klik hier om deze pagina te vernieuwen!

woensdag 31 maart 2004

. Verkenning Ronde van Vlaanderen
geplaatst door Servais


Vandaag ben ik samen met Max van Heeswijk het parcours van de Ronde van Vlaanderen wezen verkennen. Het was fantastisch weer en we hebben 5 uur goed getraind. We hebben alle hellingen beklommen, zo ook de vernieuwde Muur. Ik moet zeggen dat hij er een stuk beter bij ligt dan vroeger, maar om nou te zeggen dat het gemakkelijk is: Nee. Hij blijft toch steil en gaat zeker een scherprechter blijven komende zondag.
Het ging vandaag heel lekker. In het begin van de training voel je je altijd goed, maar waar ik heel tevreden over ben, is dat ik na 5 uur trainen en 15 hellingen, ook nog gemakkelijk de Muur op ging. Dat is wel eens anders geweest. De vorm is er dus (al een tijdje) en na vandaag heb ik er alle vertrouwen in voor zondag en de volgende weken.

 


zondag 28 maart 2004

. Brabantse Pijl
geplaatst door Servais


Het ging vandaag eigenlijk een beetje zoals ik verwacht had: 100 kilometer gereden. De benen waren best wel redelijk, maar toen we op de plaatselijke rondes aankwamen en het "bergop" ging, voelde ik dat ik niet voldoende hersteld was van de inspanningen van gisteren. Nadat ik gelost was, ben ik vrij snel afgestapt. Dit is geen reden om ongerust te worden, want de vorm is gewoon goed. In Kuurne bijvoorbeeld ben ik ook nog nooit goed geweest, als ik de dag ervoor Het Volk gereden had. Dit is ook 1 van de redenen geweest dat ik nog nooit de Brabantse Pijl gereden heb. Geen zorgen dus, volgende week sta ik uitgerust aan de start van de Ronde van Vlaanderen en daar gaan jullie me weer zien.

. De start van de Vlaamse Wielerweek voor Quick Step
geplaatst door Kim


De Vlaamse wielerweek is voor de Quick Step ploeg goed begonnen. Gisteren nog winst voor Tom Boonen in Harelbeke en vandaag was het Luca Paolini in de Brabantse Pijl.

Komende zondag het slotstuk van de Vlaamse Wielerweek met de Ronde van Vlaanderen en dan gaan we Servais uiteraard weer in actie zien!

Klik hier om het fotoalbum 'Brabantse Pijl' te openen. (Een aantal foto's van bij de start)

 

 


zaterdag 27 maart 2004

. E3 Prijs Harelbeke
geplaatst door Servais


Ik had vandaag hele goede benen. In het begin vaak meegesprongen, wat me wel de nodige krachten kostte, maar het bleef goed gaan. De Eikenberg draaide ik als eerste op, maar in de afdaling reed ik lek. Ik kreeg een wiel van Bramati, maarik kon niet meer terugkomen in het peloton. We zaten midden in de heuvelzone en het peloton viel niet meer stil. Ik ben nog een aantal groepjes gelosten voorbijgereden, maar het peloton bleef de hele tijd een kleine 20 seconden voor mij rijden. Op een gegeven moment kwam ik in een vrij grote groep terecht, maar hier was niemand meer gemotiveerd om terug te komen.
Een stukje verder zijn we van het parcours afgegaan en naar Harelbeke gereden. In de bus heb ik toen nog de laatste 10 km van de wedstijd kunnen zien. Het werd toch nog een mooie dag: Tom Boonen won!! Een mooie opsteker voor ons allemaal. Het haalt gelijk een beetje de druk van de ketel voor de komende weken. Morgen ga ik mijn debuut maken in de Brabantse Pijl. Het is nu mijn 11e jaar als prof en ik heb hier nog nooit gereden. Verder rijd ik de komende week niet in de Panne, wat ook de eerste keer is mijn carriere.

. Foto's E3 Prijs Harelbeke
geplaatst door Kim


Vandaag ben ik de ganse dag in Harelbeke geweest. Vanmorgen bij de start heb ik een aantal foto's gemaakt. Het was net als andere jaren ontzettend druk in Harelbeke. Ondanks dat Servais de wedstrijd niet heeft kunnen uitgereden was het toch nog een mooie finale met Tom Boonen als winnaar.
O ja, bij de finish heb ik geen foto's meer gemaakt. Maar morgen weer nieuwe kansen in de Brabantse Pijl

Klik hier om het fotoalbum 'E3 Prijs Harelbeke' te openen.


 

. Morgen de Brabantse Pijl
geplaatst door Kim


Servais gaat morgen van start in de Brabantse Pijl, één van de weinige Vlaamse wedstrijden die niet over het traditionele Vlaamse-Ardennen-parcours trekt.
Het peloton gaat morgenmiddag om 12u15 van start in Zaventem. Eerst wordt er één grote ronde van 90,1 km gereden en daarna volgen er nog 6 plaatselijke ronden van 18,2 km met daarin telkens de beklimming van de Alsemberg. In totaal worden er dus morgen 199,3 km afgelegd.
De finish is voorzien rond 17u30 op de Alsembergsteenweg (op 700 meter na de top van de beruchte "Alsemberg") in Beersel.

Meer informatie kan je terugvinden op de website van de Brabantse Pijl.

Morgen ben ik weer de ganse dag op pad. Het is voor mij een thuiswedstrijd met de start in Zaventem en de finsih in Beersel. Tot morgenavond met nieuws en foto's.

