klik hier om deze pagina te vernieuwen!

woensdag 31 december 2003

. Wensen voor 2004
geplaatst door Servais


2003 was voor mij een jaar om nooit te vergeten, een jaar waarin een aantal wensen werkelijkheid zijn geworden: Als eerste de geboorte van Senne op 26 januari. Door de medewerking van de ploeg heb ik me nooit zorgen hoeven te maken of ik daar wel of niet bij zou zijn. Ik kreeg vrijaf voor het trainingskamp in januari en mocht het nodig zijn, dan hoefde ik ook niet te starten in Qatar. Dit was echter niet nodig en ik Qatar pakte ik gelijk de eerste overwinning van het seizoen. Na een heel goede periode in de maand april, kwam in juli een andere wens in vervulling, namelijk ritwinst in de Tour de France. Toch iets waar ik jaren naar gestreefd heb.

Vanaf morgen staat de teller weer op nul en beginnen we gewoon weer opnieuw. Mijn wensen voor 2004 zijn eigenlijk dezelfde als voor 2003......, maar ritwinst in de Tour mag ook vervangen worden door winst in een (semi) klassieker in de maanden maart en april (of allebei). Een ander doel is de Olympische Spelen. Door omstandigheden was ik er de afgelopen 2 keer niet bij, maar komend jaar ga ik er alles aan doen om daar aan de start te staan. Het is misschien wel de laatste kans voor mij.

Rest mij nog om jullie allemaal een heel gezond en gelukkig 2004 toe te wensen!!! En dat er maar vaak een reden is om www.servaisknaven.nl te bezoeken.

Tot volgende jaar,
Servais


. Nieuwe column "Aan de kant "
geplaatst door Kim


De afgelopen 2 maanden hebben jullie hem ff moeten missen, maar ook Evert is er in het nieuwe jaar weer bij! Ondertussen heeft hij alweer een nieuwe column (januari 2004) geschreven. Tja, het is nog wel net geen 2004, maar ik zet hem nu alvast online. Veel plezier ermee!

Klik hier om de column 'Aan de kant ' te lezen !


. 2003 was een mooi 'Knaven' jaar!
geplaatst door Kim


Op de drempel van een nieuw jaar ontkom je er niet aan: terug- en vooruitblikken. In het sportjaaroverzicht van Studio Sport kwam er afgelopen zondag wel een heeeeel kort filmpje voorbij, over de etappewinst in de Tour. Gelukkig deden ze het bij 'Langs de Lijn' op radio 1 in stijl, met een leuk interview en mooie radiofragmenten.

Het jaar 2003 ging voor de familie Knaven goed van start met de geboorte van Senne. Op 26 januari werd de kleine spruit geboren en Britt kreeg eindelijk haar zusje.
Er wordt wel eens gefluisterd dat renners grootse prestaties kunnen leveren nadat zij vader zijn geworden. Tja, dat kunnen we in het geval van Servais wel bevestigen. In de zomer van 2000 werd Britt geboren en Servais won in het voorjaar van 2001 de klassieker der klassiekers 'Parijs-Roubaix'. En dit jaar was het weer raak. Meteen na de geboorte van Senne pakte Servais op 4 februari zijn eerste overwinning van het jaar in de Ronde van Qatar. En het zou nog mooier worden!

Na een sterk voorjaar met een 5e plaats in Gent-Wevelgem, een 7e in Parijs-Roubaix en de 4e in de Scheldeprijs werd Servais geselecteerd voor de Tour. En hier wil ik toch nog ff wat over zeggen hoor, want men doet hier vaak toch zo makkelijk over. Iedereen gaat er maar vanuit dat geselecteerd worden voor de Tour makkelijk is. Dat doe je maar effe. Maar om een selectie bij zo'n topploeg af te dwingen moet je toch wel wat gepresteerd hebben in het voorjaar. Je wordt niet zomaar geselecteerd voor de Tour de France bij Quick Step Davitamon. Terwijl ik bij andere ploegen toch sterk de indruk krijg dat het anders gaat.

