubaix (Ned2, 12.10). die hij in 2001 won.

Favoriete film
“Een film die is blijven hangen is Forrest Gump. Ik denk omdat naast de humor de opzet mij wel aansprak. En dan bedoel ik die ouwe beelden die ze in de film hebben verwerkt. Dat Forrest Gump bijvoorbeeld naast John F. Kennedy op een podium staat. Heel apart en erg leuk om te zien.”

Favoriete acteur m/v
“Mijn favoriete acteur is… hoe heet-ie nou? Die van Wayne’s world en Austin Powers. Mike Myers. Ik kan altijd heel erg om hem lachen, de rollen die hij speelt en de manier waarop hij speelt. Hij doet bovendien drie of vier rollen in die film. Ja, ik vind hem gewoon heel goed. En de films die ik van hem gezien heb ook.”

Favoriete regisseur
“Buh, dat weet ik echt niet. Regisseurs zeggen mij niks. Ik zie soms staan “gemaakt door de regisseur van die en die film” en dan denk ik wel eens: o, dat was een goeie film, dan zal deze ook wel goed zijn. Maar namen onthoud ik niet. Daar ben ik te weinig filmman voor.”

Favoriete scène
“Legendarisch is natuurlijk die scène uit ‘Basic instinct’, haha. Maar of dat nou mijn favoriete scène is..? Ik ga toch terug naar Forrest Gump, naar het moment dat hij op dat bankje bij de bushalte tegen een vrouw, geloof ik, zegt: “Life is like a box of chocolates, you never know what gonna get”. Hij zegt dat op die voor hem typerende droge manier en met die monotone stem. Bovendien zit er heel veel waarheid in.”

Clemens Dericks