klik hier om deze pagina te vernieuwen!


maandag 31 mei 2004

. 1e etappe Ronde van Duitsland
geplaatst door Servais


Vandaag ging de Ronde van Duitsland van start met een tijdrit van 24km. Het parcours was vlak en er stond vrij veel wind. De heenweg was het meest wind mee en terug wind tegen.
Met mij ging het best lekker, maar het verschil met de eersten was groot: ik verloor meer dan 2 minuten op winnaar Rich. Hij reed maar liefst een gemiddelde van 52 km/uur. Ik zat op mijn niveau, met een gemiddelde van 48. Verschil moet er zijn he.... Wat mijn uitslag is weet ik niet, maar dat zal Kim vanavond wel plaatsen.
Ik ben in ieder geval al blij dat ik geen last meer van mijn knie heb en dat ik weer kan koersen. Morgen is er een vlakke rit en woensdag trekken we de bergen in.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 1e etappe
geplaatst door Kim


De Duitser Michael Rich was vandaag de snelste in de proloog van de Deutschland Tour. Onderweg, na 11,8 km realiseerde Ullrich de beste tussentijd. Maar Rich haalde het in de individuele tijdrit over 23,7 km. Jan Ullrich werd knap tweede op 24 seconden.

1. 55 GER Rich Michael (GST) 27.20,87
2. 36 GER Ullrich Jan (MOB) 27.45,78 / +0.24,91
3. 54 GER Peschel Uwe (GST) 27.50,22 / +0.29,35
39. 3 NED Knaven Servais (QSD) 29.44,90 / +2.24,03

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e etappe

. Vooruitblik naar morgen
geplaatst door Kim


De 2e etappe gaat morgen van Bad Urach naar Wangen im Allgäu over een afstand van 172,5 km. Dit is typisch een etappe voor de sprinters. We kijken dus morgen uit naar de sprinters.
Het peloton gaat morgenmiddag om 12u15 van start op de markt in Bad Urach en de finish is voorzien rond 16u30 in Wange. In de finale rijden de renners nog 1 plaatselijke ronde van 11,1 km.

De Ronde van Duitsland op TV:
- ARD: 14u05 - 17u00
- SPORZA: 19u45 - 20u30

 

 


zaterdag 29 mei 2004

. Servais maandag van start in de Ronde van Duitsland
geplaatst door Kim


De Ronde van Duitsland trekt dit jaar door het zuiden en oosten van Duitsland. De Deutschland tour die in totaal 1150 kilometer lang is, gaat maandag van start met een individuele tijdrit over 23 kilometer in Karlsruhe. Servais vertrekt morgen (zondag) met de ploeg naar Karlsruhe. De jongens van Quick Step Davitamon verplaatsen zich morgen met de auto naar Duitsland.

Net als vorig jaar kent ook deze editie een aantal pittige etappes. Zo eindigt de derde etappe in het mondaine Oostenrijkse ski-oord Sankt Anton am Alberg, nadat in de finale de Albergpas (1793 meter) is beklommen. Via Beieren, Landshut en Kulmbach arriveert de koers op 5 juni (6e etappe) in Oberwiesenthal, waar op de 1214 meter hoge Fichtelberg de finish ligt. De slotetappe gaat van Chemnitz naar Leipzig.

Vorig jaar was het Michael Rogers, ploeggenoot van Servais die de Ronde van Duitsland op zijn naam schreef.

Ronde van Duitsland


Quick Step Davitamon zal met de volgende ploeg aan de start verschijnen:
Paolo Bettini, Tom Boonen, Wilfried Cretskens, Servais Knaven, Luca Paolini, Patrik Sinkewitz, Jurgen Van Goolen en Stefano Zanini

Het rittenschema:

  • maandag 31 mei 2004
    1e etappe: Karlsruhe - Karlsruhe (23 km)
  • dinsdag 1 juni 2004
    2e etappe: Bad Urach - Wangen im Allgäu (180 km)
  • woensdag 2 juni 2004
    3e etappe: Wangen im Allgäu - St. Anton am Arlberg (Tirol) (170km)
  • donderdag 3 juni 2004
    4e etappe: Bad Tölz - Landshut (190 km)
  • vrijdag 4 juni 2004
    5e etappe: Kelheim - Kulmbach (192 km)
  • zaterdag 5 juni 2004
    6 etappe: Kulmbach - Oberwiesenthal (180 km)
  • zondag 6 juni 2004
    7e etappe: Chemnitz - Leipzig (170 km)

De ARD zal iedere middag een rechtstreeks verslag van de Ronde van Duitsland uitzenden.

