klik hier om deze pagina te vernieuwen!

zaterdag 30 juli 2005


. Profronde van Heerlen (geplaatst om 00u45)
door Kim


Servais heeft gisterenavond in Heerlen zijn criteriumweek afgesloten met de Profronde van Heerlen. A.s. maandag zal Servais in Roosendaal nog de Draai van de Kaai rijden en daarna volgt de Eneco Tour.

De profronde van Heerlen werd gewonnen door Michael Rasmussen voor Oscar Pereiro. De sprint om de 3e plaats werd gewonnen door Leon van Bon. Servais finishte 4e.


 

Vanwege de forse regenval was de koers met 5 ronden ingekort. In de laatste ronde begon het zo hard te regenen dat de straten onder water liepen. Een wolkbreuk teisterde de finale van de Profronde.

  • Klik HIER voor de foto's uit Heerlen (met dank aan René Michel)

 


Vrijdag 29 juli 2005


. Profronde van Heerlen (geplaatst om 06u00)
door Kim


Vanavond rijden de profrenners in het stadcentrum van Heerlen de jaarlijkse profronde. Om 20u30 worden de Tourrenners gehuldigd en daarna rijden de renners 45 rondjes langs de terrasjes in Heerlen.

Meer info over de Profronde van Heerlen kan je HIER vinden.

De foto's en de uitslag volgen vanacht of morgen op de website!


PROFRONDE
VAN
HEERLEN

 



donderdag 28 juli 2005


. Wateringse Wielerdag (geplaatst om 23u29)
door Kim


Pieter Weening heeft vanavond het wielercriterium in Wateringen gewonnen. Pieter won na 100 kilometer de sprint van zijn medevluchter Ivan Basso.
Stefan van Dijk beëindigde het criterium over 100 kilometer als derde, voor Leon van Bon en Servais.


. UPDATE criteriumfoto's (geplaatst om 23u30)
door Kim

  • Klik HIER voor de eerste foto's uit Wateringen (UPDATE)
    (met dank aan Marcel Koch en Jack Warmerdam)

  • Klik HIER voor de foto's uit Chaam
    (met dank aan Jack Warmerdam)

  • Klik HIER voor de foto's uit Stiphout
    (met dank aan Jos Meusen, Marcel Koch en Jack Warmerdam)

  • Klik HIER voor de foto's uit Boxmeer
    (met dank aan Marcel Koch)



woensdag 27 juli 2005


. Acht van Chaam (geplaatst om 23u20)
door Kim


Tom Boonen heeft vanavond het criterium Acht van Chaam gewonnen.
Boonen die dit jaar twee etappes in de Tour de France won, hield Leon van Bon en Servais Knaven achter zich.


Klik HIER voor de foto's (met dank aan Jack Warmerdam)






 

 


dinsdag 26 juli 2005


. Profronde van Stiphout (geplaatst om 23u59)
door Kim

Ivan Basso heeft vanavond de Profronde van Stiphout gewonnen. De Italiaan van de CSC-ploeg ontsnapte twee ronden voor het eind samen met Michael Rasmussen. Basso klopte Rasmussen in de sprint. Bram Tankink eindigde als derde voor Pieter Weening en Joost Posthuma

Servais finishte in een achtervolgend groepje.


Klik HIER voor de foto's. (met dank aan Jos Meusen, Marcel Koch en Jack Warmerdam)

 



maandag 25 juli 2005


. Daags na de Tour: Boxmeer (geplaatst om 22u35)
door Kim


Michael Boogerd heeft het eerste na-tour criterium 'Daags na de Tour' in Boxmeer gewonnen. Boogerd was aan het einde van de wedstrijd de sterkste van een kopgroep van drie renners. Ivan Basso werd 2e voor Pieter Weening.
Servais finishte 6e in Boxmeer.

Klik HIER voor de foto's. (met dank aan Marcel Koch)

 


zondag 24 juli 2005

 

. Samenvatting van de Tour 2005 (geplaatst om 18u15 door Kim)
door Servais


De Tour zit er weer op! De 7e keer Parijs gehaald op 9 deelnames. Ik ben er eigenlijk best trots op. Zeker omdat ik absoluut geen klimmer ben. Vraag maar aan mensen die mij bij de junioren en amateurs bergop hebben zien zwoegen.
Het was dit jaar geen gewone Tour voor mij: De eerste week ging goed en ik heb veel werk kunnen verrichten voor Tom Boonen. Veel kilometers op kop gereden. En niet voor niks: Tom won de eerste 2 etappes. Voor de eerste rustdag kreeg ik last van diaree en daardoor had ik het in de Alpen en Pyreneeën heel moeilijk. Ik heb toen een aantal keer aan opgeven gedacht, al was dat maar voor heel even. In de Tour geef je niet zomaar op. Je stopt pas als je buiten tijd bent of koorts hebt. Ik ben dan ook gewoon doorgereden en met veel pijn en moeite haalde ik de 2e rustdag. Na deze 2e rustdag ging het een stuk beter, al was dat niet te zien aan de uitslagen. Dinsdag was nog een bergetappe en hierin heb ik voor het eerst kunnen genieten van al publiek op de bergen. De dag erna was volgens velen een ideale dag voor mij, want het zou een vlakke etappe zijn. Nou, mooi niet dus. In deze etappe hebben we bijna net zoveel omhoog gereden als in de bergetappe de dag ervoor. Ik wist eigenlijk al wel dat deze etappe zo lastig zou zijn, maar ik had me toch voorgenomen om te proberen mee te zijn. Toen dat niet lukte was ik echter niet ontgoocheld. Donderdag en vrijdag waren ook weer hele lastige ritten en veel meer geschikt voor de betere klimmers. Ook geen prijs dus voor mij, maar ik moet zeggen dat ik nooit in de problemen ben geweest. Dat was een goed teken.
Ik schrijf dit stukje vooraf, aangezien ik gelijk na de wedstrijd met mijn familie naar huis rijd. Ik weet dus niet wat het vandaag in Parijs is geworden, maar ik ga in ieder geval proberen een massasprint te voorkomen. Kim zal zoals gewoonlijk een wedstrijdverslag plaatsen.
Na 3 weken in Frankrijk gereden te hebben, zal ik de komende 3 weken veel in Nederland rijden. Wie weet zie ik jullie daar dan wel ergens.

Verder wil ik jullie allemaal bedanken voor het bezoeken van de site de afgelopen weken. Het bezoekersaantal steeg met de dag en dat doet me veel plezier. Ook iedereen bedankt voor de aanmoedigingen via het gastenboek of via email, dat heeft me er in de moeilijke momenten mee doorheen geholpen.

Vanaf de Beneluxtour kunnen jullie weer een dagelijks verslagje verwachten.

groeten, Servais


. Uitslag van de 21e etappe (geplaatst om 18u14)
door Kim


Alexandre Vinokourov heeft de slotetappe op de Champs Elysées gewonnen. Een schitterende finale waar de sprintersploegen het nakijken hadden.
De slotetappe van de Tour ging traditioneel ontspannen van start. Het regende en dat zorgde voor gladde wegen en valpartijen. Smaakmakers op de Champs Elysées waren Servais en Bram die het de sprintersploegen moeilijk maakten. Helaas lukte het onze 2


Quick Steppers niet om het peloton voor te blijven. Maar ze hebben het in ieder geval geprobeerd!
In volle finale was er nog een ultieme aanval van McGee, maar die werd perfect gecounterd door Vinokourov. De Kazak ging erop en erover en hield knap stand tot aan de finish. Wat een prachtige coureur is die Vinokourov toch! Klasse hoe hij het op de Champs Elysées afmaakte!
Lance Armstrong heeft zijn gele trui veilig naar Parijs gebracht. Zijn zevende en laatste Tourzege kwam niet in gevaar. Het wordt volgend jaar wellicht een spannende Tour de France !

Klik HIER voor een interview met Servais over zijn Tour (BRON: ANP/PLANET)
Klik HIER voor een korte reactie van Servais bij de finish (BRON: Studio Sport)


Uitslag van de 21e rit:

1 VINOKOUROV Alexandre TMO KAZ
2 MC GEE Bradley FDJ AUS 00' 00"
3 CANCELLARA Fabian FAS SUI 00' 00"
65 KNAVEN Servais QST NED 00' 00"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Eindklassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 BASSO Ivan CSC ITA 04' 40"
3 ULLRICH Jan TMO GER 06' 21"
149 KNAVEN Servais QST NED 3h 59' 07"

Klik HIER voor het volledige klassement

Na 3 weken Tour de France is het vanaf morgen tijd voor de na-Tour criteriums. Uiteraard blijft de site de komende weken op volle toeren draaien.
Vanaf morgen zullen we dagelijks berichten met korte verslagjes en foto's over de criteriums. Meteen na de criteriums gaat volgende week woensdag de Eneco Tour van start. Ik ga de Eneco Tour van start tot finish volgen, maarliefst 8 dagen mee in koers! Dus ook dan zullen we weer paraat zijn met verslagjes en foto's vanuit de Eneco Tour.

Tja, vakantie zit er de komende weken nog niet in!

 



zaterdag 23 juli 2005

 

. 20e etappe: Saint Etienne - Saint Etienne (geplaatst om 18u00)
door Servais


Zo, de tijdrit hebben we ook weer gehad! Het was een hele lastige rit, maar ik had gelukkig goede benen en ik kon een goed tempo rijden. Ik haalde na 15km de voor mij vertrokken Tombak in. Dat is altijd wel lekker, want dan weet je gelijk dat het tempo goed is en dat je in principe geen zorgen hoeft te maken om op tijd binnen te komen. Als ik te laat ben, dan is hij zeker 2 minuten later en het moet al heel raar lopen als het zo is. Ik had telkens de snelste tussentijd (jaja), maar ik was dan ook als 4e gestart, haha. Dat is het voordeel van achterin het klassement staan. Ik finishte na 1u20.
Morgen hebben we een lange verplaatsing met trein richting Parijs. Dit brengt heel wat teweeg. We moeten vandaag al onze koffers inpakken, want de vrachtwagen en de bus rijden vanavond al naar Parijs. Anders zijn die er morgen niet als wij daar aankomen. Dit is nog niet zo gemakkelijk, je moet hier behoorlijk bij nadenken. Je moet een tas maken voor vandaag en morgenochtend, daarin je koerskleding en ook nog kleding voor morgen tijdens het defilee op de Champs Elysees. En dan nog een tas met de gewone kleren om naar huis te gaan. Dit valt allemaal niet mee hoor, na 3 weken afzien, maar ik ben blij dat ik mijn koffer al niet eerder heb hoeven inpakken.


