klik hier om deze pagina te vernieuwen!

maandag 31 januari 2005

 

. Ronde van Qatar: 1e etappe (geplaatst 17u34)
door Servais
 

De eerste overwinning van het seizoen is binnen!!! Tom won vandaag de eerste etappe in een massasprint. Hij klopte o.a. Mario Cipollini en Robert Hunter.
De etappe was on-Qatariaans: Er was weinig wind en het peloton deed het rustigaan. 1 Renner reed alleen weg en pakte 12 minuten voorsprong, maar toen het peloton de achtervolging inzette, was hij in 40km tijd ingelopen.
In de finale hebben wij met de ploeg veel op kop gereden, maar omdat het peloton nog fris was, was dit niet eenvoudig.

Het was heel moeilijk om met de ploeg gegroepeerd te blijven, waardoor Tom op 500 meter vanuit 15e positie de sprint aan moest gaan. Op 100 meter kwam hij in het wiel van Cipo, die op dat moment begon te sprinten. Tom kon er in de laatste meters nog overheen komen en won dus op indrukkende wijze de etappe.

Morgen volgt de 2e etappe en bij ons in de ploeg hopen we met z'n allen dat er wat meer wind staat.

Tot morgen, Servais

. UITSLAG 1e etappe (geplaatst 17u20)
door Kim


Al Khor Corniche - Doha Hyatt Plaza (143 km)
1 BOONEN Tom (BEL) QSD 3h 45' 17"
2 CIPOLLINI Mario (ITA) LIQ 00' 00"
3 HUNTER Robert (RSA) PHO 00' 00"
4 CLERC Aurélien (SUI) PHO 00' 00"
5 CADAMURO Simone (ITA) DOM 00' 00"

106 KNAVEN Servais (NED) QSD 00' 00"

  • Klik HIER voor de volledige uitslag
    van de 1e etappe

 


Algemeen Klassement

1 BOONEN Tom (BEL) QSD 3h 45' 07"
2 CIPOLLINI Mario (ITA) LIQ 00' 04"
3 HUNTER Robert (RSA) PHO 00' 04"
4 REINERINK Rik (NED) SHM 00' 08"
5 SCHRÖDER Björn (GER) WIE 00' 09"

106 KNAVEN Servais NED QSD 00' 10"

  • Klik HIER voor de stand in het
    Algemeen Klassement

 

. Morgen de 2e etappe (geplaatst 17u20)
door Kim


De 2e etappe gaat morgen van Camel Race Track naar Qatar Olympic Committee over een afstand van 167,5 km. De start is voorzien om 12u35 plaatselijke tijd en de finish rond 16u15.

Klik HIER voor het kaartje van de 2e etappe

 


zaterdag 29 januari 2005

 

. GP Doha International (geplaatst 17u28)
door Servais


Het wegseizoen is weer begonnen!! Eindelijk wil ik haast zeggen, want alleen maar trainen is ook niet alles. Woensdag ben ik vertrokken naar Qatar. Donderdag en vrijdag hebben we hier 4 uur getraind. Lekker weer, maar wel veel wind, maar dat vindt de gemiddelde Nederlander niet erg.
Vandaag moesten we een criterium rijden op het motorcircuit van Doha. De ronde was iets meer dan 5 km en we moesten 17 ronden rijden. De ronde was vrij bochtig, waardoor de wind telkens anders stond. Na 5 ronden reden 5 renners weg. Onder andere door achtervolgingswerk van Bramati en Nuyens werden de koplopers op 2 ronden van het einde ingelopen. Daarna was het de beurt aan mij om op kop te rijden. Dit ging heel lekker en de laatste ronde hebben we volle bak gereden. Er bleef een man of 20 over en deze renners gingen sprinten voor de zege. De wind stond op kop in de laatste 700 meter, waardoor het tempo iets stil viel. Rober Hunter maakte hier slim gebruik van en demareerde als het ware van achter uit en pakte 10 meter in de sprint. Tom pareerde de aanval, maar kwam op de streep 5 centimeter te kort om het seizoen met een zege te beginnen. Jammer, maar het belangrijkste van vandaag was, dat we als ploeg heel sterk gereden hebben en dat we in een goede vorm steken.
Morgen hebben we een rustdag en maandag beginnen we dan aan de Ronde van Qatar.

