klik hier om deze pagina te vernieuwen!


Servais geniet momenteel van een welverdiende vakantie.
De volgende wedstrijd: 2 mei 2004, het a
fscheidscriterium van Johan Museeuw in Gistel

 

zondag 18 april 2004

. Nieuwe foto's Parijs-Roubaix
geplaatst door Kim


Gisteren kreeg ik van Michel Wortman, 6 zwart/wit foto's uit Parijs-Roubaix in mijn mailbox. Michel ging vorige week met een stel vrienden naar Parijs-Roubaix, ze hadden post gevat in zone 15 'Het bos van Wallers'. Plots stond Servais vlak voor hun stil met pech.
De beelden van Servais die we op TV niet zagen, kunnen we jullie nu via de site laten zien.

Uiteraard had ik liever een actiefoto van Servais in het bos gezien. Maar ja, het liep vorige week net iets anders. Michel bedankt voor deze bijzondere foto's. En volgend jaar maak je voor ons die actiefoto in het bos hé!

Klik hier om het fotoalbum van Parijs-Roubaix te openen.



donderdag 15 april 2004

. 4 nieuwe foto's uit Parijs - Roubaix
geplaatst door Kim


Gisteren stonden er al een aantal foto's uit Parijs-Roubaix op de site die gemaakt waren door Pim Vermeulen. Vandaag kreeg ik van Daan Vermeulen ook nog een aantal mooie actiefoto's vanuit de Hel.
De broers Pim en Daan zijn oude clubgenoten van Servais en bezochten dit alweer voor de 3e keer Parijs-Roubaix. Klik hier om het fotoalbum van Parijs-Roubaix te openen.

En jongens, nog bedankt voor jullie prachtige bijdage aan de site!

. Knipsels uit de kranten van gisteren en vandaag
geplaatst door Kim
  • Tom Boonen pleit voor Servais Knaven
    Klik hier voor het krantenknipsel uit het AD

  • De Leeuw heeft zijn welp op tijd groot
    Klik hier voor het krantenknipsel uit BN de Stem

  • Angst bij de keienvreters
    Klik hier voor het krantenknipsel uit BN de Stem

  • De filmkeuze van Servais
    Klik hier voor het knipsel uit de KRO MIKROGIDS


woensdag 14 april 2004

. Uitslag en foto's van de Scheldeprijs
geplaatst door Kim


De Scheldeprijs stond vandaag in het teken van het afscheid van Johan Museeuw. De Grote Markt in Antwerpen was vanmorgen volgestroomd met supporters om afscheid te nemen van Johan.

De wedstrijd werd vandaag gekleurd door Nico Mattan en Andy Cappelle. Met z'n tweeën gingen ze na 70 km wedstrijd in de aanval. Cappelle hield stand tot vlak voor het ingaan van de laatste plaatselijke ronde in Schoten. In de finale probeerde Mattan het nog alleen, maar hij werd in de laatste plaatselijke ronde voorbij gereden door Johan Museeuw.
Het publiek op de markt in Schoten, applaudisseerde en juichte op het moment dat Johan in de aanval ging. Iedereen gunde hem nog een laatste overwinning. Maar onder impuls van FDJeux.com en Lotto-Domo kwam het peloton terug en werd het in de straten van Schoten een massasprint.

En ja hoor, het was weer Tom Boonen die de sprint won voor McEwen. Servais finishte 102e en heeft vandaag voor de ploeg weer hard gewerkt. Dit is weer een prachtig resultaat voor de ploeg.

Het was vandaag een mooi afscheid van Johan Museeuw. Indrukwekkend hoeveel supporters er vandaag in Antwerpen en Schoten aanwezig waren.

Het verslagje van Servais volgt later op de website.

Klik hier voor een aantal foto's gemaakt door Tim de Waele van Iso Sport en Cor Vos.

