klik hier om deze pagina te vernieuwen!

donderdag 30 juni 2005

 

. Een eerste verslagje vanuit Franrijk (geplaatst om 22u39)
door Servais


Sinds gisteren zitten we in Frankrijk en ik moet zeggen dat het tourgevoel langzaam begint te komen, maar dan vooral de volle dagen. Vanmorgen hadden we om 9 uur eerst bloedcontrole. Daarna zijn we 3 uur wezen trainen, waarvan het laatste stuk in een stortbui. Daarna wat eten en dan gelijk een uur in de bus richting de medische keuring. Na de keuring weer een uur de bus in terug naar het hotel. Daarna masseren en om 8 uur eten. Nog even naar huis bellen, een verslagje schrijven en de dag is weer voorbij.

Morgen zal het weer druk zijn: eerst het parcours verkennen van de tijdrit (ook weer een uur heen en een uur terug met de bus) en 's avonds is de ploegvoorstelling (weer dezelfde rit met de bus). Het is de 9e keer dat ik dit allemaal meemaak, dus ik sta er niet meer raar van te kijken. Da's de Tour, he.

Ik heb ook wat foto's gemaakt. Ik ben van plan om geregeld zelf wat foto's te maken. De eerste dagen is dat geen probleem, maar of ik dat 3 weken ga volhouden, weet ik niet.

Klik HIER voor de foto's



woensdag 29 juni 2005

 

. Servais vandaag naar Frankrijk (geplaatst om 06u00)
door Kim
 

Servais vliegt vanavond met de ploeg vanaf Eindhoven Airport naar de Frankrijk voor zijn 9e Tour de France.
Afgelopen zaterdag moest Servais zijn koffers al pakken omdat de bagage met de auto richting Frankrijk moest. De jongens vliegen vanavond met een klein toestel en daar was geen ruimte voor de koffers.

De 92e editie van de Tour de France gaat zaterdag van start in de Vendée in het westen van Frankrijk. Uiteraard gaan we jullie gedurende de Tour weer dagelijks op de hoogte houden vanuit Frankrijk. Iedere dag na afloop van de etappe schrijft Servais een verslagje en we kijken ook dagelijks vooruit naar de volgende etappe.

Quick-Step- Innergetics zal met de volgende renners aan de start verschijnen:
Tom Boonen (Belg), Wilfried Cretskens (Belg), Kevin Hulsmans (Belg), Michael Rogers (Aus), Patrik Sinkewitz (Dui), Servais Knaven (Ned), Bram Tankink (Ned), Guido Trenti (VS) en Stefano Zanini (Ita)

De komende 2 dagen staan er een aantal verplichte nummers op het programma vooraleer zaterdag het startschot wordt gegeven. Morgen hebben de renners een bloed- en medische controle en vrijdag is er de officiële ploegenvoorstelling.

Laten we hopen op een mooie, sportieve en vooral spannende TOUR DE FRANCE!




maandag 27 juni 2005

 

. Foto's NK wielrennen (geplaatst om 20u45)
door Kim


Klik HIER voor een aantal foto's van het NK wielrennen




zondag 26 juni 2005

 

. NK wielrennen (geplaatst om 22u01)
door Servais


Ik denk dat vandaag de beste renner kampioen is geworden: Leon van Bon. Als je mee bent in een vroege ontsnapping, teruggepakt wordt en daarna nog alleen weg kunt rijden uit het peloton, met daarin 15 renners van Rabobank denk ik dat je de verdiende winnaar bent.

De koers was weer vreemd dit jaar. In het begin 10 renners weg, met 3 Rabo's, 1 man van Shimano, van Bon van Davitamon, en nog een paar eenlingen. In de achtervolging hebben wij met de ploeg nog iets ondernomen, maar we kwamen niet terug. Daarna dacht ik dat de koers gedaan was, maar op een gegeven moment gingen Skil-Moser en Piels de achtervolging leiden. De voorsprong van de 10 liep terug naar 1 minuut, maar daarna stokte het tempo in het peloton. Op dat moment besloten wij om onze ploeg (3 man) de achtervolging voort te zetten. Wij kwamen tot 20 seconden en op dat moment was de kopgroep in 2-en gevallen: de renner van Shimano was gelost. Dit was gunstig voor ons, want vanaf toen was het aan Shimano om de achtervolging te leiden.

