klik hier om deze pagina te vernieuwen!

maandag 22 november 2004


..Programma voor de komende weken (geplaatst 17u45)
door Kim


December komt stilaan dichterbij en dat betekent dat de meeste ploegen op trainingskamp vertrekken. Ook de Quickstep ploeg gaat net als vorig jaar op trainingskamp naar Cecina in Italië.

Een overzicht van het programma van Servais voor de komende weken:

  • 10 - 17 december 2004: Trainingskamp in Cecina
  • 22 december 2004: Derny Kerstprijs - Velodrome Amsterdam
  • 10 januri 2005: Ploegenvoorstelling (onder voorbehoud)
  • 12 - 20 januari 2005: Trainingskamp in Cecina

woensdag 3 november 2004


..Wat een thuiskomst ... (geplaatst 21u55)
door Servais


Wat een dag gisteren zeg. Toen we om 1 uur geland waren in Amsterdam, hoorde ik dat Theo van Gogh was vermoord. Thuis gekomen, werd ik gebeld door een journalist met de mededeling dat Gerrie Knetemann was overleden. Ik wist niet wat ik hoorde. Je gelooft het gewoon niet. De journalist zelf kon het ook niet bevatten en voordat hij mij gebeld had, had hij eerst naar andere mensen gebeld om te horen of het wel echt waar was. Het was helaas dus echt waar.
Toen ik net begon met fietsen was Gerrie mijn idool. Mede omdat hij ook op 6 maart geboren is. Tijdens de Ronde van Nederland in 1981 ben ik met hem op de foto gegaan en ik kreeg zelfs een bidon van hem. Ik was zo trots als een pauw. Als je zelf wat ouder wordt en zelf ook prof wordt, ga je pas echt inzien welke prestaties Gerrie heeft geleverd: 2 keer de Amstel Gold Race, 4 keer de Ronde van Nederland en 10 Touretappes. Het is al heel lastig om 1 van deze wedstrijden 1 keer te winnen, laat staan zo vaak als Gerrie dat heeft gedaan.
Daarnaast heb ik Gerrie persoonlijk ook een beetje leren kennen. De eerste keer dat ik echt met hem sprak was op de WK in Sicilie in 1994. Ik mocht toen meedoen aan de tijdrit en daar zat ik dan naast mijn jeugdidool in het vliegtuig. Heel apart. Het was altijd gezellig als Gerrie erbij was. Als bondscoach was hij dan ook de ideale man. Hij hoefde er niet voor te zorgen dat we in vorm waren, daar zorgde de ploeg wel voor, maar zijn taak was dat wij als land een eenheid vormden op een WK. Met zijn humor zat de sfeer er altijd goed in, waardoor de teamspirit er vanzelf kwam. Met het overlijden van Gerrie verliezen we iemand waaraan de wielersport heel veel te danken heeft.

Gerrie we zullen je missen...

Servais

 

 

Klik hier voor het nieuws van OKTOBER