klik hier om deze pagina te vernieuwen!

zondag 27 februari 2005

 

. Omloop Het Volk (geplaatst 11u27)
door Servais

De eerste belangrijke overwinning is binnen!!! Met de overwinning van Nick en de 2e plaats van Tom, hebben we gisteren laten zien dat we als ploeg een sterk collectief zijn.
Vanaf het begin hadden we de wedstrijd goed onder controle. Bij alle klimmetjes zaten we goed gegroepeerd bij elkaar. Op 60km van de finish zag het er echter even niet zo goed uit: Op de Molenberg reden 6 renners naar de 3 koplopers van dat moment (waaronder onze Bram Tankink). Bij deze 6 niet onze kopman Tom Boonen. Vanaf toen was het dus alle hens aan dek. De koplopers pakten 50 seconden voordat wij ons konden groeperen. Toen wij eenmaal goed begonnen te achtervolgen, liep de voorsprong langzaamaan terug.

Op 30km van de finish was alles weer bij elkaar. Even later ben ik gelost en was mijn koers voorbij, maar door mijn werk en dat van de rest van de ploeg, was de koers voor de ploeg niet voorbij. Vanaf toen hadden onze mannen de koers weer onder controle.



Nick Nuyens reed weg op een kleine 20 km van de finish en de achtervolgers zagen hem niet meer terug. Nick reed op zeer imponerende wijze naar de zege. Tom won achter hem de sprint van de achtervolgers en werd tweede. Een fantastisch optreden dus. Dit geeft wat rust voor de komende weken, maar als we straks weer aan de start van Dwars door Vlaanderen staan, zal de stress weer hetzelfde zijn al gisteren. Een ploeg als Quickstep rijd altijd voor de overwinning. En dat is een goede instelling.... Een domper op gisteren was toch wel dat Tristan Hoffman zwaar ten val kwam na de Muur. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een gecompliceerde open onderbeenbreuk. Tristan is gisteren geopereerd en laten we hopen dat hij vrij snel zal herstellen en dat het niet zijn laatste wedstrijd is geweest.
De komende week ga ik me voorbereiden op de 3-daagse van West-Vlaanderen, waarna de Tirreno-Adriatico volgt. Daarna komen we weer terug op de Vlaamse wegen

 


vrijdag 25 februari 2005

 

. Servais morgen in de Omloop Het Volk (geplaatst 12u40)
door Kim


Morgen is het eindelijk zo ver. Dan barst het Vlaamse wielerfeest los in het Citadelpark in Gent. Naar jaarlijkse traditie is De Omloop het Volk de opening van het Belgische wielerseizoen. Deze koers is een wedstrijd van buiten categorie op de continentale kalender en zit dus niet in de ProTour.
Vorig jaar werd de 59e editie van de Omloop Het Volk afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. Door deze afgelasting is Johan Museeuw de laatste winnaar op de erelijst.
De Omloop Het Volk gaat morgenmiddag om 11u30 van start in het centrum van Gent, de finish is voorzien rond 16u30 in Lokeren.

De volgende hellingen staan op het programma:
Kattenberg, Achterberg, Oude-Kwaremont, Kruisberg, Pottelberg, Muur, Kleiberg, Eikenberg, Leberg, Berendries en Molenberg

Klik HIER voor de kaart van de Omloop
Klik HIER voor het profiel van de Omloop

Uiteraard zullen Sporza en de NOS de Omloop Het Vol rechstreeks uitzenden vanaf 14u00.

 


dinsdag 22 februari 2005

 

. Foto's verkenning parcours Omloop Het Volk (geplaatst 19u08)
door Kim


Servais verkende vandaag met de ploeg het parcours van de Omloop Het Volk. Via Cor Vos kregen we alvast een paar foto's van de verkenning.

Klik HIER voor de foto's gemaakt door Cor Vos

 


maandag 21 februari 2005

 

. Holland Sport (geplaatst 22u05)
door Kim


Servais was gisteren te gast bij Wilfried en Matthijs in Holland Sport bij de VPRO. Het interview kan je nu online bekijken op onze website.