 

Wij hebben toen een beetje uit kunnen rusten en in de finale heb ik nog een aantal keer wat geprobeerd, maar zonder resultaat. Het leek een massasprint te worden, maar van Bon verraste iedereen in de laatste kilometer.

Nu ben ik nog een paar daagjes thuis en woensdag vertrek ik dan naar Frankrijk voor mijn 9e Tour.


. Uitslag NK wielrennen (geplaatst om 21u50)
door Kim


1 van Bon, Leon Davitamon-Lotto 4:44:08
2 De Jongh, Steven Rabobank (Pro-Tour).
3 van Heeswijk, Max Discovery .
22 Knaven, Servais Quickstep op 9 sec.

Klik HIER voor de volledige uitslag

De foto's van het NK volgen morgen.



zaterdag 25 juni 2005

 

. Morgen het NK (geplaatst om 17u05)
door Servais


Hier weer eens een stukje van mij. Tijdens de Ronde van Zwitserland heb ik geen dagelijks verslagje kunnen doen van de etappes, maar gelukkig heeft Kim dit goed overgenomen. Zwitserland was een mooie ronde, met goed weer, goede wegen, goede hotels en goed eten. Ook de ploeg draaide goed en met Michael Rogers wonnen we bijna het klassement.

Met mij ging het elke dag een stukje beter en op het einde van de ronde voelde ik me heel goed. Het was een ideale voorbereiding op de Tour en het NK wat morgen op het programma staat.


We rijden morgen voor het 3e jaar in Rotterdam. Het zal weer een rare wedstrijd worden door het feit dat Shimano en Rabobank met 2 grote blokken zijn en daarbij heb je ook nog eens een aantal ploegen met elite zonder contract renners die hun eigen kampioenschap rijden.

 

Daartussen door rijden wij met 3 man, 3 man van Mr Bookmaker en nog een aantal eenlingen.
Ik ga mijn uiterste best doen om na 10 jaar nog eens een keer die trui te pakken.




donderdag 23 juni 2005

 

. Zondag het NK wielrennen op de weg (geplaatst om 23u09)
door Kim


Zaterdag en zondag is Rotterdam voor de derde keer hét decor voor het Nederlands Kampioenschap Wielrennen op de weg.
De Erasmusbrug en de Van Brienenoordbrug zijn net als voorgaande jaren in het parkoers opgenomen.


Tijdens dit topsportevenement strijden de profwielrenners op zondag om de felbegeerde nationale tricolore. Daarnaast komen op zaterdag ook de vrouwen en beloften in actie.
Servais zal samen met ploeggenoten Bram Tankink en Addy Engels aan de start verschijnen.
De profs starten zondag om 12u00 en de finish is voorzien rond 17u00. De start en finish zijn voor het Feynoord stadion in Rotterdam.

Uiteraard zal NOS Studio Sport de wedstrijd rechtstreeks uitzenden via Nederland 2.

Meer info over het NK wielrennen op de weg in Rotterdam kan je HIER bekijken.




woensdag 22 juni 2005

 

. Foto's Ronde van Zwitserland (geplaatst om 17u45)
door Kim


Klik HIER voor een aantal foto's uit de Ronde van Zwitserland.








zondag 19 juni 2005

 

. 9e etappe Ronde van Zwitserland (geplaatst om 22u05)
door Kim


Vandaag was de laatste etappe in de Ronde van Zwitserland met een korte, maar ultrazware slotetappe. De renners moesten over drie cols van buiten categorie, de Nufenenpass, de Gotthardpass en de Furkapass. Van bij de start moest er geklommen worden. Veel renners verlieten de wedstrijd vroegtijdig. Ook Servais reed deze etappe niet uit.
Van bij de start werd er aangevallen, maar de strijd tussen de klassementsrijders barstte pas los op de Furka (de laatste klim). Aitor Gonzalez sprong weg uit het groepje met de favorieten en reed solo naar de kopgroep. Jan Ullrich kon bergop niet met de besten mee.
Gonzalez haalde de kopgroep bij en bleek al snel te sterk. Hij kwam solo boven op de top van de Furka en daalde richting rit- en eindzege. Het achtervolgende groepje met Rogers strandde op 46 seconden. Jammer voor Rogers, maar Gonzalez was nu eenmaal de sterkste.

