klik hier om deze pagina te refrechen!

zondag 29 februari 2004

. Servais in Holland Sport bij de VPRO
geplaatst door Kim
 

Vanmiddag was Servais te gast in de studio bij Wilfried de Jong en Matthijs Nieuwkerk in HOLLAND SPORT. Eigenlijk had ik Servais al veel eerder verwacht bij Wilfried op de massagetafel. Maar vandaag moest Servais op het allerlaatste moment invallen voor een gast die verhinderd was voor de live uitzending. Dus niet op de massagetafel maar wel een gesprek van ruim 20 minuten!
Mocht je de uitzending gemist hebben dan kan deze nog eens rustig bekijken op de website in Breed- of smalband.


Wachten op Holland Sport / Holland Sport - 55 minuten
In de laatste 25 minuten van de uitzending staat Servais centraal.
Klik hier om de uitzending te bekijken (Breedband)
Klik hier om de uitzending te bekijken (Smalband)

Audio en Video afspelen? Download hier de (gratis) RealOne Player

Met dank aan de VPRO





zaterdag 28 februari 2004

. Ook geen Kuurne Brussel Kuurne
geplaatst door Servais


Gisteravond heb ik in overleg met Wilfried Peeters besloten om ook niet van start te gaan in Kuurne Brussel Kuurne. Ik heb tot gisteren niet op de fiets gezeten en dan heeft het ook geen zin om morgen te starten. Vandaag heb ik voor het eerst weer wat gefietst: een uurtje op de roller. Het ging best redelijk en ik denk dan ook dat ik bijna hersteld ben. Morgen ga ik proberen om een aantal uur op de weg te rijden. Vanaf maandag hoop ik weer normaal te kunnen trainen.

 

 


donderdag 26 februari 2004

. GEEN Omloop Het Volk
geplaatst door Servais


Vanmorgen heb ik besloten om zaterdag niet te starten in de Omloop Het Volk. Gisteren ben ik begonnen met een antibiotica kuur van 3 dagen. Ik voelde me al snel een stuk beter. Vannacht heb ik goed geslapen en bij het opstaan voelde ik me eigenlijk vrij goed. Toen ik om 9 uur op de roller kroop, voelde ik al snel dat het niet goed was. Ik had binnen 5 minuten alweer last van hoofdpijn en na een kwartier ben ik gestopt. Dit heeft geen zin. Daarna heb ik Wilfried Peeters gebeld om te zeggen dat het beter is dat ik niet rijd. Beter voor mezelf, maar ook voor de ploeg. De Omloop is een belangrijke wedstrijd en je moet dan met de beste ploeg aan de start staan. Een zieke Knaven hoort daar niet bij. Het besluit was aan de ene kant moeilijk, maar aan de andere kant ben ik oud en wijs genoeg om te beseffen dat dit de juiste keuze is. Het seizoen is pas net begonnen en er komen straks nog veel wedstrijden waar ik mezelf kan tonen. Vorig jaar moest ik om dezelfde reden verstek geven voor Het Volk. Daarna heb ik nog een mooi voorjaar gehad. Morgen beslis ik of ik wel of niet van start ga in Kuurne-Brussel-Kuurne.

 


dinsdag 24 februari 2004

. Verkenning Omloop Het Volk
geplaatst door Servais


Vandaag zijn we met met de ploeg de Omloop Het Volk wezen verkennen. Om 10 uur vertrokken we vanaf het Holiday Inn in Gent. De snelheid zat er gelijk goed in. Iedereen is op en top gemotiveerd voor zaterdag. Op de klimmetjes en de kasseien werd er voluit doorgereden. Ik merkte op de Oude Kwaremont al dat ik nog niet goed te pas ben. Gisteren ging het eigenlijk best wel lekker tijdens de training, maar vandaag was dat een stuk minder. Met een normaal tempo gaat alles goed, maar als ik voluit moet gaan, gaat dit gewoon niet. Na een kleine 4 uur ben ik dan ook in de wagen gestapt en heb ik vanuit de auto het laatste deel van het parcours verkend. Op het moment voel ik me nog steeds niet goed. Voel ik me morgen nog niet goed, dan vrees ik dat ik mezelf moet afmelden voor komende zaterdag. In onze ploeg zijn de plaatsen duur en ik vind als je niet topfit bent dat je dan beter je plek kan afstaan aan een ander. Zover is het nu echter nog niet. Ik ga er op dit moment vanuit dat het allemaal goed gaat komen.

Klik hier voor de foto's van vanmiddag. Met dank aan Cor Vos!

 


maandag 23 februari 2004

. Nieuwe foto's uit Qatar online
geplaatst door Kim


Vandaag hebben we een aantal mooie actiefoto's van Servais uit de Ronde van Qatar op de site geplaatst. Met dank aan Cor Vos, die ook de komende weken weer volop foto's voor onze site zal maken.
O ja, de foto's zijn door Cor beveiligd met een watermerktekst in de foto. Omdat er nu een tekst in de foto verwerkt zit, mogen we de foto's iets groter publiceren. Bedankt Cor !

