klik hier om deze pagina te vernieuwen!


donderdag 31 maart 2005

 

. Laatste dag 3-daagse De Panne (geplaatst om 21u40)
door Servais


De ochtendrit was een snelle. We reden 116km in tweeenhalf uur. De benen voelden vrij goed aan, ondanks dat het vroeg was (5 voor negen was de start). De rit eindigde in een massasprint en Tom Steels was de winnaar. Na de rit snel naar het hotel, eten en daarna rusten voor de tijdrit. Mijn tijdrit was niet echt super, zeker het eerste deel niet. Ik had moeite om een goed ritme te pakken. Pas na een kilometer of 5 ging het lekker en kon ik mijn hartslag boven mijn omslagpunt krijgen. Ik wist dan ook dat het niet goed genoeg was om in de top 3 van het klassement te komen. Uiteindelijk ben ik 6e geworden in de eindstand.
Ik ben hier wel tevreden mee. Het belangrijkste is dat ik me deze week goed voelde, iets beter zelfs dan vorige week. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in voor zondag en de wedstrijden daarna.


. Uitslag 3e & 4e etappe (geplaatst om 19u25)
door Kim


Uitslag 4e etappe: tijdrit

1 Viatcheslav Ekimov (Rus) 16.48
2 Bert Roesems (Bel)
3 Nico Mattan (Bel) 0.07
4 Magnus Backstedt (Swe)
5 Stijn Devolder (Bel) 0.09
16 Servais Knaven (QST) '41 sec

Eindklassement

1 Stijn Devolder (Bel) Discovery Channel 13.15.16
2 Alessandro Ballan (Ita) Lampre - Caffita 0.16
3 Nico Mattan (Bel) Davitamon - Lotto 0.24
4 Luis Sanchez (Spa) Liberty Seguros 0.44
5 Roberto Petito (Ita) Fassa Bortolo 0.45
6 Servais Knaven (Ned) Quickstep 1.01
7 Michael Albasini (Swi) Liquigas - Bianchi 1.25
8 Mathew Hayman (Aus) Rabobank 1.31
9 Roy Sentjens (Bel) Rabobank 1.34
10 Mirko Celestino (Ita) Domina Vacanze 2.04



Uitslag 3e etappe

1 Tom Steels (Bel) 2.31.10
2 Simone Cadamuro (Ita)
3 Stefan Van Dijck (Ned)
4 Bernhard Eisel (Aut)
5 Alessandro Ballan (Ita)
56 Servais Knaven

 

woensdag 30 maart 2005

 

. 2e etappe 3-daagse van De Panne (geplaatst om 19u00)
door Servais


Over vandaag valt eigenlijk niet zoveel te vertellen. 4 man weg en een goed tempo in het peloton. In het begin regen en een paar klimmetjes, daarna droog en de laatste 70 km weer regen. De koplopers werden in de finale ingelopen en het werd een massasprint, die gewonnen werd door Nico Eeckhout. Met mij ging het lekker, met Tom wat minder. Hij heeft nog veel last van de val van gisteren. Dat is ook de reden dat hij vandaag niet heeft meegesprint. Morgen rijden weer eerst een rit van 116km en de namiddag volgt dan een tijdrit van 14km. Ik ga proberen om een zo goed mogelijk klassement te rijden.

Tot morgen, Servais


. Krantenknipsel en uitslag 2e etappe (geplaatst om 18u50)
door Kim


Klik hier voor het knipsel "Knaven kiest veiligheidshalve de aanval " (BRON: BN DE STEM)

 

Uitslag 2e etappe
1. Niko Eeckhout (Bel)
2. Allan Davis (Aus)
3. Luca Pagliarini (Bra)
4. Bernhard Eisel (Oos)
5. Marco Zanotti (Ita)
52 Servais Knaven (QST)

Stand Algemeen Klassement
1. Alessandro Ballan (Ita)
2. Stijn Devolder (Bel) op 0.04
3. Luis Leon Sanchez (Spa) op 0.25
4. Roy Sentjens (Bel) op 0.32
5. Servais Knaven (Ned) op 0.32



dinsdag 29 maart 2005

 