 


vrijdag 26 maart 2004

. Morgen: E3 Prijs Harelbeke
geplaatst door Kim


Een druk weekend voor Servais met zondag de Brabantse Pijl en morgen de 47e editie van de E3 Prijs Harelbeke.
Deze wedstrijd is 202 km lang met 11 hellingen en 5 kasseistroken, waaronder de Paddestraat en de Varent. Vorig jaar was Steven De Jongh de snelste in Harelbeke. Hij haalde het in de sprint voor Stephen Wesemann.

Het parcours heeft dit jaar een aantal kleine wijzigingen ondergaan. Net als vorig jaar trekt het peloton over de stationsberg, maar dit keer wel over de lastige kasseikant. Door de werken aan de kluisberg, hebben de organisatoren dit jaar de Knokteberg in het parcours opgenomen.
Door de keuze voor de Knokteberg is er minder afstand tussen de Oude Kwaremont en de Knokteberg en dit zou het koersverloop wel eens kunnen bevorderen.
Na de Knokteberg trekken de renners naar de laatste kasseistrook "de Varent". Na de Varent gaan de renners onmiddellijk rechts af en trekken zo naar de Tiegemberg.
Na de Tiegemberg gaat het dan richting Harelbeke, waar er dit jaar geen plaatselijke ronde meer wordt gereden. De mannen trekken dus rechtstreeks naar de finish.

Klik hier voor het kaartje en een overzicht van de hellingen

Meer nieuws en foto's morgenavond op de website!

 


woensdag 24 maart 2004

. Dwars door Vlaanderen
geplaatst door Servais


De verslagjes van mij zullen de komende weken pas in de loop van de avond zijn. Dit komt omdat we na elke wedstrijd terug gaan naar het hotel, waar we nog gemasseerd worden en waar we ook nog wat eten. Vandaag ging het best lekker met mij. Er stond een stevige wind, waardoor ik vanaf het begin steeds voorin koerste. Ik sprong geregeld mee en als het op de kant zat, zat ik ook steeds goed van voren. Na de Valkenberg (km 115) sprong ik mee met een groepje en we liepen snel uit. Het peloton gaf ons behoorlijk de ruimte. Ik voelde me goed, maar de samenwerking in de kopgroep was niet echt super. Op de Kwaremont reed ik samen met Bruylandts en Pencole weg uit de kopgroep. Op de Patersberg moest ik even lossen, maar ik kwam al snel weer terug. Ik had tegen Fitte gezegd, dat de andere mannen van ons maar iets moesten proberen op de klimmetjes, om dan met een klein groepje naar ons toe te rijden. Ik vreesde namelijk de vele rappe mannen in de kopgroep (Capelle, Eeckhout). Op de Patersberg reden o.a. Museeuw en Boonen weg uit het peloton, maar toen zij even later werden ingelopen door een achtervolgende groep, stokte daar het tempo. Even later reden daar Hammond en Kirsipuu weg en vrij eenvoudig reden zij naar ons toe. Geheel volgens mijn verwachting, want het tempo lag bij ons niet heel hoog. Iedereen was vermoeid van de lange ontsnapping. In de finale ging het met mij best lekker, maar ik kreeg de rappe mannen niet van me af. Ik probeerde nog iets op 8km van de finish, maar hierdoor moest ik even later lossen op een klein klimmetje. 5 renners reden weg. Capelle demareerde in de laatste 2km en won de koers. Kirsipuu won de sprint van de achtervolgers, voor Hammond en Bruylandts. Ik sloot met Eeckhout nog bijna aan bij de eersten.
Ik werd uiteindelijk 7e.

Al met al ben ik redelijk tevreden over vandaag, maar niet helemaal natuurlijk. Als je in zo'n kopgroep zit wil je graag iets korter eindigen. Maar ja, in deze situatie zat er gewoon niet meer in.

Zaterdag gaan we het gewoon opnieuw proberen.

 

. Servais 7e in Dwars door Vlaanderen !
geplaatst door Kim


1 Ludovic Capelle (Bel) Landbouwkrediet-Colnago
... 5.02.30 (40.463 km/h)
2 Jaan Kirsipuu (Est) AG2r Prévoyance op 18 sec
3 Roger Hammond (GBr) MrBookmaker.com-Palmans
4 Dave Bruylandts (Bel) Chocolade Jacques-Wincor Nixdorf
5 Franck Pencole (Fra) Oktos-Saint Quentin
6 Nico Eeckhout (Bel) Lotto-Domo op 24 sec
7 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon



Eindelijk zijn we er aan begonnen en wat een schitterende dag hebben we vandaag in de Vlaamse Ardennen beleefd! Samen met Dries (de webmaster van Johan Museeuw), Evert en Wily de Moor ben ik vandaag wezen kijken naar Dwars door Vlaanderen. We hebben het allemaal gezien, van de start tot finish en ook nog verschillende doortochten in de Vlaamse Ardennen. Het was wel koud vandaag, maar gelukkig meestal droog.
Met het spandoek van de website hebben we ook nog op de Eikenberg gestaan (zie fotoalbum)

Het was heel mooi om de koers van zo dichtbij te volgen en zeker omdat Servais mee was in de kopgroep. Ik heb Servais hele mooie dingen zien doen! Hij is echt sterk bezig en dat beloofd nog voor de komende wedstrijden.

Uiteraard hebben we vandaag een aantal foto's gemaakt.
Klik hier om het fotoalbum 'Dwars door Vlaanderen' te openen. Met dank aan Dries, Evert, Cor Vos en Cyclingnews.be voor de foto's!