Klik hier voor het fotoalbum Qatar

 


vrijdag 20 februari 2004

. Ruta del Sol: laatste etappe
geplaatst door Servais


Gisteren ging het best lekker in de laatste etappe. De benen waren goed en bergop kon ik goed mee. In de finale moesten we 2 bergen over, eerst eentje van de eerste categorie en daarna nog eentje van de 2e categorie. Op de 1e kon ik goed mee en ik denk dat we in eerse instantie met een man of 30 over waren, een stukje verder kwam nog een man of 20 aansluiten. Op de klim reden 3 renners weg, waaronder Erik Dekker. Zij liepen uit tot ruim 2 minuten. Op de laatste klim reden 15 renners weg, maar na de klim kwamen we weer terug. De 3 hadden nog 30 seconden voorsprong. Tom Boonen zat ook bij ons in de groep en we hebben dan ook voor hem op kop gereden. Dekker werd in de laatste kilometer teruggepakt (de 2 anderen al een paar kilometer eerder) en het werd een sprint van een groep van 55 renners. Het was een close-finish: Zabel won voor Freire en Boonen.

Zelf ben ik op dit moment wat verkouden, hoesten en wat slijm. Laten we hopen dat dit snel overgaat.

 


donderdag 19 februari 2004

. Ruta del Sol: Uitslag 5e etappe
geplaatst door Kim


De 5e en laatste etappe, een rit over 186 km tussen La Zubia en Almeria, werd vanmiddag in de sprint gewonnen door Erik Zabel, voor de Spanjaard Oscar Freire en Tom Boonen. Dominguez verzekerde zich van de eindzege.

Het verslagje van Servais laat nog even op zich wachten. Servais had gisteren ook problemen omdat de internet verbinding het niet deed. Het verslagje van vandaag volgt dus zo snel mogelijk op de site!

Uitslag van de 5e etappe:
1 ZABEL, Erik T-MOBILE TEAM GER 4h43'19"
2 FREIRE GÓMEZ, Óscar RABOBANK ESP m.t.
3 BOONEN, Tom QUICK STEP - DAVITAMON BEL m.t.
46 KNAVEN, Servais QUICK STEP - DAVITAMON NED m.t.

In het Eindklassement is Servais geëindigd op de 39e plaats op 4'19 van eindwinnaar Domínguez. Een overzicht van de uitslagen van Servais tijdens de Ruta del Sol kan je nog eens bekijken op de PROF 2004 pagina.

Volgende week is het dan eindelijk zover. Het nieuwe wielerseizoen gaat dan in Vlaanderen van start met op zaterdag 'de Omloop Het Volk' en op zondag 'Kuurne Brussel Kuurne'. Zaterdag rijdt Servais de Omloop Het Volk. Uiteraard zullen wij daar de zaterdag de ganse dag bij aanwezig zijn!

De foto's uit de Ruta del Sol volgen als het goed gaat nog dit weekend op de website.

 


woensdag 18 februari 2004

. Ruta del Sol: 4e etappe
geplaatst door Servais


Het was vandaag een hele lastige etappe. In het begin werd er veel gedemareerd en uiteindelijk reden 4 renners weg. In het peloton werd het tempo gelijk bepaald door Saunier Duval, de ploeg van de leider Dominguez. In de kopgroep zat een renner die op 1 minuut achterstand stond, dus de koplopers liepen niet ver uit. Maximaal 2m30. Het was vandaag geen meter vlak en de snelheid zat er goed in. Ik had niet zulke hele goede benen en ik heb behoorlijk afgezien. Ik was gelukkig niet de enige. In de finale werden de koplopers ingelopen. Op 10 kilometer voor het einde reden 4 renners weg, waaronder Erik Dekker en Wim Vansevenant. Zij pakten maximaal 200 meter voorsprong. Tot 4 km van de finish heb ik mee op kop gereden om de 4 terug te pakken. Daarna heb ik niks meer kunnen doen voor Tom Boonen. Het werd wederom een massasprint, waarin ook vandaag Max van Heeswijk de snelste was. Ik eindigde achterin het peloton. Morgen is alweer de laatste etappe. Wederom veel bergop, 2 van de 2e en 1 van de 1e categorie.

Tot morgen, Servais

. Uitslag 4e etappe & vooruitblik 5e etappe
geplaatst door Kim


Uitslag van de 4e etappe:
1 VAN HEESWIJK, Max US POSTAL SERVICE NED 4h03'05"
2 MATTAN, Nico RELAX - BODYSOL BEL
3 VAN PETEGEM, Peter LOTTO - DOMO BEL
63 KNAVEN, Servais QUICK STEP - DAVITAMON NED

Algemeen klassemant na de 4e etappe:
1 DOMÍNGUEZ DOMÍNGUEZ, Juan Carlos SAUNIER DUVAL - PRODIR ESP 17h20'38"
2 GARCÍA QUESADA, Carlos COMUNITAT VALENCIANA - KELME ESP a 15"
3 SÁNCHEZ GONZÁLEZ, Samuel EUSKATEL - EUSKADI ESP a 19"
49 KNAVEN, Servais QUICK STEP - DAVITAMON NED a 04'19"


Vooruitblik naar morgen:
Morgen alweer de laatste en 5e etappe in de Ruta del Sol. Deze etappe gaat van La Zubia naar Almería over een afstand van 186 km. Onderweg krijgen de renners twee klimmen van de 2e categorie en één van de 1e categorie.