. Foto's Parijs-Roubaix
geplaatst door Kim


Vanavond heb ik een aantal foto's uit Parijs-Roubaix op de site geplaatst.
Van Pim Vermeulen kreeg ik een leuk mailtje met een aantal mooie foto's van bij de start in Compiègne en ook nog een actiefoto van Servais.
De andere 3 foto's zijn van onze huisfotograaf Tim de Waele van ISO SPORT

Klik hier voor de foto's!


dinsdag 13 april 2004

. Vooruitblik op de Scheldeprijs
geplaatst door Kim


Morgen gaat Servais van start in de Scheldeprijs, dit is alweer de laatste voorjaarskoers die op het programma van Servais staat. Wat gaat de tijd toch snel hé!
De Scheldeprijs wordt dit jaar voor de 92e keer georganiseerd en het zal een hele bijzondere editie worden. Johan Museeuw neemt morgen in Schoten afscheid. De organisatie heeft een speciaal programma rond het afscheid van Johan georganiseerd. Zo zal Johan voor de start ontvangen worden op het stadhuis van Antwerpen en zal hij op het startpodium gehuldigd worden. Na de wedstrijd volgt er in Schoten nog een huldiging en is er een groot feest georganiseerd.

Vlaanderen zal morgen op grootste wijze afscheid nemen van de Leeuw van Vlaanderen, Johan Museeuw.

De VRT zal morgenmiddag vanaf 14u00 een 3 uur durende rechtstreekse uitzending maken via Canvas, die geheel in het teken van het afscheid van Johan Museeuw zal staan. Uiteraard zal de finale van de Scheldeprijs ook rechtstreeks in dat speciale programma worden uitgezonden.

Het peloton vertrekt morgenmiddag om 11u30 op de Grote Markt van Antwerpen en de aankomst is voorzien rond 16u30 aan de Churchilllaan in Schoten.

Morgenavond meer nieuws vanuit de Scheldeprijs!



maandag 12 april 2004

. Parijs - Roubaix
geplaatst door Servais


Gisteren heb ik meegemaakt, dat Parijs-Roubaix ineens voorbij kan zijn als je op een verkeerd moment pech krijgt.
In het Bos van Wallers viel een renner net voor mij. Ik moest uitwijken en belandde in de dranghekken. Toen ik weer op de fiets zat, lag eerst mijn ketting eraf. Ben ik weer moeten afstappen, de ketting goed gelegd en opnieuw weggereden. 5 meter verder trapte ik mijn derailleur eraf. Ik moest toen wachten op de volgwagen. Ik pakte een nieuwe fiets en heb de achtervolging ingezet. Op dat moment wist ik al dat een goede klassering er niet meer inzat.
Samen met Max van Heeswijk sloot ik 30 kilometer later aan bij een groep van een man of 30. Hier heb ik in gezeten tot 20 kilometer voor de finish. Op 1 van de laatste stroken ben ik samen met Marichal uit deze groep weggereden. Even later haalden we Aart Vierhouten in, die 4 keer had lekgereden. Ik finishte nog als 33e, wat ik niet verwacht had.
Een dag dus om snel te vergeten, maar in vergelijking is hetgene wat mij overkwam niks met wat Johan Museeuw meemaakte. Dat is pas echt erg. Het was mijn 10e Roubaix en het was de eerste keer dat ik echt tegenslag had in deze wedstrijd. Als je alles in verhoudingen bekijkt, valt dat eigenlijk best nog mee. Maar het blijft natuurlijk balen, zeker ook omdat het tot dan toe heel erg lekker ging. Woensdag gaan we het nog maar eens proberen.



Zondag 11 april 2004

. Parijs-Roubaix
geplaatst door Kim


Magnus Backstedt heeft de 102e editie van Parijs-Roubaix gewonnen. De renner van Alessio was de snelste in de eindsprint van een kopgroep van vier renners. Tristan Hoffman eindigde als tweede, voor de Brit Roger Hammond en de Zwitser Fabian Cancellara.