Klik hier voor een reactie van Servais (bron NOS radio 1)

 



dinsdag 23 maart 2004

. Dwars door Vlaanderen
geplaatst door Servais


Morgen beginnen we aan de periode waar ik vanaf half november vooral voor aan het trainen ben geweest. Ik begin er met een goed gevoel aan: de conditie en de moraal zijn goed en ook de rest van de ploeg staat er goed voor. Morgen beginnen we met Dwars door Vlaanderen. Dan volgen de E3-prijs, de Brabantse Pijl, De Ronde van Vlaanderen, Gent Wevelgem, Parijs Roubaix en de Scheldeprijs. Ik heb niet 1 bepaalde wedstrijd als doel, ik wil gewoon in alle wedstrijden van voren meedoen. En het zou mooi zijn als ik 1 van deze wedstrijden zou winnen, maar na 11 jaar prof te zijn, weet ik ook hoe moeilijk dit is.

Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.
Servais



maandag 22 maart 2004

. Woensdag: Dwars door Vlaanderen
geplaatst door Kim


Servais gaat woensdag van start in de 59e editie van Dwars door Vlaanderen. Deze wedstrijd van 2e categorie is de eerste in een reeks van wedstrijden op Vlaamse bodem in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix.
De komende wedstrijden trekken we dus weer de Vlaamse Ardennen in en zullen de bekende klimmen en kasseistroken op het programma staan.

Woensdag dus de eerste wedstrijd 'Dwars door Vlaanderen'. Het peloton gaat om 11u45 van start op de Grote Markt van Kortrijk. De finish van deze 204 km lange wedstrijd is voorzien omstreeks 16u45 in Waregem.
Er werden dit jaar geen wijzigingen aan het parcours aangebracht. Vorig jaar werd Nokereberg uit de finale gelaten en daarvoor werd de Herlegemstraat (kasseistrook) en de smalle Holstraat in het parcours opgenomen.. Ook dit jaar zal men dit alternatief gebruiken.

Een overzicht van de hellingen:

- Katteberg
- Berendries
- Valkenberg
- Eikenberg
- Knokteberg

- Oude Kwaremont
- Kalkhoveberg
- Patersberg
- Tiegemberg
- Holstraat (2x)


Klik hier voor het kaartje
Klik hier voor het profiel

Vanaf 14u30 zal de VRT via Canvas deze wedstrijd rechtstreeks uitzenden. En uiteraard lees je woensdagavond hier het verslag van Servais en ook de foto's van het webteam!

Meer informatie over deze wedstrijd kan je terugvinden op de website van Dwars door Vlaanderen.

 


vrijdag 19 maart 2004

. Programma iets gewijzigd
geplaatst door Servais


Mijn programma voor de komende weken is iets gewijzigd: ik rijd niet in de Panne, maar in plaats daarvan rijd ik wel de Brabantse Pijl.
Reden voor de verandering is dat ik denk dat ik op deze manier frisser aan de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Parijs-Roubaix en de Scheldeprijs kan beginnen.



donderdag 18 maart 2004

. 'Kasseien Koningen'
geplaatst door Kim


Vorige week stond er in Nieuwe Revue een interview met Servais en Erik Dekker. Het interview kan je vanaf vandaag ook bekijken op onze website. Met dank aan de redactie van Nieuwe Revue.

Kijk snel in de knipselrubriek op de PROF 2004 pagina.



woensdag 17 maart 2004

. Laatste etappe Tirreno - Adriatico
geplaatst door Servais


De laatste etappe was zoals ie altijd is in de Tirreno: de eerste 80km was het op en af en werd er rustig gereden. Na de klimmetjes reed er 1 renner weg. Hij liep uit tot 5 minuten voorsprong. Voor ons ideaal, want deze renner kon dan mooi de 3 seconden boni pakken. In het peloton was er dan nog 2 en 1 seconde te verdienen. De eerste tussensprint pakte Freire 2 seconden en Bettini niks. In de 2e tussensprint pakten ze beide geen seconden. Bij de aankomst zou dus alles beslist worden. Het verschil tussen Bettini en Freire was 5 seconden. Zowel Bettini als Freire eindigde niet bij de eerste 3, waardoor Bettini het eindklassement won. De etappe werd gewonnen door Petacchi, voor Zabel. Een mooie overwinning voor Bettini en de ploeg. Dat geeft veel vertrouwen voor Milaan Sanremo. Ik zal daar niet bij zijn. Mijn eerste wedstrijd is volgende week woensdag: Dwars door Vlaanderen.



dinsdag 16 maart 2004

. Uitslag en eindklassement Tirreno - Adriatico
geplaatst door Kim


Alessandro Petacchi heeft vandaag de zevende en laatste etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. In San Benedetto del Tronto won Petacchi zijn derde rit in deze rittenkoers. Paolo Bettini is eindwinnaar. Bettini heeft in het eindklassement vijf seconden voorsprong op de Spanjaard Oscar Freire.
Servais vliegt vanavond vanuit Rome terug naar Brussel. Het verslagje van Servais volgt later op de website!