 


dinsdag 17 februari 2004

. Ruta del Sol: 3e etappe
geplaatst door Servais


Vandaag waren de benen een stuk beter dan de afgelopen dagen. Gisteren had ik veel last van mijn rug en dat trok naar mijn linkerbeen. Gisteren ben ik een beetje gekraakt en vandaag ging het een stuk beter. De rit stond in het teken van een lange ontsnapping van Marichal en Ventoso. Zij pakten een voorsprong van maximaal 9 minuten. In het peloton moest er flink worden doorgereden, want de 2 voorop reden flink door. Pas op de finishklim werden ze gegrepen. De aankomst was bovenop een klim van 11km. Het ging met mij best lekker. De eerste 5km kon ik vrij goed volgen. Het tweede deel heb ik iets rustiger aan gedaan. Ik finishte rond de 50e plaats, op ongeveer 4 minuten. Ik ben dan ook best tevreden en blij dat de benen weer goed zijn. Nu is het zaak dit zo te houden. Morgen is het weer een vrij lastige etappe, met 4 klimmen van de 2e categorie, maar er is een redelijke kans op een massasprint. Dan zetten we alles weer op Tom Boonen.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag 3e etappe & vooruitblik 4e etappe
geplaatst door Kim


Uitslag van de 3e etappe:
1 DOMÍNGUEZ DOMÍNGUEZ, Juan Carlos SAUNIER DUVAL - PRODIR ESP 4h05'16"
2 GARCÍA QUESADA, Carlos COMUNITAT VALENCIANA - KELME ESP a 15"
3 SÁNCHEZ GONZÁLEZ, Samuel EUSKATEL - EUSKADI ESP a 19"
47 KNAVEN, Servais QUICK STEP - DAVITAMON NED a 03'42"

Algemeen klassemant na de 3e etappe:
1 DOMÍNGUEZ DOMÍNGUEZ, Juan Carlos SAUNIER DUVAL - PRODIR ESP 13h17'33"
2 GARCÍA QUESADA, Carlos COMUNITAT VALENCIANA - KELME ESP a 15"
3 SÁNCHEZ GONZÁLEZ, Samuel EUSKATEL - EUSKADI ESP a 19"
51 KNAVEN, Servais QUICK STEP - DAVITAMON NED a 04'19


Morgen de 4e etappe:
De 4e etappe gaat morgen van Lucena naar Jaén over 159,3 km. Onderweg moeter er drie klimmen van de 2e en één van de 1e categorie beklommen worden. De etappe gaat morgenmiddag om 12u20 van start en de finsh is voorzien rond 16u30.

 


maandag 16 februari 2004

. Ruta del Sol: 2e etappe
geplaatst door Servais


De etappe van vandaag ging rustig van start. De eerste berg, top na 42km, werd op het gemak opgereden. Na de sprint op de top reden er 8 renners weg. Wij hebben met de ploeg het gat dichtgereden, omdat we niemand mee hadden. Daarna was het een tijdje onrustig. Na 80 km reed Rolf Aldag samen met een Spanjaard (ik weet zijn naam niet) weg. Zij liepen uit naar meer dan 7 minuten voorsprong. Na 100 km zijn 2 man van ons, 2 man van Rabo en 1 man van Banesto op kop gaan rijden. We wisten dat het niet gemakkelijk zou zijn om Aldag terug te pakken, want die valt niet stil. Na een tijdje achtervolgen liep de voorsprong niet echt terug en kwamen andere ploegen ons helpen. Een man of 10 draaide goed rond en vanaf toen liep de voorsprong snel terug. Zelf heb ik ook nog een tijdje mee op kop gereden. Bovenop de laatste klim (3e categorie, 12 km van de finish) werd Aldag teruggepakt. Het werd opnieuw een massasprint. De sprint was echter heuvelop (6%), en iets te lastig voor Tom Boonen. Wel een ideale aankomst voor van Heeswijk, die etappe won. Een mooie opsteker voor Max. Vorige week tijdens de training viel me al op dat hij heel gemakkelijk reed. Zelf heb ik niet meer meegesprint en ik finishte op 37 seconden, als 70e. Morgen is er een rit van 160km, met aankomst bergop (1200 meter). Het klassement zal daar voor een groot gedeelte gemaakt worden.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag 2e etappe & vooruitblik 3e etappe
geplaatst door Kim


Uitslag van de 2e etappe:
1 VAN HEESWIJK, Max US POSTAL SERVICE NED 4h49'27"
2 FREIRE GÓMEZ, Óscar RABOBANK ESP m.t.
3 ZABEL, Erik T-MOBILE TEAM GER m.t.
70 KNAVEN, Servais QUICK STEP - DAVITAMON NED a 37"

