klik hier om deze pagina te vernieuwen!

zondag 29 augustus 2004


.. GP Eddy Merckx


Het verslagje van Servais volgt nog!


..Uitslag GP Eddy Merckx (geplaatst 18u56)
door Kim


Thomas Dekker (Nederlands Kampioen tijdrijden 2004) en Koen de Kort (winnaar Parijs-Roubaix bij de Espoirs 2004) hebben vanmiddag in Brussel de GP Eddy Merckx gewonnen.
De twee mannen van jong-Rabobank reden een sterke tijdrit! Zij deden 52 minuten en 35 seconden over het 44 km lange parcours. Heel knappe prestatie hoor!

Servais en Tom werden 7e op 2.08 van de winnaars.

De uitslag:
1 Thomas Dekker/Koen De Kort (Ned) Rabobank 52.35
2 Jens Voigt (Ger)/Bobby Julich (USA) 0.20
3 Uwe Peschel/Michael Rich (Ger) Gerolsteiner 0.26
7 Tom Boonen (Bel)/Servais Knaven (Ned) QSD 2.08


Klik HIER voor de volledige uitslag van de GP Eddy Merckx
Klik HIER voor het fotoalbum van de GP Eddy Merckx (met dank aan Yoni Peeters - www.tomboonen.be)

 


zaterdag 28 augustus 2004


..Servais morgen in de GP Eddy Merckx (geplaatst 18u56)
door Kim


Servais zal morgen samen met Tom Boonen deelnemen aan de Grote Prijs Eddy Merckx. Vorig jaar reed Servais samen met Johan Museeuw deze wedstrijd in Brussel.

De GP Eddy Merckx viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum en voor deze gelegenheid heeft de organisatie een sterk deelnemersveld aan de start.
We krijgen morgen een koppeltijdrit over 44km met maarliefst 25 duo's aan de start. Uwe Peschel en Michael Rich, de winnaars van vorig jaar, starten opnieuw als één van de favorieten.
Het parcours is bijna hetzelfde als dat van vorig jaar, al wordt er nu wel in omgekeerde richting gereden. De deelnemende duo's starten om de 2 minuten en de eerste ploeg gaat om 16u00 van start. De start en finish liggen voor het Koning Boudewijnstadion aan de Heizel in Brussel. Rond de klok van 17u45 kennen we de winnaars van dit jaar.

Klik HIER voor het kaartje van de GP Eddy Merckx
Klik HIER voor de starttijden van de deelnemers aan de GP Eddy Merckx

..6e etappe Ronde van Nederland


Het verslagje van Servais volgt later vanavond ofwel morgenavond op de website!


..De uitslag (geplaatst 19u02)
door Kim


Erik Dekker heeft de laatste etappe in de Ronde van Nederland gewonnen. Door de bonificatieseconden is de Dekker ook eindwinnaar.
Het was vanmiddag in Limbug weer gezellig hoor! Mooie koers en een spannende finale waarin
Dekker nipt de de sprint won voor Marc Wauters en daardoor pakte hij 10 bonificatieseconden. Die tien seconden waren net genoeg om Ekimov (US Postal) voorbij te steken in het eindklassement. In de eindstand heeft Dekker slechts één seconde voorsprong op Ekimov.

Servais heeft de wedstrijd vanmiddag niet uitgereden. De details lees je vanavond of morgenavond in het verslagje van Servais.

Ondertussen staan er een aantal foto's op de website die gemaakt zijn door René Michel (www.cyclingphoto.com) en Jos Vaessens.
Klik HIER om het fotoalbum te openen.



Uitslag van de 6e etappe
1. DEKKER, Erik (RABOBANK) 4.58'16" 13"
2. WAUTERS, Marc (RABOBANK)
3. GUIDI, Fabrizio (TEAM CSC)

Klik HIER voor de uitslag van de 6e etappe
Klik HIER voor het eindklassement van de 44e Ronde van Nederland