Klik HIER voor het interview uit Holland Sport
Klik HIER voor het fietsspel met Tom Boonen, Dirk Kuijt, Servais Knaven en Sjeng Schalken

 


zaterdag 19 februari 2005

 

. Servais morgen in Holland Sport (geplaatst 20u45)
door Kim


Servais is morgen samen met Tom Boonen te gast bij Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk in HOLLAND SPORT bij de VPRO op Nederland 3

Dus morgen allemaal kijken om 17u00 op nederland 3

 


vrijdag 18 februari 2005

 

. 5e etappe Ruta Del Sol (geplaatst 18u05)
door Servais


De Ruta del Sol zit er weer op. Gisteren was het een vrij rustige etappe, maar door de harde (zij)wind was het toch niet echt gemakkelijk. In het begin reden er 2 renners weg en zij liepen uit tot 4 minuten voorsprong. Fassa en Kelme controleerden het peloton. Op 30km van de finish lag er nog een klimmetje van de 3e categorie. De voorsprong van de koplopers was toen nog 3m45. Wij zijn toen samen met Fassa gaan achtervolgen. Andere ploegen hadden geen interesse, totdat wij de voorsprong hadden teruggebracht tot minder dan 2 minuten op 15km van de finish. Omdat er zijwind stond wilden ze ineens wel meerijden, maar we hebben ze niet mee laten draaien. 2 man van ons, Cretskens en Nuyens en 2 man van Fassa, Cancellara en Petito hebben tot 10km van de finish vol gereden. Daarna ben ik mee gaan rijden. Later de rest. Het liep allemaal perfect: de koplopers werden op 2 km van de streep ingelopen en Tom zat ideaal geplaatst. Met het aangaan van de sprint, reed hij echter lek. Geen prijs dus. Heel erg jammer, want hij zat goed geplaatst. Aan de andere kant kunnen we heel tevreden zijn: elke keer draait de ploeg beter bij het voorbereiden van de sprint voor Tom.

Vanaf nu begin ik me (geestelijk) voor te bereiden op de Omloop Het Volk, volgende week zaterdag. Dinsdag gaan we het parcours verkennnen. Nu maar hopen dat ik niet ziek word, zoals de afgelopen 2 jaar.

 

 


donderdag 17 februari 2005

 

. Uitslag van de laatste etappe (geplaatst 18u05)
door Kim


Ook vandaag was Petacchi weer de snelste in de slotrit van de Ruta del Sol en pakte daarmee zijn derde seizoensoverwinning. De eindwinst in deze Ruta del Sol gaat naar Francisco Cabello.
Servais vliegt vanavond terug naar België, zijn verslagje volgt morgen op de website.

5e etappe: Cruzcampo Sevilla-Chiclana de la Frontera (153,8 km)
1 PETACCHI, Alessandro FASSA BORTOLO ITA 3h54'25"
2 FREIRE GÓMEZ, Óscar RABOBANK ESP m.t.
3 VAN HEESWIJK, Max DISCOVERY CHANNEL PRO CYCLING TEAM NED m.t.
4 ZABEL, Erik T-MOBILE TEAM GER m.t.
5 GARDEYN, Gorik MRBOOKMAKER.COM - SPORTS TECH BEL m.t.
87 KNAVEN, Servais QUICK STEP NED a 50"

Klik HIER voor de volledige uitslag van de 5e etappe

Eindstand Algemeen Klassement
1 CABELLO LUQUE, Francisco COMUNIDAD VALENCIANA ESP 20h33'25"
2 MORENO FERNÁNDEZ, Daniel RELAX FUENLABRADA ESP a 01'30"
3 MARTÍNEZ JIMÉNEZ, José Luis COMUNIDAD VALENCIANA ESP a 02'36"
4 REYNES, Vicente ILLES BALEARS ESP a 02'45"
5 GARATE, Juan Manuel SAUNIER DUVAL - PRODIR ESP a 03'00"
49 KNAVEN, Servais QUICK STEP NED a 38'57"

Klik HIER voor de eindstand in het Algemeen Klassement

 


woensdag 16 februari 2005

 

. 4e etappe Ruta del Sol (geplaatst 19u24)
door Servais


Het was vandaag een hele snelle etappe. In het begin was het 25km lastig. Hier reden 2 renners weg, van Summeren en De Volder. Meteen was te zien dat Petacchi het er op had staan om de etappe te winnen, want Fassa Bortolo ging gelijk op kop rijden. De 2 koplopers liepen uit tot maximaal 4 minuten. Een onmogelijke zaak dus om vooruit te blijven, ook al zijn er 2 hardrijders als van Summeren en De Volder voorop.
In de finale waren er nog een aantal pittige klimmetjes, waarvan 1 van de 1e categorie. Aan het begin van de eerste klim werden de koplopers ingelopen. Daarna reden 6 renners weg en pakten 50 seconden voorsprong. Na de laatste klim, op 25km van de streep, zijn wij samen met Fassa en Rabo op kop gaan rijden. Het peloton was op dat moment gehalveerd. Wij zaten met 5 man mee, wat een goed teken is.
Op 700 meter van de streep pakten we de koplopers terug en konden de sprinters gaan rijden voor de overwinning. Petacchi won nipt voor van Heeswijk. Tom was 3e. Ik finishte op 30 seconden.
Ik ben tevreden over vandaag. De finale was lastig en ik kon goed mee. De conditie is dus goed.
Morgen is de laatste etappe. Gezien het parcours, is de kans op een massasprint groot.