Maandag gaat in Vlaanderen de nieuwe sportzender "SPORZA" van de VRT van start. De komende 3 maanden zullen alle sportuitzendingen van TV1 en CANVAS worden uitgezonden via het nieuwe sportnet "Sporza". Helaas zal deze sportzender alleen in Vlaanderen op de kabel zitten.
De komende week zal er iedere avond een uitgebreid verslag van de Ronde van Duitsland worden uitgezonden rond de klok van kwart voor 8.

 


dinsdag 25 mei 2004

. Langer bij Quick Step-Davitamon
geplaatst door Servais


Vanmiddag had in in Antwerpen een gesprek met Patrick Lefevere over een verlenging van mijn contract. Het was een goed gesprek, waaruit bleek dat men tevreden is over mijn functioneren binnen de ploeg. Patrick wil graag met mij verder werken en ik wil graag bij de ploeg blijven. We waren er dan ook snel uit: we hebben een akkoord voor volgend jaar (2005), met een optie voor 2006. Ik ben blij dat ik al zo vroeg in het jaar mijn contract kan verlengen en ben dan ook een gelukkig mens. Uit het gesprek bleek eveneens dat mijn belangrijkste taak "wegkapitein" zal zijn. Zelf uitslagen rijden zal zeker nog mogelijk zijn, maar het ploegbelang zal voorop staan. Voor mij is dit geen probleem, omdat ik van nature al deze instelling heb. Ik heb er dan ook zin in.

Servais.

 


maandag 24 mei 2004

. Nieuw krantenknipsel
geplaatst door Kim


Afgelopen vrijdag stond er in het AD een mooi stukje over Servais.
Klik hier om het krantenknipsel "Servais Knaven: regelaar in de vuurlinie bij Quick-Step" te lezen.

 


zondag 23 mei 2004

. 5e etappe Ronde van België
geplaatst door Servais


Ik ben vandaag niet meer van start gegaan in de laatste etappe van de Ronde van Belgie. Na de val van vrijdag kreeg ik wat pijn aan mijn linkerknie. Gisteren had ik er best wel last van tijdens de etappes. Vanmorgen bij het opstaan was de pijn iets meer dan gisteren. In overleg met Yvan Vanmol heb ik toen besloten om vandaag uit voorzorg niet meer te starten. Ik ga nu een paar dagen rust nemen en ik ga ervan uit dat alles dan weer goed zal zijn.

 


zaterdag 22 mei 2004

. Protest
geplaatst door Servais


Het was weer een spectaculaire dag vandaag. De plaatselijke rondjes waren weer heel gevaarlijk en toen er weer gevallen werd, was dit de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overstromen. Wij waren met de ploeg op kop aan het rijden en ondertussen kwamen heel veel renners naar Tom Boonen om te zeggen dat we als renners een signaal moesten geven.
Op 2 ronden van het einde nam Tom toen het initiatief om met het hele peloton te gaan staken. Een initiatief waar alle renners achterstonden en dus niet alleen door Tom of QuickStep was genomen. We hebben toen 20 minuten stilgestaan bij de finish. Uiteindelijk zijn we weer verdergereden. Van de etappe is geen uitslag gemaakt en het telt dus ook niet mee voor het klassement.
Uiteraard waren er negatieve reacties, maar de positieve reacties waren vele malen groter. Ik ben blij dat dit gebeurd is. Eindelijk eens een keer solidariteit in het peloton. Samen sta je sterk en alleen op deze manier wordt er naar je geluisterd. De organisatie had het uiteraard liever anders gezien, maar er is nu zekerheid dat het volgend jaar een stuk veliger zal zijn. En dat is toch heel belangrijk, voor iedereen. Het gaat immers om ons werk, onze broodwinning en dat moet niet vergeten worden. Laten we hopen dat ook andere organisatoren hiervan leren.

Morgen is de laatste etappe, 220km door de Ardennen. Dat wordt afzien.

Tot morgen, Servais.

. De uitslag en de etappe van morgen
geplaatst door Kim


Vandaag stonden er 2 ritten op het programma in Mechelen. In de voormiddag een tijdrit over 13 km en in de namiddag een rit over 115 km. De namiddagrit werd na een protestactie van de renners geannuleerd. Op zo'n 25 km van de finish legde Tom Boonen met enkele gebaren het peloton stil. Met deze actie protesteerden de renners tegen de gevaarlijke wegmarkeringen op de kasseistrook op de Brusselsesteenweg, waar de Franse sprinter Nazon in de eerste lokale ronde ten val kwam. Na lang overleg begon het peloton dan toch aan de laatste 20 km maar veel meer dan een trainingsrit zat er niet meer in.
Hopelijk hebben de heren organisatoren het nu begrepen en zullen ze voortaan meer aandacht besteden aan de veiligheid van de renners!