 

 


donderdag 27 januari 2005

 

. Doha International GP & Ronde van Qatar (geplaatst 18u13)
door Kim


Ook dit jaar gaat wielerseizoen voor Servais weer van start in Qatar. Servais is gisteren vertrokken richting Qatar voor de 1e afspraak van het seizoen.
Zaterdag rijden de renners de Doha International Grand Prix, een criterium over 92 km. De start is voorzien om 14u15. In totaal worden er 16 rondjes van 5,5 km gereden in de straten van Doha.

Maandag begint de Ronde van Qatar, een 5-daagse wedstrijd over 826 km.

  • maandag 31 januari (143 km)
    Al Khor Corniche - Doha Hyatt Plaza

  • dinsdag 1 februari (167,5 km)
    Camel Race Track - Qatar Olympic Committee

  • woensdag 2 februari (194 km)
    Al Wakra - Al Khor Corniche

  • donderdag 3 februari (169 km)
    Al Zubarah - Doha Landmark

  • vrijdag 4 februari (153 km)
    Sealine Beach Resort - Doha Corniche

 

Meer info over de Ronde van Qatar kan je HIER vinden.

 


zondag 23 januari 2005

 

. De laatste voorbereidingen (geplaatst 20u25)
door Servais


De laatste voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn achter de rug. De afgelopen week ben ik met de ploeg in Italie op trainingskamp geweest. De eerste dagen heb ik het rustigaan gedaan, omdat ik nog behoorlijk vermoeid was van de zesdaagse van Rotterdam. De laatste 4 dagen heb ik weer voluit kunnen trainen en ik moet zeggen dat het heel lekker ging. Ik denk dat ik op een goed niveau zit. Het accent in de trainingen lag voor mij vooral op het uitbouwen van het duurvermogen en ook heb ik tijdens 2 trainingen krachttraining gedaan. Het weer was goed, een graad of 13 we hebben dan ook al onze trainingen goed kunnen doen. Het niveau van de ploeg is denk ik heel goed en de teamgeest ook. Tijdens de training geen stress of renners die elkaar aan het testen zijn. En 's avonds met zijn allen kaarten. Nu ben ik nog een paar daagjes thuis en dan vertrek ik woensdag naar Qatar. Van mij mag het weer beginnen...



woensdag 12 januari 2005

 

. Verslag van de 6-daagse van Rotterdam (geplaatst 22u55)
door Servais


De zesdaagse van Rotterdam zit erop. Het was een geslaagd evenement, met mooie sport, een goede sfeer en veel publiek. In de 6 dagen zijn er ongeveer 32.000 mensen komen kijken. Een zesdaagse met terechte winnaars. Slippens en Stam waren vanaf de eerste dag het beste koppel, maar moesten tot de laatste koppelkoers vechten voor de overwinning. Voor het publiek en voor de Nederlandse baansport een fantastisch moment. Hoe ging het met mij? Degenen onder jullie die zijn wezen kijken, hebben kunnen zien dat het voor mij de eerste dagen zwaar was. Ik mistte de snelheid en vooral tijdens de koppelkoersen verliepen de aflossingen niet goed. Op het einde ging het allemaal een stuk beter. Ik moet zeggen, dat dit mede dankzij mijn koppelgenoot Andreas Beikirch kwam. Hij gaf mij goede aanwijzingen en elke dag ging het een stukje beter. Nog lang niet zo goed als de toppers, maar we deden het niet slecht. We finishten uiteindelijk als 9e in het klassement, op 19 ronden van Slippens en Stam. Zondag won ik met Joop Zijlaard een dernykoers en ook in de andere onderdelen konden we zo af en toe eens strijden voor de overwinning. De bedoeling was om goed uit de zesdaagse te komen en dat is wel gelukt denk ik. Nu een week naar Italie om daar vooral duurtrainingen te doen en dan ben ik klaar voor het nieuwe wegseizoen. Ik ga beginnen in Qatar op 29 januari, daarna rijd ik de Ruta del Sol en dan de Omloop Het Volk. Rond die tijd kan ik bekijken of de zesdaagse van Rotterdam voor mij voor herhaling vatbaar is. Mocht ik niet rijden volgend jaar, dan ga ik zeker kijken.