Het verslagje volgt vrijdag, want morgen gaan we gelijk na de koers naar huis.

 

. Uitslag van de 4e etappe (geplaatst 18u30)
door Kim


4e etappe: La Guardia de Jaen-Cordoba (167,8 km)
1 PETACCHI, Alessandro FASSA BORTOLO ITA 3h38'31"
2 VAN HEESWIJK, Max DISCOVERY CHANNEL PRO CYCLING TEAM NED m.t.
3 BOONEN, Tom QUICK STEP BEL m.t.
4 FREIRE GÓMEZ, Óscar RABOBANK ESP m.t.
5 ZABEL, Erik T-MOBILE TEAM GER m.t.
55 KNAVEN, Servais QUICK STEP NED a 34"

Klik HIER voor de volledige uitslag van de 4e etappe

Algemeen Klassement
1 CABELLO LUQUE, Francisco COMUNIDAD VALENCIANA ESP 16h39'00"
2 MORENO FERNÁNDEZ, Daniel RELAX FUENLABRADA ESP a 01'30"
3 MARTÍNEZ JIMÉNEZ, José Luis COMUNIDAD VALENCIANA ESP a 02'36"
4 REYNES, Vicente ILLES BALEARS ESP a 02'45"
5 GARATE, Juan Manuel SAUNIER DUVAL - PRODIR ESP a 03'00"
47 KNAVEN, Servais QUICK STEP NED a 38'07"

Klik HIER voor de stand in het Algemeen Klassement na de 4e etappe

 

. Morgen de 5e etappe (geplaatst 18u30)
door Kim


Morgen alweer de laatste etappe in de Ruta del Sol. Deze etappe gaat van Cruzcampo Sevilla naar Chiclana de la Frontera over 153,8 km. Een vlakke etappe met 1 klim van de 3e categorie. Dus morgen weer een kans voor de sprinters!
- Klik HIER voor het kaartje van de 5e etappe
- Klik HIER voor het profiel van de 5e etappe

 

 


dinsdag 15 februari 2005

 

. 3e etappe Ruta del Sol (geplaatst 17u45)
door Servais


Het is een vreemde Ruta dit jaar. Vandaag reden we eerst weg met een man of 15, met daarbij de leider in het klassement. Deze ontsnapping ging uiteraard niet door. Deze groep viel net voordat het peloton terug kwam in twee stukken. Ik zat met de leider in het tweede deel. Wij werden ingelopen door het peloton en op dat moment reden een man of 20 naar het eerste deel van de kopgroep en was voor ons de wedstrijd gedaan. De nummer 3 van het klassement, Cabello, zelfde ploeg als de leider zat mee, dus Kelme had geen belang om het gaat dicht te rijden. Aangezien de kopgroep uit 35 man bestond, was elke ploeg mee en was er dus niemand geinteresseerd om het gat dicht te rijden. De kopgroep liep uit naar meer dan 20 minuten en toen werden een aantal ploegleiders nerveus dat we buiten tijd zouden komen. Ik ben toen samen met 3 man van Rabo en 2 man van Mr.Bookmaker een beetje tempo gaan maken in het peloton, een goede training. Dit was na 70km koers. We hebben toen iets van 80km op kop gereden, met daarin 1 klim van de 1e en 1 van de 3e categorie.
Op 25km van de finish hadden de koplopers 27 minuten voorsprong. Op het einde is Fassa Bortolo tempo gaan maken en hebben we niet veel tijd meer verloren. Over het koersverloop in de spits van de wedstrijd weet ik nog niet veel, maar ik weet wel dat lange tijd 3 renners voorop hebben gereden en dat zij op 2km van de finish zijn ingelopen. Het werd een sprint met 35 man. Nick Nuyens was van ons de eerste: hij was iets van 6e.
Een grote kans dat er morgen weer een groep gaat wegrijden. De finale is echter wel lastig: 1 klim van de 1e en 2 van de 3e categorie in de laatste 50km. We gaan ons best doen.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag van de 3e etappe (geplaatst 17u15)
door Kim


3e etappe: Vegas del Genil - Jaén
1 BAGUET, Serge DAVITAMON-LOTTO BEL 4h25'47"
2 SCHRECK, Stephen T-MOBILE TEAM GER m.t.
3 REYNES, Vicente ILLES BALEARS ESP m.t.
4 IVANOV, Serguei T-MOBILE TEAM RUS m.t.
5 VAN IMPE, Kevin CHOCOLADE JACQUES - T INTERIM BEL m.t.
42 KNAVEN, Servais QUICK STEP NED a 29'04"

