DE SMAAK VAN... Servais Knaven

Quick Step-coureur Servais Knaven (33) start zondag in de roemruchte wielerklassieker Parijs-Roubaix (Ned. 2, 12.10), die hij in 2001 won, tot nu toe als laatste Nederlander.

BOEK
Ik ben geen lezer, nooit geweest. Maar Hannibal van Thomas Harris kon mij toch wel boeien. De slimmigheid van Hannibal, de manier waarop hij alles doordacht had, was mooi en gedetailleerd beschreven. Spannend en makkelijk te lezen.

FILM
Forrest Gump is een film die is blijven hangen. Ik denk omdat naast de humor de opzet mij wel aansprak. En dan bedoel ik die ouwe beelden die ze in de film hebben verwerkt. Dat Forrest Gump bijvoorbeeld naast John F. Kennedy op een podium staat. Heel apart en erg leuk om te zien.

CD
Ik ben van jongs af aan al fan van Bruce Springsteen. Zijn beste cd vind ik toch Born in the USA. Jeugdsentiment ook misschien, maar daar staan gewoon allemaal goeie nummers op. Fijne muziek, ook voor op de fiets, een training vliegt dan voorbij. Ik krijg er altijd een vrolijk gevoel van.

RADIO
Ik luisterde vroeger altijd naar Curry & Van Inkel. Daar zette ik op vrijdagavond de radio wel voor aan, van 7 tot 9. Maar ook, moet ik erbij zeggen, om de mixen van Ben Liebrand op te nemen, hè. Aan elkaar geplakte muziek met een lekkere bas eronder. Dat vond ik mooi, ja.

TELEVISIE
De humor van Jiskefet is de humor waar ik van houd en ook wel de humor die ik heb, denk ik. Een beetje droge humor, maar ook humor waarover je na moet denken. Sinds Debiteuren/crediteuren en de Lullo’s mis ik eigenlijk geen enkele uitzending. Ik heb ook bijna alles op video en dvd. Alleen De dierenwinkel niet. Dat vond ik een beetje te langdradig.

INTERNET
Ik kijk elke dag even op cyclingnews.com om op de hoogte te blijven van uitslagen en nieuwtjes. Je moet toch de concurrentie een beetje in de gaten houden, hè, en die wielersite wordt twee keer per dag geüpdatet.

ACTIEF
Ik wil – als DJ Knavo – nog wel eens zelf mixen maken: muziek knippen en bewerken. Dat gaat mij redelijk af. Veel dance en trends. En dan op een cd’tje branden voor mijn ploegmaats.

door Clemens Dericks