vrijdag 27 augustus 2004


..5e etappe Ronde van Nederland (geplaatst 22u13)
door Servais


Het begin van de etappe was hectisch. Tijdens de neutralisatie raakten de ploegleiders het peloton kwijt. De auto's zaten midden in het verkeer van Dusseldorf. De wedstrijd werd geneutraliseerd totdat de auto's weer terug waren. Dit was na ruim 20km. Na het officiele start reden al snel 2 renners weg: van Bon en Streel. Us Postal bepaalde het tempo in het peloton, maar toch liepen de 2 uit naar meer dan 9 minuten.
Na 130km stopte US Postal ineens met rijden, omdat zij vonden dat Rabobank ook mee moest achtervolgen. Dit deden ze echter niet en daarna werd het tijdje onrustig in het peloton. De voorsprong liep even terug naar 6 minuten, maar daarna liepen de 2 weer uit naar 8 minuten. Uiteindelijk is US Postal toch weer gaan rijden, maar de koplopers werden niet meer teruggepakt. Leon van Bon won de etappe, maar had net niet genoeg voorsprong meer om de leiderstrui te pakken. Marc Streel finishte als 2e, op iets meer dan 1 minuut van van Bon. Ik finishte in het peloton op bijna 2 minuten. De benen waren best goed vandaag. Hopelijk is dat morgen weer zo in de afsluitende etappe door Zuid-Limburg.

Tot morgen, Servais

..De uitslag (geplaatst 18u55)
door Kim


Leon van Bon heeft vanmiddag in Sittard de 5e etappe van de Ronde van Nederland gewonnen.
In de finale reed Leon van Bon weg van zijn medevluchter Streel.
Het was trouwens vanmiddag verschrikkelijk slecht weer in Sittard. De renners moesten in de regen en met veel wind 3 plaatselijke rondjes rijden in de straten van Sittard.

Uitslag van de 5e etappe
1. VAN BON, Leon (LOTTO-DOMO) 5.10'28" 15"
2. STREEL, Marc (LANDBOUWKREDIET-COLNAGO) 1'06"
3. QUINZIATO, Manuel (LAMPRE) 1'43"
75.KNAVEN, Servais (QUICK STEP-DAVITAMON) 1'47"

Klik HIER voor de uitslag van de 5e etappe
Klik HIER voor het algemeen klassement na de 5e etappe


..Vooruitblik naar morgen (geplaatst 18u55)
door Kim


6e etappe:
Sittard-Geleen - Landgraaf (197,7 km)


Morgen alweer de laatste etappe van de 44e Ronde van Nederland. Het zal dus de allerlaatste editie zijn van de Ronde van Nederland in deze vorm. Want vanaf volgend jaar zal de Benelux Tour gereden worden.
Ik vind dit bijzonder jammer hoor! Want de Ronde van Nederland is één van de allermooiste rondes om van dichtbij te volgen. Ik ga hem missen hoor!

De laatste rit gaat morgen van Geleen naar Landgraaf. Eigenlijk kan je spreken van een mini Amstel Gold Race, met onder meer de beklimming van de Cauberg in Valkenburg.
De renners starten om 11u25 op de wielerbaan in sportpark Glanerbrook in Geleen. Er worden 2 rondjes op de wielerbaan gereden en daarna trekken de renners de Limburgse heuvels in.
De finish van de 6e etappe ligt zoals de voorgaande jaren weer aan de Beethovensingel in Landgraaf.


De NOS zal de finale van de laatste etappe morgen rechtstreeks uitzenden vanaf 15u00 op Nederland 2. Dus als je er morgen niet bij kan zijn in Limburg, dan moet je zeker kijken hé!

Klik HIER voor het kaartje van de 6e etappe
Klik HIER voor het hoogteprofiel van de 6e etappe

 


donderdag 26 augustus 2004


..3e & 4e etappe Ronde van Nederland
door Servais


De etappe van vanmorgen was een vrij rustige etappe. Er stond veel wind, maar nooit echt op de kant. US Postal kreeg dan ook alle ruimte om te controleren. Demarrages waren er eigenlijk niet. Halfweg de etappe begon het te regenen. In de finale hebben wij ons met de ploeg ingezet voor Clerc, die vandaag 25 jaar werd. De sprint werd wederom ontsierd door een zware valpartij, waarbij van ons Dimitri de Fauw was betrokken. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis en daar werden 8 hechtingen in zijn voorhoofd gezet. Verder viel de schade mee. Hij ging vanmiddag niet meer van start in de tijdrit. De ochtendetappe werd gewonnen door Alessandro Petacchi.
Vanmiddag was de tijdrit. Het was heel lastig, vooral door de harde wind. Ik heb alles gegeven, maar ik kwam niet verder dan een 41e plaats op 2m05 van de winnaar Ekimov. Verder kan ik er weinig over zeggen, eigenlijk.
Morgen is er een vrij lastige etappe van Dusseldorf naar Geleen. We moeten een aantal klimmen in de Eiffel over. Niemand weet eigenlijk wat ons te wachten staat, omdat we daar nog nooit gereden hebben. De rit is 220km lang.