. Uitslag van de 20e etappe (geplaatst om 17u55)
door Kim


Lance Armstrong heeft dan toch zijn ritzege te pakken! In de laatste tijdrit haalde Armstrong het met groot gemak van Jan Ullrich. Ullrich finishte als 2e en duwt pechvogel Rasmussen van het podium. Rasmussen viel tot twee keer toe en moest meermalen van fiets wisselen en zakte naar de 7e plaats in het klassement. Jan Ullrich die tweede werd op 0.23 van Armstrong, nam zo de derde plaats over in het algemeen klassement, Ivan Basso blijft 2e.

Servais werd 100e op 8'39".

Klik HIER voor een reactie van Servais na afloop van zijn tijdrit (BRON: NOS RADIO TOUR)


Uitslag van de 20e rit:

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 ULLRICH Jan TMO GER 00' 23"
3 VINOKOUROV Alexandre TMO KAZ 01' 16"
100 KNAVEN Servais QST NED 08' 39"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 BASSO Ivan CSC ITA 04' 40"
3 ULLRICH Jan TMO GER 06' 21"
149 KNAVEN Servais QST NED 3h 59' 07"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 17u55)
door Kim


21e etappe: Corbeil - Parijs (160 km)
Sedert 1975 eindigt de Tour de France op de Champs Elysées in Parijs. Ook dit jaar is dat niet anders. De afgelopen jaren is het steeds een massasprint geweest in Parijs. Maar dit jaar zou het wel eens heel anders kunnen gaan lopen!

Klik HIER voor de kaart van de 21e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 21e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



vrijdag 22 juli 2005

 

. 19e etappe: Issoire - Le-Puy-en-Velay (geplaatst om 17u57)
door Servais


Het was vandaag voor iedereen nog 1 keer alles uit de kast rijden. Het was heel lastig en je wist dat je niet mocht lossen, want anders kon je Parijs wel vergeten. Voor andere renners was het de laatste kans om een rit te winnen en die zetten dus alles op alles om weg te komen met een groepje. Ik heb dan ook ontzettend afgezien, maar ik dacht, ik heb hier niet 3 weken afgezien om de laatste dag naar huis te moeten. Eigenlijk ging het best goed en echt in de problemen ben ik nooit geweest. Op de klim van de 2e categorie was er zelfs meer dan 50 man af en ik hing er bovenaan nog net aan. De finale was ook lastig, met af en toe veel zijwind. Davitamon en nog een paar ploegen reden volle bak om de koplopers nog terug te pakken, maar echt veel dichterbij kwamen ze niet. Ik was blij dat we in de laatste 25km zaten, want vanaf toen was eindelijk flink bergaf. We kwamen op een minuut of 4 binnen van de winnaar Guerini. Hoe hard hebben die mannen van voren gereden zeg.

Morgen nog effe een tijdrit van 55km, op heel lastig terrein en daarna ga ik, normaal gesproken, voor de 7e keer naar de Champs Elysees!!!

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 19e etappe (geplaatst om om 17u50)
door Kim


Guiseppe Guerini heeft de 19de etappe in de Tour de France gewonnen. Guerini van de T-Mobile ploeg sprong vlak voor de slotkilometer weg van zijn drie medevluchters.
Voor de derde dag op rij kregen koplopers (Casar, Guerini, Pellizotti, Pereiro) een vrijgeleide van het peloton. Tien achtervolgers probeerden nog om bij de koplopers te geraken maar dat lukte niet meer.

Servais finishte in het peloton op 4'31"



Klik HIER voor een interview met Servais bij de start (BRON: SPORTSPLAZA)


Uitslag van de 19e rit:

1 GUERINI Giuseppe TMO ITA
2 CASAR Sandy FDJ FRA 00' 10"
3 PELLIZOTTI Franco LIQ ITA 00' 10"
123 KNAVEN Servais QST NED 04' 31"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 BASSO Ivan CSC ITA 02' 46"
3 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 03' 46"
152 KNAVEN Servais QST NED 3h 50' 28"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 17u50)
door Kim


20e etappe: Saint Etienne - Saint Etienne (55,5 km)
Buiten het korte tijdritje helemaal in het begin van de Tours telt deze Tour de France slechts één echte individuele tijdrit over 55,5 km. Het zal morgen vooral spannend worden voor de ereplaatsen. Benieuwd of Armstrong morgen toch nog zijn etappe kan pakken.

Klik HIER voor de kaart van de 20e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 20e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



donderdag 21 juli 2005

 

. 18e etappe: Albi - Mende (geplaatst om 18u43)
door Servais


Het was weer vanuit het vertrek oorlog. De eerste 35km was het telkens licht bergop, 3 tot 5%, met af en toe een stukje bergaf. Af en toe stond de wind vies op de kant en was het nog eens extra afzien. Veel renners zaten in de problemen, maar met mij ging het heel goed eigenlijk. Nooit in de problemen geweest daar. Ik heb er zelfs nog aan gedacht om mee te springen, maar ik wist dat een beetje onzinnig zou zijn. Ik heb het dus maar niet gedaan. Het duurde lang voordat er eindelijk een groep weg reed. Dit was pas na 50km, op de 1e bergprijs. We reden op deze klim soms 50(!!!) per uur. Uiteindelijk was de kopgroep gelukkig weg.
Vanaf toen was het tempo in het peloton goed te doen. Alleen op de klim van de 2e categorie na 120km had ik het effe moeilijk. Op het einde zijn we op de laatste 2 klimmen met een grote groep rustig gaan rijden en kwam ik binnen op 21 minuten.
Morgen een zelfde soort etappe. Het belangrijkste is overleven, maar misschien kan ik iets meer dan dat. De finale is namelijk redelijk vlak.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 18e etappe (geplaatst om om 18u11)
door Kim


De etappe van vandaag werd gekleurd door een kopgroep van 10 renners met daarin Merckx, Kessler, Roberts, Zandio, Serrano, Pellizotti, Vasseur, Voeckler, Da Cruz en Martinez.
Op de lastige slotklim, de côte de la Croix Neuve, bleven Merckx, Vasseur en Serrano over.
Op het moeilijkste gedeelte van de klim demarreerde Serrano weg. De Spanjaard bleek de sterkste en hield stand tot finish.



Ook de klassementsrijders maakte er nog een mooie finale van op de slotklim. Armstrong, Basso, Ullrich en Evans reden op de klim nog weg van Rasmussen, Leipheimer en Vinokourov.

Servais finishte in een groep op 21'03".


Uitslag van de 18e rit:

1 SERRANO Marcos LSW ESP
2 VASSEUR Cédric COF FRA 00' 27"
3 MERCKX Axel DVL BEL 00' 27"
77 KNAVEN Servais QST NED 21' 03"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 BASSO Ivan CSC ITA 02' 46"
3 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 03' 46"
152 KNAVEN Servais QST NED 3h 50' 28"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u11)
door Kim


19e etappe: Issoire - Le-Puy-en-Velay (153,5 km)
De 19e etappe gaat morgen van Issoire naar Le-Puy-en-Velay over een afstand van 153,5 km. Onderweg liggen er drie colletjes van de 4e cat., één van de 3e cat. en één van de 2e categorie.

Klik HIER voor de kaart van de 19e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 19e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



dinsdag 19 juli 2005

 

. 16e etappe: Mourenx - Pau (geplaatst om 18u45)
door Servais


De laatste cols hebben we gehad! Gelukkig, zeg. Niet dat het vanaf nu vlak is, maar toch.

Vandaag ging het met mij eigenlijk best lekker. Ik heb wel het nodige afgezien, vooral in het begin. Het was veel op en af, er werd veel gedemareerd en er was ook nog eens een grote valpartij waar ik achter zat. Hierdoor hebben we met de helft van het peloton volle bak moeten achtervolgen om weer terug te komen. Op het moment dat wij terugkwamen reed de kopgroep van de dag weg en ging het gelukkig effe wat rustiger in het peloton. Hierna kwam er een klim van de 3e categorie. Ik had hier geen problemen. Daarna kwam de Marie Blanque. Deze was de laatste 5km heel steil en ik kwam in een goede groep terecht. Na de afdalling sloten we weer aan bij het peloton. Op de Aubisque werd er een strak tempo gereden en in het begin was het niet zo steil. Ik kon goed volgen. Toen het wat steiler werd, werd er een bus gemaakt en langzaamaan werd die steeds groter. We zijn met deze groep naar de finish gereden en we kwamen binnen op 21 minuten.

De benen voelden dus goed aan vandaag. De rustdag heeft me goed gedaan. Morgen ga ik weer eens proberen om mee te zijn in de goede ontsnapping. Het zal niet eenvoudig zijn, omdat het in het begin flink op en af gaat, maar ik ga het zeker proberen. Het zou helemaal mooi zijn als Bram Tankink er ook bij zou zitten, zodat we in de finale nog iets aan elkaar hebben.

Tot morgen, Servais


. Uitslag van de 16e etappe (geplaatst om 18u25)
door Kim


Na de 2e rustdag begonnen de renners vandaag aan de laatste Tourweek. Met een omwegje via de Col de l'Aubisque reed het peloton naar Pau.

De Spanjaard Oscar Pereiro was na 180,5 kilometer de sterkste van een kopgroep van vier. Cadel Evans werd vierde en steeg naar de zevende plaats.

Servais finishte in de bus op 21'33"



Klik HIER voor een reactie van Servais bij de finish (Bron: NOS Radio Tour)


Uitslag van de 16e rit:

1 PEREIRO SIO Oscar PHO ESP
2 ZANDIO Xabier IBA ESP 00' 00"
3 MAZZOLENI Eddy LAM ITA 00' 00"
127 KNAVEN Servais QST NED 21' 33"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 BASSO Ivan CSC ITA 02' 46"
3 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 03' 09"
153 KNAVEN Servais QST NED 3h 38' 51"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u25)
door Kim


17e etappe: Pau - Revel (239 km)
Morgen wordt de 1e rit van 3 ritten door het Centraal Massief gereden. Dit is met zijn 239 km meteen ook de langste etappe in deze Tour de France. De etappe gaat van Pau naar Revel met onderweg 2 klimmetjes van de 4e en 2 van de 3e categorie. In 2000 won Erik Dekker in Revel één van zijn drie ritoverwinningen.
Op zes kilometer van de finish ligt er morgen nog een helling van de 3e categorie.