. 6-daagse Rotterdam: FINALE AVOND (dag 6) ((geplaatst 00u55) u50)
door Kim


Klik HIER voor het verslag, de foto's en de uitslagen van de FINALE AVOND.

 


dinsdag 11 januari 2005

 

. 6-daagse Rotterdam: HORECA AVOND (dag 5) (geplaatst 06u50)
door Kim


Klik HIER voor het verslag, de foto's en de uitslagen van dag 5 van de 6-daagse. Vanavond de laatste avond van de 6-daagse. De finale is rechtstreeks te volgen via SBS 6 vanaf 23u15 !

 


maandag 10 januari 2005

 

. Ploegenvoorstelling Quick-Step (geplaatst 18u25)
door Kim
 
Patrick Lefevere stelde vanmorgen in Tielt het nieuwe Quick Step - Innergetic-team voor aan de pers. Het team telt 26 renners met als speerpunten oa de Italiaan Paolo Bettini en Tom Boonen. Er kwamen 9 renners bij, waaronder Marc Lotz en de Italianen Filippo Pozzato en Cristian Moreni.

Klik HIER voor de foto's van Cor Vos.
Klik HIER voor de reportage van Studio Sport
Klik HIER voor de reportage van Langs de Lijn




zondag 9 januari 2005

 

. 6-daagse Rotterdam: FAMILIEDAG (dag 4) (geplaatst 20.07)
door Kim

Klik HIER voor het verslag, de foto's en de uitslagen van dag 4 van de 6-daagse.

. 6-daagse Rotterdam: AFSCHEID LEONTIEN (dag 3) (geplaatst 11u00)
door Kim


Gisterenavond heeft Leontien Zijlaard-Van Moorsel tijdens de Zesdaagse in grootse stijl afscheid genomen van de actieve wielersport. In een uitverkocht Ahoy' werd het een schitterend afscheid!
Leontien fietste in een speciaal eregala in het Sportpaleis haar laatste meters aan de zijde van Erik Dekker bij het achtervolgingstoernooi voor gemengde koppels. Ze namen het op tegen Anouska van der Zee/Michael Boogerd, Sissy van Alebeek/Bart Brentjens en Suzanne de Goede/Servais Knaven.
Aan het einde van de avond werd Leontiens fiets in de nok van het dak gehesen. Daarna werd Van Moorsel door KNWU-voorzitter Joop Atsma benoemd tot lid van verdienste van de KNWU.


Leontien Zijlaard-Van Moorsel in cijfers:
6 x Sportvrouw van het Jaar (1990, 1993, 1999, 2000, 2003, 2004)
2 x winnares Tour Féminin (1992, 1993)
1 x werelduurrecord (2003)
en maar liefst 42 gouden medailles !!!

Ook op het afscheidsgala van Leontien werd natuurlijk het zesdaagseprogramma afwerkt. Robert Slippens en Danny Stam staan ook na 3 dagen nog aan de leiding.

Klik HIER voor het verslag, de foto's en de uitslagen van het zesdaagse programma.
Klik HIER voor de foto's, met dank aan Cor Vos.


Vanmiddag zal Studio Sport een reportage over het afscheid van Leontien van Moorsel in Ahoy uitzenden op Nederland 2.