. 1e etappe 3-daagse van De Panne (geplaatst om 22u35)
door Servais


Het ging vandaag lekker. Na 80km reden we met een groep van een man of 30 weg. Lotto had de slag gemist en zette de achtervolging in. Net voor de Berendries kwam de grote groep terug. Op de Berendries reed een groepje weg en bovenop ben ik daar naartoe gereden. We liepen uit naar 45 seconden, maar Lotto was weer niet mee. Zij reden het gat weer zo goed als dicht. Toen het bijna dicht was sprong Matan naar ons toe. Daarna is alleen de Italiaan Ballan nog naar ons toegereden en waren we weg. Na de 3e beklimming van de Leberg reed Ballan alleen weg. Daarna demareerde De Volder op de Berendries. Wij dachten dat we de 2 wel terug zouden pakken in de 25km die nog kwamen, maar dit lukte niet. Op het laatst reed ook nog de Spanjaard Gil bij ons weg. Wij dachten dat hij niet goed meer was, omdat hij niet op kop reed, maar dat was dus niet zo. Deze 3 bleven voorop en de rit werd gewonnen door Ballan, voor De Volder. Gil finishte op 19 seconden als 3e. Wij kwamen binnen op 25 seconden. Ik werd 8e. De eerste achtervolgers zaten op 5 minuten. De kopgroep van vandaag zal morgen en overmorgen gaan strijden voor de eindzege.
Morgen rijden we een rit van 230 km. Van Zottegem naar De Panne.

Tot morgen, Servais


. Uitslag 1e etappe 3-daagse van De Panne (geplaatst om 17u35)
door Kim


Alessandro Ballan heeft de 1e etappe van de 3-daagse van De Panne gewonnen. Hij klopte Stijn Devolder in een sprint met twee.
De 1e etappe werd gekleurd door 11 vluchters, met daarbij Nico Mattan, Stijn Devolder en Servais!. Het peloton bleef hangen op anderhalve minuut van de 11 leiders.
Op 26km voor de finish ging Ballan in de aanval. Devolder reageerde op de Berendries en we kregen 2 leiders. De twee hielden stand, de achtervolgers bleven op een halve minuut steken.


Uitslag 1e etappe
1. Alessandro Ballan (Ita/Lampre)
2. Stijn Devolder (BEL/Discovery Channel)
3. Luis Leon Sanchez Gil (Spa/Liberty) op 19"
4. Nico Mattan (BEL/Lotto-Davitamon) op 25"
5. Michael Albasini (Zwi/Liquigas) op 25"
8. Servais Knaven (QST) op 25'

Stand Algemeen Klassement
1. Alessandro Ballan (Ita/Lampre)
2. Stijn Devolder (BEL/Discovery Channel) op 4"
3. Luis Leon Sanchez Gil (Spa/Liberty) op 25"
4. Servais Knaven (Ned/QuickStep) op 32"
5. Mathew Hayman (AUS/Rabobank) op 32"

 


maandag 28 maart 2005

 

. Morgen de 3-daagse van De Panne (geplaatst om 10u50)
door Kim


Servais gaat morgen van start in de 3-daagse van De Panne. Deze rittenwedstrijd zal iedere dag rechtstreeks worden uitgezonden via SPORTZA op één.

Etappenschema:
29.03 - stage 1: Middelkerke - Zottegem (196 km)
30.03 - stage 2: Zottegem - Koksijde (192 km)
31.03 - stage 3: De Panne - De Panne (107 km)
31.03 - stage 4: De Panne = Ind.Time Trial (14 km)

Meer nieuws morgenavond op de website!



zondag 27 maart 2005

 

. E3 Prijs Vlaanderen (geplaatst om 10u50)
door Servais


Gisteren was de dag van Tom. Wat hij gisteren samen met Andreas Klier heeft laten zien, was echt een heel sterk staaltje. 55 kilometer voor de finish reden ze op de Taaienberg weg en ze hebben ze niet meer teruggezien. Wat de achtervolgers ook probeerden. Tom won vervolgens de sprint van Andreas en won voor het 2e jaar achter elkaar de E3 Prijs. Met mij ging het ook best goed. Op de klimmetjes zat ik vrij goed van voren. Op de Eikenberg demareerde van Petegem. Er reed toen een groepje van 6 man weg. Ik zat in de 2e groep. Op dat moment was er al een groep weg. En van Petegem en co (o.a. Boonen en Klier) reden naar de eerste groep. Even later ging het spoor even dicht en sloten wij weer bijna aan. Op dat moment kwam de Stationsberg en daar ging bij ons in de groep Devolder in de achtervolging. Ik kon mee en we sloten net voor de Taaienberg aan. Hierdoor zat ik achteraan op de Taaienberg en moest ik even voet aan de grond zetten omdat er renners voor mij stilstonden. Even later kwam ik weer terug in de eerste groep. Op dat moment waren Tom en Andreas al weg. Lotto ging toen in de achtervolging. Ik zat goed van voren toen ik op de Kapelberg problemen met mijn fiets kreeg en ik moest stoppen. Voordat ik weer op de fiets zat, was de groep al te ver weg om nog terug te komen. Ik heb nog wel de achtervolging ingezet, de Patersberg nog opgereden, maar ik kwam niet meer terug. Ik ben toen rechtstreeks naar de finish gereden en heb daar nog net de aankomst op TV gezien.
In het begin van de wedstrijd is Zanini gisteren gevallen. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek hij zijn pols gebroken te hebben. Einde voorjaar voor hem dus. Heel jammer, want hij zou toch een belangrijke pion geweest zijn de komende weken. Doordat Zanini uitgeschakeld is, rijd ik nu de komende week de 3-daagse van De Panne. Op zich niet verkeerd voor mij: kan ik nog een aantal dagen wat kilometers maken.