Uitslag van de 7e etappe

1 PETACCHI Alessandro FASSA 4:43'29 0 10
2 ZABEL Erik T-MOBILE
3 BALDUCCI Gabriele SAECO

109 KNAVEN Servais QSD
op 12 sec

Klik hier voor de volledige uitslag


Eindklassement

1 BETTINI Paolo QSD 33:47'06
2 FREIRE GOMEZ Oscar RABO op 5 sec
3 ZABEL Erik T-MOBILE op 11 sec

74 KNAVEN Servais QSD op 13'28

Klik hier voor het volledige klassement

 

maandag 15 maart 2004

. 6e etappe Tirreno - Adriatico
geplaatst door Servais


Het was vandaag een goede dag voor de ploeg: Bettini won de etappe en verstevigde de leiding in het algemeen klassement. Hij staat nu 7 seconden voor op Freire, die 2e staat.
Het was vandaag een zware etappe. In de eerste 60 km ging het rustig, alleen bij de tussensprint na 40km ging het even hard. Bettini won daar, voor Freire en Astarloa.
Na 60 km was er een bergsprint en daarna reden 8 renners weg. Al vrij snel gingen Nuyens en Bramati voor ons op kop rijden van het peloton. De koplopers liepen uit naar maximaal 5 minuten voorsprong. De kortst geplaatste in het klassement stond op iets minder dan 2 minuten. Wat ons betreft mochten ze dus vooruit blijven. Vanaf 40km voor de finish ben ik ook mee op kop gaan rijden. Dit heb ik gedaan tot vlak voor de finish. Omdat er flink gedemareerd werd in de finale, werden de koplopers nog teruggepakt en werd het een sprint met een man of 70. Bettini was (net) de snelste. Freire werd 2e en Zabel 3e.
Morgen gaat Bettinin van start met 7 seconden voorsprong op Freire. Onderweg zijn er 2 bonisprints (3,2 en 1 sec. boni) en op de finish zijn er ook nog eens 10, 6 en 4 seconden voor de eerste 3. Niks is nog zeker, maar het ziet er voor Bettini al een stuk beter uit dan voor de rit van vandaag.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag 6e etappe en vooruitblik naar morgen
geplaatst door Kim


Uitslag van de 6e etappe

1 BETTINI Paolo 74 QSD 5:23'41
2 FREIRE GOMEZ Oscar RABO
3 ZABEL Erik T-MOBILE

82 KNAVEN Servais QSD


Klik hier voor de volledige uitslag


Algemeen Klassement

1 BETTINI Paolo 74 ITA QSD 29:03'37
2 FREIRE GOMEZ Oscar RABO op 7
3 ASTARLOA Igor 76 COFIDIS op 18

74 KNAVEN Servais QSD op 13'16

Klik hier voor het volledige klassement


O ja, er staat nog 1 nieuwe foto van Servais in het fotoalbum van de Tirreno. Het is een foto uit de etappe van gisteren. Met dank aan Cor Vos. Klik hier om het fotoalbum te openen.

Vooruitblik naar morgen:
Morgen de laatste etappe in de Tirenno - Adriatico. De 7e etappe is eigenlijk een veredeld criterium over 162 km met start en finish in St Benedetto del Tronto. In de finale worden er 6 plaatselijke rondes gereden in de straten van St. Benedetto del Tronto. Dit is typisch een etappe voor de sprinters. Laten we hopen dat Bettini morgen de eindoverwinning pakt in deze editie van de Tirreno-Adriatico. Het zou weer een mooie opsteker zijn voor de ploeg!

Morgenavond meer vanuit Italie.

 


zondag 14 maart 2004

. TV fragment uit de Tirreno (UPDATE 20u45)
geplaatst door Kim


De Italiaanse TV (RAI) brengt iedere avond een uitgebreid verslag van de Tirreno op TV. Vanavond zat er een fragment in de uitzending, waar ook Servais duidelijk in beeld was. Omdat de Tirreno niet op de Belgische en Nederlandse TV wordt uitgezonden. Leek het me wel leuk om dit fragment online te zetten op de site. De kwaliteit van het camerawerk is niet zo best. Maar toch wel leuk om Servais met de ploeg aan het werk te zien voor Bettini.
Klik hier voor het fragment.
(opgelet: om dit fragment te bekijken heb je windows mediaplayer nodig)

. 5e etappe Tirreno - Adriatico
geplaatst door Servais


Vandaag was de langste etappe van deze Tirreno: 215km. In het begin was het vlak, langs de kust, na 100km begon het bergop te gaan en na 144km zaten we op 1100 meter, waar de top was. Na 12 km reden 4 renners weg. De best geplaatste in het klassement stond op 9 minuten achterstand. We konden deze renners dus de nodige ruimte geven. Toen ze meer dan 15 minuten voorsprong hadden zijn wij op kop van het peloton gaan rijden (Bettini is immers de leider in het klassement). De voorsprong liep op de berg snel terug tot een minuut of 8. De laatste 5km van de klim waren heel steil. Een man of 50 bleven er over. Ik zat op 100 meter bovenop. Een klein stukje verder sloot ik aan de groep. In de afdaling ging het vrij rustig, waardoor er nog veel renners terugkwamen. Daarna zijn we weer op kop gaan rijden met de ploeg. Op 6km van de finish was mijn energie op en werd ik gelost. De 4 renners bleven voorop en Bettini won de sprint van het "peloton". Hij is nog steeds leider in het klassement. Morgen is de dag van de waarheid. De rit is heel lastig en de aankomst is op een klimmetje. We gaan weer voor Paolo rijden en laten we hopen dat hij goed genoeg is om de leiding te behouden.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag 5e etappe en vooruitblik naar morgen
geplaatst door Kim


Roberto Petito van de Fassa Bortolo ploeg won vandaag de etappe. Petito had 10 seconden voorsprong op de Sergei Matvejev (Panaria). Magnus Backstedt (Alessio) was derde. Bettini won dus de sprint van het peloton en blijft leider in het algemeen klassement.

Servais finishte in een groepje met oa Johan Museeuw en Laszlo Bodrogi op 9'22 van Petito.