Klik HIER voor de kaart van de 17e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 17e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



woensdag 20 juli 2005

 

. 17e etappe: Pau - Revel (geplaatst om 19u06)
door Servais


Het begin van de etappe was me lastig zeg!! Ik had verwacht dat het lastig zou zijn, maar niet zoals dit. Na 25 km lag het peloton in 5 stukken! Er was 1 bergprijs, maar het hadden er net zo goed 10 kunnen zijn. Ik ben een paar keer meegesprongen, maar na 5km kwam ik rond de 50e positie en was het aanklampen. Telkens reden groepen weg en kwam alles weer terug. Na 30km werd het even vlak en mijn gevoel zei dat ze op dat moment weg zouden rijden. Bram zat achter mij en ik zei dat we naar voren moesten. Bram was iets eerder van voren en hij sprong mee en weg waren ze. Het was ineens gedaan. Mijn gevoel was dus goed en gelukkig was Bram mee. De kopgroep liep uit naar 20 minuten voorsprong en de etappe was de hele dag op en af. Lang niet zo vlak als de pers het noemt. We hebben vandaag 2700 meter omhoog gereden. Ter vergelijking: In de rit naar Bordeaux 2 jaar geleden hadden we iets van 200 meter omhoog gereden. Nadat de kopgroep weg was, was het een lange dag in het peloton. De laatste 40km schoot het peloton onder leiding van T-Mobile weer in gang, dit vanwege het ploegenklassement. Ik kwam binnen op 24 minuten, een stukje achter het peloton. Een mooie dag voor Bram. Ik denk dat hij een hele goede koers heeft gereden. Een finale als deze met een klim van de 3e categorie op het einde is niet gemakkelijk. Zeker niet als er betere klimmers bij zitten. Dit was voor mij ook 1 van de redenen dat ik deze dag voor de Tour niet aangekruist had. Tot gisteren eigenlijk, want als Bram en ik samen mee waren geweest, hadden we sterker gestaan. Bram werd 7e. Ik vind het een mooie prestatie, zeker als je ziet dat dit de eerste keer voor hem was dat hij reed voor te winnen in een grote wedstrijd. Als hij het blijft proberen, gaat het hem in de toekomst zeker een keer lukken.

Morgen gaat het weer wat meer bergop, en de aankomst ligt op een klim van 3km. Ik denk dat jullie me morgen weinig gaan zien, maar Parijs komt steeds dichterbij....
Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 17e etappe (geplaatst om 18u32)
door Kim


Paolo Savoldelli heeft de 17e etappe in de Tour de France gewonnen.

De langste etappe in deze Tour werd gekleurd door een lange vlucht van 17 renners met daarbij oa Bram Tankink, Erik Dekker Paolo Savoldelli, Kurt-Asle Arvesen en Oscar Sevilla. De kopgroep kreeg maar liefst 24 minuten voorsprong.


Op 50 kilometer van de finish was Dekker de eerste die in de aanval ging. Uiteindelijk kwamen er 8 renners aan de leiding, ook Bram was mee. Op de Côte de Saint-Ferréol, een klim van 3e categorie ontplofte de kopgroep van 8 renners. Bram ging als eerste maar raakte niet weg. Daarna gingen Hinault en Savoldelli. Arvesen en Gerrans sloten aan bij het ingaan van de laatste kilometer. In een spannende finale haalde Savoldelli het nipt van Kurt-Asle Arvesen.
Servais finishte in een groepje op 24'20"

Klik hier voor het knipsel "Knaven en Tankink willen er nog het beste van maken"
(BRON: BN DE STEM) - 20-07-2005
 


Uitslag van de 17e rit:

1 SAVOLDELLI Paolo DSC ITA
2 ARVESEN Kurt-Asle CSC NOR 00' 00"
3 GERRANS Simons A2R AUS 00' 08"
67 KNAVEN Servais QST NED 24' 20"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 BASSO Ivan CSC ITA 02' 46"
3 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 03' 09"
152 KNAVEN Servais QST NED 3h 40' 43"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u31)
door Kim


18e etappe: Albi - Mende (189 km)
De 18e etappe gaat morgen van Albi naar Mende over een afstand van 189 km. Onderweg staat er één col van de 4e, twee van de 3e en twee van de 2e categorie. Een lastige etappe met op anderhalve kilometer van de finish een col van de 2e categorie.

Klik HIER voor de kaart van de 18e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 18e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



dinsdag 19 juli 2005

 

. 16e etappe: Mourenx - Pau (geplaatst om 18u45)
door Servais


De laatste cols hebben we gehad! Gelukkig, zeg. Niet dat het vanaf nu vlak is, maar toch.

Vandaag ging het met mij eigenlijk best lekker. Ik heb wel het nodige afgezien, vooral in het begin. Het was veel op en af, er werd veel gedemareerd en er was ook nog eens een grote valpartij waar ik achter zat. Hierdoor hebben we met de helft van het peloton volle bak moeten achtervolgen om weer terug te komen. Op het moment dat wij terugkwamen reed de kopgroep van de dag weg en ging het gelukkig effe wat rustiger in het peloton. Hierna kwam er een klim van de 3e categorie. Ik had hier geen problemen. Daarna kwam de Marie Blanque. Deze was de laatste 5km heel steil en ik kwam in een goede groep terecht. Na de afdalling sloten we weer aan bij het peloton. Op de Aubisque werd er een strak tempo gereden en in het begin was het niet zo steil. Ik kon goed volgen. Toen het wat steiler werd, werd er een bus gemaakt en langzaamaan werd die steeds groter. We zijn met deze groep naar de finish gereden en we kwamen binnen op 21 minuten.

De benen voelden dus goed aan vandaag. De rustdag heeft me goed gedaan. Morgen ga ik weer eens proberen om mee te zijn in de goede ontsnapping. Het zal niet eenvoudig zijn, omdat het in het begin flink op en af gaat, maar ik ga het zeker proberen. Het zou helemaal mooi zijn als Bram Tankink er ook bij zou zitten, zodat we in de finale nog iets aan elkaar hebben.

Tot morgen, Servais


. Uitslag van de 16e etappe (geplaatst om 18u25)
door Kim


Na de 2e rustdag begonnen de renners vandaag aan de laatste Tourweek. Met een omwegje via de Col de l'Aubisque reed het peloton naar Pau.

De Spanjaard Oscar Pereiro was na 180,5 kilometer de sterkste van een kopgroep van vier. Cadel Evans werd vierde en steeg naar de zevende plaats.

Servais finishte in de bus op 21'33"



Klik HIER voor een reactie van Servais bij de finish (Bron: NOS Radio Tour)


Uitslag van de 16e rit:

1 PEREIRO SIO Oscar PHO ESP
2 ZANDIO Xabier IBA ESP 00' 00"
3 MAZZOLENI Eddy LAM ITA 00' 00"
127 KNAVEN Servais QST NED 21' 33"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 BASSO Ivan CSC ITA 02' 46"
3 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 03' 09"
153 KNAVEN Servais QST NED 3h 38' 51"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u25)
door Kim


17e etappe: Pau - Revel (239 km)
Morgen wordt de 1e rit van 3 ritten door het Centraal Massief gereden. Dit is met zijn 239 km meteen ook de langste etappe in deze Tour de France. De etappe gaat van Pau naar Revel met onderweg 2 klimmetjes van de 4e en 2 van de 3e categorie. In 2000 won Erik Dekker in Revel één van zijn drie ritoverwinningen.
Op zes kilometer van de finish ligt er morgen nog een helling van de 3e categorie.

Klik HIER voor de kaart van de 17e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 17e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



maandag 18 juli 2005

 

. 2e rustdag (geplaatst om 18u39)
door Servais


Ook de 2e rustdag was lekker rustig. uitgeslapen, wat gefietst, eten, veel rusten en een onverwacht interview op de kamer met Mart Smeets.
John van den Akker was gisteren al hier voor de contracten van de criteriums en ik kan eigenlijk overal rijden, maar dat gaat niet. Ik rijd namelijk ook nog de Beneluxtour.
In samenspraak met de ploegleiding, rijd ik in Boxmeer, Stiphout, Chaam, Wateringen, Heerlen en Roosendaal. Dit alles voor de Beneluxtour. Na deze ronde rijd ik zeker ook nog in Zevenbergen (14 augustus). Morgen nog 1 dag door de bergen en dan wordt het gelukkig weer iets vlakker.

Tot morgen, Servais

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 17u51)
door Kim


16e etappe: Mourenx - Pau (180,5 km)
Na de 2e rustdag staat morgen de laatste Pyreneeënrit op het programma met 4 beklimmingen; de Ichére (3e cat.), Marie-Blanque (1e cat.), Aubisque (HC cat.) en Soulor (1e cat.). Na de cols volgt er nog een lange afdaling richting finishplaats Pau. In de finale zit er nog wel een klimmetje van de 4e categorie.

Klik HIER voor de kaart van de 16e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 16e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



zondag 17 juli 2005

 

. 15e etappe: Lézat - Saint Lary-Soulan (geplaatst om 19u39)
door Servais


Ik heb het vandaag weer overleefd!!!! Gelukkig. Het heeft me veel bloed, zweet en tranen gekost, maar het was niet voor niks.
Het begin van de etappe was al heel lastig: smalle wegen, slecht asfalt en veel op en af. Het peloton lag 40km lang op een lint, totdat er 15 renners wegreden. Aan de voet van de 1e berg, de Portet d'Aspet, hadden de koplopers 16 minuten voorsprong. Dit maakte het voor ons, renners van de bus, heel moelijk. We mochten op de 1e 2 bergen absoluut niet gelost worden, anders zou het echt een probleem worden om op tijd binnen te komen. Ik had gelukkig goede benen en ik heb alles uit de kast moeten rijden om na de 2e berg in het peloton te zitten. Ik was wel wat gelost op de 2e berg, maar in de afdaling kwam ik snel terug. Hierna was het 20km vlak en werd er heel hard gereden. De koplopers hadden echter 19 minuten voorsprong aan de voet van de 3e berg. Op dat moment is er een bus gemaakt, maar pas op de 4e klim kwamen alle busrenners bij elkaar. We waren met een man of 50 denk ik. Doordat de koplopers zo ver weg waren was het moeilijk inschatten hoe hard we moesten rijden, maar op de laatste berg wisten we dat het geen probleem zou worden. Wij begonnen aan de laatste 10km toen Hincapie over de streep kwam. We moesten toen ongeveer 13km/uur gemiddeld rijden op de laatste klim, iets meer dan 4 minuten per kilometer. Dit was geen probleem. Niet dat het voor mij eenvoudig was, maar ik kon in de bus blijven. We kwamen binnen op 44 minuten en we mochten ruim 47 minuten achter zijn.

Op het moment dat ik dit verslagje schrijf zit ik nog in de bus. Ik denk dat we pas om een uur of 9 in het hotel zijn, maar daarna kunnen we lekker gaan genieten van onze rustdag. Ik ben er echt aan toe.

. Uitslag van de 15e etappe (geplaatst om 18u18)
door Kim


George Hincapie heeft de koninginnenetappe in de Tour de France gewonnen. Na een loodzware Pyreneeënrit klopte hij zijn medevluchter Pereiro in de sprint. Armstrong werd 7de en blijft stevig leider.
Servais kwam samen met Bram Tankink binnen in de grote bus op 44'10". Ploeggenoot Wilfried Cretskens is onderweg afgestapt.
Straks meer in het verslagje van Servais.