Algemeen klassemant na de 2e etappe:
1 ZABEL, Erik T-MOBILE TEAM GER 9h12'17"
2 FREIRE GÓMEZ, Óscar RABOBANK ESP m.t.
3 VAN HEESWIJK, Max US POSTAL SERVICE NED m.t.
69 KNAVEN, Servais QUICK STEP - DAVITAMON NED a 37"


Morgen de 3e etappe:
De 3e etappe gaat morgen van Humilladero naar Alto Virgen de la Sierra (Cabra) over een afstand van 159,4 km. De finish van deze etappe ligt boven op een klim van de 1e categorie. De aanloop naar de finale is bijna vlak, onderweg is er nog een klim van 3e categorie.
Het algemeen klassement zal er morgen heel anders uit gaan zien. Morgenavond meer vanuit de Ruta del Sol.

 

. 'Mijn eigen site is mijn levensverhaal'
geplaatst door Kim

 

Vandaag is er op de vernieuwde website van de NOS een heel leuk interview verschenen met Servais. Het interview ging deze keer niet over het wielrennen maar over zijn eigen website, computers en internet. Kortom, het is een heel leuk interview geworden.

Klik hier voor het interview (met dank aan www.nos.nl)

 



www.NOS.nl

 

 


zondag 15 februari 2004

. Ruta del Sol: 1e etappe
geplaatst door Servais


Tom Boonen heeft vandaag de eerste etappe van de Ruta del Sol gewonnen. Hij was de snelste in de massasprint. Het was vandaag de enige vlakke etappe van de Ruta. De rit was 182km en er gebeurde eigenlijk vrij weinig. Na 20 km reed Steffen Wesemann weg en hij pakte 15 minuten voorsprong. Op dat moment gingen 2 renners van ons, Cretskens en Garrido, 2 man van Rabo en 2 man van Kelme op kop van het peloton rijden om het gat te dichten. Op 15 km van de streep werd Wesemann teruggepakt. Vanaf toen werden de sprinters in stelling gebracht. Ik heb niet zo veel kunnen doen. De benen waren niet echt goed vandaag. Het zal wel een samenloop van omstandigheden zijn: warm weer en gisteren al om 6 uur het bed uit en de hele dag onderweg geweest. Ik ga er vanuit dat de benen morgen beter zijn. Het zal nodig zijn, want morgen is een lastige etappe: 1 klim van de eerste en 3 van de derde categorie en we hebben de leiderstrui te verdedigen.

Tot morgen
Servais

 

. Uitslag 1e etappe & vooruitblik 2e etappe
geplaatst door Kim


Uitslag van de 1e etappe:
1 BOONEN, Tom QUICK STEP - DAVITAMON - BEL 4h22'50"
2 REYNES, Vicente ILLES BALEARS - BANESTO ESP
3 ZABEL, Erik T-MOBILE TEAM GER
4 ETXEBARRIA ALKORTA, David EUSKATEL - EUSKADI ESP
5 FREIRE GÓMEZ, Óscar RABOBANK ESP
81 KNAVEN, Servais QUICK STEP - DAVITAMON NED


Morgen de 2e etappe:
De 2e etappe gaat morgen van Arcos de la Frontera naar Benalmádena over een afstand van 184,7 km. Het peloton gaat om 13u30 van start en de finish is voorzien rond 16u30. Onderweg staan er 3 bergjes van de 3e categorie en 1 van de 1e categorie op het programma. Morgenavond meer nieuws vanuit de Ruta del Sol!


zaterdag 14 februari 2004

. Morgen de 1e etappe: Ruta del Sol
geplaatst door Kim


Morgen gaat de 50e editie van de Vuelta Andalucia van start. Wegens gebrek aan sponsoring komen er slechts 13 ipv 22 ploegen aan de start.
De 1e etappe in de Ruta del Sol gaat morgen van Huelva naar Sevilla over een afstand van 181,4 km. Het peloton gaat morgenmiddag om 11u40 van start en de finish is voorzien rond 16u00.

Morgenavond uiteraard een verslagje van Servais

 


vrijdag 13 februari 2004

. Servais morgen naar Spanje
geplaatst door Kim


Morgenochtend om 08u15 vertrekt Servais met de de ploeg vanuit Zaventem naar Spanje waar zondag de Vuelta Andalucia (Ruta del Sol) van start gaat. De mannen vliegen via Madrid en van daaruit naar Sevilla, waar ze om 13u10 landen.
Na de vlakke wegen van Qatar zullen de mannen de komende dagen in Spanje flink moeten klimmen. De finish van de 3e etappe ligt zelfs op een hoogte van 1200 meter. Een overzicht van de etappes en profielen kan je hieronder bekijken.

