klik hier om deze pagina te vernieuwen!


woensdag 30 juni 2004

. Tour de France

geplaatst door Kim


Zaterdag gaat Servais voor de 8e keer van start in de Tour de France. De 91e Tour de France gaat dit jaar in Luik van start, de eerste 4 ritten worden in België gereden.
De komende 3 weken zullen we jullie dagelijks op de hoogte houden vanuit de Tour en dan vooral met nieuws van Servais.


Vanaf morgen gaat het allemaal beginnen in Luik. De renners zullen morgen een bloed- en medische controle ondergaan. Op vrijdagavond is er de ploegenvoorstelling op de Place Saint Lambert in Luik. En zaterdag gaat de Tour dan echt van start met een proloog door het centrum van Luik.

Begin volgende week zal er ook een TOUR DE FRANCE prijsvraag op onze website staan. En we hebben een paar hele mooie prijzen hoor. Zeker meedoen!!!


zondag 28 juni 2004

. Nederlands Kampioenschap

geplaatst door Servais


Ik had me vandaag voorgenomen om mee te gaan in een vroege ontsnapping. Niet in elke ontsnapping, maar als er een groep van een man of 10 zou wegrijden, wilde ik daar bij zijn. Vrij snel reden er 5 renners weg, maar ik zat niet mee. Het groepje was in mijn ogen te klein. Ik had ervoor al vaak meegesprongen en toen de 5 weg waren heb ik ook geregeld nog iets geprobeerd, maar zonder succes. De 5 liepen uit naar meer dan 8 minuten. Rabo reed niet, want die hadden Kroon mee. Chocolade Jacques had Voskamp mee en Bankgiro had Engels mee. Verder waren er 2 eliten zonder contract mee. Omdat er 2 eliten zonder contract mee waren, ging de ploeg van van Hemert de achtervolging inzetten, aangezien zij met van der Pluim een kanshebber hadden voor de titel bij de elite zonder contract. Zij kregen hulp van Bankgiro, die vooraan Engels hadden laten wachten.
Kroon en Voskamp demarreerden op een gegeven moment weg bij de 2 eliten zonder contract, in de hoop dat de ploeg van van Hemert de achtervolging zou stoppen als de 2 eliten zonder contract zouden worden ingelopen. Dit gebeurde ook, maar Bankgiro bleef rijden en pakte uiteindelijk ook Voskamp en Kroon terug. Dit was eigenlijk iets te vroeg, want we moesten toen nog 2 ronden rijden en de demarages volgden elkaar op. Bankgiro kon het niet meer onder controle houden. Ik ben zelf ook vaak meegsprongen of zelf gedemarreerd, maar in de laatste ronde voelde ik dat het beste er af was. Toen Erik Dekker demarreerde, was ik niet bij machte om mee te gaan. Dekker, bleef samen met Moerenhout en Farenhout voorop. Dekker won gemakkelijk voor Moerenhout en Farenhout, die kampioen werd bij de elite zonder contract. Zelf finishte ik in het uitgedunde peloton. Voor Erik is dit een overwinning die hij meer dan verdiend heeft. Hij is al jarenlang de beste renner van Nederland, maar hij was nog nooit Nederlands Kampioen. Op zijn erelijst mag deze titel dan ook niet ontbreken. Zeker ook als je ziet van hoe ver hij terug heeft moeten komen. Erik: Proficiat!!! Morgen wel een rondje geven met het trainen he......

Servais


. Uitslag en foto's NK wielrennen

geplaatst door Kim


1 Dekker, Erik Rabobank B 4:58:40
2 Moerenhout, Koos Lotto - Domo B z.t.
3 Farenhout, Arthur AXA Pro-Cycling Team E 4:58:42 0:02

74 Knaven, Servais Quick-Step/Davitamon B 4:58:51 0:11


Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor een aantal foto's van het NK

 

 


vrijdag 26 juni 2004

. Zondag: NK wielrennen in Rotterdam

geplaatst door Kim


Het laatste weekend van juni staat traditiegetrouw in het teken van de nationale kampioenschappen. Net als vorig jaar vormt Rotterdam zaterdag en zondag opnieuw het decor voor het Nederlands Kampioenschap op de weg.

Op zaterdag rijden de belofte en de vrouwen. Op zondag komen de profs in actie voor hun wedstrijd. Vorig jaar was Rudie Kemna de snelste in Rotterdam. Hij won het NK wielrennen in de sprint.
Ook dit jaar zijn de Erasmusbrug en de Van Brienenoordbrug in het vlakke parcours opgenomen. De renners rijden dit jaar in tegenovergestelde richting. De organisatie hoopt hierdoor de koers wat zwaarder te maken. Maar ik betwijfel of dit enige invloed zal hebben op het koersverloop. De profs rijden in het totaal 16 ronden (216 km).
Servais zal samen met Bram Tankink voor de Quick Step Davitamon ploeg van start gaan op het NK.

De profs gaan zondagmiddag om 12u00 van start, de finish is voorzien rond 17u00. Zowel de start als de finish liggen vlak voor de Kuip in Rotterdam.
De NOS zal zondagmiddag rechtstreeks het NK uitzenden via Nederland 2

Zondagavond meer nieuws vanuit Rotterdam


. Nieuwe website Omega Pharma

geplaatst door Kim


Een paar weken geleden lanceerde Omega Pharma (producent van Davitamon) en sponsor van de Quick Step Davitamon ploeg haar nieuwe website.