Vrolijk Pasen allemaal!!!
Servais



zaterdag 26 maart 2005

 

. E3 Prijs Vlaanderen


Verslagje van Servais volgt later op de avond.


. Ne straffe nummer van Tom! (geplaatst om 19u29)
door Kim


Tom heeft vandaag op een fantastische manier voor de tweede opeenvolgende keer de E3-prijs Vlaanderen gewonnen in Harelbeke. Ne straffe nummer van Tom of om met de woorden van Michel Wuyts te spreken "Dit is rock and roll wat Boonen laat zien".
Op de Taaienberg (op 55 km van de finish) ging Andreas Klier fors door, alleen Tom kon in zijn wiel mee. Van Petegem, Wesemann en Dekker gingen in de reactie. Maar er stond vandaag geen maat op het duo. Op de Patersberg, Knokteberg en de Oude Kwaremont leek het telkens alsof het groepje met Van Petegem, Wesemann, Kopp, Mattan en Dekker tot bij de leiders zou terug komen. De twee kregen nooit meer dan 1 minuut voorsprong, maar ze bleven erin geloven en mochten met een halve minuut voorsprong aan de laatste kilometer beginnen.
Klier ging vol aan, maar maakte geen schijn van kans. Tom kwam met de vingers in de neus als eerste over de finish. Amaai, straffe kost Tom!
Van de 187 starters kwamen slechts 46 renners over de finish. Meer hierover uiteraard in het verslagje van Servais, later op de avond.

De uitslag:
1 Tom Boonen (Bel) Quick.Step 4.42.04
2 Andreas Klier (Ger) t-Mobile
3 Peter Van Petegem (Bel) Davitamon-Lotto 0.11

 


vrijdag 25 maart 2005

 

. Servais morgen in de E3 Prijs Vlaanderen (geplaatst om 16u55)
door Kim


Morgen gaat Servais van start in de 48e editie van de E3-Prijs Vlaanderen. Met deze wedstrijd 'buiten categorie' gaat de Vlaamse Wielerweek van start. Zondag is er de Brabantse Pijl, dinsdag de 3-daagse van De Panne en volgende zondag de Ronde van Vlaanderen.
Servais zal alleen morgen (E3 Prijs) en volgende zondag (RVV) rijden. Hij laat net als vorig jaar de 3-daagse van de Panne schieten om uitgerust aan de Ronde te kunnen beginnen.
De start- en finish zijn zoals altijd op de Markt en de Gentsestraat in Harelbeke. Na een vlakke aanloop, met twee kasseistroken, trekken de renners de heuvelzone in met als laatste beklimming de Tiegemberg op 16 km van de finish. In totaal worden er 200 km gereden en zitten er 12 hellingen in het parcours.
Vorig jaar was Tom Boonen de snelste. Hij haalde het in de sprint van Kirsipuu.

Klik HIER voor een overzicht van de hellingen
Klik HIER voor het profiel van de finale



woensdag 23 maart 2005

 

. Dwars door Vlaanderen (geplaatst om 23u18)
door Servais


Het was vandaag een hele snelle Dwars door Vlaanderen. Heel veel demarages, maar nooit reed er echt een groepje weg. Mijn benen voelden een beetje raar aan. Misschien door het warme weer, want ik was niet de enige met dit probleem. Over het algemeen ging het best lekker, maar vanaf de Kwaremont, waar ik te ver van achteren aan begon, ben ik nooit meer voorin geweest. Dit was wel jammer, want Dwars door Vlaanderen is toch een koers die mij wel ligt. Onderweg hen ik gelukkig wel het nodige werk voor de ploeg kunnen doen, dus helemaal voor niks heb ik vandaag niet gereden.
De finale was een beetje vreemd, omdat de favorieten, oa. Boonen en van Petegem, niet mee waren in de beslissende ontsnapping. Hoe het allemaal precies verlopen is, weet ik niet. Misschien dat Kim dat jullie kan vertellen.
Morgen en overmorgen doe ik het rustig aan, zaterdag volgt dan de E3-Prijs.


