Tom Boonen pleit voor Servais Knaven
Van onze verslaggever

Als het aan Tom Boonen ligt, wordt Servais Knaven een van zijn belangrijkste ploegmaats tijdens de komende Tour de France. De Belg, die gisteren met de Scheldeprijs zijn derde prijs in drie weken won, heeft de Gelderlander nodig om massasprints in zijn voordeel te beslissen.

Knaven zelf twijfelt nog. ,,Maar als de ploegleiding mij vraagt mee te gaan, lijkt het me bijna logisch dat ik ook ga'', zei hij gisteren. Knaven won vorig jaar de etappe naar Bordeaux en verwierf zich daarmee een plek in de Nederlandse Tour-historie.

,,Servais is de gedroomde man voor mij'', zei Boonen die eerder de E3 Prijs Vlaanderen en Gent-Wevelgem won. ,,Hij brengt rust in de ploeg, hij weet hoe hij de rest moet mennen. Bovendien voelt Servais de koers goed aan. Ik heb hem straks hard nodig.'' Gisteren bedankte Boonen de routinier uitbundig. ,,Volgende keer slaap ik weer bij je'', vertrouwde hij Knaven toe. Knaven: ,,Hahaha, iedere keer als hij wint, heeft hij de nacht ervoor bij mij op de kamer geslapen. Hij wil ook graag een Nederlandstalig iemand naast zich. Afgelopen zaterdag sliep hij bij iemand anders. Daarom won hij Parijs-Roubaix ook niet.''