Naast een heleboel informatie over de verschillende productlijnen is er ook een nieuwsoverzicht, corporate informatie, financieel informatie, links, ... en veel meer.
Beslist de moeite om eens een kijkje te nemen op de website van Omega Pharma.

O ja, tijdens de Tour de France organiseren we op onze website weer een prijsvraag en ook DAVITAMON zal een aantal mooie prijzen ter beschikking stellen. Dus hou onze website in het oog!

Klik hier om een kijkje te nemen op de website van Omega Pharma.

 


maandag 21 juni 2004

.Quickstep Davitamon maakt Tourselectie bekend

geplaatst door Kim


De Quickstep Davitamon ploeg heeft vandaag zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Uiteraard is Servais opgenomen in de Tourploeg. Vorig jaar won Servais die schitterende etappe in Bordeaux. Voor Servais is het alweer zijn 8e Tour deelname.
Zoals verwacht, zal Tom Boonen zijn debuut in de Tour maken. De ploeg hoopt met Tom in de eerste week een gele trui te kunnen behalen of een ritzege mee te pakken.

De selectie: Paolo Bettini (Ita), Tom Boonen (B), Davide Bramati (Ita), Laurent Dufaux (Zwi), SERVAIS KNAVEN, Juan Miguel Mercado (Spa), Michael Rogers (Aus), Richard Virenque (Fra), Stefano Zanini (Ita).
De ploeg zal in Frankrijk geleid worden door ploegleiders Serge Parsani en Wilfried Peeters.

Uiteraard zullen we we jullie tijdens de Tour dagelijks op de hoogte houden met verslagjes van Servais, vooruitblikken op de etappes, foto's, filmpjes en de uitslagen van Servais.
Het zullen weer drukke TOUR weken worden! Ik heb er alweer zin in.


.Aan de kant
geplaatst door Kim


Er staat weer een nieuwe column van Evert online op de site.
Klik hier om de column te lezen



zondag 20 juni 2004

.Laatste etappe Ster Elektrotoer
geplaatst door Servais


Het was vandaag een gemakkelijk dagje. De etappe was vlak en we zijn vanuit het vertrek op kop gaan rijden. Na 20km of zo reden 3 rennners weg: Eeckhout, Traksel en van Katwijk. Zij hadden de hele tijd rond de 5 minuten voorsprong. Voor ons was het prima dat ze vooruit bleven en we hadden dan ook niet de intentie om ze in te lopen. Op de plaatselijke rondes hadden ze nog steeds 4 minuten. In de finale ging het bij ons iets harder en liep hun voorsprong terug tot iets meer dan 1 minuut. Doordat veel sprinters de afgelopen dagen al afgestapt waren, was er geen enkele ploeg die de koplopers wilde, of kon terugpakken. De 3 bleven dan ook vooruit en Eeckhout won, voor Traksel en van Katwijk. Tom Boonen sprintte niet meer mee, maar hij behield wel de groene trui. Nick Nuyens won het eindklassement.

Terugkijkend op de afgelopen dagen, kan ik zeggen dat ik heel erg tevreden ben over mijn conditie. Het ging heel lekker, zowel op het vlakke als bergop. Mooi was dat ik voor het eerst in mijn carriere een dag in de bolletjestrui heb gereden. Mijn proloog was iets minder dan ik had gehoopt, maar dat was niet omdat ik niet in vorm ben. Ik denk dat het gewoon met leeftijd te maken heeft, dat het explosieve er een beetje vanaf aan het gaan is. Maar dat maakt niet uit. Zeker niet als het op andere vlakken heel goed gaat.

Deze week ga ik me voorbereiden op het NK. Eerst een paar dagen rustig aan doen. Verder nog wat achter de brommer rijden en 1 keer een lange duurtraining. Dat moet volstaan. Het is nu een kwestie van goed blijven.

Servais

. Uitslag 5e etappe Ster Elektrotoer
geplaatst door Kim


Klik hier om het fotoalbum Ster Elektrotoer te openen.


Uitslag van de 5e etappe
1 Eeckhout, Niko Lotto - Domo * 4:03:55
2 Traksel, Bobbie Rabobank * z.t.
3 Van Katwijk, Alain Bankgiroloterij * 4:04:04 op 0:09
56 Knaven, Servais Quick Step - Davitamon 4:04:13 op 0:18

Klik hier voor de volledige uitslag

Eindklassement
1 Nuyens, Nick 36 Quick Step - Davitamon 19:09:33
2 Van Hyfte, Paul 136 Vlaanderen - T Interim 19:10:08 op 0:35
3 Gilbert, Phillippe 51 F.D.Jeux.com 19:10:28 op 0:55
23 Knaven, Servais 32 Quick Step - Davitamon 19:31:48 op 22:15