. Dwars door Vlaanderen (geplaatst om 21u00)
door Kim


Niko Eeckhout heeft vandaag dus voor de 2e keer Dwars door Vlaanderen op zijn naam geschreven.
De koers brak pas echt open na beklimming van de Kalkhove- en de Patersberg. Er vormde zich toen een kopgroep met 14 renners (daarbij zaten: Vierhouten, Mattan, Van Petegem, Boonen, Nuyens, Eeckhout., Hammond, Devolder, Hayman, Lotz, Balducci, Eeckhout, Farazijn, Burghardt en Cooke)
Mattan was de 1e aanvaller van de kopgroep. Maar de Quick Steppers lieten in eerste instantie niet begaan. Na de 1e beklimming van de Holstraat kwamen er 9 renners aan de leiding. Boonen, Van Petegem, Devolder en Lotz verkeken zich en waren dus niet mee.
Op 8 kilometer van de finish demarreerde Matthew Hayman. Mattan ging in de achtervolging, maar moest tijdens de 2e passage van de Holstraat lossen.
In de finale probeerde Nick Nuyens nog te demarreren om de sprint te ontlopen. Helaas zonder resultaat. Eeckhout won dus in de sprint voor Roger Hammond en Gabriele Balducci. Servais finishte in het peloton op 1'10.

1 Nico Eeckhout (Bel) Chocolade Jacques-T Interim 4.43.15 (42.789 km/h)
2 Roger Hammond (GBr) Discovery Channel Pro Cycling Team
3 Gabriele Balducci (Ita) Acqua & Sapone-Adria Mobil
82 Servais Knaven (Ned) Quick Step op 1'10

Kllik HIER voor de volledige uitslag

 



dinsdag 22 maart 2005

 

. Servais morgen in Dwars door Vlaanderen (geplaatst 17u31)
door Kim


Morgen staat de 60e editie van Dwars door Vlaanderen op het programma van Servais. De renners krijgen 202km en 12 hellingen voor de wielen.
De start wordt alweer voor de 6e opeenvolgende keer gegeven vanaf de Markt in Kortrijk. De finish ligt wederom aan het regenboogstadion in Waregem.
Een belangrijk punt in deze editie van Dwars door Vlaanderen zal opnieuw aan de Oude Kwaremont zijn. Daarna volgen nog De Kalkhoveberg en de Patersberg. Na 172 km volgen er in Waregem nog twee plaatselijke ronden. Meer nieuws uiteraard morgenavond op de website!

Klik HIER voor het kaartje en profiel


. Nieuwe column 'Aan de kant' (geplaatst 17u31)
door Kim


Er staat weer een nieuwe column 'Aan de kant' met Evert op de website.
Klik HIER om de column te lezen



zaterdag 19 maart 2005

 

. Nieuwe foto's Omloop Het Volk (geplaatst 12u00)
door Kim


Afgelopen week kregen we een aantal mooie foto's die gemaakt werden door Susanne en Florian Schaaf tijdens de Omloop Het Volk. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website!

Klik HIER voor het fotoalbum



woensdag 16 maart 2005

 

. 7e etappe Tirreno-Adriatico (geplaatst 20u10)
door Servais


De laatste etappe verliep zoals verwacht: rustig in het begin en daarna een massasprint. Petacchi won zijn 3e etappe. Hij klopte Cipollini en Hondo. Verder valt er eigenlijk niet veel te vertellen. Na de etappe zijn we gelijk naar huis gevlogen.
Ik ga me nu voorbereiden op Milaan Sanremo: dat betekent veel TV kijken, zodat ik zaterdag in goede conditie de koers kan volgen. Op TV.



dinsdag 15 maart 2005

 

. 7e etappe Tirreno-Adriatico (geplaatst 18u51)
door Kim


Alessandro Petacchi heeft vandaag de laatste etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. Mario Cipollini werd tweede, Danilo Hondo derde. Oscar Freire won het eindklassement. In de slotetappe kwam zijn leidersplaats niet meer in gevaar.