  • zondag 15 februari 2004:
    1e etappe: Huelva - Sevilla - 181,4 km
  • maandag 16 februari 2004:
    2e etappe: Arcos de la Frontera - Benalmádena - 184,7 km
  • dinsdag 17 februari 2004:
    3e etappe: Humilladero - Alto Virgen de la Sierra (Cabra) - 159,4 km
  • woensdag 18 februari 2004:
    4e etappe: Lucena - Jaén - 159,3 km
  • donderdag 19 februari 2004:
    5e etappe: La Zubia - Almería - 186 km


woensdag 11 februari 2004

. Rond 21 augustus verwachten wij ons 3e kindje
geplaatst door Servais


Na de ploegenvoorstelling stond er in BN-De Stem al iets over vermeld (terwijl dat niet de bedoeling was), maar na vanavond is er geen twijfel meer mogelijk: rond 21 augustus verwachten Natascha en ik ons 3e kindje. Britt en Senne krijgen er dus een broertje of een zusje bij.

Vanavond heeft Natascha een echo gehad en alles zag er goed uit. De kleine is "al" 63 milimeter, wat neerkomt op ongeveer 13 weken. Ik heb dus nog 27 weken de tijd om een website te maken voor deze "kleine Knaven".....

 


dinsdag 10 februari 2004

. Nieuwe foto's
geplaatst door Kim


Vandaag hebben we een aantal mooie foto's uit de Ronde van Qatar toegevoegd aan het fotoalbum.
Klik hier om het fotoalbum te openen.

 


maandag 9 februari 2004

. Nieuw op de site
geplaatst door Kim


Ik was het al veel langer van plan, maar het is er nu eindelijk van gekomen. Vandaag heb ik op de website wat meer informatie over mezelf (de webmaster dus) geplaatst. Mijn paspoort en meer info kan je lezen bij COLOFON. Klik naast mijn naam op meer info.

 


zaterdag 7 februari 2004

. Terug naar huis
geplaatst door Kim


Vanavond vliegen de jongens van Quick Step Davitamon vanuit Doha weer richting Zaventem waar ze morgenochtend om 5 uur landen.
Volgende week zondag gaat Servais alweer van start in de Ruta del Sol.

 

 


vrijdag 6 februari 2004

. Ronde van Qatar: 5e etappe
geplaatst door Servais


Er stond vandaag (uiteraard) weer veel wind en de wind stond vanuit het vertrek precies goed om het op de kant te zetten. Samen met Lotto deden we dit dan ook (dit was geen onderlinge afspraak). Het peloton brak al vrij snel. We reden met 37 renners weg waaronder 7 van ons, 5 van Lotto, 5 van Fassa Bortolo, 4 van CSC en 3 man van Rabobank, die met Robert Hunter de leiderstrui hadden. De voorsprong liep snel op: het peloton was vermoeid en zag het niet meer zitten. De eerste 40 km reden we in 40! minuten, dat wil zeggen 60 km/uur gemiddeld. Na de eerste tussensprint, die werd gewonnnen door Tom Boonen, ging het iets rustiger. Ook de tweede sprint werd door Tom gewonnnen. Hierdoor was de situatie in het klassement als volgt: 1e McEwen, Hunter 2e op 2 sec en Boonen 3e op 4 seconden. Op de finish waren er 10, 6 en 4 seconden boni voor de eerste 3. Als Tom de rit zou winnen zou hij tevens het klassement winnen. Hetzelfde gold voor McEwen en Hunter. Op 50 km van de finish zijn we met de ploeg op kop gaan rijden, om alles bij elkaar te houden. We hebben de sprint perfect voorbereid, maar Tom werd jammer genoeg pas 7e. Hunter won de etappe en het klassement. Tom werd 3e in het klassement. Zelf ben ik een plaatsje opgeschoven in het klassement: 8e.

Al met al kan ik zeggen dat we een goede ronde hebben gehad hier in Qatar. Toch een rit gewonnen, 3e in het klassement, het puntenklassement en de jongerentrui. Als ploeg altijd heel sterk en bijna altijd de koers gedomineerd. Dat we het eindklassement niet hebben gewonnen is jammer, maar het seizoen is pas net begonnen.

Morgenavond vliegen we weer naar huis en zondagochtend landen we in Brussel.
Dan een beetje trainen (niet te veel) en daarna naar de Ruta del Sol.

Groeten Servais

Klik hier voor de foto's van vandaag.

 

 

. Uitslag 5e etappe:
geplaatst door Kim


De uitslag van de 5e etappe:
1 HUNTER Robert RSA RAB 3h 28' 41"
2 CHICHI Francesco ITA FAS 00' 00"
3 VAN MECHELEN Wouter BEL VLA 00' 00"
4 MC EWEN Robbie AUS LOT 00' 00"
5 BONOMI Giosuè ITA SAE 00' 00"

21 KNAVEN Servais NED QSD 00' 00"


Eindstand algemeen klassement:
1 HUNTER Robert RSA RAB 17h 33' 17"
2 MC EWEN Robbie AUS LOT 00' 08"
3 BOONEN Tom BEL QSD 00' 12"
4 NAZON Jean-Patrick FRA A2R 00' 13"
5 HOJ Frank DEN CSC 00' 33"

8 KNAVEN Servais NED QSD 00' 38"
 

donderdag 5 februari 2004

. Ronde van Qatar: 4e etappe
geplaatst door Servais


Vandaag waren de benen iets minder dan de afgelopen dagen. Na de eerste tussensprint reden 3 renners weg. Zij liepen uit tot ruim 7 minuten. We hadden met de ploeg een paar keer geprobeerd om de boel op de kant te zetten, maar de wind stond nooit goed om het uit elkaar te rijden. Op een gegeven moment zijn 3 man van ons op kop gaan rijden, om het gat te dichten.