Klik HIER voor de volledige uitslag van de 3e etappe

Algemeen Klassement
1 CABELLO LUQUE, Francisco COMUNIDAD VALENCIANA ESP 13h00'29"
2 MORENO FERNÁNDEZ, Daniel RELAX FUENLABRADA ESP a 01'30"
3 MARTÍNEZ JIMÉNEZ, José Luis COMUNIDAD VALENCIANA ESP a 02'36"
4 REYNES, Vicente ILLES BALEARS ESP a 02'45"
5 GARATE, Juan Manuel SAUNIER DUVAL - PRODIR ESP a 03'00"
54 KNAVEN, Servais QUICK STEP NED a 37'33"

Klik HIER voor de stand in het Algemeen Klassement na de 3e etappe

 

. Morgen de 4e etappe (geplaatst 17u15)
door Kim


De 4e etappe gaat morgen van La Guardia de Jaen naar Cordoba over een afstand van 167,8 km. In de laatste 50 kilometer van deze etappe krijgen de renners nog 2 klimmen van de 3e en 1 klim van de 1e categorie voorgeschoteld.
- Klik HIER voor het kaartje van de 4e etappe
- Klik HIER voor het profiel van de 4e etappe

 

 


maandag 14 februari 2005

 

. 2e etappe Ruta del Sol (geplaatst 19u19)
door Servais


Met 20 graden was het vandaag een stuk frisser dan gisteren, toen het tegen de 30 graden was..... Hoe is het bij jullie???
Het was vandaag vanuit de start koers. Het parcours was vrij lastig en ik heb behoorlijk afgezien het eerste uur. Daarna werd er nog flink doorgereden, maar toen ging het met mij een stuk beter. De finish was op een klim van 4 kilometer, gemiddeld 10%. Alles was onderaan de klim bij elkaar. Ik ben in mijn eigen tempo omhoog gereden, samen met o.a. Max van Heeswijk en Maarten den Bakker. De rit werd gewonnen door Serge Baguet.

Morgen is de rit weer lastig, maar de aankomst is nu eens een keer niet op een klim. Vorig jaar won Max van Heeswijk deze etappe.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag van de 2e etappe (geplaatst 18u30)
door Kim


2e etappe: Antequera-La Zubia (165,7 km)
1 BAGUET, Serge DAVITAMON-LOTTO BEL 4h27'16"
2 PIEPOLI, Leonardo SAUNIER DUVAL - PRODIR ITA a 01"
3 VANSUMMEREN, Johan DAVITAMON-LOTTO BEL a 03"
4 GARCÍA QUESADA, Carlos COMUNIDAD VALENCIANA ESP a 07"
5 MARTÍNEZ JIMÉNEZ, José Luis COMUNIDAD VALENCIANA ESP a 20"
56 KNAVEN, Servais QUICK STEP NED a 04'05"

Klik HIER voor de volledige uitslag van de 2e etappe

Algemeen Klassement
1 GARCÍA QUESADA, Carlos COMUNIDAD VALENCIANA ESP 8h33'13"
2 VANSUMMEREN, Johan DAVITAMON-LOTTO BEL a 36"
3 CABELLO LUQUE, Francisco COMUNIDAD VALENCIANA ESP a 01'25"
4 MORENO FERNÁNDEZ, Daniel RELAX FUENLABRADA ESP a 02'55"
5 GUTIÉRREZ SÁNCHEZ, Efraín ANDALUCIA - PAUL VERSAN ESP a 02'58"
41 KNAVEN, Servais QUICK STEP NED a 09'58"

Klik HIER voor de stand in het Algemeen Klassement na de 2e etappe

 

. Morgen de 3e etappe (geplaatst 18u30)
door Kim


Morgen alweer de 3e etappe in de Ruta del SOl. Deze etappe gaat van Belicena Vegas del Genil naar Jaen over een afstand van 163,8 km. Onderweg zijn er 3 klimmen van de 3e en 1 klim van de 1e catagorie. De laatste klim ligt op ongeveer 25 kilometer van de finish.
De renners starten morgen om 11u00 en de finish is voorzien rond 15u15

- Klik HIER voor het kaartje van de 3e etappe
- Klik HIER voor het profiel van de 3e etappe

 

 


zondag 13 februari 2005

 