Klik hier voor het eindklassement




Zaterdag 19 juni 2004

. 4e etappe Ster Elektrotoer
geplaatst door Servais


Vandaag hadden we een hele lastige etappe door de Ardennen. Er waren 9 bergsprints, maar zeker nog 9 hellingen die even lastig of zelfs lastiger waren. Na iets minder dan 20 kilometer reden we op de 1e bergprijs met 20 renners weg. Ik pakte de punten voor de bergtrui en even had ik de hoop dat ik deze trui zou kunnen pakken. We namen namelijk snel 30 seconden voorsprong. Rabobank reed in de achtervolging, maar kwam niet korter. Een stuk verder kregen ze hulp van Chocolade Jaques en na 40km werden we weer teruggepakt. Daarna werd er weer gedemareerd en op een gegeven moment reden 15 renners weg. Van ons was Nick Nuyens mee. Ze liepen uit naar meer dan 5 minuten. Rabobank ging weer in de achtervolging. Zij kwamen tot op 4 minuten. Op een hele steile klim demareerde Boogerd, dit was op 40 km van de finish. Een stuk of 7 renners zijn meegesprongen. De rest van het peloton kon niet meer mee. Ik kwam in een groep achter deze 7. Wij zijn op een gegeven moment rustig gaan rijden. Bij de 1e doorkomst van de finish zaten we op 12 minuten. De jury adviseerde ons om de laatste ronde niet meer te rijden ivm de veiligheid. Wij vonden dit uiteraard geen probleem. We hadden al genoeg afgezien vandaag. We waren dus eerder binnen dan de winnaar. En dat was Nick Nuyens, die een ijzersterke finale reed. Hij won de etappe, maar nam tevens de leiderstrui over van Tom Boonen. Een prima weekje dus voor de ploeg. En een hele mooie zege voor Nick. Opnieuw een jonge Belg die doorbreekt.

Morgen is er een vlakke etappe van Sittard naar Schijndel. Laten we hopen dat dan de sprinters eens aan hun trekken komen.
Tot morgen, Servais


. Uitslag 4e etappe Ster Elektrotoer
geplaatst door Kim


Nick Nuyens heeft vandaag de koninginnenrit over 192,2 kilometer van Coo naar La Glippe gewonnen. Nick nam ook de leiding in het algemeen klassement over van Tom Boonen. Het is al de 4e Belgische zege op vier in deze rittenkoers. Tom won de proloog en de 2e etappe, Preben Van Hecke (Bodysol) was de beste in de 3e etappe en vandaag dus Nick Nuyens van Quick Step Davitamon. Het is wel heel opmerkelijk dat dit allemaal jonge Belgen zijn uit één van de 2 ploegen van Patrick Lefevere.

Uitslag van de 4e etappe
1 Nuyens, Nick Quick Step - Davitamon * 5:01:14
2 Van Hyfte, Paul Vlaanderen - T Interim * 5:01:29 0:15
3 Montfort, Maxime Landbouwkrediet-Colnago * 5:01:46 0:32
28 Knaven, Servais Quick Step - Davitamon 5:23:32 22:18

Tussenstand algemeen klassement
1 Nuyens, Nick 36 Quick Step - Davitamon 15:05:20
2 Van Hyfte, Paul 136 Vlaanderen - T Interim 15:05:55 0:35
3 Gilbert, Phillippe 51 F.D.Jeux.com 15:06:15 0:55
23 Knaven, Servais 32 Quick Step - Davitamon 15:27:35 22:15

. Morgen: 5e etappe Sittard - Schijndel
geplaatst door Kim


Morgen alweer de laatste etappe in de Ster Elektrotoer. De renners vertrekken morgenmiddag om 12u30 op de Markt in Sittard, de finish ligt 172 km verder in de Kluisstraat in Schijndel. In de finale rijden de renners nog 4 plaatselijke rondjes. De rit van morgen is er eentje voor de sprinters. Het is dus uitkijken naar Tom Boonen.

Klik hier voor het profiel van de 5e etappe



Vrijdag 18 juni 2004

. 3e etappe Ster Elektrotoer
geplaatst door Servais


De etappe verliep vandaag zoals we verwacht hadden: 2 renners reden al snel weg en die pakten een ruime voorsprong. In het peloton een goed tempo, maar niet hard genoeg om de koplopers terug te pakken. Gezien de aard van het parcours (zeker 20 beklimmingen) hadden veel mensen anders verwacht, maar juist door het extreem lastige parcours krijg je dit wedstrijdverloop. Wij hebben met de ploeg de koers een beetje gecontroleerd en later kregen we hulp van CSC en Rabobank. De voorsprong van de koplopers was echter te groot om ze nog terug te pakken. 1 renner pakten we nog wel terug (Scheuneman), maar zijn ploegmaat van Hecke hield 4 minuten over. In de finale werd er niet meer achtervolgd, maar alleen nog maar gedemarreerd.
Op 10km van het einde demarreerde Piil en ik sprong met hem mee. Op de Bemelerberg kwam er een auto tegen de richting ingereden. Wij hadden er geen last van, omdat hij in de buitenbocht stond. Nadat wij gepasseerd waren, is de auto weer verder gereden. 10 seconden later kwam het peloton eraan en inmiddels was de auto 1 bocht verder, wat betekende dat hij nu in de binnenbocht stond (voor de renners). Een aantal renners reden vol op de auto. Het peloton hield daarna uit protest de benen stil en hebben niet meer gekoerst. Piil en ik zijn gewoon verder gereden, omdat wij niet wisten wat er precies aan de hand was. Bovenop de Cauberg klopte ik Piil in de sprint en ik werd dus 2e in de etappe. Piil stond in dezelfde tijd als ik in het klassement en als ik hem zou kloppen en als we genoeg voorsprong hadden, zou ik de leiderstrui hebben. We hadden genoeg voorsprong, maar uiteindelijk is de uitslag aangepast: Van Hecke won, op 4 minuten Piil en ik en het peloton werd op 4min 10 geklasseerd. Dit waren de verschillen net voor de valpartij op de Bemelerberg. Ik vond het een goede beslissing van de jury. Tom Boonen blijft nu de leider in het klassement.
Wat er vandaag gebeurd is, hadden we al aan zien komen. Het is gewoon onvoorstelbaar hoeveel auto's er op het parcours rijden. Dit maak je bijna nergens mee. Daarbij komt nog eens dat we heel veel over smalle wegen rijden, waardoor er heel weinig ruimte overblijft op de weg. De organisatie denkt waarschijnlijk dat een etappe met 20 of 25 hellingen garant staat voor een mooie koers, maar in werkelijkheid pakt dit heel anders uit. De renners gaan juist minder aanvallender koersen en je krijgt een saai koersverloop. Door alle klimmetjes kom je automatisch over smalle wegen, waardoor het onnodig gevaarlijk wordt. Dit jaar zijn er veel bekende renners aan de start, maar in het peloton zijn er heel veel renners die volgend jaar niet meer terug willen komen. Ik zou voorstellen om meer over de grotere wegen te rijden en gewoon een lastige finale te maken. Een beetje zoals gisteren. Op papier veel minder lastig, maar wel een veel mooiere koers. In de Ronde van Duitsland kunnen ze het ook veel lastiger maken, elke dag kan iedereen daar 1 voor 1 binnen komen, maar daar heb je 2 echt lastige etappes, 2 tussenritten en 2 vlakke ritten. Dit zie je in de meeste etappekoersen. In Nederland, maar ook in Belgie, heb ik het idee dat iedereen wil laten zien dat ze ook een zwaar parcours kunnen uitzetten en het liefst elke dag. In Duitsland genieten de mensen ervan als er een massasprint is, maken ze het parcours zo, dat het een massasprint wordt. In Nederland lijkt het wel of ze er zich voor schamen dat het zo vlak is en dat een echte koers niet vlak mag zijn. Renners komen naar deze wedstrijd omdat ze denken dat het vrij vlak is en zeker de sprinters die hier zijn, willen een aantal keer sprinten. Daarvoor komen ze hier en gaan ze niet naar bijvoorbeeld de Route du Sud. Zoals ik nu hoor, gaan er volgend jaar weer veel renners naar de Route du Sud en dit vind ik heel jammer, want voor Nederland is het juist heel belangrijk dat we wedstrijden houden met goede, maar vooral, bekende renners. Alleen dan krijg je publiek en sponsors.