Tot morgen, Servais

..De uitslag (geplaatst 18u51)
door Kim


Uitslag van de 3e etappe
1. PETACCHI, Alessandro (FASSA BORTOLO) 1.58'53"
2. MICHAELSEN, Lars (TEAM CSC)
3. PAGLIARINI, Luciano (LAMPRE)
78. KNAVEN, Servais (QUICK STEP-DAVITAMON)

Klik HIER voor de uitslag van de 3e etappe
Klik HIER voor het algemeen klassement na de 3e etappe

Uitslag van de 4e etappe (individuele tijdrit)
1. EKIMOV, Viatcheslav (US POSTAL SERVICE) .26'03" 800
2. WAUTERS, Marc (RABOBANK) 9"
3. LANDIS, Floyd (US POSTAL SERVICE) 9"
41. KNAVEN, Servais (QUICK STEP-DAVITAMON) 2'04"

Klik HIER voor de uitslag van de 4e etappe
Klik HIER voor het algemeen klassement na de 4e etappe


..Vooruitblik naar morgen (geplaatst 18u51)
door Kim


5e etappe:
Düsseldorf - Sittard-Geleen (221,9 km)


De 5e etappe gaat morgen van Düsseldorf naar Sittard-Geleen over een afstand van 221,9 km. Deze rit gaat voor het grootste gedeelte over Duits grondgebied. Het parcours loopt door de Eifel waar zich in de buurt van Lammersdorf het dak van deze Ronde van Nederland bevindt op 583 meter hoogte.

De etappe gaat morgenochtend om10u30 van start en de finish is voorzien rond 16u00 aan de Odasingel in Sittard.

Klik HIER voor het kaartje van de 5e etappe
Klik HIER voor het hoogteprofiel van de 5e etappe





 

 


woensdag 25 augustus 2004


..2e etappe Ronde van Nederland (geplaatst 23u08)
door Servais


Vanmorgen bij de start was iedereen nerveus: er stond veel wind en vanuit de start was het zijwind. Het ging dan ook gelijk volle bak en het peloton spatte in 5 groepen uiteen. De verschillen waren echter nooit groot en na verloop van tijd vielen we wat stil en sloten alle groepen weer aan. Gelijk erna reden er 4 renners weg. Zij pakten 5 minuten voorsprong en zo werd het een etappe zoals altijd in de Ronde van Nederland: Rabobank op kop, samen met de ploeg van de leider (US-Postal dus). In de finale werden de koplopers teruggepakt en werd het een massasprint. Max van Heeswijk won opnieuw. Hij deed dus goede zaken met het oog op het eindklassement, want Max kan namelijk ook een goede tijdrit rijden en hij heeft de etappe in Limburg al eens gewonnen. Verder kan ik zeggen dat we vandaag veel geluk hebben gehad met het weer. De wegen waren soms wel nat, maar we hebben nooit regen gehad. In de finale waren de wegen droog, en dat was maar goed ook, want op 500 meter van de finish was er nog een bocht.

Op dit moment zitten we in Duitsland, in Kalkar. Dit is 20 kilometer van Lobith af, waar mijn "roots" liggen. Dus morgen is het een beetje een thuiswedstrijd voor mij, ondanks dat we in Duitsland zijn. We rijden morgen 2 keer. 's Ochtends 86km en 's middags een tijdrit van 22 km.

Tot morgen, Servais


..Uitslag 1e etappe (geplaatst 17u10)
door Kim


1. VAN HEESWIJK, Max (US POSTAL SERVICE) 4.11'36" 10"
2. USOV, Alexandre (PHONAK HEARING SYSTEMS) 6"
3. VAN DIJK, Stefan (LOTTO-DOMO) 4"
72. KNAVEN, Servais (QUICK STEP-DAVITAMON) 5"

Klik HIER voor de uitslag van de 2e etappe
Klik HIER voor het algemeen klassement na de 2e etappe


..Vooruitblik naar morgen (geplaatst 17u10)
door Kim


3e etappe: Kleve - Goch (86,2 km)


Morgen staan er 2 ritten op het programma in de Ronde van Nederland of is het nu de Ronde van Duitsland? De 44e Eneco Tour rijdt dit jaar 2 dagen door Duitsland en morgen is dus de 1e dag op Duits grondgebied.

Eerst is er in de ochtend een rit tussen Kleve en Goch over een afstand van 86,2 km.
De renners starten om 09u30 in Kleve en de finish is voorzien rond 11u45.

Klik HIER voor het kaartje van de 3e etappe





 
   


4e etappe: Goch - Goch (22,2 km - tijdrit)


In de namiddag is er een 22,2 kilometer lange tijdrit met start en finish in Goch.