Klik HIER voor een interview met Servais bij de start (BRON: SPORTSPLAZA)
Klik HIER voor een reactie van Servais bij de finish (Bron: NOS Radio Tour)


Uitslag van de 15e rit:

1 HINCAPIE George DSC USA
2 PEREIRO SIO Oscar PHO ESP 00' 06"
3 CAUCCHIOLI Pietro C.A ITA 00' 38"
126 KNAVEN Servais QST NED 44' 10"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 BASSO Ivan CSC ITA 02' 46"
3 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 03' 09"
155 KNAVEN Servais QST NED 3h 20' 42"

Klik HIER voor het volledige klassement

Morgen: RUSTDAG
Morgen hebben de renners een rustdag in Pau. Tijdens de 2e rustdag zullen John van den Akker en Gerrie van Gerwen weer de nodige renners vastleggen voor de criteriums die vanaf volgende week weer van start gaan. Morgenavond geven we je alvast een overzicht van de criteriums die Servais de komende weken zal rijden.

 



zaterdag 16 juli 2005

 

. 14e etappe: Agde - Ax-Trois Domaines (geplaatst via SMS om 19u08)
door Servais


Vandaag een verslagje via sms. Mijn computer ligt nog in de bus en die is voorlopig nog niet bij het hotel. Het is hier een chaos!

Over vandaag kan ik eigenlijk vrij kort zijn: ik heb veel afgezien bergop, af en toe gelost geweest uit de bus, maar wel in de bus gefinisht en ruim binnen tijd.

Morgen zal het hetzelfde zijn, maar ik verwacht dat het moeilijker zal zijn om op tijd binnen te komen.

Tot morgen, Servais


. Uitslag van de 14e etappe (geplaatst om 17u40)
door Kim


Georg Totschnig heeft de eerste zware Pyreneeënrit gewonnen. Hij finisthe net voor gele trui Lance Armstrong en Ivan Basso.
Al vroeg in de etappe besloot een groepje van 10 renners (waaronder Totschnig) in de aanval te gaan. Aan de voet van de Port de Pailhères legden de ploeg van Ullrich een verschroeiend tempo op en werd het peloton uitgedund tot een select groepje. Er volgde een spervuur aan demarrages waardoor Basso, Ullrich, Armstrong en Landis in een


groepje voorop kwamen, later sloot ook Leipheimer aan. In de afdaling sloten Vinokoerov, Klöden, Mancebo, Rasmussen, Zubeldia, Evans aan, maar bij de eerste hellende stroken naar Ax-3 Domaines moesten ze al snel lossen.
Op de slotklim naar Ax-3-Domaines bleven alleen Armstrong, Basso en Ullrich samen. Totschnig bleef uit hun greep. In de slotfase moest Ullrich nog lossen.

Servais finishte in de grote bus op 35'50". Straks meer hierover in het verslagje van Servais

Klik HIER voor een reactie van Servais bij de finish (Bron: NOS Radio Tour)
  Klik HIER voor het knipsel "Achterop bij Dekker en Knaven" (BRON: LD) 16-07-2005
 

Klik HIER voor het knipsel "Achterop bij Dekker en Knaven" (BRON: PZC) 16-07-2005


Uitslag van de 14e rit:

1 TOTSCHNIG Georg GST AUT
2 ARMSTRONG Lance DSC USA 00' 56"
3 BASSO Ivan CSC ITA 00' 58"
129 KNAVEN Servais QST NED 35' 50"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 01' 41"
3 BASSO Ivan CSC ITA 02' 46"
156 KNAVEN Servais QST NED 2h 41' 36"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 17u35)
door Kim


15e etappe: Lézat - Saint Lary-Soulan (205 km)
De etappe van morgen is absoluut de koninginnerit uit deze Tour de France met doortochten op de Portet d'Aspet, de Menté, de Portillon, de Peyresourde en Val Louron-col d'Azet. Tot slot is er ook nog de steile klim naar het skistation Pla d'Adet.

Klik HIER voor de kaart van de 15e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 15e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



vrijdag 15 juli 2005

 

. 13e etappe: Miramas - Montpellier (geplaatst 19u12)
door Servais


Ik heb vandaag geprobeerd om mee te zijn in de ontsnapping van de dag. Een aantal keer ben ik meegesprongen, maar na 20km reden 5 renners weg en ik was er niet bij.
In het peloton ging het toen een tijdje rustig en toen de koplopers 9 minuten voorsprong hadden, zijn Davitamon en Lampre gaan achtervolgen. Ze hadden er een flink tempo inzitten en de voorsprong liep gestaag terug. In het peloton was het niet eenvoudig om te volgen, want de wind kwam van opzij.
In de finale kregen we meer tegenwind en de koplopers hadden toen lange tijd rond de 50 seconden voorsprong. In het peloton werd er niet superhard meer gereden en de mannen van Davitamon waren zo goed als leeg gereden. Mijn plan was dan om te proberen de sprong te maken van het peloton naar de kopgroep. Ik demareerde op iets meer dan 20km van de streep en ik kwam goed vooruit. De mannen van Davitamon lieten mij niet gaan, maar hierdoor hadden ze zichzelf wel opgeblazen. Toen ik teruggepakt werd, demareerde de Fransman Chavanel en hij reed naar de koplopers en daarna reed hij met 1 van die koplopers, Horner, weg. Deze 2 werden pas in de laatste 100 meter teruggepakt en het werd dus een massasprint met McEwen als winnaar.
Gezien het feit dat Chavanel tot 100 meter van de finish voorop reed, was mijn idee om de sprong te wagen nog niet zo’n slecht idee. Helaas lukte het mij niet, maar ik heb het in ieder geval geprobeerd. Niet geschoten is altijd mis. En daarbij was het waarschijnlijk mijn laatste kans om een rit te winnen, want vanaf nu is het eigenlijk alle dagen bergop.

Tot morgen, vanuit de Pyreneeën
Servais

. Uitslag van de 13e etappe (geplaatst om 18u59)
door Kim


Robbie McEwen heeft de 13de etappe in de Tour de France gewonnen. McEwen was sneller dan Stuart O'Grady en Fred Rodriguez. Guido Trenti werd nog knap 4e voor Hushovd.
De etappe van vandaag werd gekleurd door een kopgroep met daarin Flecha, Da Cruz, Horner, Voeckler en Turpin, ze kregen een voorsprong van 9 minuten op het peloton. In de bevoorradingszone stapte Alejandro Valverde af. De nummer 5 uit het klassement verliet de Tour met knieproblemen. Het verschil met de koplopers werd kleiner dankzij het werk van de Davitamon-Lotto ploeg.
Op ongeveer 25 km van de finish zagen we Servais vooraan in het peloton post vatte. En ja hoor, op 23 km voor de finish gaf Servais er een lap op. Hij demarreerde uit het peloton op zoek naar de kopgroep. Wat een stijl, wat een mooie houding op de fiets, een echte stylist ! Prachtig om naar te kijken hoor! Een KIPPENVEL moment!
Helaas lukte het niet en werd Servais weer gegrepen door het jagende peloton dat afstevende op een massasprint.

 

Klik hier voor het knipsel "Knaven wordt weer vrijbuiter" (BRON: BN DE STEM) - 15-07-2005

Klik hier voor het knipsel "Knaven en Tankink opgelucht en boos" (BRON: BN DE STEM) - 14-07-2005


Uitslag van de 13e rit:

1 MC EWEN Robbie DVL AUS
2 O’GRADY Stuart COF AUS 00' 00"
3 RODRIGUEZ Fred DVL USA 00' 00"
127 KNAVEN Servais QST NED 00' 23"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 00' 38"
3 MOREAU Christophe C.A FRA 02' 34"
156 KNAVEN Servais QST NED 2h 06' 30"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u57)
door Kim


14e etappe: Agde - Ax-Trois Domaines (220 km)
De 14e etappe is de eerste Pyreneeënrit met een lange aanloop. Pas na 190 km volgt de Port de Pailhères. Een lastige col (2000 meter hoog van de hoogste categorie). Vervolgens duiken de renners weer naar beneden om daarna het Plateau de Bonascre te beklimmen, naar Ax-Trois Domaines (1e categorie).

Klik HIER voor de kaart van de 14e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 14e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



donderdag 14 juli 2005

 

. 12e etappe: Briançon - Digne-les-Bains (geplaatst om 19u00)
door Servais


We zijn weer een dag verder, maar helaas voor ons zonder Tom. Hij had na de val van gisteren gewoon teveel last van zijn knie om nog te kunnen fietsen. De Tour is dan wel de Tour, maar om koste wat kost door te rijden, dat is ook niet nodig. In het ergste geval zou hij de boel zo kunnen forceren, dat hij hier de rest van het seizoen en misschien nog wel langer, last van blijft houden.



Tom heeft een hele goede Tour achter de rug, met 2 ritzeges, en de Groene Trui erbij was heel mooi geweest, maar het is helaas niet anders. Wij balen er ontzettend van, maar we moeten niet bij de pakken gaan neer zitten. De Tour gaat verder en wij ook.
Het was vandaag niet gemakkelijk. Het tempo lag heel hoog op de Franse feestdag. Ik had het in het begin best moeilijk en op de eerste 2 klimmen werd telkens in het begin gelost. Wat later kwam ik erdoor en vanaf toen ging het eigenlijk best lekker. In de finale hebben we ons met een man of 10 laten lossen op de laatste klim. Voor mij was dit om krachten te sparen voor morgen. De rit van morgen is lekker vlak en ik zal gaan proberen om mee te zijn in de juiste ontsnapping. En dan maar hopen dat de sprinters geen massasprint willen. Morgen is voor mij de laatste kans om een rit te winnen. Ik hoop dat de benen goed genoeg zijn.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 12e etappe (geplaatst om 17u03)
door Kim


David Moncoutié heeft op Quatorze Juillet de 12de rit van de Tour gewonnen. Op 115 km van de finish ontstond er een kopgroep met 13 renners. Op de laatste col van de dag ging Moncoutié alleen in de aanval. Moncoutié zette door en haalde na een mooi solo de finish. De eerste Franse zege in de Tour 2005. Hushovd werd negende en doet goede zaken in de strijd om de groene trui. Armstrong blijft stevig in het geel.
Servais finishte in een groepje met oa Bram Tankink, Wilfried Cretskens, Marc Wauters en Karsten Kroon op 16'35"

Het nieuws van de dag was uiteraard de opgave van groene trui drager Tom Boonen.
Tom kwam vanmorgen niet meer aan de start van de 12e etappe. Hij ondervindt te veel last van de knie waarop hij woensdag ten val kwam.