Uitslag van de 9e etappe:
1 Aitor Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 3.03.52 (32.763 km/h)
2 Frank Schleck (Lux) Team CSC 0.46
3 Daniel Atienza (Spa) Cofidis, Le Credit Par Telephone 0.58
4 Michael Rogers (Aus) Quick Step

Eindklassement:
1 Aitor Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 33.08.51
2 Michael Rogers (Aus) Quick Step 0.22
3 Jan Ullrich (Ger) T-Mobile Team 1.36


zaterdag 18 juni 2005

 

. 8e etappe Ronde van Zwitserland (geplaatst om 20u37)
door Kim


Pablo Lastras heeft de voorlaatste etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Al vroeg ontsnapten 13 renners, die bijna 7 minuten kregen van het peloton.
Met de slotkim naar Verbier in zicht werd het onrustig bij de leiders. De niet-klimmers in de groep moesten er snel af. Barredo kwam alleen op kop tijdens de beklimming, maar Lastras reed in de laatste kilomters solo over de finish. Michael Rogers blijft in het geel.

Morgen alweer de laatste etappe in de Ronde van Zwitserland. Een korte maar zeer zware etappe met maar liefst 3 beklimming van de hoogste categorie. De renners rijden morgen van Ulrichen naar Ulrichen over een afstand van 100 km.
Blijft Michael Rogers in het geel of gaat Der Jan nog toeslaan in deze zware etappe?
We weten het morgenavond!

Klik HIER voor het profiel van de 9e etappe.

. Uitslag van de 8e etappe (geplaatst om 20u31)
door Kim


Uitslag van de 8e etappe:
1 LASTRAS Pablo 176 IBA (ESP) :11 :00
2 BARREDO Carlos 73 LSW (ESP) :06 :16
3 WEGMANN Fabian 135 GST (GER) :04 "
125 KNAVEN Servais 125 QST (NED) 25:51

Algemeen Klassement na de 8e etappe:
1 ROGERS Michael 127 QST (AUS)
2 ULLRICH Jan 1 TMO (GER) 20
3 MC GEE Bradley 161 FDJ (AUS) 22
124 KNAVEN Servais 125 QST (NED) 1:24:06



vrijdag 17 juni 2005

 

. 7e etappe Ronde van Zwitserland (geplaatst om 20u31)
door Kim


Linus Gerdemann heeft de 7e etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Gerdemann ontsnapte op 4 kilometer van de finish uit een kopgroep van zes en hield op de finish 4 seconden over op de nummer twee, Lorenzo Bernucci.
De 6 koplopers ontsnapten op 150 km van de finish en hielden stand. Servais finishte op 4'55.
De leiderstrui blijft in handen van Michael Rogers

Morgen alweer de 8e etappe in de Ronde van Zwitserland. De etappe gaat over een afstand van 165 km van Lenk naar Verbier. Onderweg staan er 4 cols op het programma (twee van de 4e categorie en twee van de 2e categorie). De finish is bovenop de laatste klim van 2e categorie. Klik HIER voor het profiel van de 7e etappe.