Uitslag van de tijdrit:

1 Bert Roesems (Bel) Relax-Bodysol 15.51 (49.211 km/h)
2 Bart Voskamp (Ned) Chocolade Jacques-Wincor Nixdorf 0.02
3 Sylvain Chavanel (Fra) Brioches la Boulangère
39 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon 1.01

Uitslag 4e B etappe:
De namiddagetappe werd vanmiddag geannuleerd door een staking van de renners.

Algemeen Klassement
1 Sylvain Chavanel (Fra) Brioches la Boulangère 13.28.43
2 Bart Voskamp (Ned) Chocolade Jacques-Wincor Nixdorf 0.03
3 Max Van Heeswijk (Ned) US Postal Service presented by Berry Floor 0.18
64 Servais Knaven (Ned) Quick.Step-Davitamon 10.32


Vooruitblik naar morgen
Morgen de laatste etappe in de Ronde van België. De renners vertrekken morgenochtend om 10 voor 11 in Ans voor de koninginnerit naar Eupen over 224 km. Een mini Luik-Bastenaken-Luik met onderweg maar liefst 13 hellingen waaronder La Redoute. De finish is voorzien rond 16u00 in het duitstalige Eupen.



vrijdag 21 mei 2004

. 3e etappe Ronde van België
geplaatst door Servais


Tsjonge, tsjonge, tsjonge zeg. Daar lagen we weer vandaag. De derde keer in een goeie maand. Voor mij reden een aantal renners in het grind en vielen. Ik zag het gebeuren en ging vol in de remmen, maar ik kon ze niet meer ontwijken. Ik reed er tegenaan en sloeg over de kop. Ik kwam op mijn kont in het grint terecht en bezeerde daarbij mijn billen en ook mijn beide ellebogen. Mijn fiets aan gort en de moraal ook nog eens. Het gebeurde op de plaatselijke rondjes. Het was een levensgevaarlijke omloop, met veel bochten en smalle wegen. Niet te doen. We reden allemaal op de rechterkant van de weg, toen de weg ineens iets smaller werd en er aan de zijkant grint lag. Een aantal renners reden het grint in en toen was het gebeurd.
De volgende ronde overkwam Tom Boonen hetzelfde, maar hij kon met overeind blijven. Ik ben op het gemak doorgereden naar de finish. De verwondingen vallen gelukkig mee. Een paar schaafwondjes en een stijve nek. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat we in deze Ronde telkens opnieuw over zulke gevaarlijke plaatselijke omlopen moeten rijden. We krijgen geregeld gezondheidscontroles, moeten dagelijks naar de dopingcontrole, maar de organisatoren mogen ons wel overal langssturen waar ze maar willen, zonder aan de gezondheid van de renners te denken. Dan hoor je memsen na de tijd roepen dat er zoveel valpartijen zijn en hoe dat nou zou komen. Hier in deze ronde is dat al 3 jaar hetzelfde en er is nog steeds niks aan veranderd. Laten we hopen dat de ogen snel eens opengaan.
Morgen hebben we eerst een tijdrit van 13km in Mechelen. Ik start om 10u06. 's Middags is er dan nog een etappe van 115 km, met start en finish in Mechelen.

Tot morgen, Servais


. De uitslag en de etappe van morgen
geplaatst door Kim


Max Van Heeswijk heeft vandaag in Buggenhout de 3e etappe van de Ronde van België gewonnen. Jammer genoeg was er in de finale een massale valpartij waarbij een groot deel van het peloton betrokken was.
Servais was op 17 kilometer voor de finish ook al betrokken bij een valpartij samen met oa Trouve, Leukemans en Horillo.. Hopelijk valt de schade mee, we vernemen het later vanavond van Servais.
Ik vind het in ieder geval SCHANDALIG dat de organisatie van de Ronde van Belgë het peloton in de finale over zulke smalle wegen en dan ook nog gevaarlijke bochten laat rijden. En eerlijk gezegd was het gisteren in Knokke Heist ook al zo. Dit is zoeken naar problemen, schandig gewoon!

Uitslag van de 3e etappe:
1. Max Van Heeswijk (Ned/US Postal)
2. Janek Tombak (Est)
3. Bert Hiemstra (Ned)

Servais finishte 95e op 9.29 samen met oa ploeggenoot Zanini.

Gianluca Bortolami is de nieuwe leider in de Ronde van België

Klik hier voor de volledige uitslag

Vooruitblik naar morgen
Morgen staan er 2 ritten op programma in de Ronde van België. In de voormiddag wordt er Mechelen een tijdrit gereden over 13 km en in de namiddag een rit in lijn met start en finish in Mechelen over 115 km.
De eerste renner gaat morgenochtend om 09u30 van start op de Grote Markt van Mechelen. Rond 12u00 zal de winnaar van deze tijdrit bekend zijn.
De korte namiddagetappe gaat om 14u25 van start en de finish is voorzien rond 17u15. In de finale worden er nog 4 plaatselijke rondjes gereden in de straten van Mechelen.

