klik hier om deze pagina te vernieuwen!

maandag 26 september 2005


. Servais vanavond te gast bij Barend en Van Dorp (geplaatst om 17u00)
door Kim


Vanavond is Servais te gast bij Barend en Van Dorp op Talpa. Het gesprek zal oa gaan over het WK wielrennen. Bondscoach Egon van Kessel nam Servais afgelopen week niet mee naar het WK in Madrid. Vanavond vertelt Servais zijn kant van het verhaal bij Frits en Henk.

Barend en Van Dorp vanavond om 22u30 op TALPA.

O ja, voor de Vlaamse supporters die Talpa niet kunnen ontvangen via de sateliet.
Je kan de uitzending ook volgen via een live stream op de site van Talpa. Kijk op www.talpa.tv.


 

 


zaterdag 24 september 2005


. Krantenknipsel uit BN De Stem (geplaatst om 18u38)
door Kim

 

  • Klik hier voor het knipsel "Liever toekijken dan liegen"
    (BRON: BN DE STEM) - 24-09-2005

 


maandag 19 september 2005


. Ronde van Polen en een beetje WK (geplaatst om 16u44)
door Servais


Ik zit inmiddels weer thuis. Zaterdag ben ik afgestapt in de Ronde van Polen. We moesten 7 keer een klim van 7km doen. Het stuk daarvoor was het nog vlak en daar voelde ik me nog best goed. Ik ben dan ook een aantal keer meegesprongen met demarrages, in de hoop met een groepje voorop te komen en op deze manier nog iets te betekenen voor de ploeg. We kwamen echter niet weg, Bij de eerste beklimming werd er volle bak gereden en was ik gewoon niet goed genoeg om te volgen (de gevolgen van 4 dagen op kop rijden) en werd ik gelost. Ik ben daarna nog wel doorgereden, maar toen de andere renners in mijn groep afstapten, reed ik daar nog alleen. Ik heb toen de beslissing genomen om ook af te stappen.

Nog effe iets over het WK: Wat ik heb proberen te verwoorden is dat ik heel graag het WK zou hebben gereden in de rol als vrijbuiter (de tactiek van van Kessel volgende week). Deze rol kan ik vervullen als ik in vorm ben en dat ben ik. Ik wilde niet meegaan alleen als knecht. Ik heb dat eerlijk gezegd en ik heb daar geen moment spijt van gehad. Dat ik geen WK rijd, kan mij namelijk veel ellende voorkomen. Ik heb namelijk geen zin om ruzie te krijgen met mijn ploegmaats bij Quickstep, omdat ik tegen hen zou hebben gereden, of met mijn landgenoten omdat ik mij niet voor 100% voor hen zou hebben ingezet. Ik zou echter nooit tegen de Nederlandse ploeg gereden hebben, of voor Bettini , Boonen of Nuyens. No way! Maar tegen hen. Nee!!!. Maar neem van mij aan, elke professional in deze situatie zal er hetzelfde over denken.(maar het misschien niet zeggen) Ik vind dit juist professionaliteit. Je mond houden, lekker meegaan en daarna op een listige manier het zo weten uit te leggen waarom je je werk niet hebt gedaan, vind ik hypocriet en amateuristisch. Dat is mijn mening. Punt! Mijn mening was echter niet de reden waarom ik thuis ben gebleven, daar was wel begrip voor, maar na bepaalde uitspraken van Patrick Lefevere was men bang dat ik alleen nog maar in dienst zou rijden van mijn ploegmaats van Quickstep.

Ik weet, niet iedereen zal het met me eens zijn en velen zullen zeggen had lekker je mond gehouden en had gewoon die koers gereden, maar zo zit ik niet in elkaar. Jammer is het wel, want op dagen dat ik in de koers de vrijheid krijg, kan ik nog al eens voor een verrassing zorgen.

Als laatste wil zeggen dat ik mijn mening hier schrijf, omdat mijn verhaal vorige week op Studio Sport blijkbaar niet helemaal goed is overgekomen. Vandaar dat ik nu even de tijd heb genomen om het precies uit te leggen. En dit is dan ook echt het laatste wat ik erover zeg.

Servais

 


zaterdag 17 september 2005


. 6e etappe Ronde van Polen


Verslagje van Servais volgt later!