. Uitslag van de 7e etappe (geplaatst om 20u31)
door Kim


Uitslag van de 7e etappe:
1 Linus Gerdemann (Ger) Team CSC 4.25.00 (43.653 km/h)
2 Lorenzo Bernucci (Ita) Fassa Bortolo 0.04
3 David Etxebarria (Spa) Liberty Seguros-Würth Team 0.14
128 Servais Knaven (Ned) Quick Step 4.55

Algemeen Klassement na de 7e etappe:
1 Michael Rogers (Aus) Quick Step 25.54.03
2 Jan Ullrich (Ger) T-Mobile Team 0.20
3 Bradley McGee (Aus) Française Des Jeux 0.22
132 Servais Knaven (Ned) Quick Step 59.36



donderdag 16 juni 2005

 

. 6e etappe Ronde van Zwitserland (geplaatst om 19u32)
door Kim


De etappe van vandaag begon met een klim van buiten categorie, de Oberalp. Tijdens deze klim ontstond er een kopgroep van 6 renners waaronder Iban Mayo, Roberto Laiseka en Daniel Atienza. De voorsprong van de kopgroep liep op tot bijna 4 minuten. Maar toen kwamen de ploegen van de klassementsrenners in actie. De voorsprong zakte snel.
Aan de voet van de slotklim naar Arosa werden de 6 koplopers gegrepen. Vervolgens gingen er weer 3 renners om aan te vallen. Chris Horner, Jonathan Gonzalez Rios en Vincenzo Nibali kregen twee minuten voorsprong. Onderweg vielen Rios en Nibali weg uit de kopgroep en toen stond Horner er alleen voor. De Amerikaan hield stand en won deze loodzware etappe.
De Italiaan Nibali werd nog 2e en Michael Rogers, ploeggenoot van Servais werd 3e en neemt ook de leiderstrui over van Jan Ullrich.
Servais finishte in de bus op 30'33 en staat nu op de laatste plaats in het algemeen klassement. Ach ja, is ook niet zo belangrijk. De mannen zullen de komende dagen flink aan de bak moeten om de gele trui van Rogers te verdedigen.

Morgen rijden de renners van Einsiedeln naar Lenk over een afstand van 182 km. In de 7e etappe zitten er 2 klimmetjes. Onderweg is er een klim van 3e categorie en vlak voor de finish nog eentje van 4 categorie. Misschien morgen wel een sprintduel tussen Boonen en McEwen? Klik HIER voor het profiel van de 7e etappe.

. Uitslag van de 6e etappe (geplaatst om 19u32)
door Kim


Uitslag van de 6e etappe:
1 HORNER Kris 65 SDV (USA) :10 :00
2 NIBALI Vincenzo 56 FAS (ITA) :06 1:12
3 ROGERS Michael 127 QST (AUS) :04 1:14
113 KNAVEN Servais 125 QST (NED) op 30:33

Algemeen Klassement na de 6e etappe:
1 ROGERS Michael 127 QST (AUS) 21:28:40 :00
2 ULLRICH Jan 1 TMO (GER) 21:29:00 :20
3 MC GEE Bradley 161 FDJ (AUS) 21:29:02 :22
138 KNAVEN Servais 125 QST (NED) op 55:04



woensdag 15 juni 2005

 

. 5e etappe Ronde van Zwitserland (geplaatst om 21u02)
door Kim


De etappe van vandaag leek geschikt voor een massasprint maar daar dachten de 7 vluchters anders over. Na een aantal tevergeefse demarrages sprongen na 45 kilometer Den Bakker, Johansen, Larsson, Talabardon, Albasini en Haselbacher weg uit het peloton.
Het 7 tal werkte goed samen en kregen een maximale voorsprong van 4'30".
T-Mobile liet de de kopgroep rijden en de sprintersploegen Davitamon-Lotto en QuickStep zetten de jacht te laat in.
In de slotkilometers werd er in de kopgroep volop gedemarreerd, maar tevergeefs. De sprint werd gewonnen door de Zwitser Albasini. Rast werd 2e en de Oostenrijker Haselbacher 3e.

In de 6e etappe rijden de renners morgen van Burglen naar Arosa over een afstand van 156 km. Een zware etappe met onderweg de beklimming van Oberalppas van buitencategorie. De finish ligt boven op de Arosa van 1e categorie. Klik HIER voor het profiel van de 6e etappe.

