klik hier om deze pagina te vernieuwen!

vrijdag 29 april 2005

 

. Nieuwe column 'Aan de kant (geplaatst om 18u10)
door Kim


Er staat weer een nieuwe column 'Aan de kant' met Evert online op de website.
Veel plezier ermee!



dinsdag 26 april 2005

 

. Servais in de Profronde van Made (geplaatst om 19u18)
door Kim


Zondag gaat Servais van start in de 64e Profronde van Made. De Profronde van Made is het 1e Profcriterium van het jaar waar vooral de klasbakken uit de voorjaarskoersen aan de start verschijnen. Van Quick Step zullen ook Tom Boonen, Kevin Hulsmans, Bram Tankink, Wilfried Cretskens en Nick Nuyens aanwezig zijn. Verder starten oa ook nog Bas Giling, Koen de Kort, Thorwald Veneberg, Leon van Bon en Stijn Devolder
De liefhebbers van entertainment en wielrennen kunnen zondag dus weer volop genieten in Made. De organisatie heeft de entertainers Eddy Wally, Wolter Kroes en Johnny Light gecontracteerd.
Volgens de traditie in Made worden de renners voordat de koersen van start gaan gezegend door de plaatselijke pastores.
De dag begint zondag om 10.30 uur met een koers over zestig kilometer voor junioren. Om 12.15 uur vertrekken de amateurs-A voor hun zestig kilometer lange wedstrijd. De elite-beloften leggen tachtig kilometer af en starten rond 15u00.
De profs starten rond 17uur en koersen 80 kilometer over het plaatselijke parcours in Made.

Het beloofd dus zondag in Made weer een topdag te worden met veel publiek langs het parcours.



zondag 24 april 2005

 

. Nog een paar mooie foto's uit de voorjaarskoersen (geplaatst om 21u35)
door Kim


Afgelopen week kregen we nog een aantal mooie foto's uit de voorjaarskoersen. Met dank aan Tim de Waele, Cor Vos, Bert Wauters en Florian en Susanne Schaaf.

  • Parijs-Roubaix (10-04-2005) - Klik HIER voor de foto's

  • Gent - Wevelgem (06-04-2005) - Klik HIER voor de foto's

  • Ronde van Vlaanderen (03-04-2005) - Klik HIER voor de foto's

  • E3 Prijs Vlaanderen (26-03-2005) - Klik HIER voor de foto's



woensdag 13 april 2005

 

. Scheldeprijs (geplaatst om 23u20)
door Servais


Vandaag ging het vrij goed, totdat ik na 106 km onderuit ging. In een bocht naar links vielen ze net voor mij en, hop, daar lag ik ook. Het was net begonnen met regenen en daardoor lag de bocht heel glad. Doordat er voor mij gevallen werd, moest ik de bocht scherper nemen en daardoor gleed ik zelf ook weg. Mijn linkerkant ligt behoorlijk open, vooral mijn knie. Eerst dachten we dat het gehecht moest worden, maar dat bleek later niet te hoeven. Ik ben daarna nog wel verder gereden, nadat ik een andere fiets had gepakt. Net voor de kasseien van het Pulderbos sloot ik aan bij het peloton, maar ik zat daarna te ver van achteren om met de eersten mee te kunnen. Bij de eerste doorkomst ben ik toen afgestapt. De wedstrijd ging verder wel goed. Ik zat mee in een ontsnapping van 15 renners na 15km. We pakten maximaal 30 seconden. Wij zaten met 3 man mee en de andere ploegen maar met 1. Davitamon heeft toen het gat gedicht. Wij werden bij het binnenkomen van Meerle ingelopen. Ik heb toen even op kop van het peloton gereden om de familie en plaatselijke supporters te groeten. Een stuk verder reden Vaitkus en Venenberg weg. Alle ploegen keken naar ons om het gat te dichten, maar wij hadden voor de wedstrijd al besloten om de koers niet te controleren. Toen de twee 15 minuten voorsprong hadden zijn er een aantal ploegen gaan rijden. Ik had toen al in de gaten dat het veel te laat was om het gat nog te dichten. De twee sprintten dan ook om de zege en Venenberg was degene met de snelste benen. Een mooie overwinning, ik kan er over meespreken. Achter deze twee reed Tom nog naar de 4e plaats.
Nu neem ik effe gas terug, vrijdag een weekje met de familie weg. Ik zal de komende week nog vaak aan deze koers denken, als ik het zwembad zit en de wonden beginnen te prikken.