. Nieuw krantenknipsel (geplaatst 11u00)
door Kim

Klik HIER voor het interview "Kasseien-keien op de piste" (BRON: Algemeen Dagblad)



zaterdag 8 januari 2005

 

. 6-daagse Rotterdam: VANAVOND AFSCHEIDSGALA LEONTIEN (dag 3)
door Kim


De 6-daagse van Rotterdam zal vanavond in het teken staan van het afscheidsgala van Leontien Zijlaard-Van Moorsel. In drie blokken zal teruggekeken worden op haar imposante carrière. Daarnaast zal Leontien vanavond haar laatste wedstrijd rijden in een achtervolgingstoernooi, waaraan vier ploegen deelnemen (Leontien van Moorsel /Erik Dekker, Anouska van der Zee/Servais Knaven, Miriam Melchers/Michael Boogerd, Sissy van Alebeek/Bart Brentjens). Het afscheidsgala zal opgeluisterd worden met een optreden van René Froger.
Uiteraard zal ook het normale wedstrijdprogramma van de 6-daagse worden gereden.

NOS Studio Sport en SBS 6 zullen vanavond ruimschoots aandacht besteden aan de 6-daagse.

 

 
 
. 6-daagse Rotterdam: HOLLANDSE AVOND (dag 2)
door Kim


Klik HIER voor het verslag, de foto's en de uitslagen van gisterenavond.
Klik HIER voor de eerste foto's van gisteren, gemaakt door Cor Vos.

 

 
 

vrijdag 7 januari 2005

 

. 6-daagse Rotterdam: PREMIERE AVOND (dag 1)
door Kim

Gisterenavond is de Zesdaagse van Rotterdam van start gegaan met de PREMIERE AVOND.

Klik HIER voor het verslag, de foto's en de uitslagen van de 1e avond in Rotterdam.

Klik HIER voor de foto's van de openingsavond gemaakt door COR VOS.

www.zesdaagserotterdam.nl






 
 

 

 


donderdag 6 januari 2005


. Het haar is weer van de benen (geplaatst 12u02)
door Servais


Gisteren was het weer zover: de wintervacht is er weer af. Oftewel: het haar is weer van de benen. Dit is altijd een speciaal moment. Je benen voelen niet alleen koud aan, maar ook is dat het teken dat het seizoen weer in aantocht is. Dit jaar een week of 3 eerder dan andere jaren, vanwege de zesdaagse van Rotterdam. Vanavond gaan we daar aan beginnen. Ik moet zeggen dat ik toch wel wat nerveus ben. Niet zozeer of het conditioneel wel gaat, maar meer vanwege het baanritme dat ik nog niet heb. Ik verwacht dan ook dat het de eerste avonden lastig gaat worden. Ik mis toch de ervaring in de koppelkoers en de pure snelheid heb ik gewoon (nog) niet. Maar dat wil niet zeggen dat ik er geen zin in heb. Ik kijk er echt naar uit. De zesdaagse in Rotterdam is er toch eentje met veel historie. Als je daar dan aan mee kunt doen is dat heel mooi. Voor mij is de zesdaagse echter wel een voorbereiding op het wegseizoen. Mijn conditie is nog niet optimaal, maar ik ben er zeker van dat ik het publiek mooie dingen kan laten zien. Ik zou zeggen, mochten jullie tijd en zin hebben, kom kijken!!! en proef de unieke zesdaagsesfeer. Het zal zeker de moeite waard zijn. Info kun je vinden op www.zesdaagserotterdam.nl .

 

 

. QUICK-STEP springt in de bres voor Tsunami slachtoffers
door Kim


Quick-Step veilt wielerartikelen op E-Bay

Op 5 januari besliste Quick-Step een veiling te organiseren ten voordele van de slachtoffers van de Tsunami-ramp van 26 december. De volledige opbrengst gaat naar diverse hulporganisaties.

De veiling bestaat uit 3 Quick-Step wielerartikelen. Het paradepaardje is een officiële Quick-Step racefiets van Richard Virenque. Virenque won in 2004 op deze fiets een rit en de bolletjestrui in de Tour de France.
Daarnaast veilt Quick-Step een nieuwe wieleruitrusting 2005, gesigneerd door alle Quick-Step renners.