. Uitslag van de 5e etappe (geplaatst om 21u02)
door Kim


Uitslag van de 5e etappe:
1 Michael Albasini (Swi) Liquigas-Bianchi 3.48.01 (45.286 km/h)
2 Gregory Rast (Swi) Phonak Hearing Systems
3 Rene Haselbacher (Aut) Gerolsteiner
113 KNAVEN Servais 125 QST (NED) '38

Algemeen Klassement na de 5e etappe:
1 ULLRICH Jan 1 TMO (GER)
2 MC GEE Bradley 161 FDJ (AUS) op 2 sec
3 ROGERS Michael 127 QST (AUS) op 18 sec
143 KNAVEN Servais 125 QST (NED) op 25:59



dinsdag 14 juni 2005

 

. De Tourploeg van Quick step is bijna rond (geplaatst om 18u50)
door Kim


Patrick Lefevere heeft zijn huiswerk voor de Tour bijna klaar. Voor het klassement rekent hij op Sinkewitz en Rogers, maar het team is vooral gebouwd rond Tom Boonen.
"Ik zou ervoor tekenen als Boonen twee ritten wint en meespeelt voor de groene trui. Al is die strijd wel slopend voor de ploeg. Daarom hoop ik ook dat McEwen en Cooke hun verantwoordelijkheid nemen", zegt Lefevere op Sporza Radio.
"Hulsmans, Knaven, Tankink, Zanini en Trenti moeten Boonen steunen. Voor de negende plaats komen Wilfried Cretskens en Rik Verbrugghe nog in aanmerking."

. 4e etappe Ronde van Zwitserland (geplaatst om 18u50)
door Kim


McEwen heeft vandaag in Bad Zurzach de 4e etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen.
De eerste 75 kilometer waren er verschillende ontsnappingspogingen. Onder meer Tom Boonen, Fabian Cancellara, Jens Voigt en Bobby Julich probeerden iets. Maar de ploeg van Ullrich liet niemand die de gele leiderstrui kon bedreigen wegrijden.
Na 130 kilometer kregen Lorenzo Bernucci, Bart Dockx en Allan Johansen de ruimte om een ontsnapping op te zetten. Ze kregen een voorsprong van meer dan 7 minuten.
Pas toen de T-Mobile-ploeg hulp kreeg van de mannen van Quick Step begon het verschil terug te lopen. Servais deed weer schitterend werk aan de kop van het peloton voor Tom. Het verschil met de koplopers werd kleiner.
In de finale werden er nog 2 plaatselijke rondjes gereden met daarin telkens de beklimming van een bergje van 3e categorie. Na al dat werk aan de kop van het van het peloton moest Servais lossen bij de beklimming van de col. Maar Servais kwam weer terug en zette zich weer op kop en sleurde nog eens flink aan het peloton. Amaai, sterk hoor, klasse! Bij de 2e beklimming liet Servais het peloton rijden, zijn werk zat er op voor vandaag. .
Op 5 kilometer van de finish werden de 3 koplopers gegrepen. Robbie McEwen was in een massasprint duidelijk sneller dan Colli en Clerc. Tom werd vierde. Servais finishte 125e op 9'37.

Morgen rijdt het peloton van Bad Zurzach naar Altdorf. De 5e etappe is 176 km lang met daarin 2 colletjes van de 3e categorie. Morgen misschien wel de laatste kans voor de sprinters. Klik HIER voor het profiel van de 5e etappe.

. Uitslag van de 4e etappe (geplaatst om 18u50)
door Kim


Uitslag van de 4e etappe:
1 MCEWEN Robbie 14 DVL (AUS)
2 COLLI Daniele 95 LIQ (ITA)
3 CLERC Aurelien 32 PHO (SUI)
150 KNAVEN Servais 125 QST (NED) 9:37

Algemeen Klassement na de 4e etappe:
1 ULLRICH Jan 1 TMO (GER)
2 MC GEE Bradley 161 FDJ (AUS) op 2 sec
3 ROGERS Michael 127 QST (AUS) op 18 sec
148 KNAVEN Servais 125 QST (NED) op 25:59



maandag 13 juni 2005

 