Het verslagje van Servais volgt later op de website


UITSLAG 7e etappe
1. Alessandro Petacchi (Ita) Fassa Bortolo
2. Mario Cipollini (Ita) Liquigas-Bianchi
3. Danilo Hondo (Dui) Gerolsteiner
4. Stuart O'Grady (Aus) Cofidis
5. Fabrizio Guidi (Ita) Phonak
80 Servais Knaven (Ned) QST


Klik HIER voor de uitslag van de 7e etappe


Eindklassement
1. Oscar Freire (Spa) Rabobank
2. Alessandro Petacchi (Ita) Fassa op 19"
3. Fabrizio Guidi (Ita) Phonak 30"
4. Danilo Hondo (Dui) Gerolsteiner 30"
5. Laurent Brochard (Fra) Bouygues Telecom 33"
68 Servais Knaven (Ned) QST op 10'15

Klik HIER voor het eindklassement

 


maandag 14 maart 2005

 

. 6e etappe Tirreno-Adriatico (geplaatst 17u55)
door Servais


Over vandaag kan ik eigenlijk vrij kort zijn: het was afzien en aanklampen. Veel meer heb ik vandaag niet gedaan. Ik was gelukkig nog wel goed genoeg om in het peloton te kunnen blijven. De rit van gisteren heeft serieus veel kracht gekost, maar het heeft dan ook iets opgeleverd. De rit was lastig en er werd vanaf de start gekoerst. Het werd echter wel een massasprint en die werd gewonnen door Petacchi, voor Freire en McEwen.
Morgen is de laatste etappe. In het begin lastig, maar de laatste 80km is vlak. Normaal gesproken een massasprint.


. Uitslag van de 6e etappe (geplaatst 17u45)
door Kim


1 Alessandro Petacchi (Ita) Fassa Bortolo 3.53.40 (41.084 km/h)
2 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank
3 Robbie McEwen (Aus) Davitamon-Lotto
4 Paride Grillo (Ita) Panaria
5 Daniele Bennati (Ita) Lampre-Caffita
119 Servais Knaven (Ned) Quick.Step op 19 sec


Klik HIER voor de volledige uitslag van de 6e etappe
Klik HIER voor het Algemeen Klassement

 

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst 17u45)
door Kim


Morgen eindigt de Tirreno - Adriatico met de 7e rit over 164 km in en rond San Benedetto del Tronto. De etappe gaat om 11u20 van start en de finish is voorzien rond 15u45. In de finale worden er 7 plaatselijke rondes gereden. Morgenavond uiteraard meer nieuws.

Klik HIER voor het kaartje van de 7e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 7e etappe

 

. Krantenknipsels (geplaatst 17u45)
door Kim


Op de PROF 2005 pagina staan 2 krantenknipsels naar aanleiding van de etappe overwinning van gisteren.

 


zondag 13 maart 2005

 

. 5e etappe Tirreno-Adriatico (geplaatst 23u15)
door Servais


Jullie zullen het waarschijnlijk al wel weten: mijn eerste overwinning van het jaar is binnen!! En ook mijn eerste puntje in de ProTour. We moesten vandaag 12 ronden rijden op een parcours van 14km. In deze ronde ging het 5km bergop, 5km bergaf en 4km was vlak. Al in de 2e ronde reden we met 5 man weg. De voorsprong liep langzaamaan op tot een minuut of 4. In de finale liep de voorsprong nog terug tot minder dan 2 minuten, maar we bleven voorop. Af en toe regende het en daardoor was de afdaling soms wat glad. Ik had in de gaten dat ik het beste de berg af reed en mijn plan was om net voor de laatste afdaling te demareren. Op het moment dat ik wegreed was er 1 renner licht voorop, Pinotti. Ik reed hem net voor de top voorbij en hij kon niet aanpikken


Zo begon ik met een kleine voorsprong aan de afdaling. Na de afdaling had ik 10 seconden voorsprong. Op de vlakke kilometers bouwde ik het uit 25 seconden. De laatste 2km gingen bergop (de finish was halfweg de klim) Ik kon mijn voorsprong vasthouden en won dus de rit!!!
Ik ben natuurlijk heel erg blij met deze zege. Ik wist al wel dat het lekker ging, maar als je zo'n rit kunt winnen, is dat een mooie bevestiging.

Morgen is de etappe weer lastig. De benen zullen in het begin wel zeer doen, maar het zal mentaal allemaal wat makkelijker te verdragen zijn.

Tot morgen, Servais

. Servais wint de 5e etappe in de Tirreno-Adriatico (geplaatst 15u55)
door Kim


Ja, ja, de eerste overwinning van het seizoen is binnen. Sterk gereden Servais!

Op minder dan 10 km van de finish demarreerde Servais weg uit een kopgroepje van vijf. Christophe Le Mevel, Marco Pinotti, Andrea Peron en Pavel Padrnos zetten de achtervolging in, maar Servais reed een sterke solo en de vier achtervolgers kwamen te laat.
Andrea Peron won de spurt voor de tweede plaats, Pavel Padrnos werd derde.

  • Klik HIER voor een fragment van de laatste solo kilometers van Servais!