In het bos van Wallers viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Een dertigtal renners scheidden zich af en zouden onder elkaar uitmaken wie deze editie van de Hellenklassieker zou winnen.

Servais reed vandaag weer een sterke wedstrijd. Hij was steeds voorin in de wedstrijd te vinden en ging makkelijk mee over de kasseistroken. Man, wat ging dat soepel.
Helaas kreeg Servais in het bos van Wallers technische problemen. Heel jammer voor Servais, want er had zeker meer in gezeten vandaag.

Servais finishte 33e op 12'19.

Een verslagje van Servais met alle details over zijn wedstrijd volgt later op de site!



Zaterdag 10 april 2004

. Voorbeschouwing Parijs-Roubaix - deel 2 (UPDATE 16u30)
geplaatst door Kim


Wat een BLUNDER !
Vanmorgen stond er in het AD (Algemeen Dagblad) een stukje over Tristan Hoffman. In Algemeen Dagblad staan vaak hele mooie stukjes over het wielrennen. Ik krijg ook iedere dag netjes de SPORTKRANT in de bus. Maar vandaag maakte ze toch wel een blunder van formaat!
Dit stond er bij de inleiding van het artikel over Tristan: "Van de nog actieve rijders in het peloton zijn Tristan Hoffman en Léon van Bon de beste Nederlanders in de historie van Parijs-Roubaix. Vierde werden ze ooit. Hoffman zelfs twee keer."

Ik denk niet dat ik iets teveel heb gezegd!

Het feest begint vandaag al!
Op de Place du Palais, aan de voordeur van het beroemde kasteel van Compiègne, waar morgen de start plaatsvindt, worden vanmiddag alle deelnemers voorgesteld op een podium. Ook alle sponsors van de Société du Tour stellen zich daar voor. Het hele gebeuren begint om 14u00 en eindigt om 17u00.

Speciale fietsen:
Servais, Johan, Tom en Stefano krijgen morgen voor Parijs-Roubaix een speciale fiets ter beschikking. Hun fiets zal 2 centimeter langer zijn dan bij de andere renners. Voor de rest zal bij iedereen van de ploeg de voorvork iets meer gebogen zijn en worden er tubes opgelegd van 25 mm dik.

Nieuw krantenknipsel ONLINE
Vandaag stond er in de rubriek 'De achtergrond' van de TELEGRAAF een stukje over Peter Post en Servais Knaven. 'Het karakter van een kei' door Raymond Kerckhoffs.
Klik hier om het artikel te lezen (met dank aan de redactie van de TELEGRAAF)

Nieuwe foto's ONLINE !
Ook van Tim de Waele van ISO SPORT kregen we vandaag een aantal schitterende foto's van de Quick Step Davitamon ploeg op verkenning in de hel.
Klik hier voor de foto's!

Nieuw filmpje ONLINE !
Nadat gisteren NOS Studio Sport en het VRT journaal de eerste beelden van de verkenning van de Quick Step Davitamon ploeg uitzonden, was het vanmiddag het VTM Nieuws die een reportage uitzond in het nieuws van 13u00.
Klik hier voor de reportage van VTM


. Voorbeschouwing Parijs-Roubaix - deel 1 (geplaatst 08u00)
geplaatst door Kim


Morgen is het zover. Paaszondag staat dit jaar in het teken van de 102de editie van Parijs-Roubaix. De start wordt traditiegetrouw gegeven in Compiège, en 261 km later worden de renners op de wielerpiste in Roubaix verwacht.

Parijs-Roubaix is uitgroeit tot één van de meest vooraanstaande wedstrijden en kreeg als bijnaam la Reine, de koningin. Toch staat de koers beter bekend als de 'Hel van het Noorden', vanwege het zware parcours over stoffige weggetjes en gladde kasseien. Parijs-Roubaix is een legendarische wedstrijd, met even legendarische winnaars.