. 1e etappe Ruta del Sol (geplaatst 18u27)
door Servais


Vandaag was het een zware etappe. Vanaf de start was het koers. Na 10km zat ik mee in een ontsnapping van 19 renners. Mijn benen waren niet echt goed en ook het parcours was niet op mijn lijf geschreven, maar het was wel een goede training. We liepen uit naar 10 minuten voorsprong, maar daarna ging er een ploeg in de achtervolging rijden en liep de voorsprong langzaamaan weer terug. Onderweg moesten we een klim van 18km over en de aankomst was op een klim van de 1e categorie. Aan de voet van de aankomstklim hadden we 4 minuten voorsprong op het peloton. Het grootste deel van de kopgroep bleef voorop, maar voor mij was de klim te lastig en ik ben dan ook nog voorbij gereden door een man of 25. Onderweg heb ik nog wel 2 tussensprints gewonnen. Ik dacht dat ik daar een trui voor zou krijgen, waar ik dan morgen mee moest rijden, maar het enige wat ik er aan over heb gehouden is een beker. Dat is dus de laatste keer geweest dat ik me in die tussensprints ga mengen, haha.
Morgen is de etappe iets makkelijker, maar de aankomst is wederom bergop.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag van de 1e etappe (geplaatst 16u13)
door Kim


1e etappe: Benalmadena-Comares (150,5 km)
1 GARCÍA QUESADA, Carlos (COMUNIDAD VALENCIANA) ESP 4h05'50"
2 CABELLO LUQUE, Francisco (COMUNIDAD VALENCIANA) ESP a 26"
3 VANSUMMEREN, Johan (DAVITAMON-LOTTO) BEL a 40"
4 PETITO, Roberto (FASSA BORTOLO) ITA a 01'33"
5 GUTIÉRREZ SÁNCHEZ, Efraín (ANDALUCIA - PAUL VERSAN) ESP a 01'43"
42 KNAVEN, Servais (QUICK STEP) NED a 06'00"

Klik HIER voor de volledige uitslag van de 1e etappe

Algemeen Klassement
1 GARCÍA QUESADA, Carlos (COMUNIDAD VALENCIANA) ESP 4h05'50"
2 CABELLO LUQUE, Francisco (COMUNIDAD VALENCIANA) ESP a 26"
3 VANSUMMEREN, Johan (DAVITAMON-LOTTO) BEL a 40"
4 PETITO, Roberto (FASSA BORTOLO) ITA a 01'33"
5 GUTIÉRREZ SÁNCHEZ, Efraín (ANDALUCIA - PAUL VERSAN) ESP a 01'43"
42 KNAVEN, Servais (QUICK STEP) NED a 06'00"

Klik HIER voor de stand in het Algemeen Klassement na de 1e etappe

 

. Morgen de 2e etappe (geplaatst 16u13)
door Kim


De 2e etappe gaat morgen van Antequera naar La Zubia over een afstand van 165,7 km. Ook morgen is er weer een aankomst bergop, op een klim van de 2e categorie.
De renners starten morgen om 10u50 en de finish is voorzien rond 15u00

- Klik HIER voor het kaartje van de 2e etappe
- Klik HIER voor het profiel van de 2e etappe

 

 


zaterdag 12 februari 2005

 

. Ruta del Sol (geplaatst 12u24)
door Kim


Servais gaat morgen van start in de 51e editie van de Ruta del Sol (Vuelta Andalucia). Deze 5-daagse rittenwedstrijd wordt gereden in het zuiden van Spanje. Bij de eerste 2 ritten ligt de aankomst bergop, maar vanaf dinsdag komen ongetwijfeld de sprinters naar voren.

En aan sprinters is er geen gebrek in deze editie van de Ruta del Sol. Naast Tom Boonen zullen ook Petacchi, Freire, McEwen en Max Van Heeswijk van de partij zijn.
Maar het is dus wachten op rit 3 (dinsdag) met aankomst in Jaén. Daar ligt de 1e vlakke aankomst van deze rittenkoers.

De Quickstep ploeg zal onder leiding van Wilfried Peeters met de volgende renners aan de start verschijnen: Tom Boonen, Wilfried Cretskens, Kevin Hulsmans, Servais Knaven, Nick Nuyens, Guido Trenti en Rik Verbrugghe

Een overzicht van de ritten:
13/02 Rit 1: Benalmadena-Comares (150,5 km)
14/02 Rit 2: Antequera-La Zubia (165,7 km)
15/02 Rit 3: Belicena Vegas del Genil-Jaen (163,8 km)
16/02 Rit 4: La Guardia de Jaen-Cordoba (167,8 km)
17/02 Rit 5: Cruzcampo Sevilla-Chiclana de la Frontera (153,8 km)

Klik HIER voor het kaartje van de Ruta del Sol

 

. Morgen de 1e etappe (geplaatst 12u24)
door Kim


De 1e etappe gaat morgen van Benalmadena naar Comares over een afstand van 150,5 km. Best een pittige etappe met onderweg een aantal klimmetjes, de finish ligt boven op een bergje van de 1e categorie. De sprinters zullen morgen dus zeker niet actie komen.
De 1e etappe gaat morgenochtend om 10u40 van start, de finish is voorzien rond 14u30

- Klik HIER voor het kaartje van de 1e etappe
- Klik HIER voor het profiel van de 1e etappe

Morgenavond uiteraard een verslagje van Servais vanuit Spanje!