Na een goed voorjaar kreeg Servais dan eindelijk zijn verdiende loon. Op 24 juli werd Nederland 'Knaven' gek. Servais pakte eindelijk zijn etappeoverwinning in de Tour. En jahoor hij koos daarvoor Bordeaux uit. Een stad met vele Nederlandse overwinningen, denk maar aan van Poppel en de laatste was in 1992 met Rob Harmeling voor TVM.

De maand augustus stond in het teken van de criteriums. In sommige plaatsen leek het alsof de Jim en Jamai gekte van Idols was losgebroken. Tijd om uit de auto te stappen en de fiets klaar te maken was er niet. Er stonden meteen bosjes handtekeningenjagers en cameraploegen bij Servais. Ik ben bijna naar alle criteriums geweest van het jaar en ik heb me vaak kostelijk geamuseerd bij het aanschouwen van deze 'Servais' gekte!

En jahoor, ik maar denken dat gaat in december bij de verkiezing van de 'Renner van het Jaar' een makkie worden. Helaas ging het anders. Maar geloof me, ik ben er zeker van dat vele wielerliefhebbers Servais zien als hun wielerheld van 2003! Servais is toch die renner in buitenlandse dienst die voor Nederland de Tour redde! En dat heeft hij toch maar effe gedaan!!! Bedankt Servais, ik heb er van genoten!

Tot slot wens ik iedereen een goed, gezond 2004!
Ik heb nu al zin in nog zo'n jaar

groeten Kim !!!

 


zondag 28 december 2003

. 1e Kerst Dernyprijs
geplaatst door Kim


Gisteren werd in het Velodrome in Amsterdam de 1e Kerst Dernyprijs gehouden. Maar liefst 20 renners kwamen in actie achter de derny's. Bekende namen als Robert Slippens, Max van Heeswijk, Stefan van Dijk, Danny Stam, Aart Vierhouten, Tristan Hoffmann en uiteraard Servais waren van de partij.

Nadat Cees Maas de renners had voorgesteld aan het publiek kon het spektakel van start gaan. Eerst werden er 3 reeksen gereden, Servais kwam in actie in de 1e reeks en werd 2e achter Matthé Pronk.
Twaalf renners waaronder Servais kwalificeerden zich uiteindelijk voor de halve finales. De eerste halve finale werd gewonnen door Robert Slippens voor Servais en Aart Vierhouten. In de 2e halve finale was Matthé Pronk de snelste voor Danny Stam en Max van Heeswijk

De finale over 50 ronden (10 km) werd een spektakel. Het was Danny Stam die in de slotronden de ultieme aanval plaatste. In de eindsprint was Stam sneller dan Pronk en Slippens. Servais werd 5e met gangmaker Jan Jonker.

Ik heb het gisteren in Amsterdam allemaal zelf mogen aanschouwen. En het was prachtig! Er was veel publiek en een geweldige sfeer. Tussen de wedstrijden door, werd het publiek getracteerd op een show van Rick van der Kroon en Leroy & Gospelfriends.

Hopelijk komt er volgend jaar een vervolg op deze 1e editie. Ik zal er zeker bij zijn!

Marcel Koch maakte voor ons een aantal foto's. Klik op de foto hieronder om het album te openen.

 

SERIES (1e reeks)
1. Matthé Pronk
2. Servais Knaven
3. Tristan Hoffman
4. Bert Hiemstra
5. Bart Voskamp
6. Remco van der Ven
7. Peter Möhlmann

HALVE FINALE (1e reeks)
1. Robert Slipppens
2. Servais Knaven
3. Aart Vierhouten
4. Rik Reinerink
5. Tristan Hoffman
6. Rudi Kemna

 

FOTOALBUM

FINALE
pl. renner - gangmaker
1. Danny Stam - Cees Stam
2. Matthé Pronk - Sam Mooij
3. Robert Slippens - Bruno Walrave
4. Max van Heeswijk
5. Servais Knaven - Jan Jonker
6. Aart Vierhouten
7. Bobbie Traksel

Fotoalbum Kerst Dernyprijs


. Wedstrijdprogramma online
geplaatst door Kim


Het wedstrijdprogramma van Servais voor het voorjaar staat nu online op de website. Uiteraard kunnen er in de loop van de komende weken nog aanpassingen gebeuren aan dit voorlopige programma.