De eerste renner gaat om 14u45 van start. Rond de klok van 18u10 weten we de uitslag van de individuele tijdrit.

Servais zal om 15u27 starten in de individuele tijdrit..

Klik HIER voor de volledige startlijst van de individuele tijdrit

Klik HIER voor het kaartje van de 4e etappe

 


De NOS zal morgenavond om 23u45 in het SPORTJOURNAAL op Nederland 2 een samenvatting van de 1e etappe uitzenden. Op radio 1 zijn er gedurende de dag flitsen vanuit de koers in Radio Olympia op radio 1.

 


dinsdag 24 augustus 2004


..1e etappe Ronde van Nederland (geplaatst 18u55)
door Servais


Vandaag zijn we weer begonnen aan de Ronde van Nederland, mijn 11e en normaal gesproken de laatste, want volgend jaar zal er door de Pro Tour geen Ronde van Nederland meer zijn. De Ronde zal waarschijnlijk veranderen in de Benelux Tour. Jammer!!!
Het viel niet mee om gisteren van huis weg te gaan en de familie achter te laten, maar ja dat is het leven. Natascha en Mirre zijn zaterdag thuis gekomen en ik heb dus 2 nachten kunnen "genieten" van gebroken nachten. Maar ja, ook dat hoort erbij. Met Mirre en Natascha gaat het overigens heel goed.
De etappe van vandaag stond in het teken van een ontsnapping van 3 renners. Zij reden al vanuit het vertrek weg en liepen uit tot 12 minuten voorsprong. Vanaf toen ging Rabobank de achtervolging leiden en later ook een aantal sprintersploegen. In het 2e deel van de wedstrijd kregen we aantal fikse buien, maar in de finale was het gelukkig redelijk droog. Ik heb me redelijk rustig gehouden vandaag. De afgelopen week heb ik amper op de fiets gezeten en de Ronde van Nederland is voor mij vooral om weer in het ritme te komen. De etappe eindigde in een massasprint, die gewonnen werd Max van Heeswijk.

Morgen rijden we van Bolsward naar Nijverdal. Weer een kans op een massasprint, maar mocht de wind van opzij staan, dan kan het nog wel eens een veldslag worden.

Tot morgen, Servais

..Uitslag 1e etappe (geplaatst 18u45)
door Kim


1 Max Van Heeswijk (Ned) US Postal Service-Berry Floor 4.34.50
2 Francesco Chicchi (Ita) Fassa Bortolo
3 Aurelien Clerc (Swi) Quick.Step-Davitamon
82 Servais Knaven (ned) Quick.Step-Davitamon

Klik HIER voor de uitslag van de 1e etappe
Klik HIER voor het algemeen klassement na de 1e etappe


..Vooruitblik naar morgen (geplaatst 18u45)
door Kim

2e etappe: Bolsward - Nijverdal (182,5 km)

Morgen starten de renners aan de overkant van het Ijselmeer in de provincie Friesland. De 2e etappe gaat om 11u30 van start in Bolsward voor een rit over 182,5 km. In de finale rijden de renners over de Holterberg en er worden ook nog 2 plaatselijke rondjes gereden in het centrum van Nijverdal. De finish is voorzien rond 16u00 aan de Grotestraat in Nijverdal.
Morgen opnieuw een 500 meter lange rechte lijn naar de finish. Dus waarschijnlijk weer een etappe voor de sprinters.

Klik HIER voor het kaartje van de 2e etappe

De NOS zal morgenavond om 23u45 in het SPORTJOURNAAL op Nederland 2 een samenvatting van de 1e etappe uitzenden. Op radio 1 zijn er gedurende de dag flitsen vanuit de koers in Radio Olympia op radio 1.

 

 


maandag 23 augustus 2004


..Ronde van Nederland (geplaatst 16u36)
door Kim
 

Morgen gaat de 44e editie van de Eneco Tour (Ronde van Nederland) van start in Oudenbosch. Vanmiddag om 17u00 worden de renners voorgesteld op de ploegenvoorstelling in het recreatiepark Bosbad Hoeven.
Voor Servais is het de 1e wedstrijd na de Olympische wegwedstrijd en de geboorte van Mirre. Normaal gesproken zou Servais ook afgelopen zaterdag in de Tour de Rijke van

start zijn gegaan. Maar Servais kreeg van de ploeg nog een paar dagen vaderschapsverlof.