Als laatste is er een plaats te koop in de volgwagen van de Quick-Step sportdirecteur tijdens “Dwars Door Vlaanderen” op woensdag 23 maart. Dit is dé uitgelezen kans voor elke wielerfanaat om een wielerwedstrijd vanuit een ander oogpunt te volgen.
Iedereen heeft vanaf nu de kans om op E-bay een bod te doen op deze exclusieve collector items. Quick-Step opende het bod op de fiets met een bedrag van €1000.

Gesigneerde trui:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5154700151

Dwars Door Vlaanderen:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5154701920

Fiets Richard Virenque:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=5154703111

 

 


woensdag 5 januari 2005


. Foto's van de training op de wielerbaan (geplaatst 18u35)
door Kim


Gisteren trainde Servais achter de derny van Joop Zijlaard op de wielerbaan van Ahoy.
Met dank aan Cor Vos kunnen we jullie vandaag 3 foto's van de training laten zien.

  • Klik HIER voor het fotoalbum

  • Op de website van de zesdaagse staan er ook nog een aantal foto's van de voorbereidingen die vandaag plaatsvonden in Ahoy.

 

 


dinsdag 4 januari 2005


. De zesdaagse van Rotterdam (geplaatst 12u35)
door Kim
 
Na 16 jaar is de Zesdaagse van Rotterdam donderdag weer terug in Ahoy. Van 6 tot 11 januari zullen een aantal toppers van de partij zijn in Rotterdam.

Servais zal samen met Andreas Beikirch een koppel vormen tijdens de zesdaagse.
Verder zijn oa Slippens & Stam (de winnaars van de zesdaagse van Amsterdam & Gent), Curuchet & Perez, Risi & Betschart en Gilmore & McGrory van de partij.

Verder zal Theo Bos zal samen met Jens Fiedler deelnemen aan de Sprintcup. Zij zullen dus zorgen voor een aantal spectaculaire sprints.

Zaterdag is er ook nog het afscheidsgala van Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Leontien zal haar laatste wedstrijd rijden in een achtervolgingstoernooi, waaraan

vier ploegen deelnemen (Leontien van Moorsel /Erik Dekker - Anouska van der Zee/Servais Knaven - Miriam Melchers/Michael Boogerd - Sissy van Alebeek/Bart Brentjens)

Er is de komende dagen dus heel wat te beleven in Ahoy in Rotterdam !

Op de website van de zesdaagse staan er een aantal foto's van de opbouw van de mobiele wielerbaan in Ahoy. Klik HIER om de foto's te bekijken

 

zondag 2 januari 2005


. Nieuwe foto's online (geplaatst 12u35)
door Kim
   

Afgelopen maand zijn de jongens van Quick-Step op trainingskamp geweest in Italië. Daar werden toen de publiciteitsfoto's voor het nieuwe wielerseizoen gemaakt.

Een aantal foto's kan je nu bekijken op onze website. Met dank aan TIM DE WAELE

Klik HIER om het fotoalbum te openen.


 


zaterdag 1 januari 2005


. De beste wensen voor 2005 (geplaatst 14u55)
door Servais
   

De laatste week van 2004 was een drukke week. De trainingen zijn in deze periode al vrij lang, 4 tot 5 uur per dag, en daarbij had ik ook nog het 1 en ander te regelen voor de zesdaagse van Rotterdam: een nieuwe fiets, voeding e.d. voor de zesdaagse, een soigneur en er moest ook nog op de baan getraind worden.
Alles is ondertussen geregeld, alleen de baanfiets moet ik nog testen.
Gisteren hebben we een rustige jaarwisseling gehad, lekker thuis met de kinderen op de bank.

Ik wens jullie allemaal een gezond en gelukkig 2005 toe.


Servais

 

 

Klik hier voor het nieuws van DECEMBER