Om Parijs-Roubaix te winnen moet je heel wat in huis hebben. Als je er de lijst met winnaars op naslaat, dan kom je heel wat grote namen tegen zoals Fausto Coppi, Louison Bobet, Rik van Steenbergen, Bernard Hinault en Eddy Merckx. De Nederlandse winnaars uit de historie van Parijs-Roubaix zijn Peter Post (1964), Jan Janssen (1967), Jan Raas (1982) en Hennie Kuiper (1983).

Op zondag 15 april 2001 (het was ook op PAASZONDAG!) kende Parijs-Roubaix de laatste Nederlandse winnaar. Onze Servais kwam bijna onherkenbaar als eerste aan in het Vélodrome van Roubaix. De beelden en het radio verslag zal ik nooit vergeten. Ik kan me nog precies de laatste kilometers minuut voor minuut herinneren. Ik heb het zo vaak opnieuw bekeken. Tja, Parijs-Roubaix is voor mij de allermooiste koers van het jaar. Een wedstrijd voor ECHTE mannen. Als klein manneke zat ik al voor de TV te kijken naar de mannen in Parijs-Roubaix. Het waren allemaal mijn helden.


De Quick Step Davitamon ploeg zal morgen met oa Johan Museeuw, Tom Boonen, Stefano Zanini en Servais aan de start verschijnen.
Vorig jaar stond Peter Van Petegem op het hoogste schavot in Roubaix, met Pieri en Ekimov aan zijn zij. Servais werd vorig jaar 7e.
Wie het dit jaar wordt valt moeilijk te voorspellen. Maar favorieten zijn er echt wel!

In de Vlaamse kranten werd er de afgelopen week al volop gespeculeerd. Gisteren nog, stond er op de sportpagina van 'Het Laatste Nieuws' een fotomontage van het podium van de wedstrijd van dit jaar! Jawel, het podium van dit jaar. 'Heerst Lefevere weer in de hel? Het podium voor 2004: 1. Museeuw, 2. Boonen en 3. Knaven.'
Van mij mag de volgorde ook net iets anders zijn hoor. Maar ik wens Servais morgen bovenal ontzettend veel succes in ZIJN wedstrijd en een mooie uitslag.

De Hel van het Noorden telt dit jaar 26 kasseistroken, en 3 supplementaire stroken die niet als strook in het roadbook staan.

De volgende kasseistroken staan morgen op het programma:

26 Troisville, rue de la Sucrerie (2200 m)
25 Viesly, rue de la Chapelle (1800 m)
24 Quievy, rue de Valenciennes (3700 m)
23 Quievy à Saint-Python (1500 m)
22 Haussy (900 m)
21 Saulzoir (1200 m)
20 Verchain-Maugre à Querenaing (1600 m)
19 maing (2500 m)
18 Monchaux sur Ecaillon (1600 m)
17 Haspres (1700 m)
16 Haveluy (2500 m)
15 Forêt d'Arenberg (2400 m)
14 Wallers (1000 m)
13 Hornaing à Wandignies-Hamage (3700 m)


12 Warlaing à Brillon (2400 m)
Tilloy à Sars et Rosieres (2400 m)
11 Orchies, chemin des Prières, chemin des Abattoirs (1700 m)
10 Auchy-Lez-Orchies (2600 m)
9 Mons en Pevele, Pavée de la Croix (3000 m)
8 Merignies, rue de la Rosée (700 m)
7 Pont-Thibaut (1400 m)
6 Le Moulin de Vertain (500 m)
5 Cysoing (100 m)
Bourghelles (400 m)
4 Camphin-en-pevele (1800 m)
3 Le Carrefour de l'arbre (2100 m)
Gruson (1100 m)
2 Hem (1400 m)
1 Roubaix - Espace Charsle Crupelandt (300 m)


Meer informatie over Parijs-Roubaix kan je hier terugvinden.