Uitslag van de 5e etappe
1 PETITO Roberto FAS 5:20'51
2 MATVEYEV Sergiy PAN op 10 sec
3 BACKSTEDT Magnus ALB op 1'06

114 KNAVEN Servais QSD 9'22


Klik hier voor de volledige uitslag

Algemeen Klassement
1 BETTINI Paolo 74 QSD 23:40'06
2 FREIRE GOMEZ Oscar 76 RABO op 3 sec
3 ASTARLOA Igor 76 COF op 8 sec

84 KNAVEN Servais QSD op 13'06

Klik hier voor het volledige klassement



Vooruitblik naar morgen:
Morgen de 6e etappe van Monte San Pietrangeli naar Torre San Patrizio over een afstand van 185 km. Het peloton gaat morgenochtend al vroeg van start. Om 10u10 rijden de mannen eerst een 10 tal km in rechte lijn alvorens ze op het plaatselijke parcours komen van 43,8 km. Op dit parcours worden vervolgens 4 rondes afgelegd met hierin telkens een aantal klimmetjes. De finish is zoals iedere dag voorzien rond 15u.

Morgenavond meer vanuit Italie.

 


zaterdag 13 maart 2004

. 4e etappe Tirreno - Adriatico
geplaatst door Servais


In het begin van de etappe ging het weer rustig, maar op de eerste berg (km 60) schoot de boel in gang. Na 85km ben ik naar een kopgroepje toe gesprongen. We reden een tijdje vooruit, maar het peloton stond niet stil. 20km verder werden we ingelopen. Even verder reden 2 renners weg en daarna was het even rustig in het peloton. Op 30km van de finish kwamen we op de plaatselijke ronde. Tijdens de beklimming van de eerste ronde werden de koplopers teruggepakt. De 2 ronden daarna hebben we voor Bettini gereden (zorgen dat hij goed van voren zat en niet in de wind hoefde te rijden). Dit lukte goed. Op 3km van de finish (op de aankomstklim) ben ik gelost en ben ik met een klein groepje naar de finish gereden. Een stukje voor de finish hoorde ik via mijn oortje dat Bettini gewonnen had. Was al het werk niet voor niks geweest. Kim zal jullie op de hoogte stellen van de uitslag van vandaag en de etappe van morgen.

Tot morgen
Servais

 

. Uitslag 4e etappe en vooruitblik naar morgen
geplaatst door Kim


Vandaag werd de 4e etappe in de Tirreno gereden tussen Isernia en Paglieta over 179 km. Het peloton reed vandaag richting Adriatische kust. Het was Bettini die vandaag de dubbel pakte met de etappe overwinning en de leiding in het algemeen klassement.
Servais kwam in een groepje met oa Pettachi over de finish op 1'45 van Bettini.

Klik hier om het fotoalbum te openen.
(Helaas geen nieuwe foto's van Servais, maar wel 2 van Bettini.)

Uitslag van de 4e etappe
1 BETTINI Paolo QSD 4:39'31
2 ASTARLOA Igor COF
3 FREIRE GOMEZ Oscar RABO

72 KNAVEN Servais QSD op 1'45


Klik hier voor de volledige uitslag

Algemeen Klassement
1 BETTINI Paolo 74 QSD 18:16'05
2 FREIRE GOMEZ Oscar 76 RABO op 3 sec
3 ASTARLOA Igor 76 COF op 8 sec

77 KNAVEN Servais QSD op 6'54

Klik hier voor het volledige klassement



Vooruitblik naar morgen:
Morgen alweer de 5e etappe tussen Paglieta en Torricella Sicura over een afstand van 215 km. Het is de langste etappe in deze Tirreno. De mannen moeten dan ook al vroeg van start gaan. Het peloton gaat om 09u45 van start en de finish is voorzien rond 15u00.
De eerste honderd kilometer zijn morgen zowat vlak maar daarna moet er geklommen worden tot 1100 meter. De finish ligt alweer te wachten na twee plaatselijke ronden.

Morgenavond meer nieuws vanuit de Tirreno.


vrijdag 12 maart 2004

. 3e etappe Tirreno - Adriatico
geplaatst door Servais


Het was vandaag gelukkig een stuk beter weer dan gisteren: de zon scheen en het was een graad of 12. Lekker koersweer. In het begin ging het heel rustig. Na 30 km schoot het peloton in gang na de eerste tussenprint. 20 kilometer verder was de rust wedergekeerd. Het ging toen heel rustig tot 50 kilometer voor de finish. Er kwamen toen 2 klimmen. De eerste was niet zo steil en daar kon ik dan ook vrij eenvoudig in de eerste groep blijven. Na een steile afdaling kwam de 2e klim en deze was heel steil, 10% over een afstand van 4km. Bovenop de klim zat ik met een groep op 20 seconden van de eerste groep, maar we kwamen in de afdaling niet meer terug. Ik denk dat er een man of 60 voor ons zat. Na de afdaling zijn er nog een aantal renners bij ons aangesloten en met deze groep zijn we naar de finish gereden. Op welke plaats en op hoeveel achterstand ik binnen ben gekomen weet ik niet. Dit zal Kim jullie wel meedelen. Morgen is het weer vrij lastig. Vooral de eerste 50km en de laatste 25. De aankomst ligt bovenop een klimmetje van 4 kilometer. Deze klim moeten we 3 keer op, de derde keer is de finish.

Tot morgen
Servais

 

. Uitslag 3e etappe
geplaatst door Kim


Vandaag alweer de 3e etappe in de Tirreno - Adriatico. Servais finishte op 4'52 in een groepje met oa Johan Museeuw, Laszlo Bodrogi en Nick Nuyens. De etappe werd dus in de sprint gewonnen door Oscar Freire.