  • Klik HIER voor de foto's van Cor Vos

  • Klik HIER voor de foto's van Sirotti


. Uitslag van de 5e etappe (geplaatst 17u25)
door Kim


1 Servais Knaven (Ned) Quick.Step
2 Andrea Peron (Ita) CSC
3 Pavel Padrnos (Cze) Discovery Channel

Klik HIER voor de volledige uitslag van de 5e etappe

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst 17u25)
door Kim


De 6e etappe gaat morgen over 164 km met onder weg 2 klimmen. De start en finish zijn in CIVITANOVA MARCHE aan de Adriatische kust.
De etappe gaat morgenmiddag om 11u30 van start en de finish is voorzien rond 16u00.
De laatste 2 etappes worden ook rechtstreeks via Eurosport uitgezonden.

Klik HIER voor het kaartje van de 6e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 6e etappe

 


zaterdag 12 maart 2005

 

. 4e etappe Tirreno-Adriatico (geplaatst 20u14)
door Servais


De eerste 70km van de etappe verliepen rustig, maar vanaf de eerste tussensprint schoot het peloton in gang en viel het niet meer stil. Gelijk na de tussensprint kregen we een klim van 7km en daar ging het volle bak. Ik kon me goed voorin handhaven. Na de afdaling kwamen veel renners nog terug, maar lang niet iedereen. Hierna volgden veel demarages en een aantal groepjes reden weg, maar telkens reed Rabobank de gaten dicht.
De finale was heel lastig, met telkens klimmetjes van 3 tot 4 kilometer. Op 15km van de finish kon ik niet meer bij de eerste groep blijven. Ik kwam binnen op een minuut of 5. De etappe werd wederom gewonnen door Oscar Freire. Morgen rijden we op een plaatselijke ronde, met hierin een klim van ongeveer 4 kilometer. Paolo Bettini werd op dit parcours in 2003 Italiaans kampioen.

tot morgen, Servais

. Uitslag van de 4e etappe (geplaatst 19u30)
door Kim


1 Oscar Freire (Spa) Rabobank
2 Danilo Hondo (Ger) Gerolsteiner
3 Fabrizio Guidi (Ita) Phonak
4 Paride Grillo (Ita) Panaria
5 Alessandro Petacchi (Ita) Fassa Bortolo

70 Servais Knaven (Ned) Quick.Step op 5.36


Klik HIER voor de volledige uitslag van de 4e etappe
Klik HIER voor de tussenstand in het Algemeen Klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst 19u30)
door Kim


Morgen liggen zowel de start als de finish van de 5e etappe in Saltara. Het peloton rijdt morgen in de Tirreno-Adriatico over een plaatselijk parcours. Er worden 12 rondes van 14,200 km gereden, in totaal 170,4 km. De mannen starten morgenmiddag om 11u45 en de finish is voorzien rond 16u00.

Klik HIER voor het kaartje van de 5e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 5e etappe

 


vrijdag 11 maart 2005

 

. 3e etappe Tirreno-Adriatico (geplaatst 17u48)
door Servais


Het was vandaag best een mooie etappe. Door de sneeuw waren er 2 bergen uitgehaald, wat ik niet erg vond. We moesten 1 keer tot 1000 meter omhoog, maar dit was op een grote weg die sneeuwvrij was. Het tempo werd onderhouden door Rabobank en dat was een mooi tempo. Hierdoor konden we een beetje genieten van het uitzicht. We reden door de "Gran Sasso d'Italia". Veel bergen en veel sneeuw. Na 120km waren we op het hoogste punt. Daarna was het veel bergaf en de laatste 50km was heel lastig. In de finale heb ik Nick Nuyens geholpen om goed van voren te blijven. De laatste 5km was bergop en op 3km van de finish werd ik gelost. De rit werd wederom gewonnen door Oscar Freire. Hij verstevigde zijn leiding in het klassement. De rit van vandaag was 230km, een goede training dus voor de klassiekers. Morgen is de rit 160km, maar wel behoorlijk lastig.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 3e etappe (geplaatst 17u30)
door Kim


1 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank 5.52.07 (38.85 km/h)
2 Laurent Brochard (Fra) Bouygues Telecom
3 Danilo Hondo (Ger) Gerolsteiner
4 Emanuele Sella (Ita) Ceramica Panaria-Navigare
5 Mirco Lorenzetto (Ita) Domina Vacanze

73 Servais Knaven (Ned) Quick.Step op 1.20

Klik HIER voor de volledige uitslag van de 3e etappe
Klik HIER voor de tussenstand in het Algemeen Klassement

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst 17u30)
door Kim


Morgen alweer de 4e etappe in de Tirreno-Adriatico. Het peloton gaat morgenmiddag om 11u45 van start in Teramo voor een etappe over 160 kilometer. Onderweg staan er 2 klimmetjes op het programma. De finish is voorzien rond 15u45 in Servigliano. Meer nieuws over de 4e etappe morgenavond op de website.