Klik hier om het programma 'voorjaar 2004' te bekijken

 


zaterdag 27 december 2003

. 1e Kerst Dernyprijs & het sportjaaroverzicht
geplaatst door Kim


1e Kerst Dernyprijs
Vanavond zal Servais deelnemen aan de 1e Kerst Dernyprijs in het Velodrome in Amsterdam. Meer info over deze wedstrijd kan je hier terugvinden. Als alles goed gaat volgen er morgen een aantal foto's op de website.

Sportjaaroverzicht
De hoogte en dieptepunten van het afgelopen sportjaar passeren morgen de revue in het sportjaaroverzicht van NOS Langs de LIjn en Studio Sport. Uiteraard zal er ook de nodige aandacht zijn voor de fantastische etappewinst van Servais in Bordeaux.
  • Op Radio 1 is het SPORTJAAROVERZICHT te beluisteren in NOS Langs de Lijn tussen 14u00 en 18u00.
  • Het SPORTJAAROVERZICHT van Studio Sport zal morgenavond tussen 19u00 en 21u00 worden uitgezonden op Nederland 2

 


vrijdag 19 december 2003

. Eindelijk online !
geplaatst door Servais


Eindelijk ben ik dan online. Een heel gedoe, maar uiteindelijk kreeg ik een helder moment en was het probleem opgelost. De dial-up adapter werkte niet goed en daar ben ik een tijd mee aan het klooien geweest. Ik heb wat foto's uit Italie, eentje met het nieuwe shirt en wat foto's van de fiets op de site geplaatst. Het shirt is licht gewijzigd, iets minder blokjes aan de zijkant en daarvoor in de plaats een blauwe lijn. Verder staat er geen Peugeot meer achterop. Op de achterkant van de broek staat nu alleen nog maar Quick Step, vorig jaar ook Davitamon. Verder is op de voorkant van de broekspijpen de reclame andersom geschreven, nu dus leesbaar als je staat.
De fietsen zijn ook wat gewijzigd: we rijden nu allemaal met de zwarte slooping frames, waarmee ik vorig jaar vanaf de Tour al mee heb gereden. Hij is afgemonteerd met Campagnolo Record, maar de crancks zijn van FSA en de remhoeven van Mavic. Deze wijziging heeft te maken met het gewicht. Verder gaan we met Tackx bidons en houders rijden. De zadels zijn weer van San Marco, de sturen weer van Deda en de banden weer van Hutchinson. We rijden ook weer met Mavic wielen en Time pedalen. Ik heb wat foto's meegestuurd.
Vandaag 4 en half uur getraind, door de bergen. Ging best wel weer lekker, maar wat wil je met meer dan 25 graden.

Morgen nog een goede training en dan vliegen we zondagochtend weer naar huis.

Groeten Servais

 

Fotoalbum Lanzarote
Fotoalbum nieuwe fiets
Fotoalbum Lanzarote
Fotoalbum nieuwe Time fiets
 
Fotoalbum
nieuwe outfit Quick Step Davitamon
fotoalbum nieuwe outfit
 
 

donderdag 18 december 2003

. Het 1e verslagje en foto's vanuit Lanzarote
geplaatst door Servais


Eindelijk weer een stukje op de site. Vanuit Italië kon ik afgelopen week geen internet verbinding maken. Ook hier op Lanzarote lukt het niet met mijn eigen computer. De computer van Jeroen deed het in eerste instantie ook niet. Maar nu dus gelukkig wel!


Hier is alles OK, 25 graden en volop zon. Vandaag en gisteren zijn we 4 uur wezen trainen en toen ik dinsdag
aankwam heb ik ook nog 2 uurtjes gefietst en nog wat krachttraining gedaan.

In Italie hebben we de eerste dagen veel foto's gemaakt en weinig gefietst. De laatste drie dagen hebben we telkens 4 uur gefietst. Ook daar was het lekker weer.

We zijn hier trouwens met een groep van een man of 10; Geert van Bondt, Tristan Hoffman (met deze 2 deel ik de kamer), Jeroen Blijlevens, Max van Heeswijk, Martin van Steen, Remco van der Ven, Andreas Klier, Rolf Aldag, Kai Hundertmarck en Maarten den Bakker.