Ook morgenavond zal Servais ons weer op de hoogte brengen vanuit de Ronde van België.



donderdag 20 mei 2004

. 2e etappe Ronde van België
geplaatst door Servais


Het was vandaag een snelle rit. Het eerste uur reden we meer dan 50 kilometer. Er werd veel gedemarreerd. De opdracht voor ons was om zoveel mogelijk mee te springen, zodat we niet in de achtervolging hoefden te rijden. De kans was namelijk groot dat een aantal renners zouden wegrijden die op ruime achterstand staan en waarbij het dus geen probleem zou zijn dat ze 10 minuten voorsprong zouden nemen. Ik ben een aantal keer weggeweest met een groepje, maar telkens kwam alles weer bij elkaar.
Na 60 km reed Bert Roessems weg, hij stond ook al ver achter in het klassement. Vreemd genoeg liet Mr. Bookmaker (de ploeg van leider Omloop) hem niet meer voorsprong pakken dan 3 minuten. Misschien omdat hij dit jaar weggegaan is bij deze ploeg. Op 70 kilometer van de finish werd hij ingelopen en begon het spel opnieuw. Veel demarrages, maar nooit reed iemand ver weg. We gingen met het volledige peloton naar de plaatselijke rondes in Knokke.
Er was even opschudding in het peloton toen iedereen verkeerd reed en we niet langs de plek kwamen waar de eerste tussensprint zou zijn. Het was sowieso al verwarring, omdat de rit 15 kilometer langer was dan in het rondeboek stond. Bijna niemand wist wanneer de tussenprint zou komen. Hij kwam dus niet.
In de eerste plaatselijke ronde reden 9 renners weg en vanaf toen zijn wij met de ploeg op kop gaan rijden. We moesten met 6 man rijden, aangezien we geen hulp kregen van andere ploegen. Alles kwam bij elkaar en het werd een massasprint. Een beetje een rare sprint aangezien er in de laatste kilometer 5 bochten zaten in 600 meter. De laatste 400 meter waren rechtdoor. Tom won vrij eenvoudig de sprint. Een prima opsteker voor ons allemaal. En hierdoor zal de druk een beetje van de ketel zijn in deze ronde.
Ik verwacht morgen geen massasprint. Ik denk dat er een groepje gaat wegrijden met renners die niet belangrijk zijn voor het klassement.

Tot morgen, Servais


. De uitslag en de etappe van morgen
geplaatst door Kim


Tom Boonen pakte vandaag in de Ronde van België zijn 9e overwinning van dit seizoen. Maar dit heeft hij zeker ook te danken aan de ploeg. De mannen van Quick Step Davitamon hebben schitterend werk gedaan.
Net als gisteren heeft Servais vandaag ook weer sterk gereden! Kilometers aan de kop van het peloton gereden tot diep in de finale en dat allemaal voor Tom. Klasse hoor!!!

Uitslag van de 2e etappe:
1. Tom Boonen (QSD)
2. Stefan Van Dijck (Lotto - Domo)
3. Roy Sentjens (Rabobank)
74. Servais Knaven (QSD)

Klik hier voor de volledige uitslag

Vooruitblik naar morgen
Morgen rijden de renners van Knokke Heist naar Buggenhout over 194 km. Het peloton gaat om 11u10 van start in Knokke Heist, onderweg rijden de mannen over de Berendries, de Muur, de Bosberg en de Bruine Put. De finish is voorzien rond 15u45 in Buggenhout



woensdag 19 mei 2004

. 1e etappe Ronde van België
geplaatst door Servais


Het ging vandaag goed. Vanaf het begin had ik goede benen. Door het sterke optreden van de ploeg dit seizoen, lag de druk van de koers op onze schouders. Hierdoor was het dus aan ons om alles bij elkaar te houden. We kregen heel weinig hulp van andere ploegen met sprinters en hierdoor gebeurde het dus dat 4 renners net uit de greep van het peloton bleven. Met 4 renners (2 man van ons zaten in de 2e groep) is het (bijna) niet mogelijk om een grote groep bij elkaar te houden. Laten we hopen dat de andere ploegen hiervan geleerd hebben en dat ze de komende dagen ook hun verantwoordelijkheid nemen, net als wij dat altijd doen.