Zo dat ben ik effe kwijt.

Tot morgen, Servais

. Uitslag 3e etappe Ster Elektrotoer
geplaatst door Kim


Servais ging vanmorgen in Valkenburg van start in de bolletjestrui. Ja ja, Servais reed vandaag als BERGKONING over de Limburgse heuvels.
Gisteren eindigde Servais op de 2e plaats in het klassement voor de bergtrui na Jens Voigt. Maar omdat Voigt vandaag ook al in de Groene trui mocht starten, ging Servais voor de allereerste keer in zijn carrière in de bolletjestrui rijden. Uiteraard hebben we hiervan een paar mooie foto's !

Klik hier om de foto's te bekijken!

Uitslag van de 3e etappe
1 Vanhecke, Preben Relax - Bodysol * 5:09:50
2 Knaven, Servais Quick Step - Davitamon * 5:13:48 3:58
3 Piil, Jacob Storm Team CSC * z.t.
Klik hier voor de volledige uitslag van de 3e etappe

Tussenstand Algemeen Klassement

1 Boonen, Tom 31 Quick Step - Davitamon 10:03:09
2 Voigt, Jens 41 Team CSC 10:03:13 0:04
3 Arvesen, Kurt-Asle 43 Team CSC 10:03:26 0:17
6 Knaven, Servais 32 Quick Step - Davitamon 10:04:03 0:54


. Morgen: 4e etappe Coo - La Gileppe
geplaatst door Kim


Morgen staat er een loodzware etappe op het programma in de Belgische Ardennen. De renners starten morgenochtend om 11u30 in Coo en de finish is voorzien rond 17u00 in La Gileppe. Een aantal bekende klimmen uit Luik Bastenaken Luik waaronder 'La Redoute' staan morgen op het programma in de 4e etappe van de Ster Elektrotoer.

Klik hier voor het profiel van de 4e etappe



Donderdag 17 juni 2004

. 2e etappe Ster Elektrotoer
geplaatst door Servais


Na de winst van Tom in de proloog van gisteren hadden we besloten om vandaag de koers niet te gaan controleren. De opdracht was om mee te gaan in ontsnappingen, zodat we nooit op kop van het peloton hoefden te rijden. Door de perfecte inzet van de hele ploeg werkte dit perfect. In elke ontsnapping zaten we met 2 of 3 man mee en het was aan andere ploegen om telkens te achtervolgen. Na 70 kilometer reden we met 29 renners weg. De meeste ploegen waren mee en we liepen uit naar 2 minuten voorsprong. Na 110 km kwam de Slingerberg, we reden met 9 man weg: Voigt, Piil, Van Bondt, Jeurissen, Bartko, Moerenhout, Roessems, Nuyens en ik. Bartko moest de klim erna lossen, zodat we met 8 man overbleven. Vanaf toen was het aan Rabo om de achtervolging in te zetten, omdat ze niemand meer van voren hadden. De voorsprong liep langzaam terug. 40 kilometer verder, op de Eijserbosweg kwamen Boogerd en Boonen bij ons. Voigt en Moerenhout waren toen licht vooruit. Op de Fromberg reden Boonen, Boogerd en Arvesen naar de 2 leiders en deze 5 bleven voorop tot de finish. Boonen won gemakkelijk de sprint, voor Voigt. Op ongeveer 30 seconden finishte ik in een groepje van een man of 15.

Morgen is de hele etappe door Limburg, met een stuk of 20 klimmetjes. Zal weer lastig worden.