 

Klik HIER voor een foto van de 12e etappe

Klik HIER voor een reactie van Servais bij de finish (Bron: NOS Radio Tour)


Uitslag van de 12e rit:

1 MONCOUTIE David COF FRA
2 CASAR Sandy FDJ FRA 00' 57"
3 VICIOSO Angel LSW ESP 00' 57"
154 KNAVEN Servais QST NED 16' 35"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 00' 38"
3 MOREAU Christophe C.A FRA 02' 34"
159 KNAVEN Servais QST NED 2h 06' 07"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u02)
door Kim


13e etappe: Miramas - Montpellier (173,5 km)
De 13e etappe is een vlakke rit over 173,5 km van Miramas naar Montpellier. Vooraleer we zaterdag naar de Pyreneeën gaan, krijgen de niet klimmers morgen nog een kans.

Klik HIER voor de kaart van de 13e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 13e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



woensdag 13 juli 2005

 

. 11e etappe: Courchevel - Briançon (geplaatst om 20u50)
door Servais


De dag begon eigenlijk gelijk goed. Frits Pirard, vanavond te gast bij Mart Smeets, kwam mij vanmorgen 2 zakken drop brengen. Dit was een welkome verrassing. Ik ben er na de koers gelijk aan begonnen.
Ik had vanmorgen nog een beetje diaree, maar daarna niet meer. Dat was ook een goed teken.
Het vertrek was in Courchevel en we gingen gelijk 15km bergaf. Thor Hushovd vond het nodig om te demareren in de afdaling en aangezien hij maar op 5 punten achterstand staat, ging Tom ook vol naar beneden. De Spaans kampioen Garate reed voor Tom en deze sneed een haarspeldbocht wel hel vreemd aan: in plaats van voor de bocht helemaal naar buiten te gaan, ging hij naar binnen. Tom zat aan links van zijn wiel en was eigenlijk al een beetje naar buiten aan het gaan. Je kunt wel raden wat er toen gebeurde. Tom viel. Het peloton hield gelukkig de benen stil en een stuk later kwam Tom weer terug, samen met Guido Trenti. Hushovd was inmiddels weg. Een rare actie van Hushovd, want de 1e tussensprint was na de Col de la Madeleine en Hushovd was afgelopen week 1 van de eerste gelosten bergop. Hij dacht misschien dat hij ineens een klimmer was geworden. Hushovd pakte geen punten, want op de Madeleine werd er hard doorgereden. Ik had het in het begin van de klim moeilijk, maar na een paar kilometer kon ik aansluiten bij de bus. Vanaf toen heb ik alleen maar afgezien bergop en op de Telegraphe en Galibier ben ik een paar keer gelost. Gelukkig kon ik telkens terugkomen. Het tempo in de bus lag net iets te hoog. Hierdoor kwamen meer renners in de problemen, waaronder onze ploegmaat Kevin Hulsmans. Hij werd gelost op de Telegraphe en kwam 2 minuten te laat binnen. Ook Stefano Zanini was niet goed vandaag en staakte de strijd. Hierdoor zijn we nog maar met 7 renners. Balen. Zeker als je ziet dat we nog 7 minuten tijd over hadden op de finish. En dan was mijn gevoel toch goed: de bus reed te hard. Robbie McEwen dacht hier anders over. Hij bepaalde telkens het tempo. Wel balen, want als de bus het goede tempo gereden had, was Kevin Hulsmans zeker niet gelost geweest en was hij nog in koers.
Maar ja, dat is de Tour: veel renners zijn nerveus om te laat binnen te komen, de ploegleiders wakkeren dat vaak nog eens extra aan.
Morgen is het iets vlakker, maar toch wel lastig, met 2 klimmen van de 2e categorie. Hopen dat het weer een beetje beter gaat.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 11e etappe (geplaatst om 18u22)
door Kim


De 11e etappe werd vandaag gekleurd door Oscar Pereiro, Santiago Botero en Alexandre Vinokourov. De drie koplopers kregen tijdens deze Alpenrit een voorsprong van drie minuten op het peloton met daarin Lance Armstrong.

Bij de beklimming van de Galibiër (buiten cat.), liet Vinokourov zijn 2 medevluchters achter zich. Maar in de afdaling van de Galibiër kwam Botero weer aansluiten. Met zijn tweeën daalden ze richting finish en in de sprint was Vinokourov de snelste.
Op 1'15" kwam het groepje met daarin Lance Armstrong binnen. De Discovery Channel-ploeg controleerden vandaag de koers.

Bij het begin van de etappe was er even opschudding toen Tom Boonen ten val kwam in de afdaling van Courchevel. Tom viel ditmaal op de rechterknie, maar hij kon wel verder.
Ook Servais had vandaag weer een zware dag maar finishte gelukkig in de grote bus op 39'46".
De Quick Step ploeg verloor vandaag wel 2 renners: Stefano Zanini gaf onderweg op en Kevin Hulsmans finishte buiten tijd. Helaas 2 belangrijke renners voor Tom uit de Tour de France.

Klik HIER voor een reactie van Servais bij de finish (Bron: NOS Radio Tour)


Uitslag van de 10e rit:

1 VINOKOUROV Alexandre TMO KAZ
2 BOTERO Santiago PHO COL 00' 01"
3 MOREAU Christophe C.A FRA 01' 15"
118 KNAVEN Servais QST NED 39' 46"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 00' 38"
3 MOREAU Christophe C.A FRA 02' 34"
162 KNAVEN Servais QST NED 2h 00' 05"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u22)
door Kim


12e etappe: Briançon - Digne-les-Bains (187 km)
De 12e etappe situeert zich in het middengebergte en telt geen meter vlak. Alweer een mooie rit voor de aanvallers. De 187 km lange etappe van morgen telt 5 beklimmingen met twee colletjes
van de 2e categorie, één van de 3e en twee van de 4e categorie.
De Corobin (12,4 km/4,5%) is op 30 km van de finish de laatste serieuze klim.
Het is morgen nationale feestdag in Frankrijk of Quatorze Juillet. Benieuwd of de Franse Coureurs morgen wat gaan laten zien.

Klik HIER voor de kaart van de 12e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 12e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



dinsdag 12 juli 2005

 

. 10e etappe: Grenoble - Courchevel (geplaatst om 22u13)
door Servais


Vandaag heb ik een tijdje gedacht dat de Tour er voor mij op zat. Door de diaree van de afgelopen dagen voelden de benen niet echt goed aan, maar op het vlakke had ik echter geen problemen. Toen het parcours een beetje op en af begon te gaan, ging het niet zo lekker meer. Ik had het idee dat ik moest overgeven en ik fietste al de hele rit met mijn billen bij elkaar geknepen. Ik ben toen bij de Tourdokter geweest en die heeft mij iets gegeven tegen diaree en overgeven.
Op de eerste berg werd ik gelijk gelost, alleen. Ik kon gewoon niet diep gaan, ik had geen energie in mijn spieren. Ik dacht dat ik het niet zou gaan halen vandaag, maar halfweg de klim ging het een stuk beter. Via de communicatie heb ik tegen de mannen van ons in de bus gezegd dat ze iets rustiger moesten gaan rijden en dat ik dan wel terug kon komen. Dit hebben ze gedaan. Ik was een kleine 2 minuten achter de bus, maar 5km voor de top kon ik aansluiten. Vanaf toen ging het eigenlijk best goed en heb ik geen problemen meer gehad. We kwamen gemakkelijk op tijd binnen.
Ik zit dus nog in de koers dankzij met ploegmaats en de diaree is op dit moment zo goed als over. Laten we hopen dat het zo blijft.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 9e etappe (geplaatst om 18u42)
door Kim


Het peloton kreeg vandaag de eerste echte Cols voorgeschoteld, met de Cormet-de-Rosselend (1e categorie) en de slotklim naar Courchevel (1e categorie).

In het begin van de etappe reed er een kopgroep van 7 renners weg met daarbij oa Joost Posthuma. Het verschil werd echter nooit groot door het sterke optreden van Discovery Chanel. Aan de voet van de slotklim naar Courchevel voerden Rubiera, Azevedo, Hincapie en Popovych het tempo op.
De favorieten moesten één voor één uit het kopgroepje lossen. Enkel Valverde, Mancebo en Rasmussen konden Armstrong volgen op de Courchevel. De etappe werd gewonnen door Valverde en Armstrong pakte opnieuw de gele trui.

Met Servais ging het vandaag niet zo best. Bij de 1e beklimming moest Servais al snel het peloton laten gaan. Servais heeft een tijdje alleen gereden en kon uiteindelijk aansluiting maken met de grote bus. Servais finishte in de grote bus op 38'11". Straks uiteraard meer hierover in het verslagje van Servais!


Uitslag van de 10e rit:

1 VALVERDE Alejandro IBA ESP
2 ARMSTRONG Lance DSC USA 00' 00"
3 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 00' 09"
128 KNAVEN Servais QST NED 38' 11"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 RASMUSSEN Mickael RAB DEN 00' 38"
3 BASSO Ivan CSC ITA 02' 40"
164 KNAVEN Servais QST NED 1h 21' 34"

Klik HIER voor het volledige klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u42)
door Kim


11e etappe: Courchevel - Briançon (173 km)
De etappe van morgen is een klassieke Alpenrit over 173 km. Onderweg staan er 3 beklimmingen op het programma met La Madeleine, Le Télégraphe en Le Galibier. Twee cols van de hoogste categorie en eentje van de 1e categorie. De finale is een lange afdaling met finish in Briançon.

Klik HIER voor de kaart van de 11e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 11e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/

 



maandag 11 juli 2005

 

. 1e rustdag (geplaatst om 18u35)
door Servais


Bij het schrijven van dit stukje zit de 1e rustdag al bijna op. Het was eigenlijk best een rustige dag. Vanmorgen om moesten we 9 uur wel ons bed uit voor een bloedcontrole, maar 9 uur dat is nog te doen. Om een uur of 11 zijn we even wezen fietsen en ergens een koffietje gedronken. Daarna wat gegeten (niet te veel op een rustdag) wat op bed gelegen en een goeie massage.
Het enige wat niet echt lekker is, is dat ik al enkele dagen aan de diaree ben en dat het vandaag eigenlijk op zijn ergst is. Ik voel me dan ook wat slapjes, maar ik ga er vanuit dat het morgen een stuk beter gaat zijn. Het zal nodig zijn, want morgen gaan we de cols in en dan gaat het weer rekenen worden in de bus. Gelukkig kan ik dat goed…

Tot morgen, Servais

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 10u30)
door Kim


10e etappe: Grenoble - Courchevel (192,5 km)
Vandaag is het rustdag in de Tour de France.
Morgen staat de eerste Alpenrit met 2 klimmen van de 1e categorie: de Rosselend en de Courchevel op het programma.
Het is voor de 3e keer in de geschiedenis van de Tour de France dat de finish van een etappe ligt in Courchevel. In 2000 was Pantani de beste en in 1997 Virenque.
Er is morgen eerst een vlakke aanloop van 90 kilomter, daarna gaat het steil omhoog op de Cormet de Roselend (1,968 m). Vervolgens trekken de renners naar Courchevel, met aankomst op 2000 meter.