Tot morgen, Servais

. De uitslag en de etappe van morgen
geplaatst door Kim


1 BORTOLAMI Gianluca LAMPRE 4:05:40
2 OMLOOP Geert MR. BOOKMAKER.COM - PALMANS
3 TIMOCHINE Mikhail LANDBOUWKREDIET - COLNAGO
76 KNAVEN Servais QUICK STEP - DAVITAMON 0:00:05

Klik hier voor de volledige uitslag

Vooruitblik naar morgen
De 2e etappe gaat morgen van Oostende naar Knokke Heist over een afstand van 179 km. De etappe gaat om 11u30 van start aan de Koningin Astridlaan in Oostende. In de finale rijden de renners nog 3 plaatselijke rondes in Knokke Heist.

Morgenavond een verslagje van Servais vanuit de Ronde van België !



dinsdag 18 mei 2004

. Morgen start de Ronde van België
geplaatst door Kim


Morgen gaat Servais van start in de Ronde van België. Deze rittenkoers promoveerde dit jaar van categorie 2.3 naar 2.2 en doorkruist dit jaar de 3 gemeenschappen (Vlaanderen, Wallonië en de Oostkantons).


De eerste 2 etappes ( woensdag en donderdag) gaan van start in Oostende.
Op vrijdag trekt het peloton van Knokke-Heist naar Buggenhout, over onder meer de Berendries, de Muur, de Bosberg en de Bruine Put.
Zaterdag wordt een hoogdag voor Mechelen, met in de voormiddag een tijdrit over 13 km, en in de namiddag een rit in lijn.
Op de slotdag doet de Ronde voor het eerst het Duitstalige gedeelte van België aan. De langste rit van de Ronde (224 km) gaat van Ans naar Eupen.

Rittenschema Ronde van België 2004
19/05: Oostende - Oostende (184 km)
20/05: Oostende - Knokke-Heist (179 km)
21/05: Knokke-Heist - Buggenhout (194 km)
22/05: Mechelen (tijdrit/13 km)
22/05: Mechelen - Mechelen (115 km)
23/05: Ans - Eupen (224 km)

 


maandag 17 mei 2004

. Laatste dag van de ronde van Picardie
geplaatst door Servais


Het heeft gisteren veel moeite gekost, maar we hebben er met de ploeg voor kunnen zorgen dat Tom Boonen de overwinning pakte in het algemeen klassement.
Er stonden gisteren 2 etappes op het programma: 2 keer 90 kilometer. De ochtendetappe verliep voor ons vrij gunstig: 4 renners reden weg na 5 kilometer en daarna was het rustig in het peloton. Wij zijn met 4 man op kop gaan rijden en de koplopers liepen nooit verder uit dan 1m30. In de finale reed Lotto mee en werden de koplopers gegrepen. Massasprint. Zelf reed ik heel goed en heb ik tot op 4 kilometer van de finish mee op kop gereden. Daarna was er een valpartij in het peloton, waardoor ik 2 minuten verloor. Ik lag er gelukkig zelf niet bij.
De middagetappe was (voor mij) een stuk lastiger. In het begin was er veel zijwind en liep het vrij veel omhoog. Gelijk na de start werd er gedemareerd en dat bleef eigenlijk de hele etappe zo. Tot 25km van de finish heb ik mee op kop gereden, maar toen was het over. Op een klimmetje werd ik gelost en ben ik afgestapt: ik was helemaal leeg en aangezien ik woensdag al weer van start ga in de Ronde van Belgie, had het weinig zin om die 25 kilometer nog (alleen) af te leggen. Tom had onderweg al 3 seconden bonificatie gepakt, waardoor de eindzege heel dichtbij was. In de eindsprint werd hij 3e en hij won dus het klassement.
Ik heb de afgelopen dagen veel afgezien, maar het ging elke dag wel wat beter. En het afzien was niet voor niks..... In de Ronde van Belgie zal de tacktiek waarschijnlijk hetzelfde zijn: in de eerste vlakke ritten alles voor Tom, hopelijk weer een paar dagen op rijden. De laatste rit is niet echt iets voor mij: 13 hellingen in de Ardennen. Ik zie dat dan maar als een goede training. Want dat zullen de komende wedstrijden vooral voor mij zijn. Ik ga dat zeker nog nodig hebben.

Groeten Servais



zondag 16 mei 2004

. uitslag: 3e & 4e etappe
geplaatst door Kim


Uitslag van de 3e etappe:

1 VAN DIJK Stefan - NED (LOT) 2h 12' 06"
2 KIRSIPUU Jaan - EST (A2R) 00' 00"
3 PLANCKAERT Jo - BEL (MRB) 00' 00"
107 KNAVEN Servais - NED (QSD) 02' 13"


Uitslag van de 4e etappe
1 CASPER Jimmy - FRA (COF) 1h 54' 56"
2 EISEL Bernhard - AUT (FDJ) 00' 00"
3 BOONEN Tom - BEL (QSD) 00' 00"
118 KNAVEN Servais - NED (QSD) afgestapt



Servais is vandaag in de 4e etappe afgestapt. Een verslagje van Servais volgt morgen op de website !