Tot na mijn vakantie, Servais



dinsdag 12 april 2005

 

. Morgen de Scheldeprijs (geplaatst om 17u21)
door Kim


Morgen staat de 93e editie van de Scheldeprijs Vlaanderen op het programma van Servais. Het is trouwens de laatste voorjaarskoers waar Servais van start gaat. Hierna geniet Servais van een welverdiende vakantie.
Voor de 10e opeenvolgende keer gaat de Scheldeprijs van start op de Grote Markt van Antwerpen. De renners rijden vervolgens richting Kempen voor een grote ronde van zowat 150 kilometer. Onderweg zijn er enkele pittige kasseistroken. In de finale worden er nog 3 plaatselijke ronden van 17 kilometer gereden in de buurt van Schoten. De finish ligt zoals voorgaande jaren aan de Churchilllaan in Schoten.

Een rechtstreeks verslag morgenmiddag bij de VRT op Sporza.



maandag 11 april 2005

 

. Parijs - Roubaix (geplaatst om 17u06)
door Servais


Ik hoef, denk ik, niet veel te zeggen over gisteren. Het was weer een schitterende overwinning van Tom!!! De hele dag liep alles perfect voor ons en als ploeg waren we weer echt een PLOEG. Schitterend gewoon. Met mij ging het heel lekker en ik zat op de kasseien telkens goed van voren. Op het moment dat Pozzato vol doortrekt en dat de groep met Tom wegrijdt, kon ik net niet mee. Ik moest het gat laten vallen. Achteraf gezien zo slecht nog niet, want er is niemand meer bij die mannen terug gekomen. Daarna ging het over het algemeen nog steeds heel goed. Op het moment dat van Bon, Wesemann en Hulsmans in de achtervolging gingen op de koplopers, viel Bram Tankink samen met Marc Wauters. Hierdoor moest ik lossen bij die 3. Achteraf gezien was dat ook weer niet zo erg, want zodoende moesten Wesemann en van Bon met zijn tweeen het gat zien dicht te rijden en dat lukte hun niet. Als hun groepje wat groter was geweest, was dit misschien wel gelukt. In de groep waar ik zat, werd niet echt goed samengewerkt, waardoor de eersten steeds verder uitliepen. In plaats van samen te werken, gingen de meesten demareren. Op het einde zijn er nog wel een aantal weggereden, maar ook zij kwamen nooit meer van voren. De groep waar ik in zat reed voor de 18e plaats of zoiets, maar ik heb niet meer meegesprint. Samen met Tankink en Nuyens hebben we een klein feestje gevierd tijdens onze ronde op de wielerbaan. Erik Dekker zij vorige week na de Ronde van Vlaanderen dat hij blij is dat hij niet nog 10 jaar met Tom Boonen hoeft te fietsen. Ik zou dat eigenlijk best nog wel willen.......

 




zondag 10 april 2005

 

. Schitterende overwinning van Tom in Parijs-Roubaix (geplaatst om 21u18)
door Kim


De 103e editie van Parijs - Roubaix kende vandaag een aantal belangrijke momenten. Na 130 km koers ging Van Petegem tegen de vlakte en wat later stapte hij uit de koers. Op 77 km van de finish zorgde Pozzato voor een verschroeiende tempoversnelling.
Deze versnelling zorgde voor het ontstaan van een groepje met daarbij Boonen, Flecha, Cancellara, Michaelsen, Backstedt, Van Bon en Hincapie. Cancellara en Van Bon moesten later vanwege een lekker band de kopgroep laten gaan. Op le Carrefour de l'Arbre, sneuvelden ook Michaelsen en Backstedt.


Samen met Flecha en Hincapie reed Tom naar de wielerbaan van Roubaix. En hij maakte het daar schitterend af. Ja ja, de 24 jarige Boonen heeft zijn historische dubbel te pakken. SCHITTEREND!!! Hincapie werd tweede en Flecha derde.

Ook Servais reed weer een sterke wedstrijd. Het ganse voorjaar heeft Servais al mooie dingen laten zien, meestal in functie van zijn kopman Tom. Servais finishte 39e op 4'52

Klik HIER voor de volledige uitslag.

Een verslagje van Servais volgt wellicht morgenavond op de website!

 


zaterdag 9 april 2005

 

. Morgen Parijs - Roubaix (geplaatst om 12u37)
door Kim


Vanmiddag worden op de Place du Général de Gaulle in Compiègne de renners voorgesteld die morgen aan de start zullen verschijnen van de 103e editie van Parijs-Roubaix.
Dit jaar wordt het een andere Hellenklassieker dan gewoonlijk, want voor het eerst sinds lang is de gevreesde passage in het Bos van Wallers geschrapt. In de plaats komen wel 4 nieuwe stroken en zelfs 1 kasseihelling ter vervanging.
Uiteraard duimen we morgen allemaal voor Servais en wie weet kan hij net als in 2001 weer eens stunten in zijn koers. Succes Servais!