Dit ging heel snel: binnen 40 kilometer waren de koplopers ingelopen. We moesten toen nog 50 kilometer tot de finish. Bij het inlopen van de koplopers stond de wind perfect en gaven we er een "snok" aan. Het gevolg was dat we met 24 man wegreden, daarbij 4 man van ons. Met deze groep reden we richting de finish. Op 5 kilometer van de finish demareerde Cancellara. Moerenhout sprong mee. Onze tactiek was om de boel bij elkaar te houden, zodat Boonen bonificatie kon pakken op de streep. We zijn dan ook gaan achtervolgen, maar

Cancellara reed zo hard, dat we de 2 niet meer terug konden pakken. In de sprint sloten wij pas aan. Niemand kon er meer overheen komen. Boonen werd 4e en pakte dus net geen bonificatie. Ik finishte op een klein gaatje als 20e. (4 sec) Hierdoor ben ik 3 plaatsen gezakt in het klassement. Maar ja, dat is het risico als je in de finale op kop moet rijden.

Morgen is de laatste etappe, 160 kilometer. Het zal wel weer op de kant gaan zeker.......

Servais

Klik hier voor 2 foto's van vandaag.

 

 

. Uitslag 4e en vooruitblik 5e etappe:
geplaatst door Kim


De uitslag van de 4e etappe:
1 CANCELLARA Fabian SUI FAS 3h 02' 37"
2 MOERENHOUT Koos NED LOT 00' 00"
3 HOJ Frank DEN CSC 00' 00"
4 BOONEN Tom BEL QSD 00' 00"
5 USOV Alexandre BLR PHO 00' 00"

20 KNAVEN Servais NED QSD 00' 04"


Algemeen klassement na de 4e etappe:
1 HUNTER Robert RSA RAB 14h 04' 47"
2 MC EWEN Robbie AUS LOT 00' 01"
3 NAZON Jean-Patrick FRA A2R 00' 03"
4 BOONEN Tom BEL QSD 00' 07"
5 HOJ Frank DEN CSC 00' 22"

9 KNAVEN Servais NED QSD 00' 27"

Morgen de 5e etappe:
Morgen alweer de laatste etappe in de Ronde van Qatar. De etappe gaat van de Doha Golf Club naar Doha Corniche over een afstand van 163 km. Het peloton gaat morgenmiddag om 12u45 van start, de finish is voorzien rond 16u30. In de finale worden er 6 rondes van 9 km over een plaatselijke parcours gereden. De ontknoping in de Ronde van Qatar volgt morgenavond op onze site!

 


woensdag 4 februari 2004

. Ronde van Qatar: 3e etappe
geplaatst door Servais


De start en de finish van de etappe van vandaag was bij de "Camel-Race-Track". Voor de start was er eerst nog een kamelenrace te zien en daarna begon onze race. Het was met 190km tevens de langste etappe van de Ronde hier. De eerste 60 km ging het heel rustig, dit omdat de wind pal op kop stond. Ik denk dat we na 2 uur 30 gemiddeld hadden. Het gemiddelde werd in

de finale echter flink opgeschroeft. Onder impuls van Fassa Bortolo reden we met een waaier van een man of 30 weg op 60 km van de finish. Wij waren met 4 man mee: Boonen, Tankink, Bramati en ikzelf. We hebben de hele tijd volle bak moeten rijden, voor een voorsprong van een kleine 30 seconden. Op 4km van de finish demareerde VDB, hij pakte 150 meter. Ik reed het gaat dicht met Boonen in het wiel. Hierdoor bleven we nog maar met 7 man over. Ik was daarna nog 2 keer alleen weg, maar Petito (Fassa) reed 2 keer het gat dicht.

Toen ik voor de 2e keer werd teruggepakt, demareerde Hunter. Boonen wilde meegaan, maar reed op dat moment lek. Ik heb nog gedaan wat ik kon, maar ik was niet fris genoeg om naar hem toe te rijden. Hunter won en ik finishte als 6e. Boonen 7e. Daarachter was er een gat met de rest van de kopgroep, die inmiddels was ingelopen door de achtervolgende groep. Tom verloor vandaag de leiderstrui, maar er is nog van alles mogelijk....

Wordt vervolgd,
Servais

Klik hier voor de foto's van vandaag.