 


zaterdag 15 mei 2004

. 2e etappe Ronde van Picardie
geplaatst door Servais


Ik heb vandaag veel afgezien, zeg. Op het grafiekje zag het er vrij vlak uit, maar in werkelijkheid was het geen meter vlak. Vanaf de start volgden de demarages elkaar snel op. Het gevolg was dat we meer dan 48 kilometer hadden na 1 uur koers. We probeerden met de ploeg de wedstrijd te controleren, maar dit was niet te doen. Een paar keer dacht ik dat er een groep definitief weg was, maar dan was er wel weer een ploeg die de slag gemist had en het gat dichtreed.
Na 95km reden 7 renners weg en vanaf toen zijn wij met de ploeg op kop gaan rijden en werd het rustig in het peloton. Ik heb meegereden tot 10km van de finish. Toen was het over met mij. De koplopers werden even later teruggepakt en ik werd op 4 kilometer van de finish gelost. Tom won wederom de etappe. Klasse!!!

Morgen hebben we 2 etappes van 90 kilometer. Tussendoor zitten we 3 uur in 1 of andere jeugdherberg. Vive la France!!!!

groeten Servais

 

. uitslag: 2e etappe en vooruitblik naar morgen
geplaatst door Kim


De uitslag van de 2e etappe:

1 BOONEN Tom - BEL (QSD) 4h 05' 34"
2 CASPER Jimmy - FRA (COF) 00' 00"
3 RUSKYS Saulius - LTU (OKT) 00' 00"
128 KNAVEN Servais - NED (QSD) 03' 02"


Algemeen klassement
1 BOONEN Tom - BEL (QSD) 8h 36' 53"
2 CASPER Jimmy - FRA (COF) 00' 14"
3 VAN DIJK Stefan - NED (LOT) 00' 14"
118 KNAVEN Servais - NED (QSD) 03' 22"


Vooruitblik naar morgen:

Morgen hebben de jongens een druk programma in de Ronde van Picardie met 2 korte ritten. Morgenochtend om 09u25 gaat de 3 etappe van start in La croix-Saint-Quen . De renners rijden naar Soissons waar er in de finale, één plaatselijke ronde zal worden gereden. De ochtendetappe gaat over een afstand van 92,5 km.

In de namiddag rijden de renners dan van Soissons naar Chauny over 87,5 km. De start is voorzien rond 14u55 en de finish rond 17u00.

Morgenavond laat volgt het verslagje van Servais

 


vrijdag 14 mei 2004

. 1e etappe Ronde van Picardie
geplaatst door Kim


Jullie hadden waarschijnlijk een verslagje van Servais op de website verwacht. Maar helaas, jullie zullen het vandaag met mij moeten doen.
De mannen van Quick Step Davitamon zijn vanavond in een slecht hotel ondergebracht. Servais liet weten dat er geen telefoon is op de kamer en hij dus ook geen internetverbinding kan maken met de laptop. O ja, er staat op elke kamer ook nog een bakje met muizengif! Tjaa, kan je nagaan waar de mannen vanavond terecht zijn gekomen.

De etappe van vandaag ging van Hirson naar Doullens over een afstand van 189,5 km.
Tom Boonen was vandaag de snelste in de sprint voor de Stefan Van Dijk en Sébastien Chavanel. Het is alweer de zesde overwining van Tom Boonen dit seizoen.
Door deze overwinning is Tom natuurlijk ook leider in het algemene klassement. Quick Step Davitamon pakt dus de dubbel in de 1e etappe van de Ronde van Picardie!

Servais heeft de etappe vandaag redelijk kunnen overleven, maar het ging nog niet echt super. Servais finishte 104e in het peloton.
Hopelijk gaat het morgen weer wat beter en is er ook weer een verslagje vanuit Frankrijk.

De uitslag van de 1e etappe:
1 BOONEN Tom - BEL (QSD) 4h 31' 39"
2 VAN DIJK Stefan - NED (LOT) 00' 00"
3 CHAVANEL Sébastien - FRA (BLB) 00' 00"
104 KNAVEN Servais - NED (QSD) 00' 00"

De etappe van morgen:
Morgen de 2e etappe in de Ronde van Picardie. De renners vertrekken morgenmiddag om 12u35 in Crécy-en-Ponthieu en de finish is voorzien rond 17u00 in Compiègne. In Compiègne rijden de mannen nog 1 plaatselijke ronde van 12 km. In totaal worden er morgen 184 km afgelegd.