De Quick-Step ploeg voor Parijs-Roubaix:

91. Tom Boonen
92. Wilfried Cretskens
93. Kevin Hulsmans
94. Servais Knaven
95. Nick Nuyens
96. Filippo Pozzato
97. Bram Tankink
98. Guido Trenti


Alle informatie over de wedstrijd van morgen kan je HIER bekijken.



vrijdag 8 april 2005

 

. Verkenning Parijs - Roubaix (geplaatst om 21u22)
door Servais


Vandaag hebben we met de ploeg het parcours van Parijs-Roubaix verkend. Vanaf de eerste bevoorrading is het parcours veel veranderd: een aantal stroken zijn eruit en daarvoor in de plaats zijn er een aantal nieuwe stroken gekomen. Ik moet zeggen dat de nieuwe stroken een stuk slechter liggen. De stenen liggen niet alleen slecht, ook ligt er veel modder op deze stroken. Het bos van Wallers rijden we dit jaar niet door. De stroken erna zijn weer hetzelfde als de afgelopen jaren en de modder valt hier wel mee. De benen voelden vandaag goed aan en ik ben een aantal keer voluit gegaan. Morgen nog een beetje losrijden en dan ben ik klaar voor zondag.


. Eerste foto's verkenning Parijs - Roubaix (geplaatst om 19u32)
door Kim


Klik HIER voor de eerste foto's van de verkenning.

 

. Nieuw krantenknipsel (geplaatst om 19u32)
door Kim


Klik hier
voor het knipsel "Het vuur is nog lang niet gedoofd" (BRON: METRO - 08-04-2005)



donderdag 7 april 2005

 

. Morgen verkenning Parijs-Roubaix (geplaatst om 17u45)
door Kim


Servais gaat morgen met de ploeg de kasseien van Parijs-Roubaix verkennen. De renners zullen het eerste stuk kasseien, van Solesmes (145,5 km van de aankomst) tot Presau (115 km van de aankomst), per auto afleggen. De volgende 90 km kasseien, van Presau tot Cysoing, doen ze per fiets.
De start van de training is voorzien om 10u30 aan de bevoorradingszone in Solesmes. Na de verkenning is er een persconferentie voorzien in "Bar Tabac l'Allumette" in Bouvines (op ongeveer 1 km van Cysoing).

Voor de techneuten: Tom en Servais rijden zondag met een speciaal fietskader, de fiets is anderhalve centimeter langer dan anders maar de wielen blijven traditioneel, omringd met bandjes van 24 en 25 millimeter.

Meer nieuws en foto's van de verkenning morgenavond op de website!


. Nieuw krantenknipsel (geplaatst om 17u45)
door Kim


Klik hier
voor het knipsel "Fietsen met de laptop" (BRON: AD) - 07-04-2005


. Foto's 3-daagse De Panne (geplaatst om 17u45)
door Kim


Klik hier voor een paar mooie foto's uit de 3-daagse De Panne



woensdag 6 april 2005

 

. Gent - Wevelgem (geplaatst om 21u37)
door Servais


Het was me vandaag een dag, zeg. Er stond veel wind en buiten het stuk langs de kust, was het overal zijwind. Het peloton viel al snel in stukken uiteen, maar langs de kust kwam eigenlijk alles weer terug. De eerste echte slag viel op de plek waar het de laatste jaren altijd gebeurt: De Moeren, net voorbij Plopsaland landinwaarts. We reden met een man of 25 weg, meer renners konden er op deze weg niet in de waaier. Echt ver liepen we nooit uit. Voor de 1e beklimming van de Kemmel zat de 2e groep op 25 seconden. Ik heb me toen helemaal uit de naad gereden om voorop te blijven en ik draaide als eerste de Kemmel op, met Tom in mijn wiel. Hij trok vol door en daardoor bleef een deel van de kopgroep nog een tijdje voorop. 3 man van ons zaten mee in een groep van een man of 15. Bij mij was toen het beste er vanaf en ik kwam uiteindelijk in de 3e groep terecht. Na de 2e beklimming van De Kemmel reden 8 renners weg, met van Pozzato erbij. Pozzato reed in de finale alleen weg, maar hij daarna ten val. Het peloton met Boonen zat op 30 seconden en vanaf dat moment zijn de mannen van ons vol in de achtervolging gegaan op de koplopers, maar zij werden niet meer ingelopen. Nico Mattan won vandaag voor de Spanjaard Flecha.
Over mijn vorm ben ik heel tevreden, maar door omstandigheden heb ik de laatste wedstrijden nooit een finale kunnen rijden. Is toch wel jammer. Met deze vorm hoop ik zondag echter wel een finale te rijden. Het liefst samen met Tom en nog een aantal ploegmaats. Eerst gaan we vrijdag de Hel verkennen. Zaterdag zakken we dan af naar Compiegne.