 

. Uitslag 6e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 20u07)
door Kim


Pieter Weening heeft vandaag de koninginnenrit van de Ronde van Polen gewonnen. Na 153 km haalde de Pieter het van Kim Kirchen in de sprint van twee. Thomas Dekker werd nog knap 3e.
Pieter neemt ook de leiderstrui over van de Luca Paolini.

Servais heeft de 6e etappe niet uitgereden. Slechts 79 renners finishte vandaag in Polen. Een grote groep renners stapte vandaag dus af. Klik HIER voor de volledige uitslag.


Uitslag 6e etappe:
1 Pieter Weening (Ned) Rabobank 4.16.37
2 Kim Kirchen (Lux) Fassa Bortolo 0.04
3 Thomas Dekker (Ned) Rabobank 0.25
DNF Servais Knaven (Ned) Quick Step



Tussenstand algemeen klassement
1 Pieter Weening (Ned) Rabobank 30.01.35
2 Kim Kirchen (Lux) Fassa Bortolo 0.04
3 Thomas Dekker (Ned) Rabobank 0.25

 


vrijdag 16 september 2005


. 5e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 20u12)
door Servais


Ik ben blij dat de etappe van vandaag er op zit. Het was niet echt een leuke rit. Uiteraard weer veel wind (meest op kop) het ging in de finale bergop en daarbij regende het ook nog eens. Maar ja, wat doe je eraan. Er reden op een gegeven moment 2 renners van Davitamon weg, eigenlijk als grap. Dit waren van Huffel en Van Summeren. Wij zijn toen met Liquigas op kop gaan rijden en de 2 liepen uit tot een minuut of 7. Voor ons hoefden de koplopers niet ingehaald te worden, omdat ze al op ruime achterstand stonden. Op een gegeven moment hebben we dan ook niet meer meegereden.
In de finale moesten we 5 keer een klim van 5km over en de eerste keer heb ik gelijk een goede groep opgezocht en rustig naar de streep gereden. De koplopers bleven heel lang voorop en Van Summeren werd op 200 meter van de streep ingelopen. De rit werd gewonnen door de Duitser Wegmann, voor onze Pipo Pozzato. Weer een 2e plaats dus. Paolini blijft wel de leider.

Morgen is het nog lastiger. We rijden 6 rondes van een kilometer of 20, met hierin een klim van een kilometer of 6. Echt een dag voor mij dus..Not.

Jullie zullen het waarschijnlijk al wel weten, maar toch wil nog even melden dat ik niet geselecteerd ben voor de WK. Niet omdat ik niet goed genoeg in vorm ben, maar om andere redenen. Ik heb me voorgenomen om verstandig te zijn en er verder geen woorden aan vuil te maken. Daar schiet je toch niks mee op. Ik vind het aan de ene kant wel jammer, want ik denk dat ik goed genoeg rijd om daar een goede koers te rijden. Aan de andere kant kan het me ook weer niet zo veel schelen, en kan ik dit weekend mijn seizoen lekker afsluiten in Polen.
En laten we hopen dat we na 5 2e plaatsen nog een rit gaan winnen, of misschien wel het klassement.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag 5e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 19u35)
door Kim

Uitslag 5e etappe:
1. Fabian Wegmann (ALL/Gerolsteiner) 5h.28:01
2 Filippo Pozzato (Ita) Quick-Step
3 Uros Murn (Slo) Phonak Hearing Systems
118 Servais Knaven (Ned) Quick Step 19.52


Tussenstand algemeen klassement
1 Luca Paolini (Ita) Quick Step 25.44.44
2 Fabian Wegmann (Ger) Gerolsteiner 0.08
3 Filippo Pozzato (Ita) Quick Step 0.12
115 Servais Knaven (Ned) Quick Step 28.50