Uitslag van de 3e etappe
1 Oscar Freire (Spa) Rabo
... 4.47.55 (35.01 km/h)
2 Vladimir Duma (Ukr) Landbouwkrediet
3 Michael Boogerd (Ned) Rabobank
71 Servais Knaven (Ned) QSD op 4.52

Algemeen Klassement
1 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank
... 13.36.41
2 Michael Boogerd (Ned) Rabobank op 0.03
3 Erik Zabel (Ger) T-Mobile Team op 0.04
77 Servais Knaven (Ned) QSD op 5.02



De RAI brengt iedere dag rond 17 uur een verslag van de Tirreno op TV. Iedereen die RAI 3 of RAI SPORT via de Hotbird sateliet kan ontvangen moet rond 17 uur maar eens kijken naar de RAI.



donderdag 11 maart 2004

. 2e etappe Tirreno - Adriatico
geplaatst door Servais


Het was vandaag koud en nat. Daarbij hadden we ook nog eens een harde tegenwind. De rit duurde dan ook lang: 5 uur voor 165km. Onderweg heb ik het veel koud gehad, maar ik was niet de enige. Er gebeurde weinig tijdens de etappe. Een van de weinige noemenswaardige dingen is dat er na 70km een onverlichte tunnel van 500 meter was. Dit was levensgevaarlijk en aantal renners gingen onderuit. Gelukkig liep het allemaal goed af. Daarna was er even commotie in het peloton. De rit eindigde in een massasprint en wederom won Petacchi. Dit keer voor Cipollini en Pagliarini. Morgen is de etappe iets lastiger dan vandaag. Er zitten dan een aantal steile klimmen in en ook de aankomst is licht bergop.

Tot morgen
Servais

 

. Uitslag 2e etappe + 2 nieuwe foto's
geplaatst door Kim


1 Alessandro Petacchi (Ita) Fassa Bortolo
2 Mario Cipollini (Ita) Domina Vacanze
3 Luciano Pagliarini Mendonca (Bra) Lampre
105 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon


Ook vandaag weer 2 nieuwe foto's van het peloton tijdens de 2e etappe in de Tirreno.
Met dank aan Cor Vos. Klik hier om het fotoalbum te openen.

 


woensdag 10 maart 2004

. 1e etappe Tirreno - Adriatico
geplaatst door Servais


Vandaag zijn we de Tirreno begonnen met een vlakke etappe over 172km, met start en finish in Sabaudia, een kleine 100 kilometer onder Rome. Na 60km was er nog wel een klim van 5 km, maar in Italie is dat vlak. Er reden 8 renners weg na 15km. Daarna controleerde Saeco het peloton. De voorsprong liep naar 4 minuten maximaal. In de finale hebben wij met de ploeg ook nog wat meegereden. Het werd een massasprint. Petacchi won, voor Zabel en Hondo. Met mij ging het best lekker, en ik heb ook nog mee op kop gereden in de achtervolging op de koplopers. Morgen is er wederom een vlakke rit: 164km. Waarschijnlijk een nieuwe kans voor de sprinters.

 

. UItslag 1e etappe + foto's online
geplaatst door Kim


1 Alessandro Petacchi (Ita) Fassa Bortolo
.. 3.55.31 (40.761 km/h)

2 Erik Zabel (Ger) T-Mobile
3 Danilo Hondo (Ger) Gerolsteiner
114 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon

 


De eerste foto's uit de 1e etappe van de Tirreno staat online op de website
Met dank aan Cor Vos. Klik hier om het fotoalbum te openen.

 


dinsdag 9 maart 2004

. 39e Tirreno - Adriatico
geplaatst door Kim
 

Servais is vanmorgen met de ploeg naar Rome vertrokken voor de 39e editie van de Tirreno-Adriatico. Deze rittenwedstrijd Buiten Categorie, gaat morgen van start en eindigt op 16 maart.

Meer info over de Tirreno - Adriatico kan je hier bekijken.

 


Rittenschema

Rit 1 - 10 maart : Sabaudia-Sabaudia (172 km)
Rit 2 - 11 maart : Latina-Maddaloni (164 km)
Rit 3 - 12 maart : Maddaloni-Isernia (168 km)
Rit 4 - 13 maart : Isernia-Paglieta over (179 km)
Rit 5 - 14 maart : Paglieta-Torricella Sicura (215 km)
Rit 6 - 15 maart : Monte San Pietrangeli-Torre San Patrizio (185 km)
Rit 7 - 16 maart : St Benedetto del Tronto-St Benedetto del Tronto ( 162 km)

Klik hier voor het etappeschema (PDF bestand)

 


zondag 7 maart 2004

. 2e etappe: driedaagse van West-Vlaanderen
geplaatst door Servais


Het was een ongewone 3-daagse van West-Vlaanderen, de afgelopen dagen. Normaal valt het peloton in de eerste etappe uit elkaar door de wind, en in de 2e etappe rijdt er altijd een groep van een man of 20 weg op de Kemmel. Dit jaar niks van dit alles. Zowel gisteren als vandaag een massasprint, met 2 keer Kirsipuu als winnaar.

Vandaag stond er in het begin weinig wind, in de finale iets meer, maar toen was het vooral wind tegen. Op de Kemmel viel het peloton wel uit elkaar, maar al vrij snel kwamen veel renners terug. Met mij ging het goed op de Kemmel: ik kwam bij de eersten boven. In de laatste plaatselijke ronde ben ik nog een aantal keer gedemareerd, maar ik kwam nooit echt weg. Kirsipuu won dus wederom de etappe en pakte hiermee 10 seconden bonificatie, waardoor ik een plaats verloor in het klassement. Ik eindigde nu als 4e. Toch altijd nog 1 plek beter dan vorig jaar. Een belangrijke oorzaak van de 2 massasprints was het sterke rijden van Rabobank, die de wedstrijd volledig onder controle had en Bartko was de sterkste renner van allemaal. Een terechte winnaar dus.

