zaterdag 10 juli 2004

"België geeft Boonen geen krediet"
Kamergenoot Servais Knaven laakt gebrek aan geduld voor jonge ploegmaat

ANGERS - "Stakker!" Een beetje een vreemde begroeting als je iemand die net een rit in de Tour gewonnen heeft om de hals valt, maar niemand die er aanstaat aan nam. De knuffel die Tom Boonen en kamergenoot Servais Knaven net voorbij de finish uitwisselden was hartverwarmend. Het leek wel of de man die de Balenaar mee in de Tour-ploeg van Quick Step Davitamon wilde zelf gewonnen had, zo blij was de naar Meerle uitgeweken Nederlander. "Voor Tom, voor mezelf, voor de hele ploeg."

Ze delen al een poosje dezelfde kamer, Servais Knaven en Tom Boonen. En ze kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Veel lief gedeeld in het voorjaar, veel leed in de dagen die de rit van gisteren voorafgingen.

"Je hoort een jongen van 23 die aan zijn eerste Tour bezig is wat ademruimte te geven. Deze wedstrijd is gewoon niet met een andere koers te vergelijken. Iedereen begrijpt dat, behalve de Belgen. Tom heeft er zich een paar keer echt druk om gemaakt, vooral onmiddellijk na de wedstrijd. 's Avonds koelde hij gelukkig weer snel af, maar ik denk dat hij wat blij is dat hij nu een paar mensen de mond heeft kunnen snoeren."

Voor Knaven had Boonen zelfs die rit in Angers niet nodig om te bewijzen dat hij goed bezig was. De ploeg heeft dan ook op geen enkel moment aan de kwaliteiten van de jonge Vlaming getwijfeld.

"In onze ogen had Tom niet gefaald. Net daarom zijn we zonder morren opnieuw gaan werken in zijn dienst. Je verliest nu eenmaal meer dan je wint. En het komt er gewoon op aan te blijven proberen tot het een keertje lukt. Boonens seizoen was nu al mooi, en nu wordt het helemaal schitterend."

Copyright: Gazet van Antwerpen - Het belang van Limburg