 


zaterdag 5 februari 2005

 

. Fotoalbums Ronde van QATAR (geplaatst 08u00)
door Kim


Klik HIER voor het fotoalbum "Ronde van Qatar" (Foto's: Cor Vos)
Klik HIER voor het fotoalbum "Ronde van Qatar" (Foto's: Tim De Waele)

 


vrijdag 4 februari 2005

 

. Ronde van Qatar: 5e etappe (geplaatst 17u30)
door Servais


Over vandaag valt eigenlijk niet zoveel te vertellen. Het was eigenlijk een standaard-etappe, die uitdraaide op een massasprint. In het begin reden 4 renners weg. Zij liepen uit tot 5 minuten voorsprong. Toen zijn er een aantal ploegen in de achtervolging gaan rijden. Wij hadden van tevoren al besloten om vandaag niet op te gaan rijden. Wij reden dus niet mee. De 4 koplopers werden in de finale ingelopen en het werd een massasprint. Op het laatst hebben wij een treintje gemaakt en dat liep vrij goed. In de sprint werd Tom 3e. De rit werd gewonnen door Robbie McEwen.
Vanavond hebben we hier nog en afscheidsdiner en daarna vertrekken we naar het vliegveld. Morgenochtend zijn de dan weer terug in Belgie.

. UITSLAG 5e etappe (geplaatst 17u30)
door Kim


5e etappe
1 MC EWEN Robbie AUS DVL 3h 08' 06"
2 USOV Alexandre BLR A2R 00' 00"
3 BOONEN Tom BEL QSD 00' 00"
4 CAETHOVEN Steven BEL JAC 00' 00"
5 KORFF André GER TMO 00' 00"

96 KNAVEN Servais NED QSD 00' 42"

  • Klik HIER voor de volledige uitslag
    van de 5e etappe


Eind Klassement

1 MICHAELSEN Lars DEN CSC 18h 30' 06"
2 BRESCHEL Matti DEN CSC 01' 14"
3 GUIDI Fabrizio ITA CSC 01' 28"
4 BOONEN Tom BEL QSD 05' 17"
5 TJALLINGII Maarten NED MPC 05' 43"

21 KNAVEN Servais NED QSD 33' 22"

  • Klik HIER voor de stand in het
    Algemeen Klassement




donderdag 3 februari 2005

 

. Ronde van Qatar: 4e etappe (geplaatst 16u51)
door Servais


Over elke etappe hier in de Ronde van Qatar zou je een boek kunnen schrijven. Het is een wedstrijd waar we tijdens het seizoen geregeld over praten. Over dingen die we hier meemaken, over de hoge gemiddeldes, de nerveusiteit van iedereen, over de wind, over alles eigenlijk wat we hier meemaken.
Ook over vandaag zal weer veel gesproken worden. De neutralisatie van vandaag was 300 meter met zijwind. Iedereen stond dus nerveus te wachten tot de neutralisatie begon. 10 minuten voor de start stond meer dan de helft van het peloton al aan de start, de ander helft was zich aan het opwarmen. 2 dingen die in geen enkele andere koers gebeuren. Buiten de ronde van Qatar, moet ik al heel ver terug in de tijd gaan, dat ik dat heb meegemaakt. Ik denk dat dat ergens begin jaren '90 was. Bij de Omloop rond Schokland of zo. Met 33 jaar heb ik nu voldoende ervaring, dat ik weet dat je zo laat mogelijk aan de start moet komen en dan vooraan moet aansluiten om van voren te kunnen starten. Dat deed ik dan ook, en met mij nog een man of 20. Het startsein was gegeven en weg waren we. De auto van de wedstrijdleider stond echter nog stil, maar wij waren al vertrokken. Een neutralisatie was er dus niet. Gelijk werd er vol gereden en het peloton spoot uit elkaar. Ik was als 5e weg en zat gelijk in de goeie waaier. Een stuk verder waren we met een man of 50 denk ik en we hadden al 40 seconden voorsprong op de rest. Die rest is nooit meer teruggekomen. Het eerste uur reden we iets van 53 km, het 2e uur ook zoiets. Daarna ging het iets rustiger. De rest van het peloton was al heel ver achter. In de finale hebben we uiteraard de kaart van Tom gespeeld. Dat ging heel goed. We hebben perfect de sprint kunnen voorbereiden. Ik reed op kop van 2 tot 1km van de finish. Net toen ik van kop kwam, kwam de trein van Cipollini links voorbij. Trenti wilde Tom in het wiel van Cipollini zetten, maar de ervaren Cipo liet een gat, zodat Tom in het wiel van de laatste man voor Cipo kwam, Zanotti. Zanotti had dit uiteraard gezien en ging eerder van kop dan normaal, waardoor Tom de sprint te vroeg moest beginnen en Cipo er op het laatst overheen kon komen. Tom werd dus 2e achter Cipo. Toch niet slecht denk ik zo. Vandaag is weer eens gebleken hoe belangrijk een stukje ervaring kan zijn: eerst de start en daarna de sprint. We hebben er allemaal weer veel van geleerd en we zijn weer een ervaring rijker. En we hebben weer iets om de rest van het jaar over te praten.

