klik hier om deze pagina te refrechen!

zaterdag 31 januari 2004

. De kop is eraf
geplaatst door Servais


De kop van het seizoen 2004 is eraf. Om 2 uur plaatselijke tijd vertrokken we met 120 renners voor 13 ronden van 9 kilometer langs de boulevard van Doha. In het begin reed Bobbie Traksel weg en was het een aantal ronden rustig in het peloton. Na 2 ronden schoot het peloton in gang en is het niet meer stilgevallen. Traksel werd na 4 ronden ingelopen en aan het einde van de 6e ronde zat ik mee in een ontsnapping van een man of 20. Ruim een ronde later werden we weer teruggepakt. Op 4 ronden van het einde reden we weer met een man of 20 weg en we liepen uit tot 35 seconden. Een stukje verder zakte het tempo terug, omdat veel renners nog niet het benodigde wedstrijdritme hebben. Op anderhalve ronde van het einde werden we weer teruggepakt. Daarna was de opdracht voor ons, om Tom Boonen zo goed mogelijk naar de sprint te brengen. In de laatste ronde hebben we een flink stuk op kop gereden en in de sprint werd Tom 2e.

Over mijn eigen vormpijl ik ben ik meer dan tevreden: de snelheid zat goed in de benen, ik kon diep gaan en met de intervallen had ik niet al te veel moeite. Goed getraind dus deze winter.

Klik hier voor de foto's van vandaag. De meeste zijn gemaakt door Wilfried Peeters, onze multi-functionele ploegleider.

Groeten Servais

De uitslag van de Doha International GP:
1. Simone Cadamuro (Den - Ita) 2.34.58
2. Tom Boonen (Qsd - Bel)
3. Francesco Chicchi (Fas - Ita)
4. Giosuè Bonomi (Sae - Ita)
5. Robert Hunter (Rab - Zaf)

 

. Nieuw systeem fotoalbum
geplaatst door Kim


De afgelopen dagen ben ik druk geweest met het aanmaken van een nieuw fotoalbum. Het systeem dat ik gebruikte werd door tal van andere rennersites gebruikt. Tja er wordt wat afgekopieerd hé. Ach ja, ik vind dat niet erg hoor. Het zegt meer over de originaliteit van onze site dan die van andere... hahahahh. Maar ik wil blijven vernieuwen en daarom vanaf vandaag een nieuw systeem.

De foto's uit Qatar heb ik ondertussen in het nieuwe fotoalbum geplaatst. Voortaan zie je meteen alle foto's in een klein formaat. Je kan dan kiezen door ofwel boven aan op slideshow te klikken (de foto's rollen dan automatisch over je scherm) of je kan een bepaalde foto aanklikken en dan moet je manueel door het album klikken. Ik zou zeggen, breng het gewoon in praktijk en klik hieronder op de link van het fotoalbum uit Qatar.

Klik hier voor het fotoalbum Qatar

 

 


vrijdag 30 januari 2004

. Eerste verslagje uit Qatar
geplaatst door Servais


We staan weer aan het begin van een nieuw seizoen: mijn 11e seizoen bij de profs. Wat gaat het toch snel allemaal.
We zijn afgelopen woensdag hier in Qatar aangekomen. We hadden wat vertraging: het vliegtuig waarmee wij vlogen, moest van Manchester komen, maar daar kon hij door hevige sneeuwval niet vertrekken. Met een uur of 3 vertraging kwamen we in Qatar aan.
Gisteren hebben we 4 uur getraind, vandaag ruim 2 uur. Het weer is goed, een graad of 25 en we zijn al een beetje verbrand.
Ik voel me goed en ik ben klaar om te gaan koersen. Ik ben blij dat het weer gaat beginnen, want ik heb vanaf eind september niet meer gekoerst.
We beginnen morgen met een "criterium" van 117 km in de straten van Doha (13 rondjes van 9 kilometer). Zondag is een rustdag en maandag begint de Ronde van Qatar. Deze duurt tot en met vrijdag.
Laten we hopen dat ik met dezelfde resultaten thuis kom als vorig jaar....

Groeten Servais

Klik hier voor het fotoalbum Qatar

 


dinsdag 27 januari 2004

. Servais morgen naar Qatar
geplaatst door Kim


Morgenmiddag om 11u30 vertrekt Servais vanuit Zaventem naar Doha.
Het wielerseizoen gaat zaterdag voor Servais van start in de Doha International GP, een criterium in de straten van Doha.
Vanaf maandag staat de Ronde van Qatar op het programma. Vorig jaar pakte Servais zijn 1e overwinning van het jaar in de laatste etappe van de Ronde van Qatar. Dus Servais kan het seizoen niet beter van start gaan dan in Qatar hé!

Als alles goed gaat, zal Servais de komende dagen weer de nodige verslagjes vanuit Qatar op ons los laten. O ja, eerst nog maar eens kijken hoe die nieuwe laptop van Servais het doet hé!




De Quick Step Davitamon ploeg die in Qatar aan de start zal verschijnen:
Tom Boonen, Davide Bramati, Wilfried Cretskens, Servais Knaven, Nick Nuyens, Bram Tankink, Jurgen Van Goolen en Stefano Zanini.



zaterdag 24 januari 2004

. Wijziging wedstrijdprogramma
geplaatst door Kim


Het wedstrijdprogramma is aangepast. Servais zal van 15 tem 19 februari de Ruta del Sol rijden ipv de Ronde van de Middenlandse Zee en de Classic Haribo.