Klik HIER voor de kaart van de 10e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 10e etappe

Volg Servais rechtstreeks via het SRM systeem in de Tour. Hierop kan je de hartslag, het vermogen e.d. zien. Kijk tijdens de live uitzending via deze link http://www.livebiodata.de/


Klik HIER voor een reportage van de verplaatsing gisterenavond
(Bron: NOS STUDIO SPORT)

 



zondag 10 juli 2005

 

. 9e etappe: Gérardmer - Mulhouse (geplaatst om 22u42)
door Servais


De etappe van vandaag is me eigenlijk een beetje meegevallen. Het was heel lastig, maar ik voelde me best goed en ik ben nooit in de problemen geweest.
Het was vandaag de dag van Michael Rasmussen. Hij reed de hele dag vooruit en hij won de etappe met 3 minuten voorsprong, op dezelfde manier waarop Richard Virenque vorig jaar ook een etappe won.
Ik heb de bus opgezocht op de laatste berg van de dag en we waren met een man of 60. Een mooie groep dus.
Na de etappe hadden we een vliegreis naar Grenoble. Dit klinkt luxe, maar al met al waren we later in het hotel dan onze verzorgers. Schiet dus niet echt op zo'n vliegreis. Zeker als je allemaal in het vliegtuig zit en dat dan de deur niet dicht wil. We moesten toen er allemaal weer uit en 20 minuten later er weer terug in. Na de vlucht een half uur in de bus en om 10 uur waren we in het hotel.

Dat waren dus 2 etappes vandaag. De rustdag van morgen kan ik dus goed gebruiken.

. Uitslag van de 9e etappe (geplaatst om 16u55)
door Kim


Michael Rasmussen heeft de 2e etappe door de Vogezen gewonnen. Rasmussen ging al na 4 kilometer in de aanval en ging op zoek naar de punten voor de bolletjestrui.
Servais finishte in de grote bus op 19'06

Er staat vandaag voor het peloton nog een verplaatsing op het programma. De renners vliegen vanavond richting Grenoble waar ze morgen een rustdag hebben. De Quick Step ploeg verblijft vanavond en morgen in Saint Quentin sur Isère. Dinsdag staat de eerste Alpen etappe op het programma



Uitslag van de 9e rit:

1 RASMUSSEN Mickael RAB DEN
2 MOREAU Christophe C.A FRA 03' 04"
3 VOIGT Jens CSC GER 03' 04"
134 KNAVEN Servais QST NED 19' 06"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 VOIGT Jens CSC GER
2 MOREAU Christophe C.A FRA 01' 50"
3 ARMSTRONG Lance DSC USA 02' 18"


Klik HIER voor het volledige klassement





zaterdag 9 juli 2005

 

. 8e etappe: Pforzheim - Gérardmer (geplaatst om 22u08)
door Servais


Het was vandaag een erg snelle en erg lastige etappe. Vanuit het vertrek werd er gelijk veel gedemareerd en in de 1e 50km zaten 4 klimmetjes van de 3e categorie. Het ging voor mijn doen best goed op de klimmetjes. Ik was blij dat ik niet te veel problemen had na al het werk van de afgelopen week.
Met Tom ging het echter minder goed. Hij heeft veel last van de valpartijen van de afgelopen dagen. Op de klimmetjes zijn we dan ook bij hem gebleven. Na 48km, bovenop de laatste klim van het begin, zaten we vlak achter het peloton, maar we hebben meer dan 100km moeten rijden om weer terug te komen. In dit stuk heb ik behoorlijk afgezien.
Na 150km koers kwamen we terug. Op dat moment waren 5 renners 5 minuten voorop. Hierbij ook Pieter Weening. Liquigas ging vanaf toen in de achtervolging en aan de voet van de laaste klim (17km lang) was de voorsprong nog 3 minuten. Op dat moment ben ik gelijk in de bus gegaan en wij kwamen binnen op 17 minuten.
De rit werd gewonnen door Pieter Weening. Een hele mooie overwinning, een verdiende winnaar! Chapeau! Een hele mooie opsteker ook voor het Nederlandse wielrennen. Een jonge gast die een etappe kan winnen waarin het behoorlijk bergop gaat, dat is al een tijdje geleden dat zo iemand hadden in Nederland.
Morgen is het weer veel bergop en zal het voor mij en mij collega-niet-klimmers een kwestie van overleven worden; het begin van de etappe gaat voor ons cruciaal zijn.

Tot morgen, Servais


. Uitslag van de 8e etappe (geplaatst om 18u02)
door Kim


Pieter Weening (één van de jonge Nederlandse wielertalenten) heeft vandaag op een schitterende manier de 8e etappe in de Tour De France gewonnen!
Hij klopte in een milimetersprint Andreas Klöden.

Een prachtige overwinning voor Pieter!


Pieter volgt Servais op, die in 2003 in Bordeaux voor de laatste Nederlandse zege in de Tour zorgde. Servais finishte vandaag samen met oa Tom Boonen in de grote bus op 17'41.


Uitslag van de 8e rit:

1 WEENING Pieter RAB NED
2 KLÖDEN Andréas TMO GER 00' 00"
3 VALVERDE Alejandro IBA ESP 00' 27"
139 KNAVEN Servais QST NED 17' 41"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 VOIGT Jens CSC GER 01' 00"
3 VINOKOUROV Alexandre TMO KAZ 01' 02"
169 KNAVEN Servais QST NED 30' 09"

Klik HIER voor het volledige klassement

 
. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u02)
door Kim


9e etappe: Gérardmer - Mulhouse (171 km)

Morgen rijden de renners in de Tour door de Vogezen met de beklimming van de Ballon d'Alsace. De etappe gaat van Gérardmer naar Mulhouse over een afstand van 171 km. Onderweg worden er 4 klimmetjes van de 3e, één van de 2e en op het einde de Ballon d'Alsace van de 1e categorie.

Klik HIER voor de kaart van de 9e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 9e etappe




vrijdag 8 juli 2005

 

. 7e etappe: Lunéville - Karlsruhe (geplaatst 21u18)
door Servais


Vandaag was het nog een keer een dag op kop rijden voor Tom. Gelukkig was er maar 1 koploper, dus echt heel veel kracht heeft het allemaal niet gekost. In het begin van de etappe was Tom hard gevallen en het was eerst afwachten of hij niet te veel last van zijn val zou hebben. Als test deed hij mee in de tussensprints. Hij won ze allebei en dus zag het er goed uit.
Ik heb tot 6km van de finish vol op kop gereden, maar toch voelde ik de hele dag wel dat ik toch vermoeid begin te raken. Maar goed dat er vanaf morgen geen massasprints meer zijn… Maar ook wel weer jammer, want het is toch altijd leuk als je het peloton bij elkaar kunt houden.
Morgen gaat het namelijk een stuk meer bergop en zullen de klimmers hun benen kunnen testen. Voor mij zal het vooral in het begin van de rit overleven zijn, 4 klimmetjes van de 3e categorie. In de finale is er een klim van 16km, maar daar ga ik lekker de bus opzoeken.

Tot morgen, Servais



. Uitslag van de 7e etappe (geplaatst om 18u07)
door Kim


Robbie McEwen heeft de 7e etappe in de Tour de France gewonnen. In Karlsruhe pakte de McEwen zijn 2e ritoverwinning. Tom werd 7de, en blijft in het groen!
Vooral in de tussensprinten heeft Tom vandaag goede zaken gedaan voor zijn groene trui ten opzichte van zijn voornaamste concurrent Hushovd.
Het waren vooral de sprintersploegen QuickStep en Davitamon-Lotto die weer veel werk voor hun rekening namen.
Servais was ook vandaag weer sterk bezig aan de kop van het peloton. Samen met Kevin en Wilfried deden de mannen weer prachtig werk. Chapeau!

Klik HIER voor een interview met Servais voor de start v/d 7e rit (Bron: SPORTSPLAZA)


Uitslag van de 7e rit:

1 MC EWEN Robbie DVL AUS
2 BACKSTEDT Magnus LIQ SWE 00' 00"
3 EISEL Bernhard FDJ AUT 00' 00"
160 KNAVEN Servais QST NED 00' 00"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 HINCAPIE George DSC USA 00' 55"
3 VINOKOUROV Alexandre TMO KAZ 01' 02"
172 KNAVEN Servais QST NED 12' 55"

Klik HIER voor het volledige klassement

 
. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u07)
door Kim


8e etappe: Pforzheim - Gérardmer (231,5 km)
We komen morgen stilaan in de Vogezen. Het is de eerste keer dat de Tour alle bergketens (Vogezen, Centraal Massief, Alpen en Pyreneeën) aan doet. De etappe gaat morgen van Pforzheim naar Gérardmer over een afstand van 231,5 km . Het is de op één na langste etappe in deze Tour met 4 colletjes van de derde categorie en op 15,5 km van de finish ligt de top van de Col de la Schlucht (2e categorie).

Klik HIER voor de kaart van de 8e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 8e etappe




donderdag 7 juli 2005

 

. 6e etappe: Troyes - Nancy (geplaatst om 23u50)
door Servais


Het was me vandaag weer een dag, zeg. Weer veel op kop gereden, maar vandaag moesten we een stuk sneller rijden dan de andere dagen. De koplopers hadden op het moment dat wij gingen rijden meer dan 8 minuten voorsprong. Na 75km zijn we begonnen met rijden en vanaf het begin moest dat volle bak. De voorsprong liep gelukkig gestaag terug en ik heb de hele tijd het gevoel gehad dat we ze konden terugpakken. Op 18km van de finish was er een klim van 4km en mijn opdracht en die van Kevin en Wilfried was om onze achterstand zo klein mogelijk te maken aan de voet van de klim. Dit lukte goed want aan de voet van de klim was de voorsprong van de koplopers nog maar 1 minuut. Mijn werk zat erop en ik heb me toen af laten zaken.
Tot de laatste kilometer liep alles nog perfect voor Tom (en dus ook voor ons), maar in de laatste bocht ging zowat het hele peloton onderuit en was het over en uit voor Tom. Ontzettend balen natuurlijk. Niet alleen vanwege het vele kopwerk van ons en Davitamon, maar ook omdat Hushovd veel punten is ingelopen voor de groene trui. Tom heeft nu nog maar 7 punten voorsprong op hem.
De finale was heel gevaarlijk, veel bochten en veel bergaf. Door de regen werd het nog eens extra gevaarlijk. Het was namelijk spiegelglad. Het kon niet anders dan dat er gevallen ging worden.
Het is allemaal ontzettend balen, maar dat hoort ook bij de koers. Gelukkig heeft Tom niet te veel schade opgelopen en dat is het belangrijkst.