. Uitslag 67e Gent-Wevelgem (geplaatst om 19u19)
door Kim


1 Nico Mattan (Bel) Davitamon - Lotto 4.57.23
2 Juan Antonio Flecha Giannoni (Spa) Fassa Bortolo
3 Daniele Bennati (Ita) Lampre - Caffita
4 Fabian Cancellara (Swi) Fassa Bortolo
5 Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole
66. Servais Knaven (Ned) op 6:57

Klik HIER voor de volledige uitslag



dinsdag 5 april 2005

 

. Servais morgen van start in Gent-Wevelgem (geplaatst om 17u35)
door Kim


Morgen staat alweer de 2e ProTourwedstrijd in België op het programma. De 67e editie van
Gent-Wevelgem gaat van start op de Markt van Deinze. De finish ligt 208 km verder in de Vanackerestraat in Wevelgem.
Via Deinze rijden de renners richting kust naar Oostende. Van daaruit trekt het peloton naar De Panne, om via de Moeren naar het Houtland te rijden. In Westouter volgen 2 kleine rondes waarin telkens de beklimming van de Monteberg en de Kemmelberg zit. Na de Kemmelberg gaat het richting Wevelgem waar de finish ligt.

Vorig jaar won Tom de sprint voor Backstedt. Ook morgen is Tom weer topfavoriet in deze waaierkoers 'Gent-Wevelgem'.

Klik HIER voor het kaartje van Gent-Wevelgem.



maandag 4 april 2005

 

. Ronde van Vlaanderen (geplaatst om 17u18)
door Servais


De tacktiek van gisteren was eenvoudig: alles voor Tom. Dat betekende dus dat er in het begin nooit een grote groep mocht wegrijden zonder iemand van ons daarbij. Mijn taak was dus om in het begin mee te springen. En dat moest ik nogal een aantal keer doen. Er werd eigenlijk constant gedemareerd. Uiteindelijk reden 6 renners weg, zonder iemand van ons, maar dat was geen probleem, want van de sterkste blokken zat er niemand mee, waardoor niet iedereen naar ons zou gaan kijken. Vanaf de 1e bevoorrading keerde de rust een beetje terug en het ging toen nog lekker met mij. Ik zat telkens goed van voren en voor de Molenberg heb ik een stuk op kop gereden om Tom in een goede positie aan de voet af te zetten. Daarna heb ik het een tijdje moeilijk gehad, maar tot de voet van de Kwaremont heb ik nog veel werk kunnen doen. Ik begon daardoor echter helemaal van achteren aan de Kwaremont en je weet dat als je daar van achteren zit, de koers eigenlijk voorbij is. Ook lichamelijk voelde ik dat het beste er vanaf was. Op de Paterberg stonden veel renners stil voor mij en moest ik van de fiets af. Hierdoor was ik al een paar minuten achter op de Koppenberg. Bij de 2e bevoorrading zat ik in een groepje van 5 renners en die stapten allemaal af. Ik heb hun voorbeeld toen gevolgd en vanaf toen heb ik de koers via de TV gevolgd. Ik zag dat onze mannen het heel goed deden en dat ze altijd goed vertegenwoordigd waren in de kop van de wedstrijd. Dat deed mij deugd. Mede door mijn vele werk konden de anderen fris aan de finale beginnen. Op de Valkenberg ontstond, zoals ik verwacht had, de beslissing. 6 renners kwamen voorop en zij liepen steeds verder uit. Ik zag een hele sterke Tom Boonen. Vanaf toen werd ik nerveus en zeker de laatste kilometers duurden voor mij heel lang. We beseften dat Tom niet op de sprint moest wachten en moest proberen om zelf weg te rijden. Dat gebeurde en op magistrale wijze won hij zijn eerste Ronde van Vlaanderen. Fantastisch gewoon!!!!



zaterdag 2 april 2005

 

. De koorts stijgt in Vlaanderen (geplaatst om 20u15)
door Kim


Morgen staat de 89e editie van de Ronde van Vlaanderen op het programma. De Vlaamse kranten stonden vanmorgen boordevol met voorbeschouwingen en prognoses op de Ronde van Vlaanderen. Tja, de vlamingen worden een beetje gek van hun koers.
Maar liefst 17 hellingen en 21 kasseistroken zijn in het parcours opgenomen. De renners starten morgenochtend om 09u40 op de Grote Markt van Brugge, de finish ligt 256 km verderop in Meerbeke.

Meer informatie over de Ronde van Vlaanderen kan je HIER bekijken.

De Quick Step ploeg:

171. Tom Boonen
172. Marc Lotz
173. Wilfried Cretskens
174. Kevin Hulsmans
175. Servais Knaven
176. Nick Nuyens
177. Filippo Pozzato
178. Bram Tankink


 

Klik hier voor het nieuws van MAART