Morgen doe ik het effe rustig aan en dan vertrek ik dinsdag naar de Tirreno Adriatico. Daar beginnen we aan de laatste voorbereiding op de klassiekers.

. Eindklassement en nieuwe foto's
geplaatst door Kim


Uitslag van de 2e etappe:
1 KIRSIPUU JAAN (AG2R PREVOYANCE) 4h18'20''
2 KEMNA RUDI (BANKGIROLOTERIJ)
3 CAPELLE LUDOVIC (LANDBOUWKREDIET)
38 KNAVEN SERVAIS (QUICK STEP - DAVITAMON)

Eindklassement:
1 BARTKO ROBERT (RABOBANK) 8h59'57'' 43 h op 0'00''
2 KIRSIPUU JAAN (AG2R PREVOYANCE) 9h00'10'' 63 h op 0'13''
3 ARVESEN KURT-ASLE (TEAM CSC) 9h00'13'' 8 h op 0'16''
4 KNAVEN SERVAIS (QUICK STEP - DAVITAMON) 9h00'16'' 59 h op 0'19''


Vandaag ben ik wezen kijken bij de start en finish in Ichtegem. Na de regen van afgelopen vrijdag in Bellegem was het vandaag eindelijk droog en zelfs de zon kwam zo nu en dan eens piepen.
Servais eindigde dus vandaag op een 4e plaats in de einduitslag en dat is zeker niet slecht voor iemand die vorige week nog griep had. Vrijdag zette Servais een knappe tijd neer in de proloog, goed voor een de 2e plaats Ja ja, jongens, Servais is er klaar voor! Hou hem maar in de gaten voor de komende klassiekers ...
Ik heb vanmiddag een aantal foto's gemaakt in Ichtegem die je kan bekijken in het fotoalbum. Verder kregen we ook nog een aantal foto's toegestuurd door Siegie (jurgenvangoolen.be), Edwin van't Westeinde en Marc Stragier. Bedankt jongens voor de foto's !!!

Klik hier om het fotoalbum te openen.

 


zaterdag 6 maart 2004

. 1e etappe: driedaagse van West-Vlaanderen
geplaatst door Servais


Het was vandaag een nerveuze etappe. Er stond een stevige wind. In het begin waren er veel demarages en al snel reden 3 renners weg. Rabobank controleerde het peloton. In de finale ging het aantal keer op de kant, maar het peloton brak niet. Op de plaatselijke rondjes was het soms vrij gevaarlijk: er was een stuk waar het heel smal was en in de laatste 600 meter zaten nog 3 bochten. Alles ging gelukkig goed en Jaan Kirsipuu won de rit. Guidi was 2e en onze Aurelien Clerc werd 3e. In de finale heb ik nog het nodige voor hem kunnen doen. Met mij ging het vrij goed. Na 30 kilometer werd ik 2e in de eerste tussensprint. Bartko won deze. Hierdoor liep hij wel 1 seconde uit op mij, maar ik liep 2 seconden in op Arvesen. Ik sta nog steeds 3e in het klassement. Morgen ga ik proberen om 1 of 2 plaatsjes op te schuiven. Zou mooi zijn.
Verder wil ik iedereen bedanken die vandaag een mailtje heeft gestuurd of het gastenboek heeft getekend voor mijn verjaardag.

Tot morgen,
Servais

. Uitslag 1e etappe
geplaatst door Kim


Uitslag van de 1e etappe:
1 KIRSIPUU JAAN (AG2R PREVOYANCE) 4h32'22'' 0 10'' à 0'00''
2 GUIDI FABRIZIO (TEAM CSC)
3 CLERC AURÉLIEN (QUICK STEP - DAVITAMON)
31 KNAVEN SERVAIS (QUICK STEP - DAVITAMON)

Tussenstand algemeen klassement:
1 BARTKO ROBERT (RABOBANK)
2 ARVESEN KURT-ASLE (TEAM CSC) op 0'13''
3 KNAVEN SERVAIS (QUICK STEP - DAVITAMON) op 0'16''

Morgen de 2e en laatste etappe 'Omloop der Vlaamse Ardennen' over een afstand van 182.4 km met start en finish in Ichtegem. In de finale worden er nog 3 plaatselijke rondjes gereden.
Morgenavond meer op de website. O ja, ik ben morgen de ganse dag in Ichtegem, dus wie weet morgen ook nog een paar nieuwe foto's.


. Foto's Ruta del Sol
geplaatst door Kim


Eindelijk zijn de foto's uit de Ruta del Sol beschikbaar. Met dank aan Tim De Waele van Isosport voor de foto's

Klik hier om het album te openen.


. Servais vandaag jarig !
geplaatst door Kim

Servais is vandaag jarig, hij wordt 33 jaar oud.

Je kan Servais feliciteren via het gastenboek of je kan ook een mailtje sturen aan Servais!

Zeker doen hé !



 


vrijdag 5 maart 2004

. 1e etappe (proloog): driedaagse van West-Vlaanderen
geplaatst door Servais


Het ging vandaag goed, eigenlijk beter dan ik had verwacht. Vorige week 3 dagen niet op de fiets gezeten en 6 dagen aan de antibiotica. Je zou denken, dat gaat lastig worden. Maar misschien zijn die 3 dagen rust wel heel goed geweest voor mij. Ik merkte afgelopen week tijdens de training al wel dat de benen goed waren, maar voluit gaan ik een proloog van 7 kilometer is wel wat anders als een duurtraining van 5 uur. Ik ben dan ook heel tevreden met mijn 3e plaats van vandaag. Het was trouwens heel slecht weer: regen en een graad of 4. In het parcours zaten een aantal gevaarlijke bochten. Verder zaten er nog een paar korte klimmetjes in.