 

 

. Uitslag 3e en vooruitblik 4e etappe:
geplaatst door Kim


De uitslag van de 3e etappe:
1 HUNTER Robert RSA RAB 4h 54' 46"
2 MC EWEN Robbie AUS LOT 00' 03"
3 NAZON Jean-Patrick FRA A2R 00' 03"
4 VANDENBROUCKE Frank BEL FAS 00' 03"
5 PETITO Roberto ITA FAS 00' 07"
6 KNAVEN Servais NED QSD 00' 07"


Algemeen klassement na de 3e etappe:
1 HUNTER Robert RSA RAB 11h 02' 10"
2 MC EWEN Robbie AUS LOT 00' 03"
3 NAZON Jean-Patrick FRA A2R 00' 03"
4 BOONEN Tom BEL QSD 00' 11"
5 VANDENBROUCKE Frank BEL FAS 00' 19"
6 KNAVEN Servais NED QSD 00' 23"

Morgen de 4e etappe:
De start en finish van de 4e etappe is morgen in Al Wakra. De etappe gaat over 168,5 km. In de finale rijden de renners 2 plaatselijke rondes. De renners beginnen er morgenmiddag om 12u30 (plaatselijke tijd) aan. De finish is voorzien rond 16u50.

 


dinsdag 3 februari 2004

. Ronde van Qatar: 2e etappe
geplaatst door Servais


De eerste overwinning van de ploeg is binnen: Tom Boonen won vandaag de etappe. Een verdiende overwinning voor ons, na een etappe waarin we de hele dag het initiatief hebben genomen. Na een paar kilometer waren wij het die de boel in gang staken. Het gevolg was dat we met een man of 30 wegreden. Een tweede groep kwam na 60 kilometer aansluiten en de rest hebben we niet meer gezien. Na 85 kilometer keek op mijn teller en zag ik dat we een gemiddelde van 57!!! hadden. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Na 100 kilometer was er weer een stuk met zijwind en daar hebben we het met de ploeg nog eens op de kant gezet. Het gevolg was dat we met 12 man wegreden en wij waren met 6 man mee. Een stukje verder draaide de weg wat naar links en stond de wind op kop. Hierdoor konden de achtervolgers terugkomen. In de finale zijn we samen met Rabo en Lotto op kop gaan rijden. Ik heb in de laatste kilometer nog op kop gereden en daarna was het Zanini die de sprint perfect lanceerde. Tom won met een banddikte de sprint van Nazon en McEwen. Ik heb nog vol moeten sprinten om niet op een gaatje te finishen en tijd te verliezen. Als het goed is sta ik in dezelfde tijd als de winnaar. Tom is nu tevens de leider in het klassement.

Morgen meer....
Servais

Klik hier voor de foto's van vandaag.

 

 

. Uitslag 2e en vooruitblik 3e etappe:
geplaatst door Kim


De uitslag van de 2e etappe:
1 BOONEN Tom BEL QSD 2h 53' 00"
2 NAZON Jean-Patrick FRA A2R 00' 00"
3 CHICHI Francesco ITA FAS 00' 00"
4 MC EWEN Robbie AUS LOT 00' 00"
5 HUNTER Robert RSA RAB 00' 00"

28 KNAVEN Servais NED QSD 00' 00"


Algemeen klassement na de 2e etappe:
1 BOONEN Tom BEL QSD 6h 07' 27"
2 VENTOSO Francisco ESP SDV 00' 03"
3 NAZON Jean-Patrick FRA A2R 00' 04"
4 CHAVANEL Sébastien FRA BLB 00' 07"
5 MC EWEN Robbie AUS LOT 00' 08"

28 KNAVEN Servais NED QSD 00' 13"

Vooruitblik 3e etappe:
Morgen is de start en finish van de 3e etappe bij de Camel Track Race. Vorig jaar leverde dit een paar mooie plaatjes op. De finish is voorzien rond 16u50.
Meer nieuws morgenavond!

 


maandag 2 februari 2004

. Nieuwe column 'Aan de kant'
geplaatst door Kim


Evert heeft weer een nieuwe column 'Aan de kant' (februari) geschreven. Klik hier om column nr 15 te lezen. Veel plezier ermee !

 

. Ronde van Qatar: 1e etappe
geplaatst door Servais


Het was vandaag vrij warm in de eerste etappe van de Ronde van Qatar: 30 graden bij de start. De start was bij het Sealine Beach Resort, waar de mensen lekker lagen te zonnen aan het zwembad of op het strand. Het vakantiegevoel kwam toch weer een beetje opzetten. Maar ja, nu even niet.
Na de start was het gelijk nerveus, maar er gebeurde eigenlijk niks. Dit kwam omdat de wind in de rug stond. Na 45 kilometer draaiden we naar links en was het zijwind. Wij namen met de ploeg het initiatief en we reden met een man of 40 weg. We waren met 5 man mee en in het begin was de samenwerking goed, maar na verloop van tijd werd dat steeds minder. Na een kilometer of 90 kwam iedereen weer terug en gebeurde er weer weinig tot de finale. Toen ging het tempo omhoog. De rit eindigde in een massasprint en de winnaar was de Spanjaard Ventoso (of zoiets). Dit is een renner van 21 jaar, die rijdt voor de nieuwe Spaanse ploeg Saunier Duval. Voor ons werd Tom Boonen 5e. Chavanael en Hunter werden 2 en 3.

Klik hier voor de foto's van vandaag. De foto's zijn ook vandaag weer gemaakt door Wilfried Peeters.