Tot morgen, of overmorgen, want misschien heb ik morgen geen tijd, want we gaan gelijk naar huis na de wedstrijd.
Servais

. UITSLAG 4e etappe (geplaatst 17u00)
door Kim


4e etappe
1 CIPOLLINI Mario ITA LIQ 3h 31' 37"
2 BOONEN Tom BEL QSD 00' 00"
3 VIERHOUTEN Aart NED DVL 00' 00"
4 SCHRÖDER Björn GER WIE 00' 00"
5 HUNTER Robert RSA PHO 00' 00"

52 KNAVEN Servais NED QSD 00' 42"

  • Klik HIER voor de volledige uitslag
    van de 4e etappe


Algemeen Klassement

1 MICHAELSEN Lars DEN CSC 15h 22' 00"
2 BRESCHEL Matti DEN CSC 01' 14"
3 GUIDI Fabrizio ITA CSC 01' 28"
4 BOONEN Tom BEL QSD 05' 21"
5 TJALLINGII Maarten NED MPC 05' 43"

21 KNAVEN Servais NED QSD 33' 22"

  • Klik HIER voor de stand in het
    Algemeen Klassement


De foto's van de 4e etappe volgen later vanavond op de website!

Morgen alweer de laatste etappe in de Ronde van Qatar. De etappe gaat van Sealine Beach Resort naar Doha Corniche over een afstand van 153 km. De start is voorzien om 12u45 plaatselijke tijd en de finish rond 16u00.
Klik HIER voor het kaartje van de laatste etappe



woensdag 2 februari 2005

 

. Ronde van Qatar: 3e etappe (geplaatst 18u15)
door Servais


Tijdens de eerste 20 km van de etappe van vandaag stond de wind schuin tegen. Normaal gesproken niet echt gevaarlijk genoeg om het peloton in waaiers te laten vallen. Al vrij snel reden 12 renners weg en het peloton viel stil. De 12 liepen uit naar 1 minuut voorsprong en toen begon Saunier Duval de achtervolging, omdat zij niemand mee hadden in de kopgroep. Door een valpartij brak het peloton echter in 4 stukken. Ik kwam in het 2e gedeelte terecht. 4 man van ons in de eerste groep. Toen we na 20km naar rechts draaiden kwam de wind van links en hadden we 250 meter achterstand op het eerste deel van het peloton. De kopgroep reed daar 30 seconden voor. Wij zijn vol blijven rijden, maar dat deden de anderen ook, zodat we niks dichterbij kwamen. De koplopers werden ingelopen, en daarna was er een valpartij in de eerst groep. Hierdoor moesten 2 renners van ons lossen uit de kopgroep, Nuyens en Trenti en hadden we nog maar 2 man mee, Boonen en Zanini. We hebben zeker 30km aan 60 km/uur achtervolgd, maar we kwamen niet meer terug. De kopgroep was weg. Nadat we een tijdje rustig gereden hadden, kwam de complete ploeg van Phonak vanuit de achterhoede terug bij ons en zij zetten de achtervolging in, de voorsprong was toen 3 minuten. Zij kwamen ook niks dichterbij en na 100km zijn we dan ook rustig gaan rijden en we verloren iets van 25 minuten.
Van voren zaten 6 renners van CSC en zij zetten de koers naar hun hand: 7 man reed weg, met 5 van CSC. Tom en Zanini moesten achterblijvenn. Lars Michaelsen won de etappe en is de nieuwe leider.
De precieze uitslag weet ik op dit moment nog niet, maar dat zal Kim jullie in de loop van vanavond wel laten weten