Een overzicht van de etappes:

  • dinsdag 24 augustus 2004
    1e etappe: Oudenbosch - Hoorn (205,1 km)
  • woensdag 25 augustus 2004
    2e etappe: Bolsward - Nijverdal (182,5 km)
  • donderdag 26 augustus 2004
    3e etappe: Kleve - Goch (86,2 km)
    4e etappe: Goch - Goch (22,2 km - individuele tijdrit)
  • vrijdag 27 augustus 2004
    5e etappe: Düsseldorf - Sittard-Geleen (221,9 km)
  • zaterdag 28 augustus 2004
    6e etappe: Sittard-Geleen - Landgraaf (197,7 km)

Klik HIER voor het kaartje van de Ronde van Nederland


1e etappe: Oudenbosch - Hoorn (205,1 km)

De 1e etappe gaat morgenochtend om 11u00 van start in het Brabantse Oudenbosch. Na het tekenen van de startlijst vertrekken de renners vanaf het plein voor de Basiliek in Oudenbosch richting Hoorn. Het peloton zal rond 15u15 via de Westerdijk Hoorn binnenrijden. Er moeten dan nog 25 kilometers worden afgelegd. De finish ligt na 205,1 km op de Zwaagmergouw bij het stadhuis in Hoorn. De laatste achthonderd meters liggen op één rechte lijn. Een perfecte finish dus voor de sprinters!
Klik HIER voor het kaartje van de 1e etappe

De NOS zal morgenavond om 23u45 in het SPORTJOURNAAL op Nederland 2 een samenvatting van de 1e etappe uitzenden. Op radio 1 zijn er gedurende de dag flitsen vanuit de koers in Radio Olympia op radio 1.

 


woensdag 18 augustus 2004


..Opnieuw papa! (geplaatst 23u15)

door Servais


Vanmorgen was het al vroeg dag in Huize Knaven. Om 7 uur waren we al aanwezig in het ziekenhuis voor de bevalling van ons 3e kindje. We wisten al een tijdje dat het wederom een meisje zou worden, maar het leuke was dat bijna iedereen in onze omgeving er van overtuigd was dat het deze keer een jongen zou zijn. Ik moet zeggen dat we dit zelf ook wel een beetje in de hand gewerkt hebben, want telkens als we het over de baby hadden, spraken we in de "hij" vorm. Veel mensen hebben we hiermyee op het verkeerde been gezet. Vonden we telkens weer leuk, hahaha. De bevalling verliep vrij vlot en om 12u38 is Mirre geboren. Dit was uiteraard een emotioneel moment en zeker niet minder dan de vorige 2 keren. Je bent toch wat nerveuzer bij een 3e kind, dan bij de eerste, omdat je weet wat het is om gezonde kinderen te hebben. Natascha blijft de komende dagen in het ziekenhuis, zodat ze even wat kan bijkomen. Thuis zal dit wat moeilijker zijn geweest, met 2 kinderen die het huis afbreken. Ik kan nu mooi de kinderen opvangen, samen met mijn schoonouders, want ik ben nu thuis. Ik heb ondertussen de eerste foto's geplaatst op www.mirreknaven.nl , zodat jullie kunnen zien hoe onze 3e meid er uit ziet. Britt en Senne (en Mirre ook natuurlijk) zouden het heel leuk vinden dat wanneer jullie een kijkje nemen op de site, jullie dan ook een stukje in het gastenboek schrijven. Mochten jullie de muziek niet leuk vinden, dan kunnen jullie deze rechtsboven uitzetten.

Groeten Servais

.. Een zusje voor Britt en Senne ! (geplaatst 18u55)

door Kim

Vanmiddag om 12u38 is Mirre Knaven geboren in het Sint Jozef Ziekenhuis in Turnhout. Mirre weegt 3970 gram.

PROFICIAT Natascha & Servais met jullie kleine meid en uiteraard heel veel succes! Geniet ervan!
Britt en Senne ook jullie heel veel plezier met jullie kleine zusje Mirre!

Uiteraard hebben Britt en Senne weer een mooie website gemaakt voor hun kleine zusje. Dus allemaal snel ff surfen naar www.mirreknaven.nl.