donderdag 15 september 2005


. 4e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 18u15)
door Servais


Vandaag was het weer een zelfde soort etappe als gisteren: vlak en veel wind, heel veel wind. In het begin was het veel wind tegen. Er reden 2 renners weg en zij pakten meer dan 10 minuten. Iedereen keek naar ons, om de achtervolging in te zetten. Wij gingen dan ook rijden, maar we hadden ook een plan. Als de wind goed van opzij zou komen, zouden we vol doortrekken. Na 65km was dit het geval en het peloton viel in verschillende waaiers uiteen. Wij waren allemaal mee in de 1e waaier, een man of 40. De 2e groep zat op een kleine minuut, maar omdat het nog ver was naar de finish en omdat de wind weer op kop kwam, werd de samenwerking in de groep steeds minder. Op een gegeven moment zijn we gestopt met rijden en uiteindelijk kwam iedereen weer terug. De voorsprong van de koplopers was echter teruggelopen tot 2 minuten. Daarna ging het weer een tijd rustig. De koplopers liepen weer uit en op 80km van de finish zijn we weer gaan achtervolgen. De koplopers werden ingelopen op 25km van de finish en het werd een massasprint. Luca Paolini werd opnieuw 2e. Benatti won de rit.
Ik heb tot het ingaan van de laatste ronde op kop gereden. Dat ik het zo lang vol kon houden, geeft een goed gevoel. De vorm is OK.

Morgen gaan we de bergen in. Dan zal het een ander verhaal worden.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag 4e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 18u00))
door Kim

Uitslag 4e etappe:
1 Daniele Bennati (Ita) Lampre - Caffita 5.22.52
2 Luca Paolini (Ita) Quickstep
3 Angelo Furlan (Ita) Domina Vacanze
110 Servais Knaven (Ned) Quick Step 25.00


Tussenstand algemeen klassement
1 Luca Paolini (Ita) Quickstep 20.16.37
2 Daniele Bennati (Ita) Lampre - Caffita 0.04
3 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner 0.10
110 Servais Knaven (Ned) Quick Step 25.00

woensdag 14 september 2005


. 3e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 18u55)
door Servais


Vandaag was het wederom een lange dag. De rit zou normaal 212km zijn, maar er was veel wind en hij stond pal op kop. Het tempo lag daardoor vrij laag. Zo laag dat de organisatie de rit inkortte vanwege de tv-uitzending. We moesten op het einde i.p.v 4 nog 2 plaatselijke rondes rijden. Dat was echt goed nieuws. Mogen ze van mij vaker doen. In het begin reed 1 renner weg en hij pakte 20 minuten voorsprong. Toen hij 13 minuten had sprong er een Pool achter aan. Een stuk verder zijn wij op kop gaan rijden, aangezien we de leiderstrui hadden. De voorsprong liep snel terug, logisch met zoveel tegenwind. Op 60km van de finish kwamen de koplopers bij elkaar en was hun voorsprong nog 4 minuten. Gemakkelijk dus voor ons om de boel te controleren. We hebben dan ook niet echt hard hoeven achtervolgen, maar wel lang (120km). Dit houdt in dat ik na de rit behoorlijk moe was. De koplopers werden op 14km van de finish ingelopen en vlak daarna begonnen de demarages in het peloton. Dit betekende dat ik werd gelost en op achterstand binnenkwam.
De rit eindigde opnieuw in een massasprint en de winnaar was Jaan Kirsipuu. Paolini werd opnieuw 2e en blijft leider.

Morgen de laatste vlakke etappe. Laten we hopen dat wind wat gaat liggen, of misschien toch niet.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag 3e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 18u45)
door Kim

Uitslag 3e etappe:
1 Jaan Kirsipuu (Est) Credit Agricole
2 Luca Paolini (Ita) Quick Step
3 Max Van Heeswijk (Ned) Discovery Channel
154 Servais Knaven (Ned) Quick Step
7.51.00


Tussenstand algemeen klassement
1 Luca Paolini (Ita) Quick Step 14.53.51
2 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner 0.06
3 Baden Cooke (Aus) Française Des Jeux 0.08
139 Servais Knaven (Ned) Quick Step 8.33

dinsdag 13 september 2005


. 2e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 18u52)
door Servais


Het was vandaag een ouderwetse etappe, eigenlijk een beetje zoals een jaar of 10 geleden: lang en er werd heel rustig gereden. Tijd dus om weer eens met elkaar te praten tijdens de koers.
Op een kilometer of 80 van de finish reden 2 renners weg en daarna was het FDJ die de achtervolging leidde. Zij hadden immers de leiderstrui. De koplopers reden echter goed door en in de finale waren er meerdere ploegen die gingen meehelpen. Ik heb ook nog wat meegereden en dat ging best lekker. Op 5km van de finish werden de koplopers ingelopen en werd het wederom een massasprint. De winnaar was vandaag Daniele Benatti, ook al winnaar van 3 ritten in de Ronde van Duitsland. Luca Paolini werd opnieuw 2e en pakte hiermee de leiderstrui.