Tot morgen, Servais

. Uitslag 2e etappe Ster Elektrotoer
geplaatst door Kim


Tom Boonen heeft na de proloog nu ook de 2e etappe van de Ster Elektrotoer gewonnen, een rit over 202,3 km van Eindhoven naar Nuth. Tom won in een sprint met vijf voor de Boogerd en Kurt Asle Arvesen.

1 Boonen, Tom Quick Step - Davitamon * 4:43:56
2 Voigt, Jens Team CSC * z.t.
3 Boogerd, Michael Rabobank * z.t.
15 Knaven, Servais Quick Step - Davitamon op 0:48

Klik hier voor de volledige uitslag van de 2e etappe

Vandaag kregen we nog een aantal mooie foto's van gisteren die gemaakt werden door Jos Meusen uit Budel en Rianne Pulles uit Veldhoven. Ook nog 3 foto's van vanmorgen bij de start in Eindhoven. Ook deze zijn gemaakt door Rianne.
Klik hier om de foto's te bekijken! Met dank aan Jos Meusen en Rianne Pulles


. Morgen: Valkenburg - Valkenburg
geplaatst door Kim


De 3e etappe gaat morgen over 196,9 km met start en finish in Valkenburg. De renners rijden morgen de ganse dag door de Limburgse heuvels. Een zware etappe met onderweg een aantal bekende klimmen. In de finale worden er nog 2 plaatselijke rondjes gereden met daarin telkens de beklimming van de Cauberg. De finish ligt boven op de Cauberg.

Het peloton gaat morgenochtend om 11 uur van start op het Berkelplein en de finish is voorzien rond 16 uur op de Cauberg in Valkenburg.

Klik hier voor het profiel van de 3e etappe



Woensdag 16 juni 2004

. Proloog Ster Elektrotoer
geplaatst door Kim


Tom Boonen heeft vanavond de proloog van de Ster Elektrotoer gewonnen. Tom was na 4,8 kilometer de snelste en had een voorsprong van 3 seconden op Jens Voigt en Robert Bartko.
Tom is meteen ook de eerste leider van de Ster Elektrotoer 2004.
Servais reed vanavond een goeie proloog en finishte op 21e plaats.

Klik hier voor 6 foto's met dank aan H. Flits en Theo van Sambeek (FOTOtvs).

De uitslag
1 Tom Boonen (Bel) Quick.Step-Davitamon 5.25.51 (53.086 km/h)
2 Jens Voigt (Ger) Team CSC 0.03.44
3 Robert Bartko (Ger) Rabobank 0.03.62
21 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon 0.12.77

Klik hier voor de volledige uitslag van de proloog


. Morgen: Eindhoven - Nuth
geplaatst door Kim


Morgen de 2e etappe van Eindhoven naar Nuth over een afstand van 202 km. De renners vertrekken morgenmiddag om 11u30 op het Stadhuisplein in Eindhoven. De finish is voorzien rond 16u30 in de Pastorijstraat in het Limburgse Nuth. In de finale worden er 2 plaatselijke rondes gereden in de straten van Nuth. Waarschijnlijk morgen een rit voor de sprinters!

Klik hier voor het profiel van de 2e etappe



maandag 14 juni 2004

. Voorbeschouwing op de Ster Elektrotoer
geplaatst door Kim


Woensdag gaat Servais van start in de Ster Elektrotoer. Dit is de laatste voorbereiding op het NK en de Tour de France. In het verleden kampte de Ster Elektrotoer met concurrentie van de Vuelta en enkele najaarsklassiekers, maar door de wijziging in de kalender is daar geen sprake meer van. De Ster Elektrotoer is dit jaar een mooi alternatief als voorbereiding op de Tour de France.
In 1993 schreef Servais de Teleflex-Toer, de voorloper van de Ster Elektrotoer, op zijn naam. Servais reed toen als amateur bij de Koga Miyata ploeg.

De Ster Elektrotoer telde nog nooit zoveel toppers. Met Erik Zabel, Baden Cooke, Jens Voigt, Jaan Kirsipuu, Tom Boonen en uiteraard oud-winnaar Servais Knaven kent de 18e editie van de vijfdaagse etappewedstrijd een ijzersterke bezetting.

De Ster Elektrotoer begint woensdag met een proloog in Veldhoven. Een dag later staat de 2e etappe vanaf het Stadhuisplein in Eindhoven naar het Limburgse Nuth op het programma. De koers telt enkele zware etappes. Zoals de 3e etappe Valkenburg-Valkenburg met de finish op de Cauberg. De 4e etappe in de Belgische ardennen is loodzwaar. Het parcours gaat van het Belgische Coo naar La Gileppe met veel beklimmingen. Op zondag 20 juni is de laatste etappe van Sittard naar Schijndel.

Het rittenschema
  • Woensdag 16-6-2004
    Veldhoven Proloog (4,8 km)
  • Donderdag 17-6-2004
    Eindhoven - Nuth (202,3 km) profiel
  • Vrijdag 18-6-2004
    Valkenburg a/d Geul - Valkenburg a/d Geul (199 km) profiel.
  • Zaterdag 19-6-2004
    Coo - La Gileppe (Jalhay) (200 km) profiel
  • Zondag 20-6-2004
    Sittard/Geleen - Schijndel (170 km) profiel

 


woensdag 9 juni 2004

. NK Tijdrijden
geplaatst door Servais


Vandaag was in Bergeijk het NK Tijdrijden. Zoals jullie weten stond ik daar niet aan de start. Dit omdat ik op dit moment volop in voorbereiding ben voor de Tour de France. Omdat ik afgelopen week de Ronde van Duitsland moest rijden heb ik me niet ingeschreven voor het NK. Een etappekoers van 7 dagen rijden met daarna 2 dagen herstel is niet de ideale voorbereiding op een NK Tijdrijden. Ik ben al vaak genoeg 2e of 3e geweest tijdens het NK. Met deze omstandigheden had er in mijn ogen vandaag zeker niet meer ingezeten. Zeker na deze Ronde van Duitsland. Winnaar vandaag in Bergeijk was Thomas Dekker, die overtuigend won. Een prachtige prestatie voor iemand van 19 jaar. Een renner waarvan we de komende jaren waarschijnlijk nog meer gaan horen.
Ikzelf heb het de afgelopen lekker rustig aan gedaan. Vanaf morgen ga ik weer echt trainen en me voorbereiden op de Ster Elektro Toer.
groeten Servais.