Meer nieuws morgenavond van Servais

 


donderdag 13 mei 2004

. Morgen de Ronde van Picardie
geplaatst door Kim


Servais maakt morgen zijn rentree in de Ronde van Picardië (Frankrijk). Vorige week moest Servais noodgedwongen de Ronde van Duinkerken verlaten met 8 hechtingen aan de knie. Gelukkig is de knie


ondertussen voldoende hersteld en kan hij morgen van start gaan in de Ronde van Picardie.
Deze rittenwedstrijd duurt tot en met zondag. Er worden de komende 3 dagen vier etappes afgewerkt over een vrij vlak parcours. Op zondag staan er 2 korte etappes op het programma.


Een overzicht van de ritten:

  • Vrijdag 14 mei 2004 (189,5 km)
    Hirson - Doullens

  • Zaterdag 15 mei 2004 (184 km)
    Crécy-en-Ponthieu - Compiègne

  • Zondag 16 mei 2004 (92,5 km)
    La Croix-Saint-Ouen - Soissons

  • Zondag 16 mei 2004 (87,5 km)
    Soissons - Chauny

klik hier voor een groter formaat
Klik op het kaartje voor een groter formaat

De Quick Step-Davitamon ploeg zal met de volgende renners aan de start komen:
Frédéric Amorison, Davide Bramati, Nick Nuyens, Tom Boonen, Jose Pecharroman, Stefano Zanini, Bram Tankink en Servais Knaven

Morgenavond meer nieuws van Servais

 

 


maandag 10 mei 2004

. Weer op de fiets
geplaatst door Servais


Sinds een paar dagen ben ik weer wat aan het fietsen. Zaterdag voor het eerst, een half uur. Voor het eerst sinds heel lang werd ik ingehaald door een recreant. Is toch wel effe schrikken. Gelukkig wist ik waarom. Ik had het legandarische gemiddelde van 24,2 km/uur. Het belangrijkste was echter dat ik geen pijn had, alleen was het door de hechtingen heel moeilijk om mijn knie te buigen. Gisteren en vandaag ging het al beter. Vandaag heb ik een kleine 3 uur kunnen rijden. Hard of zacht rijden maakt geen verschil. Het doet geen pijn. Daar ben ik blij om.

Door de blessure is mijn programma ook aangepast. Ik rijd nu vanaf vrijdag de Ronde van Picardie, daarna de Ronde van Belgie. Luxemburg is eruit gehaald en ipv daarvan rijd ik nu de Ronde van Duitsland. Daarna normaal de Ster Elektro Tour en dan misschien de Tour.
Genoeg op het programma dus de komende weken. De rust van de afgelopen dagen kan misschien nog wel eens goed geweest zijn. (Iemand zei eens: Elk nadeel heb zijn voordeel)

Groeten Servais

 


woensdag 5 mei 2004

. 1e etappe vierdaagse van Duinkerke
geplaatst door Servais


Zoals al gemeld ben ik vandaag gevallen. Het was een rare val: ik pakte een flesje voeding aan van Nick Nuyens en toen ik deze achter in mijn zak wilde steken reed ik over een steen. Mijn stuur sloeg weg en voor ik het wist lag ik op de grond. Toen alle renners gepasseerd waren ben ik gelijk weer op de fiets gestapt, maar ik had heel veel pijn aan mijn linkerknie.
De ronde-dokter kwam gelijk kijken en hij spoor er wat op om het te onsmetten. Op dat moment keek ik naar mijn knie en zag ik een groot gat zitten. Dat zag er niet goed uit. Ik kon echter nog wel trappen. De dokter wilde dat ik even stopte om het te verbinden. Nadat het verbonden was ben ik weer op de fiets gestapt, maar ik kon toen niet meer trappen. De pijn was niet normaal meer. Ik ben daarna gelijk afgestapt en in de 2e ploegleiderswagen gestapt. Hierna ben ik gelijk naar het ziekenhuis in Ieper gegaan. Daar hebben ze alles schoon gemaakt. De wond was zo diep, dat je de kniepees zag liggen. De ploegdokter was bang dat de pees beschadigd was, maar dit bleek gelukkig niet zo te zijn. De wond is in 2 lagen gehecht. 8 hechtingen in totaal. Verder kreeg ik nog een tetanus injectie, aangezien het 16 jaar geleden was dat ik deze gehad had (Ronde van Noord Limburg voor junioren in 1988).
Ik ben inmiddels thuis en ben begonnen met een antibioticakuur. De eerste dagen mag ik niet fietsen. Mocht het na het weekend beter gaan, dan start ik vrijdags in de Ronde van Picardie. Anders gaat mijn eerste wedstrijd de Ronde van Belgie zijn.

Ik houd jullie op de hoogte.
Servais.

 

. Servais gevallen in de vierdaagse van Duinkerke
geplaatst door Kim


Slecht nieuws vanuit de vierdaagse van Duinkerke.