. Servais in de Studio en Mikro gids (geplaatst 16u00)
geplaatst door Kim


Deze week staat er in Studio (de KRO radio en tv gids) een artikel over 'De smaak van Servais Knaven'. Klik hier om het artikel te lezen.

Ook in de Mikrogids van de KRO staan 'de filmkeuze van Servais Knaven'. Op dit moment heb ik het artikel nog niet digitaal ontvangen van de KRO. Dit volgt zo snel mogelijk op de website!

 




vrijdag 9 april 2004

. Foto's en filmpjes verkenning parcours Parijs-Roubaix
geplaatst door Kim

Vandaag ging de Servais met de ploeg op verkenning in de Hel van het Noorden. De eerste foto's van deze verkenning van het parcours van Parijs-Roubaix staan online op de website.

Klik hier voor de eerste foto's!

Studio Sport en het VRT Journaal waren vandaag ook aanwezig bij de verkenning van het parcours door de mannen van Quick Step Davitamon..
Klik hier voor de reportage van NOS Studio Sport
Klik hier voor de reportage van het VRT Journaal

. Interview in maandblad FIETS
geplaatst door Kim


In het maandblad Fiets staat er deze maand een dubbelinterview met Tristan en Servais.
Klik hier om het artikel 'Kasseienvreters' te lezen. (Met dank aan de redactie van het maandblad FIETS)

 

. Nieuwe foto's Gent-Wevelgem
geplaatst door Kim


Vandaag heb ik een aantal nieuwe foto's in het fotoalbum van Gent-Wevelgem geplaatst.
Klik hier om het album te openen. Met dank aan Tim de Waele van ISO-SPORT.

 

 


donderdag 8 april 2004

. Gent - Wevelgem
geplaatst door Servais


Het was gisteren uiteraard een hele mooie dag voor de ploeg: Met 6 man mee op 25 en vanaf 60km voor de finish hadden we de wedstrijd volledig onder controle. We reden bij de eerste beklimming van de Kemmel weg. Er was op dat moment al een man of 10 voorop en op de Kemmel zijn we er met een aantal naar toe gereden. Bovenop zat ik mee, maar in de afdaling verloor ik de aansluiting, omdat ik toch wat bang was om te vallen. Een stukje verder sloot ik weer aan en vanaf toen liep alles perfect.
De 2e keer op de Kemmel kwam ik als eerste boven met Museeuw en Boonen in het wiel. Niemand van de kopgroep die probeerde te demareren. Dat zegt denk ik genoeg over het tempo dat we reden. Ook de laatste 40km werd er niet meer gedemareerd, dit ook door het tempo van Cretskens, Nuyens en Bodrogi. De wind stond veel van opzij en de wegen waren smal: buiten Museeuw, Boonen en ik, kon niemand lekker uit de wind rijden. De bedoeling was dat ik tot 800 meter op kop zou rijden, maar door een demarage van Mattan op anderhalve kilometer werd ons plan een beetje gedwarsboomd. Museeuw moest daardoor al eerder op kop komen en even raakte Boonen ingesloten. De laatste 200 meter waren dan ook nerveus voor ons, maar toen we zagen dat Tom zijn handen in de lucht gooide, konden wij ook juichend over de streep gaan. Een mooie collectieve prestatie gisteren. Heel belangrijk met het oog op zondag, waar je heel erg in het voordeel kunt zijn als je in de finale met meerdere ploegmaats voorop komt.
Veel mensen waren gisteren verbaasd over onze tactiek, maar op deze manier hadden we de meeste kans om te winnen. Boonen heeft al vaker aangetoond de snelste te zijn in een sprint. Wij waren met 6 man mee, dus konden we de boel bij elkaar houden. Het blijft natuurlijk een sprint, maar Boonen ging op deze manier wel heel fris naar de streep. Als wij gaan demareren, dan is het al heel moeilijk om alleen weg te rijden en als we met een groepje wegrijden is het voor mij of Johan moeilijker om te winnen dan voor Tom in de sprint. Bij demarages moet ook Tom mee gaan springen en dan staan de zaken er heel anders voor. Achteraf hebben we zeker de juiste tactiek gevolgd, maar vooraf was dit in onze ogen ook al zo.