. 3e etappe Ronde van Zwitserland (geplaatst om 20u23)
door Kim


De etappe van vandaag werd gekleurd door een hele reeks aanvallen maar de ploeg van Jan Ullrich hield het tempo hoog, zodat er niemand uit de greep van het peloton raakte.
Bij de beklimming van de Arlberg van 2e categorie barstte de wedstrijd los. Op de top had de Spanjaard Koldo Gil een kleine voorsprong.
Maar Jan Ullrich reed in de laatste kilometer zelf het gat dicht. Bradley Mc Gee sprinte naar de overwinning, Mirko Celestino werd tweede en Patrik Sinkewitz derde. Jan Ullrich eindigde elfde en behoudt het geel.

Servais finishte in een grote groep op 11'16 met oa Tom Boonen, Max Van Heeswijk, Karsten Kroon.

Morgen de langste etappe in de Ronde van Zwitserland. De 4e etappe gaat van Vaduz naar Bad Zurzach over een afstand van 205 km. Met 3 colletjes van de 3e categorie is er morgen misschien wel een kans voor de sprinters.
Klik HIER voor het profiel van de 4e etappe.

. Uitslag van de 3e etappe (geplaatst om 20u23)
door Kim


Uitslag van de 3e etappe:
1 MC GEE Bradley 161 FDJ (AUS)
2 CELESTINO Mirko 181 DOM (ITA)
3 SINKEWITZ Patrick 122 QST (GER)
124 KNAVEN Servais 125 QST (NED) 11:46

Algemeen Klassement na de 3e etappe:
1 ULLRICH Jan 1 TMO (GER)
2 MC GEE Bradley 161 FDJ (AUS) op 2 sec
3 ROGERS Michael 127 QST (AUS) op 18 sec
133 KNAVEN Servais 125 QST (NED) op 16:22



zondag 12 juni 2005

 

. 2e etappe Ronde van Zwitserland (geplaatst om 20u23)
door Kim


Normaal krijgen jullie van Servais na de etappe een verslagje. Maareuh de laptop van Servais doet het niet meer! Uiteraard gaan we jullie de komende dagen op de hoogte vanuit Zwitserland, waar vandaag een individuele tijdrit op het programma stond met start en finish in Weinfelden. Een knap lastig parcours (36 km) met een paar lastige klimmetjes.
Jan Ullrich gaf meteen zijn visitekaartje af met het oog op de Tour de France. Der Jan reed een indrukwekkende race tegen de tijd. De Duitser dubbelde maar liefst 3 renners die voor hem gestart waren en finishte in een tijd van 44'06".
Michael Rogers, ploeggenoot van Servais reed ook een uitstekende tijdrit en finishte als 3e
op 18 sec van Ullrich. Servais deed het vandaag rustig aan en finishte 99e op 4'12.

Morgen staat er een overgangsetappe op het programma in Zwitserland, met in de finale een col van de 2e categorie. De 3e etappe gaat van Abtwil/Santispark naar St.-Anton over een afstand van 160 km. Klik HIER voor het profiel van de 3e etappe.


. Uitslag van de 2e etappe (geplaatst om 18u42)
door Kim


Uitslag van de 2e etappe:
1 ULLRICH Jan 1 TMO (GER) 44:06.38
2 MC GEE Bradley 161 FDJ (AUS) 44:21.27 (op 15 sec)
3 ROGERS Michael 127 QST (AUS) 44:24.13 (op 18 sec)
99 KNAVEN Servais 125 QST (NED) 48:18.09 (op 4:12)

Algemeen Klassement na de 2e etappe:
1 Jan Ullrich (Ger) T-Mobile
2 Bradley McGee (Aus) Française D Jeux 0.12
3 Michael Rogers (Aus) Quickstep 0.18
108 KNAVEN Servais 125 QST (NED) 4:36

 

 

 


zaterdag 11 juni 2005

 