 

 


dinsdag 8 juni 2004

. Foto's Ronde van Duitsland
geplaatst door Kim


Vandaag heb ik een aantal foto's van Servais uit de Ronde van Duitsland op de website geplaatst. De foto's zijn gemaakt door Florian & Susanne Schaaf ( www.cyclingpictures.de ) en Tim De Waele van Isosport ( www.iso-sport.be )

Klik hier voor de foto's van de Ronde van Duitsland




zondag 6 juni 2004

. 7e etappe Ronde van Duitsland
geplaatst door Servais


Het verslagje van Servais volgt later op de website.


. Uitslag van de 7e etappe
geplaatst door Kim


Tom Boonen heeft de 7e etappe van de Ronde van Duitsland gewonnen. Tom won de laatste rit, over 170 km van Chemnitz naar Leipzig, in de massasprint voor de Duitsers Danilo Hondo en Sebastian Siedler. Voor Tom is het al de 11de overwinning van het seizoen.
Patrik Sinkewitz wint de Ronde van Duitsland. Sinkewitz veroverde de leiderstrui in de 3e etappe en gaf die niet meer uit handen.

Voor Quick Step Davitamon is dit een mooie Ronde van Duitsland geweest met 3 etappeoverwinningen, de bergtrui en de leidertrui. Servais heeft met de ploeg de afgelopen week hard moeten werken voor Tom en Patrik, maar het eindresultaat mag er dan ook wezen hé!
De ganse ploeg heeft schitterend werk gedaan de afgelopen dagen.

Servais vliegt vanavond met de ploeg terug naar Brussel.

Uitslag 7e etappe

Algemeen Klassement

1. BOONEN Tom QSD 3:53.37
2. HONDO Danilo GST 3:53.37
3. SIEDLER Sebastian WIE 3:53.37
86. KNAVEN Servais QSD 3:53.50

Klik hier voor de uitslag van de 7e etappe

1. SINKEWITZ Patrik QSD 26:17.12 +0.00
2. VOIGT Jens CSC 26:17.30 +0.18
3. HRUSKA Jan LST 26:17.35 +0.23
100. KNAVEN Servais QSD 27:10.36 +53.24

Klik hier voor Algemeen Klassement

 

 


zaterdag 5 juni 2004

. 6e etappe Ronde van Duitsland
geplaatst door Servais


De dag begon vanmorgen met een leuke verrassing: om 8 uur werd ik wakker gebeld door mijn zwager, met het fantastische nieuws dat Debby afgelopen nacht bevallen was van een dochter: Jinte. Hij vroeg tevens of ik Peetoom wilde zijn. Het antwoord moge duidelijk zijn: Natuurlijk!! Een mooi begin van de dag dus. Oom worden doe ik al niet vaak (ik ben enig kind en Natascha heeft maar 1 broer) en Peetom nog minder.
De dag verliep zoals hij begonnen was: perfect. In het begin reden 12 renners weg en wij controleerden het peloton. In de finale ging Islas Balears meerijden (Mancebo) en toen zijn wij gestopt. Mancebo won de rit, maar belanrijker was dat Sinkewitz 3e werd en de leiding in het klassement behoudt. Ik eindigde op 20 minuten in de bus, die zich op 25 kilometer van de finish had gevormd. Morgen is er nog vlakke etappe, van Chemnitz naar Leipzig. Normaal gesproken gaan we Patrik naar de overwinning kunnen loodsen. Het ziet er in ieder geval goed uit.

groeten Servais

. Uitslag van de 6e etappe
geplaatst door Kim


Francisco Mancebo heeft de zesde etappe in de Ronde van Duitsland gewonnen. Na 186 kilometer van Kulmbach naar Oberwiesenthal bleef Mancebo de duitsers Jens Voigt en Patrik Sinkewitz voor. Sinkewitz blijft leider. Jan Ullrich moest 35 seconden prijsgeven en zakt in de stand van de derde naar de zevende plaats.