Klik HIER voor het kaartje van de 4e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 4e etappe

 


donderdag 10 maart 2005

 

. 2e etappe Tirreno-Adriatico (geplaatst 17u53)
door Servais


Ook vandaag ging het rustig in het begin, maar na 35km schoot het peloton in gang. Er waren veel demmarages en op de eerste klim van de dag, 10 kilometer lang, werd er heel hard gereden. Gevolg was dat veel renners moesten lossen. Met mij ging het lekker en ik kwam niet in de problemen. Na de klim ging het weer rustig en kwam iedereen weer terug. Een stuk verder reed Wim Vansevenant weg. Hij liep uit naar 8 minuten voorsprong. Vanaf toen gingen Fassa Bortolo, Liquigas en Rabobank in de achtervolging. Het parcours was lastig, veel op en af en telkens net te lang om er op het buitenblad op te rijden. De voorsprong liep snel terug.
De aankomst was vandaag op een klim van 4km. Wij zouden rijden voor Nick Nuyens, maar hij net veel geluk: op 30km van de streep reed hij lek. Wij hebben hem toen weer terug gebracht. Toen hij weer goed van voren zat, reed hij vol door een gat en brak zijn stuurpen. Gelukkig niet helemaal, zodat hij nog op tijd kon stoppen om van fiets te wisselen. Ik heb toen gewacht, hem nog een stuk teruggebracht, maar ondertussen waren we al aan de slotklim begonnen. Nick is nooit meer van voren kunnen komen. Jammer, maar gelukkig is hij niet gevallen. Ik ben daarna rustig naar de finish gereden. De rit werd gewonnen door Oscar Freire.
Morgen is de rit aangepast vanwege sneeuw. Jaja, ook hier heeft het gesneeuwd!! Bij ons wordt de etappe echter niet ingekort, maar hij is 15km langer. Maar daar tegenover staat dat er 2 bergen zijn uitgehaald. De aankomst is lastig: 3 rondjes met hierin een aantal klimmetjes. De aankomst is wederom heuvelop.

Tot morgen, Servais

Klik HIER voor het kaartje en het profiel van de 3e etappe

. Uitslag van de 2e etappe (geplaatst 17u45)
door Kim


1. Oscar Freire (Spa) Rabobank
2. Angel Vicioso (Spa) Liberty
3. Laurent Brochard (Fra) Bouygues Telecom
4. Stijn Devolder (Bel) Discovery Channel
5. Leonardo Bertagnolli (Ita) Cofidis

146 Servais Knaven (Quick Step)

Klik HIER voor de volledige uitslag

 


woensdag 9 maart 2005

 

. 1e etappe Tirreno-Adriatico (geplaatst 18u26)
door Servais


Het was vandaag een etappe op de Italiaanse manier: een hele rustige start en een harde finale. In het begin was het zo goed als vlak en we reden de eerste 2 uur een kilometer of 60. Daarna kwam de eerste berg. Hier schoot het peloton even op gang. Er reden 4 renners weg. Zij liepen uit tot 4 minuten. Daarna gingen Fassa Bortolo en Liquigas in de achtervolging.
In de finale moesten we 2 grote rondes van 20km, met hierin een klim van 7 km, en 3 kleine rondjes van 4km rijden. Op 20km van de finish hadden de koplopers nog 1 minuut. Liquigas reed echter niet meer op kop, want Cipollini was gelost op de laatste klim. Hij zat op 45 seconden en kwam pas op 5km van de finish aansluiten. Fassa reed een tempo zodat de koplopers zo laat mogelijk zouden worden ingelopen. Hierdoor kon Cipollini terugkomen, samen met nog 30 renners. In de sprint stond er geen maat op Petacchi. Hij won dus.
Met mij ging het eigenlijk best lekker. Ik ben bergop nooit in de problemen gekomen. Dat is een goed teken voor de komende dagen, want dan gaat het nog meer bergop.

Tot morgen, Servais

. Uitslag van de 1e etappe (geplaatst 18u15)
door Kim


1. Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo)
2. Bernhard Eisel (FdJeux)
3. Robbie McEwen (Davitamon-Lotto)
4. Oscar Freire (Rabobank)
5. Roberto Petito (Fassa Bortolo)
142. Servais Knaven (Quick Step)

Klik HIER voor de volledige uitslag.

. Vooruitblik naar morgen (geplaatst 18u15)
door Kim


De 2e etappe gaat van Civitavecchia naar Tivoli over een afstand van 181 km. De renners verlaten morgen de Tirreno en trekken verder het binnenland in. De start is morgochtend om 11u15 en de finish is voorzien rond 16u00. Meer nieuws morgenavond op de website.

