Telegraaf - woensdag 12 mei 2004

Servais Knaven heeft besloten om komende zomer alsnog de Tour de France te rijden. Vorig jaar meldde de Gelderlander na zijn ritzege in Bordeaux dat het in principe zijn laatste Ronde van Frankrijk was.
"En zo dacht ik er enkele weken geleden ook nog over", aldus Knaven. "Daarna heeft Tom Boonen mij benaderd of ik niet met hem mee wilde gaan. Ik zou een ideale steunpilaar zijn om samen met Stefano Zanini zijn massasprints voor te bereiden. Uit zijn vraag sprak zoveel respect dat ik nu weer gemotiveerd ben om straks in Luik van start te gaan."
Knaven debuteerde bij TVM als meesterknecht voor Jeroen Blijlevens in de Tour. "In mijn eerste drie rondes maakte ik onderdeel van de trein voor Jeroen. In mijn laatste Tours zal ik dezelfde rol voor Boonen vertolken. Daarnaast komen er altijd ritten waar ik als vrijbuiter voor mijn eigen kans mag rijden."
Manager Patrick Lefevere van QuickStep-Davitamon verklaarde gisteren dat hij op korte termijn de contracten van zowel Servais Knaven als Bram Tankink wil verlengen. "Het liefst blijf ik bij Lefevere", zei Knaven.
"Binnen een minuut kunnen we eruit zijn, want ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Mijn rol in de ploeg is echter veranderd nu Boonen zich als topsprinter in de semi-klassiekers heeft ontwikkeld. De Scheldeprijs, Gent-Wevelgem en Harelbeke zijn ook wedstrijden waar ik goed uit de voeten kan. De komende jaren zal ik me daar moeten wegcijferen voor Boonen. Daar heb ik geen probleem mee, maar er zal wel een waardering tegenover moeten staan. Er zijn immers ook andere aanbiedingen."