Servais is vandaag gevallen en heeft de vierdaagse van Duinkerke verlaten met 8 hechtingen in de rechterknie. Servais zal een paar dagen moeten rusten met de knie.

Later meer nieuws van Servais

 


dinsdag 4 mei 2004

. Morgen de vierdaagse van Duinkerke
geplaatst door Kim


Servais is vandaag vertrokken naar Duinkerke waar morgen de 50e editie van de 4 daagse van Duinkerke van start gaat. De rit van morgen gaat over 181 kilometer tussen Duinkerke en Steenvoorde. In de openingsetappe zitten oa de beklimmingen van de Kassel, Zwarte Berg en Mont des Cats.

Donderdag trekt het gezelschap vanuit Hem naar de kuststad Saint-Pol-sur-Mer over een afstand van 184 kilometer. Vrijdag staat de langste rit van deze editie op het programma. Het peloton gaat van start in Hondschoote voor een tocht langs de Noord-Franse kuststrook. De finish ligt 204 kilometer verder in Longuesnesse.

Op zaterdag is er de traditionele bergrit op en rond Boulogne-sur-Mer over een afstand van 186 kilometer. De renners vertrekken in Neufchatel Hardelot, om na 26 kilometer de 8 plaatselijke ronden aan te vatten in Boulogne-sur-Mer met daarin zeven beklimmingen van de Mont Lambert.

Zondag wordt de vierdaagse van Duinkerke afgesloten in de Franse havenstad Duinkerke met 's morgens een individuele tijdrit van 12 kilometer en 's namiddags een korte rit over 98 kilometer.

Maar morgen dus de 1e etappe van Duinkerke naar Steenvoorde. Het peloton gaat om 12u00 van start en de finish is voorzien rond 17u00.
Morgenavond meer nieuws vanuit de vierdaagse van Duinkerke

 


maandag 3 mei 2004

. We gaan weer beginnen ...
geplaatst door Servais


De "vakantie" zit er alweer bijna op. Na de Scheldeprijs heb ik 4 dagen niet op de fiets gezeten en zijn we een weekend naar CenterParcs geweest met de kinderen. Geestelijk ben ik daar een beetje tot rust gekomen, maar lichamelijk absoluut niet. Hoeveel energie kinderen kunnen hebben....
Na het weekend ben ik weer wat gaan fietsen. De eerste dagen niet al te lang, maar de afgelopen 10 dagen heb ik geregeld meer dan 4 uur op de fiets gezeten.
Het waren best wel rare weken. Allereerst het afscheid van Johan Museeuw in Schoten, dit was al lang bekend, en daar waren we dus op voorbereid. Maar op dezelfde dag nam ook Jeroen afscheid, onverwacht en op dat moment wist ook niemand ervan. Een dag later kwam Jeroen bij ons langs en vertelde hij dat hij in Schoten zijn laatste koers had gereden. Ik schrok ervan, maar aan de andere kant stond ik er ook niet echt van te kijken. Het ging al een tijdje niet zo lekker met Jeroen: iedere keer aan het sukkelen met zijn gezondheid, maar hij had telkens weer de moraal om er alles aan te doen om weer op zijn oude niveau te komen. Nadat er opnieuw een virus in zijn bloed werd gevonden en toen hij in de Scheldeprijs werd gelost, heeft hij de knoop doorgehakt. Heel jammer dat er op deze manier een einde aan zijn carriere is gekomen, maar hij heeft natuurlijk wel een hele mooie carriere gehad, met overwinningen in de Tour, Giro en Vuelta. Geen enkele renner van onze generatie heeft een erelijst zoals die van Jeroen!
Dan was er gisteren het grote afscheid van Johan Museeuw. Als renners wilden we een mooi kado aan Johan geven. Maar ja, wat moet je hem geven? Geven we hem wijn? Of sturen we hem op vakantie? Ineens wisten we het: Johan zingt vrij veel, en als hij de laatste maanden zong, dan was dat "heb je even voor mij". Wij moesten dus gewoon Frans Bauer zien te regelen. Via via kwam ik aan het telefoonnummer van zijn manager en vrij snel was het geregeld dat Frans een half uur kwam zingen gisteravond. Dit was het kado van alle renners die gisteren hebben gereden. Het optreden was echt super. De 10000 mensen gingen allemaal uit hun dak, Bettini, Bramati en alle andere Italianen zongen zelfs mee, maar het mooiste was toch het gezicht van Johan toen Frans opkwam. Dat ga ik niet snel meer vergeten. Het was een mooie afsluiting van een mooie dag en van mijn vakantie.

Klik hier voor een paar foto's van het afscheidsfeest.

Meer foto's kan je bekijken op www.johanmuseeuw.be .