Ik ga vanavond vroeg slapen, denk ik. Wat na vandaag ben ik voor het eerst deze Tour echt moe. Een goede nachtrust zal nodig zijn, want ik denk dat me morgen dezelfde taak te wachten staat als vandaag. En ach, als je dan weer ziet wat er vandaag in Londen gebeurd is, is het nog niet zo erg als je overal pijn hebt van hard te fietsen.

Tot morgen, Servais



. Uitslag van de 6e etappe (geplaatst om 18u11)
door Kim


Lorenzo Bernucci heeft in Nancy de 6e etappe gewonnen. Na een chaotische finale haalde de renner van Fassa Bortolo het nipt voor Vinokourov.
Servais, Kevin en Wilfried namen namens de Quick Step ploeg weer een pak werk voor hun rekening in de achtervolging op een kopgroep die bijna 9 minuten voorsprong had. Op de laatste van 4 hellingen werden de koplopers gegrepen door het peloton, alleen Mengin ging nog door. In de laatste bocht ging eerst Mengin en nadien een heel pak renners op het natte asfalt tegen de vlakte. Ook Tom Boonen en Robbie McEwen waren bij de slachtoffers en konden zo een massasprint vergeten. Hushovd werd vijfde en doet een gouden zaak in de strijd om het groen. Hij komt terug tot op 7 punten van Tom.


Uitslag van de 6e rit:

1 BERNUCCI Lorenzo FAS ITA
2 VINOKOUROV Alexandre TMO KAZ 00' 03"
3 FÖRSTER Robert GST GER 00' 07"
182 KNAVEN Servais QST NED 07' 46"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 HINCAPIE George DSC USA 00' 55"
3 VINOKOUROV Alexandre TMO KAZ 01' 02"
174 KNAVEN Servais QST NED 12' 55"

Klik HIER voor het volledige klassement

 
. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u11)
door Kim


7e etappe: Lunéville - Karlsruhe (228,5 km)
Voor het eerst sinds 2002 rijdt de Tour de France weer naar Duitsland. In 2002 werd Saarbrücken aangedaan met Oscar Freire als winnaar. Net als toen zullen er weer honderdduizenden Duitsers langs de weg staan. De etappe van morgen gaat over een glooiend terrein dat vooral voor de hardrijders moet inspireren. De 228,5 km lange etappe gaat van Lunéville naar Karlsruhe. Na een aantal klimmetjes van de 4de categorie zal er voor het eerst ook een colletje van de 3de worden bedwongen.

Klik HIER voor de kaart van de 7e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 7e etappe




woensdag 6 juli 2005

 

. 5e etappe: Chambord - Montargis (geplaatst om 22u19)
door Servais


We hebben er weer een dag van hard werken achter de rug. De etappe ging snel van start. Iedereen had denk ik het idee dat er vandaag een ontsnapping zou zijn, die de finish ging halen. Hierdoor bleef het eerste uur het peloton compleet en reden we 51km in dit 1e uur. Na 20km was de 1e tussensprint en die werd gewonnen door Tom: 6 punten erbij voor de groene trui. We hadden al snel in de gaten dat Davitamon graag een massasprint wilde en daarmee zaten we op 1 lijn. 4 renners reden weg, 4 hardrijders (Flecha, Comesso, Bodrogi en Carlstrom). Zij pakten een kleine 5 minuten en vanaf toen hebben wij met Davitamon de handen ineen geslagen. Ik heb samen met Kevin Hulsmans en de Davitamon-renners Brandt en Vansevenant op kop gereden. De voorsprong liep gestaag terug, maar toch werd Davitamon nerveus en zetten zij er nog een man extra bij. Ook van Française des jeux kwam er iemand meehelpen. Het tempo schoot omhoog en al snel hadden de koplopers minder dan 2 minuten voorsprong. Dit was op 50km van de finish. Vanaf toen werd het een kat en muis spelletje met de koplopers. In de laatste 20 kilometer hadden ze 45 seconden en vanaf toen zijn we volle bak gaan rijden. De koplopers deden uiteraard hetzelfde. De voorsprong liep langzaamaan terug en op 10km van de finish werden de koplopers ingelopen. Mijn werk zat erop en ik ben toen naar achteren gegaan.

In de sprint liep alles vrij goed, het enige was dat Tom in de laatste bocht een plek of 8 verloor. In de sprint werd hij nipt geklopt door Robbie McEwen, die hiermee zijn 1e ritzege pakte.

Jammer dat Tom niet gewonnen heeft, maar misschien is beter zo. Davitamon zal door deze zege waarschijnlijk weer een massasprint willen en daardoor hebben wij een perfecte bondgenoot.
Ik zal weer proberen om met de anderen de boel bij elkaar te houden en dan moeten Tom en Robbie het op de streep maar met elkaar uitvechten.

Tot morgen, Servais



. Uitslag van de 5e etappe (geplaatst om 18u06)
door Kim


Robbie McEwen heeft de 5e etappe in Tour de France gewonnen.
In de sprint werd Tom gelanceerd door zijn locomotief Guido Trenti, maar Tom kwam net te kort tegen een aanstormende McEwen. McEwen won de etappe voor Tom, Thor Hushovd werd 3e.
Ook vandaag heeft Servais samen met zijn ploegmaten weer een hele boel werk verzet aan de kop van het peloton. De kopgroep werd dan ook op ongeveer 10 km voor de finish gegrepen.



 
Klik HIER voor een interview met Servais vlak voor de start van de 5e etappe (BRON: SPORTSPLAZA)


Uitslag van de 5e rit:

1 MC EWEN Robbie DVL AUS
2 BOONEN Tom QST BEL 00' 00"
3 HUSHOVD Thor C.A NOR 00' 00"
186 KNAVEN Servais QST NED 01' 08"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 HINCAPIE George DSC USA 00' 55"
3 VOIGT Jens CSC GER 01' 04"
118 KNAVEN Servais QST NED 05' 16"

Klik HIER voor het volledige klassement


. Vooruitblik naar morgen (geplaatst 18u06)
door Kim


6e etappe: Troyes - Nancy (187 km)
In de etappe van morgen trekt het peloton door de Champagnestreek. De 6e etappe gaat van Troyes naar Nancy over een afstand van 187 km. In deze etappe zitten 4 hellingen van de vierde categorie.

Klik HIER voor de kaart van de 6e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 6e etappe




dinsdag 5 juli 2005

 

. 4e etappe: Tours - Blois (Ploegentijdrit) (geplaatst om 22u05)
door Servais


Allereerst wil ik me effe excuseren voor de late verslagjes van mij, maar het is bijna niet te doen om eerder iets te schrijven. Na de koers hebben we vaak lange verplaatsingen en daarna moeten we gemasseerd worden en dan alweer eten. Maar een verslagje zal er elke dag komen, desnoods stuur ik het via SMS.
Vandaag stond de ploegentijdrit op het programma. Bij ons draaide het heel lekker, er is zelfs niet op elkaar gescholden tijdens de rit. Dit is wel leuk, maar eigenlijk meestal geen goed teken.



Het zag er mooi uit, maar het tempo lag gewoon constant iets te laag. We werden dan ook "slechts" 14e, maar rond deze plek hadden we wel verwacht. Het positieve van vandaag was dat Bram en ik samen met Tom een beetje de motors van de ploeg waren en dat geeft vertrouwen voor de komende dagen. Ik denk namelijk dat er 1 dezer dagen een kopgroep gaat wegrijden en dat we die niet meer terug zien voor de finish. Discovery Channel zal namelijk niet alles in het werk stellen om de trui te behouden en ook wij zullen niet alles doen om elke dag opnieuw de boel bij elkaar te houden. Andere sprintersploegen zullen ook proberen om iemand mee te sturen in een ontsnapping. Ik denk dus dat er een groepje gaat wegrijden, 1 van deze renners pakt dan de gele trui en zijn ploeg zal daarna de koers gaan controleren om de gele trui te behouden. En dat maakt het voor ons ook een stuk gemakkelijker om een massasprint te krijgen.

Of dat morgen allemaal gaat gebeuren is de vraag, want het blijft natuurlijk koers. Als iedereen dezelfde gedachte heeft, wil ook iedereen in de juiste ontsnapping zitten, waardoor er juist wel eens geen ontsnapping kan zijn, omdat iedereen achter elkaar aanrijdt. En dan hebben we gewoon weer een massasprint.

Morgen zullen we meer weten!
Servais


. Uitslag van de 4e etappe (geplaatst om 18u15)
door Kim


Discovery Channel heeft vandaag de ploegentijdrit gewonnen. Door deze zege neemt Lance Armstrong de gele trui over van Zabriskie.
Zabriskie kwam in de finale ten val en kreeg zo zijn achterstand aangerekend. De ploeg van Bjarne Riis kwam twee seconden te kort voor de ritzege.

T-Mobile, de ploeg van Ullrich, pakte een verdienstelijke derde plaats. De Quick-Step ploeg finishte 14e op 03'05"



 


Klik HIER voor de foto's van de 4e etappe


Uitslag van de 4e rit:

1 DISCOVERY CHANNEL TEAM
2 TEAM CSC 00'02"
3 T-MOBILE TEAM 00'35"
14 QUICK STEP - INNERGETIC 03' 05"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ARMSTRONG Lance DSC USA
2 HINCAPIE George DSC USA 00' 55"
3 VOIGT Jens CSC GER 01' 04
77 KNAVEN Servais QST NED 04' 08"

Klik HIER voor het volledige klassement


. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u15)
door Kim


5e etappe: Chambord - Montargis (183 km)
De 5e etappe gaat morgen van Chambord naar Montargis over een afstand van 183 km. Chambord is een klein dorpje dat slechts 204 inwoners telt en vooral bekend is om zijn kasteel.
De etappe van morgen is een vlakke etappe met slechts 1 helling van de vierde categorie. De dag na de ploegentijdrit zou het wel eens een ongecontroleerde etappe kunnen worden. Een etappe voor de aanvallers of wordt het misschien toch een sprint?

Klik HIER voor de kaart van de 5e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 5e etappe




maandag 4 juli 2005

 

. 3e etappe: La Châtaigneraie - Tours (geplaatst om 22u47)
door Servais


Vandaag een beetje een laat verslagje, maar ik had wat problemen om op internet te komen.

Ook vandaag is de etappe door Tom gewonnen en hierdoor heeft hij op dit moment ook een ruime voorsprong in de stand om de groene trui.