Klik HIER voor het kaartje van de 2e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 2e etappe



dindag 8 maart 2005

 

. Tirreno-Adriatico (geplaatst 18u33)
door Servais


Ik zit nu in de Tirreno. Vanochtend vroeg vertrokken. Gelijk al stress, want er stonden meer files dan ik verwacht had en ik was precies een half uur voor vertrek op de luchthaven. Net op tijd dus. Om 12 uur waren we in het hotel. Vanmiddag 2 uurtjes gefietst.
Ik voel me weer OK. De eerste dagen zal het wel niet gemakkelijk gaan, maar ik verwacht dat het daarna wel weer goed gaat komen met de conditie.
Het weer is hier een stuk beter dan thuis en in Parijs-Nice. Het was hier vandaag 12 graden en de zon scheen volop. Laten we hopen dat het zo gaat blijven.


. Servais vandaag naar Italië (geplaatst 07u00)
door Kim


Servais vertrekt vandaag richting Italië voor zijn eerste ProTour wedstrijd. Morgen gaat in Civitavecchia de Tirreno-Adriatico van start. Net als Parijs-Nice is ook de Tirreno-Adriatico opgenomen in het nieuwe ProTour-circuit. Deze 7-daagse rittenkoers gaat dit jaar door van 9 tot 15 maart, en kan weer rekenen op een mooi deelnemersveld.

Een overzicht van de etappes

09/03 Rit 1: Civitavecchia-Civitavecchia (160 km)
10/03 Rit 2: Civitavecchia-Tivoli (181 km)
11/03 Rit 3: Tivoli-Torricella Sicura (215 km)
12/03 Rit 4: Teramo-Servigliano (160 km)
13/03 Rit 5: Saltara-Saltara (170,4 km)
14/03 Rit 6: Civitanova Marche-Civitanova Marche
..................... (164 km)
15/03 Rit 7: San Benedetto-San Benedetto (164 km)

Klik HIER voor het kaartje van deze rittenwedstrijd


Voor de schotelkijkers, de Tirreno-Adriatico is iedere dag rechstreeks te volgen via RAI 3. De laatste 2 etappes zullen ook via Eurosport worden uitgezonden.

 

. Morgen: 1e etappe Tirreno - Adriatico (geplaatst 07u00)
door Kim


De 1e etappe gaat morgen van Civitavecchia naar Civitavecchia over een afstand van 160 km. Het peloton gaat om 11u50 van start en de finish is voorzien rond 15u45. In de finale worden er 2 grote en 3 kleine rondes gereden over een plaatselijk parcours.

Klik HIER voor het kaartje van de 1e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 1e etappe

 


zondag 6 maart 2005

 

. Servais vandaag jarig! (geplaatst 00u01)
door Kim
 

Ja ja, er is er eentje jarig in huize Knaven. Servais wordt vandaag 34 jaar.

Servais, van harte gefeliciteerd!


Wil je Servais feliciteren? Ga dan naar het gastenboek!

 


zaterdag 5 maart 2005

 

. Weer op de fiets (geplaatst 20u50)
door Servais


Gisteren anderhalf uur op de roller en vandaag anderhalf uur op de roller en anderhalf op de crossfiets. Ik zit dus weer op de fiets. Wel niet op de manier die normaal is deze tijd van het jaar, maar ik ben al blij dat ik weer kan trainen. De griep is gelukkig niet doorgezet. Ik voel me een stuk beter dan een paar dagen geleden. Veel heb ik niet gemist in West-Vlaanderen: de eerste rit geanuleerd na 75km, de 2e rit afgelast en ook de rit van morgen gaat niet door.
Morgen hoop ik een uur of 4 te kunnen trainen. Dinsdag vertrek ik dan naar Italie voor de Tirreno.

 


donderdag 3 maart 2005

 

. Geen 3-daagse van West-Vlaanderen (geplaatst 16u37)
door Servais


Vanochtend heb ik samen met de ploegdokter en de ploegleiding besloten om niet van start te gaan in de 3-daagse van West-Vlaanderen. Sinds gisteren voel ik me niet lekker: Ik heb overal spierpijn, ik heb wat keel-, oor- en hoofdpijn. Allemaal tekens dat ik op het sta om de griep te krijgen.
Uit voorzorg hebben we besloten om morgen niet van start te gaan. Ik hoop dat de griep niet doorzet en dat ik de komende dagen toch wat kan gaan trainen, zodat ik volgende week van start kan gaan in de Tirreno.

Ik hou jullie op de hoogte
Servais

 

 

 

Klik hier voor het nieuws van FEBRUARI