website Mirre Knaven

 


maandag 16 augustus 2004


.. Olympische Spelen (geplaatst 22u32)

door Servais


De Spelen zijn net begonnen, maar ik ben alweer thuis. Gisteren ben ik samen met Max van Heeswijk teruggevlogen naar Brussel. De wedstrijd van zaterdag was vooral door de weersomstandigheden, 40 graden, heel lastig. Het ging met mij eigenlijk best lekker, maar na halfkoers voelde ik dat het minder ging. Op 60 kilometer van de finish ben ik gelost en daarna afgestapt. Ik baalde er flink van, maar het ging gewoon niet meer. Ik kwam niet meer vooruit. Tijdens de wedstrijd had ik zo veel gedronken als ik kon. In de 4 uur dat ik heb gereden, heb ik iets van 8 liter gedronken. In het Olympisch Dorp heb ben ik op de weegschaal gaan staan en die gaf 3 kilo minder aan dan 's ochtends voor het ontbijt. Na de wedstrijd was dit dus nog meer. Dit betekent dus dat ik in die 4 uur iets van 12 liter vocht verloren heb. Ik had eigenlijk dus de helft meer moeten drinken dan ik gedaan had. Dit kan gewoon niet. Wedstrijden in deze omstandigheden zijn voor mij dus gewoon niet weggelegd. Het parcours was echter voor mij wel te doen. Ik vind het ook heel jammer dat ik niet meer heb kunnen doen tijdens de wedstrijd, maar ja, ik was niet de enige. Ik werd gelost samen met o.a Rogers, Moreau, Wauters en Vansevenant. Toch niet de minste en allemaal renners die een goede Tour hebben gereden. Voor mij waren er al velen uit koers.
Wat ik vreemd vond aan de wedstrijd, was dat wij op het heetst van de dag moesten rijden (kwart voor 1 plaatselijke tijd). Vanmiddag wilde ik TV gaan kijken, maar er waren geen wedstrijden bezig. Je ziet dat de meeste sporten 's ochtends zijn, of in de namiddag en avond. Ik heb echter wel genoten van de afgelopen week. Het is toch heel apart om met meer dan 10.000 sporters in 1 dorp te leven en samen te eten. Heel leuk om te praten met andere Nederlandse sporters en te horen en te zien hoe zij hun sport beleven.
Vanaf nu is het wachten op de baby. Nerveuze dagen dus. Ik ga nu dan ook even wat rust inbouwen en Natascha een beetje ontlasten in het dagelijkse leven, want echt veel ben ik de laatste maanden niet thuis geweest. Als de baby er is, zal ik jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Uiteraard heb ik voor de jongste Knaven een website gemaakt.

Tot morgen, of overmorgen of......
Servais

 


zaterdag 14 augustus 2004


..De Olympische wegwedstrijd (geplaatst 20u02)

door Kim


Paolo Bettini heeft in Athene de Olympische wegwedstrijd gewonnen. Na 225 kilometer versloeg hij zijn Portugese medevluchter Sergio Paulinho. Axel Merckx eindigde met een kleine achterstand op de derde plaats. Servais verliet de wedstrijd in 14e ronde. Later hierover meer nieuws van Servais.

Morgen is het uitkijken naar de wegwedstrijd voor de vrouwen met Leontien van Moorsel. Woensdag is er de tijdrit voor de mannen en de vrouwen en aan het einde van de week komen de baanrenners in actie met oa Theo Bos! Er is de komende dagen dus nog genoeg te beleven.

Vanavond gaan de wegrenners nog naar het Holland Heineken House en morgen vliegt Servais weer terug naar huis. Komende week staat de bevalling van Natascha in de agenda van Servais! Tenminste als de kleine niet op zich laat wachten zoals bij Britt en Senne. We wachten het af!

 


vrijdag 13 augustus 2004


..Morgen de Olympische wegwedstrijd (geplaatst 23u12)

door Kim


De Olympische spelen zijn vanavond officieel van start gegaan. Onder de muzikale begeleiding van DJ Tiësto kwamen de atleten uit 202 landen het Olympisch stadion binnen.
Maar morgen gaat het allemaal echt beginnen met oa de wegwedstrijd voor de heren die om 11u45 van start gaat. De Profs rijden 17 rondes van 13.1 km door het centrum van Athene. In totaal worden er dus 222,7 km afgelegd.
De wegwedstrijd zalrechtstreeks worden uitgezonden. Je hoeft er dus niets van te missen!

Meer informatie over de wegwedstrijd kan je hier vinden!

 


donderdag 12 augustus 2004


..Een berichtje vanuit Athene (geplaatst 21u25)