Met mij ging het vandaag lekker. Het werk dat ik gisteren moest doen, heeft vandaag Kevin Hulsmans gedaan. Ik kon me daardoor wat rustig houden en mijn werk doen in de laatste 20km. Het was nodig ook dat er op het einde nog frisse mannen waren, want de koplopers, waaronder Erik Dekker, reden nog heel hard in de finale. Pas op 2km van de finish werden ze ingelopen. Tom had in de sprint weinig problemen en pakte zijn 2e ritzege.

Morgen is de ploegentijdrit. We zullen zeker volle bak gaan rijden.
Tot morgen, Servais



. Uitslag van de 3e etappe (geplaatst om 18u08)
door Kim


En dat is nummer TWEE !

Ja ja, Tom heeft ook de 2e massasprint in de Tour de France gewonnen. In zijn groene trui pakte Tom in Tours zijn 2e opeenvolgende zege.

In de laatste rechte lijn haalde Tom opnieuw genadeloos uit. Wrolich werd 2e, McEwen 3e. Maar de Australiër werd door de wedstrijdjury naar de laatste plaats verwezen omdat hij O'Grady met het hoofd duwde.



 

De ploeg heeft weer schitterend werk gedaan en Tom maakt het dan ook nog eens heel sterk af in de sprint. Klasse hoor!


  Klik hier voor het krantenknipsel "Tankink en Knaven delen in succes"
(BRON: TELEGRAAF) - 03-07-2005


Uitslag van de 3e rit:

1 BOONEN Tom QST BEL
2 WROLICH Peter GST AUT 00' 00"
3 O’GRADY Stuart COF AUS 00' 00
83 KNAVEN Servais QST NED 00' 00"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ZABRISKIE David CSC USA
2 ARMSTRONG Lance DSC USA 00' 02"
3 BODROGI Laszlo C.A HUN 00' 47"
43 KNAVEN Servais QST NED 01' 50"

Klik HIER voor het volledige klassement


. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u07)
door Kim


4e etappe: Tours - Blois (ploegentijdrit), 67.5 km

Morgen staat de ploegentijdrit op het programma in de Tour de France. De etappe gaat van Tours naar Blois over een afstand van 67,5 km. De afgelopen 2 jaar was de US Postal ploeg de snelste in de ploegntijdrit tijdens de Tour.

Klik HIER voor de kaart van de 4e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 4e etappe




zondag 3 juli 2005

 

. 2e etappe: Challans - Les Essarts (181,5 km) (geplaatst om 19u50)
door Servais


Zoals Tom vorig jaar de Tour afsloot, zo is hij dit jaar ook weer begonnen: winst in een massasprint!!! Echt fantastisch mooi! En dan nog de manier waarop ook.

We zijn dan ook allemaal heel erg tevreden en dat kan ook niet anders.

De etappe was in het begin heel nerveus en we hebben in het begin nog een gat moeten dichtrijden op een kopgroep van 14 renners.


4 daarvan reden daaruit weg en die hebben de hele dag voorop gereden. CSC controleerde het peloton en de koplopers liepen uit naar 4 minuten voorsprong. Half koers zijn wij met 2 man gaan meerijden, samen met 2 renners van Davitamon, 2 van Française des jeux en ook nog 2 man van CSC. Langzaam maar zeker liep de voorsprong terug en op 10 kilometer van de streep waren alle koplopers gegrepen. Mijn werk zat er toen op en toen was het aan de andere mannen van onze ploeg. Zij hebben Tom perfect naar de laatste meters geloodst en Tom won vrij eenvoudig de sprint. Door deze zege pakt hij tevens de groene trui, de trui waarmee hij graag Parijs zou willen halen en wat zeker een doel van hem is.

De eerste zege is dus binnen en dat maakt het allemaal een stuk minder nerveus voor ons. Morgen gaan we voor een 2e zege.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 2e etappe (geplaatst om 17u15
door Kim


De eerste overwinning is binnen !

Tom Boonen heeft de 2e etappe in de Tour de France gewonnen. Hij klopte Hushovd en McEwen in de laatste rechte lijn. Zabriskie blijft leider en Tom pakte met deze overwinning ook de Groene Trui !

Een mooie overwinning voor de ganse ploeg!


 

 

Klik HIER voor de foto's van de 2e etappe (update !!!)

Klik HIER voor een reactie van Servais (Bron: NOS RADIO TOUR DE FRANCE)

Klik HIER voor een reactie van Servais (Bron: NOS STUDIO SPORT)


Uitslag van de 2e rit:

1 BOONEN Tom QST BEL
2 HUSHOVD Thor C.A NOR 00' 00"
3 MC EWEN Robbie DVL AUS 00' 00"
145 KNAVEN Servais QST NED 00' 05"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ZABRISKIE David CSC USA
2 ARMSTRONG Lance DSC USA 00' 02"
3 BODROGI Laszlo C.A HUN 00' 47"
44 KNAVEN Servais QST NED 01' 50"

Klik HIER voor het volledige klassement


. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 17u15)
door Kim


3e etappe: La Châtaigneraie - Tours (212,5 km)
De 2e etappe gaat morgen van La Châtaigneraie naar Tours over een afstand van 212,5 km. De aankomstplaats Tours heeft een grote reputatie, met name vanwege de klassieker Parijs-Tours. Deze klassieker kent een hoop Nederlandse winnaars.
De laatste winnaar van een Touretappe in Tours is ook een Nederlander. Leon van Bon was in 2000 de snelste van een kopgroep van 12 renners, zijn toenmalige ploeggenoot bij de Rabobank, Markus Zberg werd tweede.
Alle Knaven supporters zullen zich deze etappe zeker en vast herinneren. Servais zat die dag
(6 juli 2000) mee in de beslissende kopgroep van 12 renners. Servais werd uit eindelijk 4e.
De finish ligt morgen, net als in Parijs-Tours, op de Aveneu de Gramont, een brede, kaarsrechte lijn van 2 kilometer. Eigenlijk is dit morgen een ideale finish voor Tom Boonen!

Klik HIER voor de kaart van de 3e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 3e etappe




zaterdag 2 juli 2005

 

. We zijn vertrokken (geplaatst om 20u45)
door Servais


De kop is er weer af.
Het ging vandaag eigenlijk best wel lekker en daar ben ik blij om. Ik voelde me de afgelopen dagen al goed, maar het is altijd afwachten hoe het in de koers gaat. 43e in de tijdrit vind ik een mooie uitslag, zeker gezien de uitslagen van mijn tijdritten de afgelopen jaren. Ik denk dat de nieuwe tijdritfiets zeker bijgedragen heeft aan deze uitslag.
Morgen is er een vlakke etappe en ik ben blij dat CSC de gele trui heeft. Ik verwacht namelijk dat zij deze nog wel een tijdje willen houden. Dat kan ons een hoop kopwerk schelen.

Ik moet nog gemasseerd worden en daarna eten, dus dat was het voor vandaag.
Tot morgen, Servais


. 1e rit (tijdrit) Fromentine - Noirmoutier-en-L'ile (geplaatst om 20u15)
door Kim

 

Klik HIER voor een foto van de tijdrit

Klik HIER voor een reactie van Servais op de tijdrit (Bron: NOS Radio Tour de France)


David Zabriskie heeft de openingstrijdrit van de 92e Tour de France gewonnen. Lance Armstrong strandde op 2 seconden, maar zette Jan Ullrich op 1 minuut. Tijdritspecialisten als Rich, Rogers en McGee vielen door de mand. De grote morele winnaar van vandaag is Armstrong. Na 16km snelde hij Jan Ullrich voorbij. De Amerikaan deelde een eerste tik uit richting Ullrich.


Servais reed een uitstekende tijdrit en finishte 43e op 01'50" van de Zabriskie. Met deze tijd is Servais ook de beste Nederlander in het klassement !


Uitslag van de 1e rit:
1 ZABRISKIE David USA CSC 00:20:51:840
2 ARMSTRONG Lance USA DSC op 02"
3 VINOKOUROV Alexandre KAZ TMO op 53"
43 KNAVEN Servais NED QST op 01' 50"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Stand in het Algemeen Klassement

1 ZABRISKIE David CSC USA
2 ARMSTRONG Lance DSC USA op 02"
3 VINOKOUROV Alexandre TMO KAZ op 53
43 KNAVEN Servais QST NED op 01' 50"

Klik HIER voor het volledige klassement


. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 20u15)
door Kim


2e etappe Challans - Les Essarts (181,5 km)
De 1e vlakke rit gaat morgen over een tamelijk onbekend parcours. Challans mocht de Tour de France al één keer eerder ontvangen. In 1999 won Jaan Kirsipuu er in een massasprint. Dit jaar vertrekt de 2e etappe in Challans. De finish ligt 181,5 km verder in Les Essarts.
De kans op een massasprint is morgen wel heel groot !

Klik HIER voor de kaart van de 2e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 2e etappe




vrijdag 1 juli 2005

 

. Nog 1 dag (geplaatst om 23u45)
door Servais


De dag ging eigenlijk nog best snel vandaag. We begonnen de dag met het verkennen van het tijdritparcours van morgen. Eigenlijk weinig aan te verkennen: het is vlak en bijna altijd rechtdoor. De verkenning deden we op onze nieuwe tijdritfietsen. De nieuwe fietsen zijn heel erg mooi en ze rijden super. Ze zijn in de windtunnel getest en zijn beduidend aerodynamischer dan onze oude tijdritfietsen. Ik heb een foto van de fiets meegestuurd. Na de training zijn we gemasseerd en daarna hadden we een meeting met de Tourdirectie.


 

Dit is eigenlijk elk jaar hetzelfde, dus weinig nieuws. Daarna was de ploegenpresentatie en om half 10 zaten we aan ons avondeten.
De eerste dagen zijn gelukkig alweer voorbij. Morgen kunnen we eindelijk koersen. Ik moet als 3e van de ploeg starten, zo rond half 5 en ik rijd de komende weken met nummer 134.

Tot morgen
Servais

Klik HIER voor een aantal foto's van vanmiddag


. Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 15u30)
door Kim


1e etappe (proloog) Fromentine - Noirmoutier-en-L'ile

Dit jaar geen traditionele proloog, maar wel een heuse individuele tijdrit over 19 km. De 1e etappe wordt gereden over het schiereiland I'ile Noiremoutier, dat bijna helemaal omringd is door de Atlantische Oceaan. Het eiland is alleen bereikbaar via een brug en de legendarische Passage Du Gois. Deze Passage zorgde voor heel wat controverse in 1999, toen vele renners op deze glibberige weg door zee ten val kwamen.
Morgen rijden de renners over de lange brug over een inham van de Atlantische Oceaan. Er zal dus waarschijnlijk veel wind staan.

Servais gaat morgen om 16u29 van start met rugnummer 134.

Klik HIER voor de kaart van de 1e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 1e etappe



 

Klik hier voor het nieuws van JUNI