Uitslag 6e etappe

Algemeen Klassement

1. Mancebo Perez Francisco IBB 4:52.49
2. Voigt Jens CSC
3. Sinkewitz Patrik QSD
74. Knaven Servais QSD +19.20

Klik hier voor de uitslag van de 6e etappe

1. SINKEWITZ Patrik QSD 22:23.35
2. VOIGT Jens CSC +0.18
3. HRUSKA Jan LST +0.23
103. KNAVEN Servais QSD +53.11

Klik hier voor Algemeen Klassement

. Vooruitblik naar morgen
geplaatst door Kim


Chemnitz - Leipzig (173,3 km)
Morgen alweer de laatste etappe van deze Deutschland Tour. De etappe gaat morgenmiddag van start in Chamnittz en de finish ligt 173 km verder in Leipzig. Een vlakke etappe, dus morgen weer een kans voor de sprinters.



vrijdag 4 juni 2004

. 5e etappe Ronde van Duitsland
geplaatst door Servais


Het was vandaag oorlog in het peloton. De eerste 120 kilometer werd er constant gedemarreerd en wij moesten met de ploeg een aantal keer flink onder in de beugel om groepjes terug te pakken. Het waren namelijk ook renners als Ullrich, Galdeano en Hruska die aan het meespringen waren. Het parcours was, uiteraard, weer niet zo vlak al het er op papier uitzag, zodat het dan ook niet gemakkelijk was om alles te controleren.
Na 120km waren de meeste renners uitgeblust en toen reden 9 renners weg. Wij zijn toen op kop gaan rijden en de koplopers hadden de hele tijd iets meer dan 1 minuut voorsprong. Dit tempo konden we vrij gemakkelijk volhouden. Op 25 kilometer van de finish was er nog een klimmetje van minder dan een kilometer. Jens Voigt demarreerde hier en het peloton spatte uit elkaar. Iets wat in een vlakke etappe zelden gebeurd, maar vandaag was het zo lastig geweest dat veel renners niet konden volgen. Ik ook niet. Ik moet zeggen dat ik het ook niet echt geprobeerd heb. Ik ben gelijk rustig gaan rijden en ben met 2 andere renners naar de finish gereden. Ik kwam op 9 minuten binnen. Morgen kan ik alle krachten gebruiken, want dan is er opnieuw een bergetappe. We gaan dan opnieuw proberen om Sinkewitz in de trui te houden. De aankomst is bergop, daar zal hij het dan zelf moeten doen.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 5e etappe
geplaatst door Kim


In de rit tussen Kelheim en Kulmbach, over 192,2 km, haalde Davis het in de spurt voor de Hondo en Radochla. Patrick Sinkewitz blijft leider.

Uitslag 5e etappe

Algemeen Klassement

1. DAVIS Allan LST 4:20.07
2. HONDO Danilo GST 4:20.07
3. RADOCHLA Steffen IBB 4:20.07
110. KNAVEN Servais QSD 4:29.10

Klik hier voor de uitslag van de 5e etappe

1. SINKEWITZ Patrik QSD 17:30.50 +0.00
2. HRUSKA Jan LST 17:31.00 +0.10
3. ULLRICH Jan TMO 17:31.08 +0.18
100. KNAVEN Servais QSD 18:04.37 +33.47

Klik hier voor Algemeen Klassement

. Vooruitblik naar morgen
geplaatst door Kim


Kulmbach - Oberwiesenthal
De 6e etappe in de Deutschland Tour gaat morgen van Kulmbach naar Oberwiesenthal over een afstand van 186 km. Een zware etappe met onderweg twee klimmen van de 2e en één van de 3e categorie .De finish ligt boven op de Fichtelberg (1214 meter) van de buitencategorie).



donderdag 3 juni 2004

. 4e etappe Ronde van Duitsland
geplaatst door Servais


Het was me vandaag het dagje weer. Om acht uur zaten we vanochtend al in de bus, op weg naar de start, waar we 3 uur later aankwamen. De regen viel met bakken uit de lucht en het was 7 graden. Koud hebben we het echter niet gehad.
Vanuit de start werd er gedemarreerd en wij probeerden vanaf het begin de koers te controleren. Er reden geregeld groepjes weg, maar telkens reden wij het dicht omdat er teveel renners weg waren, of omdat er iemand van het klassment mee was. Uiteindelijk reden 6 renners weg, waarvan de eerste in het klassement op meer dan 7 minuten stond. We zijn toen zo'n beetje hetzelfde tempo als hen gaan rijden, en de voorsprong schommelde de hele tijd rond de 4 minuten. In de finale ging T-mobile meerijden en in de laatste 5 kilometer waren alle koplopers teruggepakt. Het werd een massasprint. De Fransman Hinault won, voor Davis en Boonen. Een beetje een rare sprint, omdat op 200 meter van de streep een aantal renners, waaronder Boonen, bijna ten val kwam. Sinkewitz behield de leiderstrui, dus voor ons zal het morgen weer hetzelfde zijn als vandaag: op kop rijden. Laten alleen hopen dat het weer wat beter is morgen.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 4e etappe
geplaatst door Kim

Sébastien Hinault heeft de massasprint in de vierde rit van de Ronde van Duitsland gewonnen. Tweede werd de Australiër Allan Davis, Tom Boonen was derde.

Uitslag 4e etappe

Algemeen Klassement

1. Hinault Sébastien (C.A) 4:10.09
2. Davis Allan (LST)-
3. Boonen Tom (QSD)
106. Knaven Servais (QSD)

Klik hier voor de uitslag van de 4e etappe

1. SINKEWITZ Patrik (QSD) 9:00.34
2. HRUSKA Jan (LST) +0.11
3. ULLRICH Jan (MOB) +0.18
58. KNAVEN Servais (QSD) +24.44

Klik hier voor Algemeen Klassement

. Vooruitblik naar morgen
geplaatst door Kim


Kelheim (Bay.) - Kulmbach (Bay.)
Morgen de 5e en langste etappe uit deze editie van de Ronde van Duitsland. De etappe gaat morgenmiddag om 11u45 van start in Kelheim. De finish ligt 192,2 km verder in Kulmbach.
Het profiel van deze etappe is weer perfect voor de sprinters. Morgenavond weten we meer.