door Servais


Ik heb het hier goed naar mijn zin, hier in Athene. De dagen vliegen voorbij en de sfeer is ontspannen. Al moet ik zeggen dat ik langzaamaan wel een beetje gespannen begin te worden voor zaterdag. Gisteren konden we tussen 5 en 7 uur het parcours verkennen en vandaag was er een persbijeenkomst. Dat zijn dan toch dingen waardoor je beseft dat de koers eraan komt. Het parcours is niet superlastig, maar wel slopend. Het is nergens vlak en er zijn vrij veel bochten. Hierdoor kun je nergens op het gemak in het peloton zitten. De warmte maakt het nog eens extra lastig. Het zal heel belangrijk zijn om genoeg te drinken tijdens de wedstrijd. We rijden langs de Acropolis en ik heb daar gisteren op mijn gemak eens naar gekeken, want zaterdag zal ik daar weinig kans voor krijgen, denk ik. Erik Dekker heeft een foto proberen te maken van mij op de fiets met de Acropolis op de achtergrond, maar dat is niet gelukt. Ik heb wel een mooie kunnen maken van Karsten Kroon. Ik zal deze na de Spelen wel op de site zetten, samen met de overige foto's die ik gemaakt heb. De dagen zijn hier vrij rustig: eten, trainen, weer eten, rusten, masseren, nog een keer eten en dan naar bed. Van wat er allemaal te zien is in het Dorp krijgen we niet veel mee. We zijn op dit moment vooral met de koers van zaterdag bezig.

 


dinsdag 10 augustus 2004


..Athene (geplaatst 20u55)

door Servais


Sinds gisteren zit ik in Athene. Gisterochtend ben ik samen met Max van Heeswijk vanaf Zaventem vertrokken. De reis verliep vlot en om 17 uur waren we in het Olympisch Dorp. Toch wel apart om hier rond te lopen, of beter gezegd: rond te fietsen. Het NOC-NSF heeft 200 fietsen naar hier gestuurd, waarmee wij ons dus kunnen verplaatsen in het dorp. Is wel ideaal, want het is toch een flink stuk van onze kamer naar de eetzaal. Een wielrenner heeft namelijk een hekel aan lopen en het is ook nog eens slecht voor je benen.
Je kunt duidelijk zien dat nog niet alles klaar is. Zo waren ze gisteren nog grasmatten aan het leggen en voor de rest is er weinig begroeing hier in het dorp. De kamers zijn niet luxe, maar de airco werkt goed. Dit is wel nodig ook, want vandaag was het toch een graad of 35 buiten. Vandaag heb ik 3 uur getraind en het ging best lekker. Ik had niet echt last van de warmte en de benen voelden goed aan. Er is hier een soort van trainingsparcours, waar om de 200 meter een militair staat. Ook staan er net buiten het dorp een stuk of 15 raketten. Met de beveiliging zit het dus wel goed, maar of ik me nu veilig voel, weet ik niet. Ik vind het toch een raar gezicht. Eigenlijk is het van de zotte dat dit allemaal nodig is.
In het dorp zie je veel lachende sporters rondlopen. Iedereen geniet ervan om op de Olympische Spelen te zijn. Ik moet zeggen dat, nu ik er eenmaal ben, toch ook dat gevoel begin te krijgen. Als je net uit de Tour komt, zie je de Spelen niet echt als een hoogtepunt, maar als je er eenmaal bent, is het toch iets heel speciaals. Het is mooi om sporters te zien uit landen als Irak, Pakistan of de Bahama's. Voor veel sporters zijn de Spelen het absolute hoogtepunt van hun carriere, dat zie je aan ze en daardoor besef je zelf ook dat het fantastisch is dat je er ook bij bent.

 

..Krantenknipsel (geplaatst 21u00)

door Kim


"'Knaven bij geboorte van baby naar huis'"
Klik hier
voor het krantenknipsel uit het AD- 10 augustus 2004



maandag 9 augustus 2004


..Servais vandaag naar Athene (geplaatst 06u30)

door Kim


Servais vliegt vanochtend samen met Max van Heeswijk vanuit Brussel naar Athene waar vrijdag de Olympische spelen van start gaan met de openingsceremonie waarbij ook DJ Tiësto een optreden zal verzorgen.

Zaterdag staat dan de Olympische wegwedstrijd op het programma in het centrum van Athene. De andere drie geselecteerde renners; Michael Boogerd, Erik Dekker en Karsten Kroon zijn gisteren reeds via Spanje (waar ze zaterdag nog de Classica San Sebastian hebben gereden) naar Athene vertrokken. De jongens verblijven de komende week in het Olympisch dorp.


Holland Heineken House
Vrijdag as zal het Holland Heineken House weer geopend worden. Gedurende 17 dagen is dit de ontmoetingsplaats voor de Nederlandse atleten, supporters en de pers.
Het Griekse nationale park is uitgekozen als locatie voor het Holland Heineken House. Het park ligt midden in het centrum van Athene met uitzicht over de Acropolis.