Morgen probeer ik weer wat op de site te zetten.
Groeten Servais

Klik op de foto hieronder om het fotoalbum "Lanzarote" te openen.

. Foto's
geplaatst door Kim


Morgen volgen er foto's van Servais in de nieuwe outfit en de nieuwe Time-fiets!
Ook de foto's van het trainingskamp in Italie volgen als het goed is morgen op de site.

 

 

maandag 15 december 2003

. Het 1e trainingskamp zit erop!
geplaatst door Kim


Het eerste trainingskamp met de ploeg zit er alweer op. De afgelopen 5 dagen verbleven de jongens van Quick Step in Marina di Cecina, aan de Toscaanse kust.

De mannen van Quick Step vertrekken vanavond om 17u50 in Pisa en landen rond 19u40 in Charleroi.

Morgen vertrekt Servais alweer richting Lanzarote om daar te trainen met oa Andreas Klier, Rolf Aldag, Tristan Hoffman, Jeroen Blijlevens, Max van Heeswijk, Remco van der Ven, Geert van Bondt en Martin van Steen.

Servais vliegt morgenochtend om 10u30 vanuit Dusseldorf richting Lanzarote.



vrijdag 12 december 2003

. Foto's trainingskamp nog niet beschikbaar
geplaatst door Kim


Ook de foto's uit het trainingskamp in Italië laten nog ff op zich wachten. Blijkbaar heeft ook Tim De Waele van Iso-sport problemen om een internet verbinding te maken in Italië.

Zodra de foto's beschikbaar zijn, plaatsen we deze op de site. Hou ons dus in de gaten !

 

donderdag 11 december 2003

. Voorlopig nog geen stukjes vanuit Italië
geplaatst door Kim


Servais liet vanavond vanuit Italië weten dat het momenteel niet lukt om op het internet te geraken. Voorlopig dus nog geen stukjes van Servais op de site vanuit het trainingskamp.

Wel volgen er morgen vanuit Italië een aantal foto's op de site die gemaakt werden door Tim De Waele van Iso-sport. Dus morgen zeker een kijkje nemen op de site!

 

dinsdag 9 december 2003

. Morgen op trainingskamp naar Italië
geplaatst door Servais


Morgen vertrek ik met de ploeg op trainingskamp naar Italië. We vertrekken om 15u40 vanaf Charleroi naar Pisa. Maandagavond komen we weer terug.

Ik ben vandaag overigens flink ziek (diaree en overgeven) geweest. Ik voel me nu iets beter. Ik denk dat ik morgen wel mee kan. Ook Natascha is de hele dag ziek geweest. Misschien hebben we iets verkeerds gegeten?

Verder vertrek ik volgende week dinsdag naar Lanzarote. Ik kom dan de 21e weer terug. Ik ga daar trainen met Andreas Klier, Rolf Aldag, Tristan Hoffman, Jeroen Blijlevens, Max van Heeswijk, Remco van der Ven, Geert van Bondt en Martin van Steen.

 

maandag 1 december 2003

. Verkiezing wielrenner van het jaar 2003
geplaatst door Kim


In Den Bosch werd vanavond de wielrenner van het jaar bekend gemaakt.
Michael Boogerd werd opnieuw verkozen tot wielrenner van het jaar en kreeg voor de 4e keer in zijn carriere de Gerrit Schulte Trofee/Gouden Spaak uitgereikt. Servais werd 2e voor Gerben Lowik.

Leontien Zijlaard-van Moorsel werd bij de vrouwen verkozen tot wielrenster van het jaar. Leontien werd dit jaar wereldkampioen op de achtervolging op de baan en verbrak het werelduurrecord.

Om het lijstje kompleet te maken: Thomas Dekker is talent van het jaar en Bart Brentjens de MTB/crosser van het jaar.
De winnaars werden verkozen door de lezers van Wieler Revue, oud-renners van de Club 48 en de leden van de VVBW.

Tja jongens, dit was weer een uitslag vol met verassingen hé !?