. 1e etappe Ronde van Zwitserland (geplaatst om 18u40)
door Servais


Het was vandaag een vlakke etappe, maar ik moet zeggen dat ik weinig vlakke wegen heb gezien. In totaal hebben we "maar" 1800 meter omhoog gereden en daarmee was dit de vlakste rit van deze ronde. Een rit dus voor de sprinters. In de finale stond bij ons uiteraard alles in teken van Tom. Ik heb ook mijn steentje kunnen bijdragen, maar minder dan normaal, omdat ik gewoon niet echt goed was vandaag. Ik heb dan ook veel afgezien. Tom moest het in de sprint afleggen tegen Bernard Eisel en werd 2e. Op zich niet slecht, aangezien ook hij vandaag niet echt goede benen had.
Morgen hebben we een tijdrit van 36km. Ik denk dat ik het een beetje rustig aan ga doen, aangezien er maandag een bergetappe op het programma staat.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 1e etappe (geplaatst om 18u25)
door Kim


Uitslag van de 1e etappe:
1 Bernhard Eisel (Aut) Francaise d Jeux 4.00.07
2 Tom Boonen (Bel) Quick.Step
3 Peter Wrolich (Aut) Gerolsteiner

142 Servais Knaven (Ned) Quick Step + 30 sec


Algemeen Klassement:
1 Bernhard Eisel Francaise d Jeux AUT 4:00:07
2 Tom Boonen Quick.Step BEL + 0
3 Peter Wrolich Gerolsteiner AUT + 0

142 Servais Knaven (Ned) Quick Step + 40 sec


Morgen staat er dus een individuele tijdrit op het programma in de Ronde van Zwitserland. De renners moeten dan 36 km afleggen rond Weinfelden.
Uiteraard is de VRT er morgen weer vanaf 15u45 rechtstreeks bij op één.

Klik HIER voor het profiel van de tijdrit.

 


donderdag 9 juni 2005

 

. Vooruitblik: Ronde van Zwitserland (geplaatst om 23:u02)
door Kim


Zaterdag gaat Servais van start in de Ronde van Zwitserland. Deze wedstrijd is de laatste Pro Tour rittenwedstrijd voor de Tour de France.
Vorig jaar was Ullrich de eindwinnaar in Zwitserland.

Het venijn van deze editie zit in de staart. Op de slotdag wachten de renners drie cols buiten categorie (Nufenen Pass, Gotthard Pass en Furka Pass) in een rit over 100 km met start en aankomst in Ulrichen.


De VRT zal vanaf zaterdag dagelijks rechtstreeks verslag doen van de Ronde van Zwitserland op één.

Een overzicht van de etappes:

  • Zaterdag 11 juni: Schaffhausen - Weinfelden (170 km.)

  • Zondag 12 juni: Weinfelden - Weinfelden (individuele tijdrit over 36 .)

  • Maandag 13 juni: Abtwil/Santispark - St.-Anton (160 km.)

  • Dinsdag 14 juni: Vaduz - Bad Zurzach (205 km.)

  • Woensdag 15 juni: Bad Zurzach - Altdorf (176 km.)

  • Donderdag 16 juni: Burglen - Arosa (156 km.)

  • Vrijdag 17 juni: Einsiedeln - Lenk (182 km.)

  • Zaterdag 18 juni: Lenk - Verbier (165 km.)

  • Zondag 19 juni: Ulrichen - Ulrichen (100 km.).

 

 


donderdag 2 juni 2005

 

. Aan de kant (geplaatst om 18u30)
door Kim


Er staat weer een nieuwe column "Aan de kant" van Evert online op de website

Klik hier om de column te lezen



dinsdag 31 mei 2005

 

. Servais op trainingkamp (geplaatst om 21u20)
door Kim


Servais is vandaag samen met Tom Boonen, Guido Trenti, Kevin Hulsmans en Wilfried Cretskens vertrokken op trainingskamp in de buurt van Nice.
De mannen zullen daar de komende 3 dagen bergop trainen alvorens ze volgende week richting Zwitserland vertrekken voor de Tour de Suisse.


 

Klik hier voor het nieuws van MEI