Vanavond vertrek weer naar Wevelgem en morgen gaan we dan het parcours van Parijs-Roubaix verkennen. Daarna weer terug naar Wevelgem en zaterdagmiddag vertrekken we dan naar ons hotel in Compiegne.

Zondag ga ik ook weer op een speciale fiets rijden: dezelfde al die van vorig jaar. Hij is 2 cm langer dan de gewone fiets: 1 van voren en 1 van achteren.

 

. Interview met NOS Langs de Lijn
geplaatst door Kim


Gisteren na de wedstrijd gaf Servais een kort interview aan NOS Langs de Lijn.
Klik hier
om het interview te beluisteren. Met dank aan NOS Langs de Lijn.

 

 


woensdag 7 april 2004

. De Uitslag en een aantal foto's
geplaatst door Kim


Wat een hondenweer vandaag in Gent-Wevelgem. Vanmorgen bij de start in Deinze was het nog droog, maar tijdens de wedstrijd viel de regen met bakken uit de lucht.
Servais stond vanmorgen heel ontspannen bij de start in Deinze. Je zag dat hij er zin in had. Gent- Wevelgem is een koers die hem goed ligt, denk maar aan vorig jaar, toen het net niet lukte.

Met maar liefst zes renners waaronder Servais was Quick Step vertegenwoordigd in de beslissende ontsnapping. De kopgroep ontstond na de eerste beklimming van de Kemmelberg op 62 km van de finish. De overmacht van Quick Step was groot. In de finale hielden de mannen het tempo hoog, zodat ontsnappen onmogelijk werd. Tom Boonen maakte het in de straten van Wevelgem indrukwekkend af. Een schitterende finale en een mooie opsteker voor de ploeg!

Servais reed vandaag weer een hele sterke wedstrijd! Dit was weer genieten hoor.
Komende zondag staat de klassieker der klassiekers op het programma. Tjaa, hier in Vlaanderen hebben ze het ieder jaar over hun Mooiste koers 'de Ronde van Vlaanderen', maar dat is echt niets in vergelijking met Parijs-Roubaix. De komende dagen blikken we zeker nog vooruit naar de mooiste koers van het jaar. Ik kijk er al naar uit.

De uitslag van Gent - Wevelgem:
1 Tom Boonen (Bel) Quick.Step-Davitamon 4.58.47 (41.762 km/h)
2 Magnus Backstedt (Swe) Alessio-Bianchi
3 Jaan Kirsipuu (Est) AG2r Prévoyance
20 Johan Museeuw (Bel) Quick.Step-Davitamon op 0.09
21 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon

Klik hier voor een aantal foto's uit de koers van vandaag!

 

. 'Knaven begint zijn week' knipsel uit BN de Stem
geplaatst door Kim


Vanmorgen stond er in BN de Stem een artikel over Servais. Klik hier om het krantenknipsel "Knaven begint zijn week" (uit BN-de Stem - 7 april 2004) te lezen.

 

 


dinsdag 6 april 2004

. Nieuwe foto's Ronde van Vlaanderen
geplaatst door Kim


Vandaag heb ik weer een aantal nieuwe foto's in het fotoalbum van de Ronde van Vlaanderen geplaatst. Met dank aan Graham Watson en Luc Claessen. Klik hier om het album te openen.