Morgen rijden we een rit van ruim 190km, door West Vlaanderen. De wind kan een grote tegenstander worden. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen en misschien kan ik mezelf de komende dagen een mooi verjaardagskado geven.

. Uitslag en foto's van de proloog
geplaatst door Kim


Uitslag van de 1e etappe:
1 BARTKO ROBERT (RABOBANK) 0h09'21'' 43 0'' à 0'00''
2 ARVESEN KURT-ASLE (TEAM CSC) 0h09'31'' 8 0'' à 0'10'
3 KNAVEN SERVAIS (QUICK STEP - DAVITAMON) 0h09'36'' 59 0'' à 0'15''
4 HOJ FRANK (TEAM CSC) 0h09'37'' 65 0'' à 0'16''
5 MATTAN NICO (RELAX - BODYSOL) 0h09'40'' 16 0'' à 0'19''


Vanmiddag ben ik naar Bellegem geweest voor de proloog van de driedaagse van West-Vlaanderen. Helaas was het slecht weer in West-Vlaanderen. De regen viel met bakken uit de hemel en het was verschrikkelijk koud. Toch heb ik een aantal foto's kunnen maken. Verwacht er niet te veel van, want mijn handen waren bevroren en de camera was helemaal nat geworden.
Gelukkig reed Servais een schitterende uitslag en wie weet wat mogen we de komende dagen nog verwachten. Klik hier om het fotoalbum te openen.

Morgen de 2e etappe 'Handzame - Koksijde - Handzame' over een afstand van 193,2 km. De renners gaan morgenmiddag om 13u00 van start en de finish is voorzien rond 17u30.

. Servais morgen jarig !!!
geplaatst door Kim


Servais is morgen jarig, hij wordt 33 jaar oud.

Je kan Servais feliciteren via het gastenboek of je kan ook een mailtje sturen aan Servais!

Zeker doen hé !

 




 


donderdag 4 maart 2004

. Servais morgen in de 3 daagse van West-Vlaanderen
geplaatst door Kim


Morgen gaat Servais van start in de 3 daagse van West-Vlaanderen. Het is de eerste koers op Vlaamse bodem die Servais dit jaar rijdt. Sinds vorig jaar is de naam van deze wedstrijd veranderd in 3 daagse van West Vlaanderen (voorheen: Guldensporen Tweedaagse)
Vorig jaar won Jaan Kirsipuu het algemeen klassement. Ook Servais heeft deze wedstrijd op zijn palmares staan. In 2000 pakte Servais de eindoverwinning in de Guldensporen Tweedaagse nadat hij de


1e etappe had gewonnen en tweede werd in de 2e etappe. Uiteraard zullen we jullie de komende dagen op de hoogte houden met verslagjes en foto's.

Het rittenschema:

- 05/03/2004: Proloog Bellegem (7,6 km)
- 06/03/2004: Handzame - Koksijde - Handzame (192,4 km)
- 07/03/2004: Omloop der Vlaamse Ardennen - Ichtegem (182,4 km)


Morgen dus de 1e etappe met een proloog over 7,6 km in de straten van Bellegem. De eerste renner gaat om 14u45 van start.

Servais gaat om 16u20 van start met rugnummer 125.

Meer informatie over de 3 daagse van West-Vlaanderen kan je hier vinden

Morgenavond meer nieuws vanuit Bellegem!



dinsdag 2 maart 2004

. Interview als apart item online op de website
geplaatst door Kim


Het interview met Servais uit HOLLAND SPORT staat nu in stukjes op onze website. Ga snel naar de PROF 2004 pagina en klik op MULTIMEDIA.

Met dank aan Bram Vermeulen van de VPRO. O ja Bram, nog bedankt voor de link!



maandag 1 maart 2004

. Een nieuwe column 'Aan de kant' met Evert
geplaatst door Kim


Een aantal weken geleden maakte ik samen met Evert en Dries (webmaster van Johan Museeuw) plannen om naar de Omloop Het Volk te gaan. Evert had een geweldig parcours uitgestippeld en we zouden er een dolle middag van maken. Het spandoek was gestreken en we waren er helemaal klaar voor. Helaas werd Servais vorige week ziek en onze plannen raakte helemaal in de war. Ik haakte al snel af, omdat ik net zo goed de koers op TV kon volgen, Servais was er toch niet bij. Evert en Dries wilden de start van het wielerseizoen niet missen. Maar ja, beide heren hadden niet gerekend op sneeuw!

Afgelopen weekend heeft Evert hierover een nieuwe column geschreven. Klik hier om 'Aan de kant' met Evert te lezen. Veel plezier ermee!


. Holland Sport
geplaatst door Kim


Servais was gisteren dus te gast in Holland Sport bij de VPRO op Nederland 3. Sinds gisteravond staat de uitzending van Holland Sport online op onze website. Het interview met Servais zal de komende week als apart item op de website van Holland Sport en uiteraard ook op onze website verschijnen. Op dit moment moet je nog de ganse uitzending bekijken om het interview met Servais te kunnen bekijken. Mede dankzij Bram Vermeulen van de VPRO kunnen we van de week het interview als apart item op de website aanbieden ipv de ganse uitzending. Dat is wel zo handig!

 


Klik hier
voor het nieuws van februari