woensdag 2 juni 2004

. 3e etappe Ronde van Duitsland
geplaatst door Servais


Vandaag opnieuw champagne!!! Patrik Sinkewitz won vandaag de lastige bergetappe en nam tevens de leiding in het klassement. Heel mooi, zeker als je weet dat hij pas 23 jaar is. Hij reed weg op de laatse berg, samen met Mancebo. In de sprint klopte hij de Spanjaard vrij eenvoudig. Dat wordt de komende dagen dus weer op kop rijden.
Het was een hele lastige etappe vandaag. Op de grafiek leek het vlak in het begin, maar dit was absoluut niet zo. Het was de hele tijd een paar kilometer omhoog en dan weer een paar kilometer omlaag. Het peloton brak dan ook geregeld in 2 of 3 groepen. Ik kon me goed van voren handhaven, maar na 60 kilometer brak het peloton op een kort klimmetje en niemand wilde (of kon) het gat dichtrijden. Ik zat achter de breuk en vanaf toen zijn we met deze groep verder gereden. Eigenlijk had de bus zich 25 kilometer eerder gevormd dan gedacht. (normaal zou je denken dat er een bus zou ontstaan op de eerste echte berg, na 85km). We zijn toen in een goed tempo verder gereden. We waren met een man of 60, maar zoals altijd waren het maar 15 renners die op het vlakke tempo wilde maken. We kwamen binnen op 23 minuten, ruim binnen tijd. Ik heb toch best afgezien, maar daar had ik me al op ingesteld. De eerste keer bergop, doet mij toch altijd veel meer pijn dan de keren erna. Morgen is er een vlakke etappe, 180 km lang. Ik zal morgenavond waarschijnlijk goed kunnen slapen, net als vanavond.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 3e etappe
geplaatst door Kim


Patrik Sinkewitz, ploeggenoot van Servais heeft de derde etappe van de Ronde van Duitsland gewonnen. Er stond vandaag een lastige rit met 2 bergen van de 1e categorie op het programma. Sinkewitz versloeg in een sprint met twee de Spanjaard Mancebo en neemt hierdoor ook de leidersstrui over van Michael Rich.

Uitslag 3e etappe

Algemeen Klassement

1. Sinkewitz Patrik (QSD) 4:31.06
2. Mancebo Perez Francisco (IBB)
3. Weening Pieter (RAB) +0.34
65. Knaven Servais (QSD) +23.41

Klik hier voor de uitslag van de 3e etappe

1. SINKEWITZ Patrik (QSD) 9:00.34
2. HRUSKA Jan (LST) +0.11
3. ULLRICH Jan (MOB) +0.18
59. KNAVEN Servais (QSD) +24.44

Klik hier voor Algemeen Klassement

. Vooruitblik naar morgen
geplaatst door Kim


Bad Tölz - Landshut

Na de zware bergetappe van vandaag is er morgen weer een kans voor de sprinters. De 4e etappe gaat morgen van Bad Tölz naar Landshut over een afstand van 181,4 km. De renners starten om 11u45 in Bad Tölz, de finsh is voorzien rond 16u30.



dinsdag 1 juni 2004

. 2e etappe Ronde van Duitsland
geplaatst door Servais


Het was vandaag, vooral in het begin, hondenweer. De regen kwam met bakken uit de lucht en met 10 graden was het nog koud ook. Vanaf de start werd er gelijk gedemarreerd. Na 20km reden 2 renners weg en zij liepen uit naar 5 minuten voorsprong. Gerolsteiner leidde met 2 renners de achtervolging, maar de voorsprong liep niet echt terug. Op 40 km van de finish zijn wij samen met Telekom gaan achtervolgen. Op 10km van de finish pakten we de koplopers terug. Het werd een massasprint. Bettini ging met Zanini en Boonen in het wiel de sprint aan op 500 meter van de finish. Daarna kwam Zanini en toen Tom. Tom won met overmacht en pakte zijn 10e overwinning van dit seizoen. Er staat gewoon geen maat op hem dit jaar. Klasse!!!
Morgen is er een bergetappe, met finish in St Anton in Tirol. Dat zal afzien worden, want het is een tijd geleden dat ik in de bergen gereden heb. Ik zie het maar als een goede training voor de Tour.

Tot morgen, Servais.

. Uitslag van de 2e etappe
geplaatst door Kim


Tom Boonen heeft zijn 10de overwinning van het seizoen te pakken. In de tweede etappe van de Deutschland-Tour was Tom de snelste in de massasprint voor Allan Davis en Danilo Hondo.
Michael Rich, de winnaar van de tijdrit, blijft leider in het algemene klassement.

Uitslag 2e etappe

Algemeen Klassement

1. Boonen Tom (QSD) 4:00.47
2. Davis Allan (LST)
3. Hondo Danilo (GST)
101. Knaven Servais (QSD)

Klik hier voor de uitslag van de 2e etappe

1. RICH Michael (GST) 4:28.07
2. ULLRICH Jan (MOB) +0.25
3. PESCHEL Uwe (GST) +0.30
39. KNAVEN Servais (QSD) +2.24

Klik hier voor Algemeen Klassement

. Vooruitblik naar morgen
geplaatst door Kim


Wangen im Allgäu - St. Anton am Arlberg

De 3e etappe gaat morgenmiddag om 11u30 van start in Wangen voor een rit over 166,6 km. De Ronde van Duitsland maakt morgen een uitstap naar het Oostenrijk. Onderweg moet er flink geklommen worden met twee bergen van 1e categorie en één van 3e categorie. De finish ligt in het Oostenrijkse ski-oord Sankt Anton am Alberg, waar de renners rond 16u00 worden verwacht.