 

. Morgen: Gent - Wevelgem
geplaatst door Kim


Servais gaat morgen van start in de 66e editie van Gent-Wevelgem, een wedstrijd 'buiten categorie'. Sinds vorig jaar ligt de start van Gent - Wevelgem in Deinze. Vanaf Deinze loopt het parcours over Tielt, naar Lichtervelde en Torhout, om in Oostende terug op het klassieke parcours te komen. Dit jaar krijgt de heuvelzone een extra lus via Nieuwkerke en Mesen. In de finale moet het peloton twee keer over de Monteberg en de Kemmelberg.
Het startschot wordt morgnmiddag om 11u30 gegeven in Deinze, de finish is voorzien rond 16u30 in Wevelgem.
Morgenavond meer nieuws en foto's op de website!

Klik hier voor meer info over Gent-Wevelgem

 

. Aan de kant
geplaatst door Kim


De nieuwe column 'Aan de kant' staat online op de website.
Evert, bedankt voor de leuke column. O ja, en waar zijn de actiefoto's van zaterdag gebleven?

Klik hier voor column nr 17 - april 2004

 

 


maandag 5 april 2004

. Ronde van Vlaanderen
geplaatst door Servais


Een beetje later dan normaal, maar ik was gisteren te moe om een verslagje te schrijven.
Nu een dag later, voel ik me weer een stuk beter. Vanmorgen had ik wel moeite om mijn bed uit te komen: alles deed zeer, maar na een stukje gefietst te hebben ging het een stuk beter.

Ik had gisteren een goede dag. Nadat in het begin een grote groep was weggereden, zat ik na 140km mee in een achtervolgende groep met o.a. Dierxckens, Mattan en Wauters. We liepen vrij snel in op de koplopers. We kwamen tot op 30 seconden. De kopgroep was inmiddels geslonken tot 7 renners, en bij die 7 zaten Zanini (ploegmaat van mij), en de Jongh (ploegmaat Wauters). Hierdoor was het niet meer aan ons om in de achtervolging te rijden. Het tempo viel dan ook wat stil bij ons en de koplopers liepen weer uit. Dierxckens is er toen nog alleen naar toe gereden. Bij de eerste poging kon ik nog met hem mee, maar de rest volgde meteen. Bij zijn 2e poging bleef ik zitten en de rest ook. Weg was Ludo. Inmiddels kwamen van achter steeds kleine groepjes bij ons aangesloten en werd onze groep een man of 40. Van ons zaten Bettini, Museeuw, Boonen en Paolini erbij. Voor de Muur reed er een groepje weg bij ons en zat er niemand van ons mee. Ik heb toen nog op kop gereden tot de voet van De Muur. Op dat punt kwam alles ook weer bij elkaar en reden we met 50 man de Muur op. Vanaf toen zat mijn koers erop en ben ik op het "gemak" naar de finish gereden. Het verloop voorin de koers hebben jullie neem ik aan allemaal op tv gevolgd.

Als ploeg hebben we een hele goede wedstrijd gereden, maar jammer was dat er op de Muur niemand van ons goed genoeg was om met de besten mee te gaan. Maar ja dat is de koers. Ik denk dat er niemand iets te verwijten valt.

Woensdag is er weer een koers....



zondag 4 april 2004

. Uitslag van de Ronde van Vlaanderen
geplaatst door Kim


Steffen Wesemann heeft vandaag de 88e Ronde van Vlaanderen op zijn naam geschreven. Hij haalde het in de sprint en liet Leif Hoste en Dave Bruylandts achter zich. Servais finishte 51e op 4'56

Als je vanmiddag naar de TV uitzending hebt gekeken, dan heb je Servais vast en zeker wel in de 2e kopgroep aan het werk gezien. Servais ging makkelijk mee en reed een puike wedstrijd. Dat zit wel goed voor de komende wedstrijden. Alleen jammer dat de ploeg in de finale niet meer meedeed.
Komende week zijn er weer nieuwe kansen in Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. We zien Servais komende week zeker weer in de aanval !

Een verslagje van Servais over 'zijn' Ronde van Vlaanderen' volgt nog op de site!