Tot morgen, Servais

 

 

. Uitslag 1e en vooruitblik 2e etappe:
geplaatst door Kim


De uitslag van de 1e etappe:
1 VENTOSO Francisco ESP SDV 3h 14' 40"
2 CHAVANEL Sébastien FRA BLB 00' 00"
3 HUNTER Robert RSA RAB 00' 00"
4 JURCO Matej SVK DEN 00' 00"
5 BOONEN Tom BEL QSD 00' 00"
59 KNAVEN Servais - NED (QSD) 00'00


Vooruitblik 2e etappe:
De 2e etappe gaat morgen van Al Zubarah - Doha Hyatt Plaza over een afstand van 151 km. Het peloton gaat om 13u25 plaatselijke tijd van start. De finish is voorzien rond 16u50.
In de finale rijden renners 2 rondes van 14 km op een plaatselijk parcours

Morgenavond meer nieuws vanuit Qatar

 


zondag 1 februari 2004

. Ronde van Qatar
geplaatst door Kim


Morgen gaat de Ronde van Qatar 2004 van start. Het is alweer de 3e editie. Deze rittenwedstrijd gaat over 5 etappes. Vorig jaar maakte Servais in Qatar een schitterende start met een zege in de laatste etappe.

Klik hier voor het etappeschema

Een overzichtje van de etappes
  • 1e etappe: maandag 2 februari 2004
    Sealine Beach Resort - Doha Landmark (150,5 km)
  • 2e etappe: dinsdag 3 februari 2004
    Al Zubarah - Doha Hyatt Plaza (151 km)
  • 3e etappe: woensdag 4 februari 2004
    Camel Race Track - Camel Race Track (189,5 km)
  • 4e etappe: donderdag 5 februari 2004
    Al Wakra - Al Wakra (168,5 km)
  • 5e etappe: vrijdag 6 februari 2004
    Doha Golf Club - Doha Corniche (163 km)

1e etappe:
Morgen dus de 1e etappe van Sealine Beach Resort naar Doha Landmark over een afstand van 150,5 km. De etappe gaat om 13u25 (plaatselijke tijd, dat betekent 11u25 onze tijd) van start. In de finale rijden de renners 2 rondes over een plaatselijk parcours van 14 km. De finish is voorzien rond 16u50

 


zaterdag 31 januari 2004

. De kop is eraf
geplaatst door Servais


De kop van het seizoen 2004 is eraf. Om 2 uur plaatselijke tijd vertrokken we met 120 renners voor 13 ronden van 9 kilometer langs de boulevard van Doha. In het begin reed Bobbie Traksel weg en was het een aantal ronden rustig in het peloton. Na 2 ronden schoot het peloton in gang en is het niet meer stilgevallen. Traksel werd na 4 ronden ingelopen en aan het einde van de 6e ronde zat ik mee in een ontsnapping van een man of 20. Ruim een ronde later werden we weer teruggepakt. Op 4 ronden van het einde reden we weer met een man of 20 weg en we liepen uit tot 35 seconden. Een stukje verder zakte het tempo terug, omdat veel renners nog niet het benodigde wedstrijdritme hebben. Op anderhalve ronde van het einde werden we weer teruggepakt. Daarna was de opdracht voor ons, om Tom Boonen zo goed mogelijk naar de sprint te brengen. In de laatste ronde hebben we een flink stuk op kop gereden en in de sprint werd Tom 2e.

Over mijn eigen vormpijl ik ben ik meer dan tevreden: de snelheid zat goed in de benen, ik kon diep gaan en met de intervallen had ik niet al te veel moeite. Goed getraind dus deze winter.

Klik hier voor de foto's van vandaag. De meeste zijn gemaakt door Wilfried Peeters, onze multi-functionele ploegleider.

Groeten Servais

De uitslag van de Doha International GP:
1. Simone Cadamuro (Den - Ita) 2.34.58
2. Tom Boonen (Qsd - Bel)
3. Francesco Chicchi (Fas - Ita)
4. Giosuè Bonomi (Sae - Ita)
5. Robert Hunter (Rab - Zaf)

 

. Nieuw systeem fotoalbum
geplaatst door Kim


De afgelopen dagen ben ik druk geweest met het aanmaken van een nieuw fotoalbum. Het systeem dat ik gebruikte werd door tal van andere rennersites gebruikt. Tja er wordt wat afgekopieerd hé. Ach ja, ik vind dat niet erg hoor. Het zegt meer over de originaliteit van onze site dan die van andere... hahahahh. Maar ik wil blijven vernieuwen en daarom vanaf vandaag een nieuw systeem.

De foto's uit Qatar heb ik ondertussen in het nieuwe fotoalbum geplaatst. Voortaan zie je meteen alle foto's in een klein formaat. Je kan dan kiezen door ofwel boven aan op slideshow te klikken (de foto's rollen dan automatisch over je scherm) of je kan een bepaalde foto aanklikken en dan moet je manueel door het album klikken. Ik zou zeggen, breng het gewoon in praktijk en klik hieronder op de link van het fotoalbum uit Qatar.

Klik hier voor het fotoalbum Qatar

 

 


Klik hier
voor het nieuws van januari