Het Holland Heineken House werd voor het eerst tijdens de Spelen in Barcelona (1992) opgezet. Naast de overkapping (het dak kan worden weggeschoven) waar de medaillehuldigingen en optredens van Nederlandse artiesten plaatsvinden, is er een restaurant, hebben de sporters hun eigen plek in de atletenruimte, zijn er faciliteiten voor de pers en is er een fanshop waar bezoekers allerlei Holland Heineken House gadgets kunnen kopen.

..Augustus column 'Aan de kant' (geplaatst 06u30)

door Kim


Er staat weer een nieuwe column 'Aan de kant' met Evert online op de website!
Kijk snel op de HOMEPAGINE of klik hier. Veel plezier ermee!

 

..Winnaars Tourprijsvraag online (geplaatst 06u30)

door Kim


De winnaars van onze Tourprijsvraag staan nu online op de website. Maarliefst 542 deelnemers deden mee met onze prijsvraag. We hebben dus ontzettend veel reacties gekregen.
Klik hier voor een overzicht van de winnaars. De prijzen worden zo spoedig mogelijk verzonden!

 


vrijdag 6 augustus 2004


..De Mijl van Mares (geplaatst 23u55)

door Kim


Tom Boonen heeft vanavond het criterium van Maarheeze gewonnen. Boonen klopte in de sprint Gerben Löwik en Tristan Hoffman. Servais trok in de laatste meters voor de finish de sprint aan voor Tom en die maakte het schitterend af.

Klik hier voor het fotoalbum van de Mijl van Mares (met dank aan Jos Meusen uit Budel) (( UPDATE ))

 


donderdag 5 augustus 2004


..Servais 3e in de Profronde van Oostvoorne (geplaatst 23u55)

door Kim


Robbie McEwen heeft vanavond in Oostvoorne het plaatselijke criterium gewonnen. McEwen was de snelste van een groep van zes renners waarbij ook Servais zat.

In de finale demarreerde Servais uit de kopgroep. Maar het was McEwen die de snelste was aan de finish voor de kampioen van Nederland Rudy Kemna, Servais werd derde

Klik hier voor het fotoalbum van de Profronde van Oostvoorne (met dank aan oa Bert Spits) (( UPDATE ))

 

 

woensdag 4 augustus 2004


..Profronde van Oostvoorne (geplaatst 16u03)

door Kim


Servais zal morgen in Oostvoorne van start gaan in het plaatselijk criterium. De Profronde van Oostvoorne gaat over 80km en start om 19u15.
Naast Servais zullen oa Robbie McEwen, Koos Moerenhout en Marc Lotz aan de start verschijnen.

Klik hier voor meer info over de Profronde van Oostvoorne

 


Maandag 2 augustus 2004


..De draai van de kaai (geplaatst 23u45)

door Kim


Tom Boonen heeft vanavond in Roosendaal de Draai van de kaai gewonnen. Tom was is de massasprint sneller dan Thor Hushovd en Robbie McEwen.
Ivan Basso probeerde de sprint nog te ontlopen, maar werd in de finale ingelopen. Het was mede door Servais dat Basso werd ingelopen en het een massasprint werd in Roosendaal.

Klik hier voor het fotoalbum van de draai van de kaai (met dank aan oa Marcel Koch)

 

..Vanavond de draai van de kaai (geplaatst 09u56)

door Kim


Vandaag gaat de 2e week van de criteriums van start met de draai van de kaai in Roosendaal. Ook Servais zal vanavond in Roosendaal van start gaan in de 25e draai van de kaai.
Verder komen oa Tom Boonen, McEwen, Hushovd en Basso aan de start. De profs starten vanavond om 19u00.

Klik hier voor meer info over de draai van de kaai

 


Zondag 1 augustus 2004


. HEW Cyclassics Hamburg (geplaatst 23u36)

door Kim


Stuart O'Grady heeft vandaag in Hamburg de 9e editie van de HEW Cyclassics gewonnen. O'Grady was na ruim 250 kilometer de snelste in de sprint van een groep met daarin een 40 tal renners. Paolo Bettini werd 2 voor Oscar Freire.

Slechts 114 renners reden deze wereldbekerwedstrijd uit. Ook Servais heeft de wedstrijd vroegtijdig gestaakt. Samen met oa Wilfried Cretskens deed Servais wederom zijn werk voor de ploeg aan de kop van het peloton.
Later volgt er meer nieuws van Servais.

Klik hier voor de volledige uitslag

 

. 'Criterium geen toneelstukje' (geplaatst 08u15)

door Kim


"'Criterium geen toneelstukje'"
Klik hier
voor het krantenknipsel uit BN De Stem - 31 juli 2004

 


 

Klik hier voor het nieuws van JULI