De uitslag van de 88e Ronde van Vlaanderen:
1. Steffen Wesemann (Dui) 6.01.33
2. Leif Hoste (Bel) z.t.
3. Dave Bruylandts (Bel) z.t.
4. LEON VAN BON + 0.28
5. ERIK DEKKER z.t.
51. SERVAIS KNAVEN +4'56

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor een aantal screenshots van de TV-uitzending

 


vrijdag 2 april 2004

. Servais zondag in Vlaanderens mooiste!
geplaatst door Kim


Zondag is het zover. Tussen Brugge en Meerbeke wordt de 88e editie van de Ronde van Vlaanderen gereden. Afgelopen woensdag trainden Servais samen met Max nog op het parcours van de Ronde van Vlaanderen. En zoals je al eerder op de site kon lezen is Servais er helemaal klaar voor.
Dit jaar trekt het peloton na het startschot in Brugge opnieuw richting kust. De renners brengen een blitzbezoek aan de Koningin der badsteden 'Oostende'.
Na Oostende gaat het in rechte lijn richting Lichtervelde. Dit jaar is Lichtervelde het Dorp van de Ronde van Vlaanderen. Vervolgens rijdt het peloton richting Vlaamse Ardennen waar de bekende hellingen en kasseistroken liggen.
Nokereberg, Kluisberg, Knokteberg en Ladeuze zijn er dit jaar niet bij. Nieuw in het parcours zijn de Grotenberge, Rekelberg en Eikenberg.
Klik hier
voor een overzicht van het parcours en de hellingen.

In totaal worden er zondag 257 kilometers afgelegd. Onderweg krijgen de renners 18 hellingen en 22 kilometer kasseien voorgeschoteld. De renners starten om 09u40 op de Markt in Brugge, de finish is voorzien rond 16u30 aan de Hallebaan in het Ninoofse Meerbeke.


Meer informatie over de Ronde van Vlaanderen kan je bekijken op de website van de Ronde.

De VRT zet zondag de grote middelen weer in. Vanaf 12u45 is Canvas rechtstreeks bij de Ronde van Vlaanderen aanwezig. Eerst met interviews en vanaf 13u00 met rechtstreekse beelden vanuit de koers. Ook de NOS zal rechtstreeks verslag doen via Nederland 2 en Radio 1.
Zondagavond krijgen we uiteraard weer een verslagje van Servais op de site.

O ja, ik heb de voorbereidingen voor zondag al getroffen. De RVV kijk ik net als Parijs-Roubaix ieder jaar weer via de TV. Ik wil niets missen van deze 2 schitterende klassiekers. Het gaat zelfs zover dat ik 2 TV-toestellen en 2 radio's bij de hand heb. Eentje staat afgestemd op de VRT met commentaar van Michel Wuyts en de andere op de NOS met Mart Smeets. En dan uiteraard ook nog het geluid van de 927 live en NOS Langs de Lijn.

Tjaa, ik heb er nu al zin in en Servais, zet hem op man !

 


woensdag 31 maart 2004

. Verkenning Ronde van Vlaanderen
geplaatst door Servais


Vandaag ben ik samen met Max van Heeswijk het parcours van de Ronde van Vlaanderen wezen verkennen. Het was fantastisch weer en we hebben 5 uur goed getraind. We hebben alle hellingen beklommen, zo ook de vernieuwde Muur. Ik moet zeggen dat hij er een stuk beter bij ligt dan vroeger, maar om nou te zeggen dat het gemakkelijk is: Nee. Hij blijft toch steil en gaat zeker een scherprechter blijven komende zondag.
Het ging vandaag heel lekker. In het begin van de training voel je je altijd goed, maar waar ik heel tevreden over ben, is dat ik na 5 uur trainen en 15 hellingen, ook nog gemakkelijk de Muur op ging. Dat is wel eens anders geweest. De vorm is er dus (al een tijdje) en na vandaag heb ik er alle vertrouwen in voor zondag en de volgende weken.