Tot morgen, Servais

. UITSLAG 3e etappe (geplaatst 18u30)
door Kim


3e etappe
1 MICHAELSEN Lars DEN CSC 4h 05' 28"
2 BRESCHEL Matti DEN CSC 00' 02"
3 LJUNGQVIST Marcus SWE LIQ 01' 20"
4 GUIDI Fabrizio ITA CSC 01' 20"
5 ERIKSEN Thomas DEN CSC 01' 22"

48 KNAVEN Servais NED QSD 32' 00"

  • Klik HIER voor de volledige uitslag
    van de 3e etappe


Algemeen Klassement

1 MICHAELSEN Lars DEN CSC 11h 50' 23"
2 BRESCHEL Matti DEN CSC 01' 14"
3 GUIDI Fabrizio ITA CSC 01' 28"
4 RODRIGUEZ Fred USA DVL 01' 36"
5 BOONEN Tom BEL QSD 05' 27"

30 KNAVEN Servais NED QSD 32' 40"

  • Klik HIER voor de stand in het
    Algemeen Klassement


De 4e etappe gaat morgen van Al Zubarah naar Doha Landmarkover een afstand van 169 km. De start is voorzien om 12u45 plaatselijke tijd en de finish rond 16u15.
Klik HIER voor het kaartje van de 4e etappe



dinsdag 1 februari 2005

 

. Ronde van Qatar: 2e etappe (geplaatst 17u34)
door Servais
 

Ook de 2e etappe is gewonnen door Tom.
Er stond vandaag gelukkig wat meer wind dan gisteren. De eerste 40km was wind tegen. Eerst reden 3 renners weg. Toen zij 5 minuten hadden reden er nog eens 6 renners weg, maar die zijn nooit bij de eerste 3 gekomen. Na 40 km was het zijwind en hadden de 3 koplopers 9 minuten voorsprong. Wij hebben het met de ploeg op de kant gezet, maar 20km verder, toen de wind weer op kop kwam, kwam iedereen weer terug. De koplopers liepen weer uit tot 10 minuten.

Een stuk verder zijn wij met de ploeg de achtervolging begonnen, maar omdat er van andere ploegen weinig steun was, besloten wij om de boel opnieuw op de kant te zetten. We reden met een waaier van een man of 15 weg, met 6 man van Quickstep. We hebben lang moeten vechten voor 1 minuut voorsprong, maar uiteindelijk gaf het peloton de moed op. De koplopers werden 40km nadat wij het op de kant gezet hadden ingelopen, eerst de 6 man en daarna de andere 3. Op dat moment was het wind in de rug, zodat de koplopers toch bij ons de groep zijn gefinished. Achter ons probeerden Cipollini, van Bon, Hammond en nog een paar renners tot bij ons te komen, maar dat lukte niet. Op het laatst zijn wij met de ploeg de sprint gaan voorbereiden voor Tom. Ik heb gereden tot 1 km voor de finish, toen was het de beurt aan Hulsmans, Nuyens, Cretskens en als laatste Trenti. Tom ging al vroeg aan, 300 meter, maar wist de rit toch te winnen.

Morgen zal er wel helemaal geen enkele ploeg met ons kop willen rijden. Het is dan ook de vraag of wij dat wederom gaan doen. We hebben al 2 ritten gewonnen en het klassement is niet echt het belangrijkste voor ons.

Tot morgen

Servais

. UITSLAG 2e etappe (geplaatst 17u20)
door Kim


2e etappe
1 BOONEN Tom (BEL) QSD 3h 59' 52"
2 GUIDI Fabrizio (ITA) CSC 00' 00"
3 MC EWEN Robbie (AUS) DVL 00' 00"
4 HUNTER Robert (RSA) PHO 00' 00"
5 MONDORY Loyd (FRA) A2R 00' 00"

20 KNAVEN Servais (NED) QSD 00' 26"

  • Klik HIER voor de volledige uitslag
    van de 2e etappe


Algemeen Klassement

1 BOONEN Tom (BEL) QSD 7h 44' 49"
2 HUNTER Robert (RSA) PHO 00' 14"
3 GUIDI Fabrizio (ITA) CSC 00' 14"
4 BOS Marco (NED) SHM 00' 14"
5 MC EWEN Robbie (AUS) DVL 00' 16"

20 KNAVEN Servais (NED) QSD 00' 46"

  • Klik HIER voor de stand in het
    Algemeen Klassement


De 3e etappe gaat morgen van Al Wakra naar Al Khor Corniche over een afstand van 194 km. De start is voorzien om 11u30 plaatselijke tijd en de finish rond 16u15.
Klik HIER voor het kaartje van de 3e etappe


 

Klik hier voor het nieuws van JANUARI