Klik hier voor het volledige voorjaarsprogramma.


. Een teken van leven
geplaatst door Servais


Ik ben weer online. Gisteren ben ik een nieuwe laptop wezen halen en de hele dag bezig geweest om er van alles op te zetten. Ik heb weer een Toshiba gekocht. Een mooi ding. De oude heb ik weggebracht voor reparatie, ik heb het gevoel dat de harde schijf kapot is en dat ik alles dus kwijt ben.

Het trainingskamp is goed verlopen. Het was de laatste dagen vrij koud, soms maar 6 graden, maar we hebben goed getraind. De laatste dagen telkens ruim 5 uur. In totaal hebben we 1150 kilometer gereden in 7 dagen.

De komende dagen doe ik het vrij rustig: wat op de roller rijden, krachttraining en blokken training. Als het weer het toe laat ga ik nog een keer een uur of 5 op de weg rijden. Ik hoef me niet nerveus te maken dat ik te weinig doe, want de conditie is heel goed en dat hoeft eigenlijk pas vanaf het Volk zo te zijn. Vandaar dat een aantal rustige dagen helemaal niet verkeerd is.

Ik heb dan ook zin in het nieuwe seizoen, ik ben er klaar voor!!!



vrijdag 16 januari 2004

. Nieuwsflits vanuit het Trainingskamp in Cecina Mare
geplaatst door Kim


Het wil helaas niet echt lukken met de laptop van Servais. Net als tijdens het vorige trainingskamp kan Servais ook nu weer geen internetverbinding maken in Italië. "Het is dus hoogtijd voor een nieuwe laptop" aldus Servais.

Naast al deze technische perikelen laat Servais weten dat het prima gaat in Italië. Het weer is goed en de mannen hebben de afgelopen dagen 2 keer 4u30 getraind.
Vandaag hebben de mannen 210 km afgelegd in 5u45. Ze zijn dus goed bezig daar in Italië. Morgen staat er een rustdag op het programma.

Tot zover deze nieuwsflits vanuit Italië



maandag 12 januari 2004

. Trainingskamp Cecina Mare
geplaatst door Kim


Servais vertrekt morgenochtend met de ploeg naar Italie voor het 2e trainingskamp. De ploeg zal tot 21 januari in Toscanië trainen.



zaterdag 10 januari 2004

. Nieuw krantenknipsel
geplaatst door Kim

Klik hier voor het knipsel 'De goede voornemens van Knaven' uit BN De Stem



vrijdag 9 januari 2004

. Ploegenvoorstelling
geplaatst door Kim
In Wevelgem werd vanmorgen de Quick Step-Davitamon-ploeg voor het nieuwe seizoen voorgesteld aan de pers. Na een kopje koffie werd om 11 uur, op een groot scherm het jaaroverzicht gepresenteerd met alle mooie momenten van 2003. Vervolgens werden de renners en ploegleiding op het podium voorgesteld en werden ook de 3 hoofdsponsors geinterviewd. Een heel mooi verhaal
Ploegenvoorstelling

kwam van Frans De Cock van Quick Step. De interviewer vroeg naar zijn mooiste moment van 2003. En wat denken jullie dat de hoofdsponsor van de ploeg daarop antwoorden? Ja ja, de overwinning van Servais in Bordeaux was zijn moment van 2003! Frans De Cock was op dat moment met een aantal gasten aanwezig in de Tour en hij vond het vooral prachtig omdat niet een kopman, maar juist Servais deze etappe in Bordeaux won.
Na de voorstelling kregen de fotograven de kans om buiten aantal foto's te maken. Daarna kreeg de pers een uur de tijd om de nodige interviews te maken. De nederlandse pers was vertegenwoordigd door oa Studio Sport, Langs de Lijn en een aantal kranten en tijdschriften. Om 13 uur werd er voor de aanwezigen een lunch geserveerd en rond 15u00 was de voorstelling afgelopen. Het nieuwe seizoen kan dus van start gaan !

Een 6 tal foto's van vanmiddag kan je bekijken in het fotoalbum. Klik op de foto hierboven.



donderdag 8 januari 2004

. Publiciteitsfoto's 2004 online
geplaatst door Kim
Afgelopen maand werden tijdens het trainingskamp in Italië, de publiciteitsfoto's voor het nieuwe seizoen gemaakt. Met dank aan Tim De Waele van Iso Sport kunnen we vandaag een paar mooie foto's aan jullie laten zien. Klik op de foto hiernaast om het album te openen.



woensdag 7 januari 2004

. TEST in Leuven
geplaatst door Servais


Vandaag heb ik weer een test gedaan in Leuven. Het was een goede test, te vergelijken met die van vorig jaar deze tijd. Wat dat betreft zitten we goed op schema!

Morgen en vrijdag hebben we de ploegvoorstelling in Wevelgem. Morgenavond voor de sponsors, vrijdag voor de pers. Dinsdag vertrekken we weer op trainingskamp naar Cecina Mare. De 21e komen we weer terug,

 

 

Klik hier voor het nieuws van de maand december