Van mijn valpartij van gisteren had ik vandaag gelukkig weinig last. Het ging eigenlijk best lekker.

Morgen is er weer een vlakke rit en misschien gaan we de leiderstrui wel verdedigen. Weer lekker op kop rijden.. Word je lekker sterk van.

Tot morgen, Servais

 

. Uitslag 2e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 18u45)
door Kim

Uitslag 2e etappe:
1 Daniele Bennati (Ita) Lampre 5.54.37
2 Luca Paolini (Ita) Quickstep
3 Francesco Chicchi (Ita) Fassa Bortolo
101 Servais Knaven (Ned) Quick Step 0.24


Tussenstand algemeen klassement
1 Luca Paolini (Ita) Quick Step 9.15.48
2 Baden Cooke (Aus) Française Des Jeux 0.02
3 Daniele Bennati (Ita) Lampre-Caffita
104 Servais Knaven (Ned) Quick Step 0.36

maandag 12 september 2005


. 1e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 18u40)
door Servais


Voor het eerst sinds 2000 sta ik weer aan de start van de Ronde van Polen. Ik moet zeggen het is toch anders koersen dan normaal. De wegen zijn over het algemeen vrij goed, maar op zijn tijd zitten er toch vrij grote gaten midden in de weg en dat maakt het gevaarlijk. Daar tegenover staat dat er heel veel publiek langs het parcours staat en iedereen is even enthousiast. Dit neemt echter niet weg dat ik na 75 km op de grond lag: voor mij vielen ze en ik moest vol in de remmen. Ik kwam op tijd tot stilstand, maar omdat ik zo hard remde ging ik daarna toch over de kop. Ik kwam met mijn rechterbil boven op een stoeprand terecht. Ik heb daar nu veel last van. Ik kon mijn weg echter gelijk vervolgen en kwam binnen in het peloton.
De rit eindigde in een massasprint en hierin was Baden Cooke sneller dan mijn ploegmaat Luca Paolini.
Morgen staat er opnieuw een vlakke rit op het programma. Laten we hopen dat ik niet te veel last ondervind van mijn bil.

Tot morgen,
Servais

 

. Uitslag 1e etappe Ronde van Polen (geplaatst om 18u30)
door Kim

Uitslag 1e etappe:
1. Baden Cooke (AUS/FdJ) 3h.21:23
2. Luca Paolini (ITA)
3. Francesco Chicchi (ITA)
4. Luciano Pagliarini (BRE)
5. Laurent Brochard (FRA)
123 Servais Knaven (Ned) Quick Step



Tussenstand algemeen klassement
1 Baden Cooke (Aus) Française Jeux 3.21.13
2 Luca Paolini (Ita) Quick Step 0.04
3 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner 0.05
4 Francesco Chicchi (Ita) Fassa Bortolo 0.06
5 Freddy Bichot (Fra) Française Des Jeux 0.07
124 Servais Knaven (Ned) Quick Step


zondag 11 september 2005


. Ronde van Polen (geplaatst om 08u30)
door Kim


Servais is vandaag naar Polen vertrokken voor zijn laatste rittenkoers van dit wielerseizoen. De Ronde van Polen is alweer toe aan de 62e editie en is dit jaar opgenomen in de ProTour.
Deze rittenwedstrijd gaat over 8 etappes waaronder een tijdrit. Voorgaande jaren werd deze wedstrijd vooral door de kleinere teams gereden. Met de komst van de ProTour zullen dit jaar dus de 20 beste teams af te zakken naar Polen.
De eerste 4 etappes etappes zijn vlak en zullen waarschijnlijk eindigen in massasprint. Vanaf de 5e etappe wordt het serieus, en komen voor het eerste de heuvels in zicht. Tot slot is er nog een klimtijdrit over 19 km.

Helaas zal de Ronde van Polen niet rechtstreeks worden uitgezonden door de VRT. Maar rechtstreekse beelden zijn wel te zien via het internet!
Een dagelijks verslagje van Servais kan je vanaf morgen hier weer lezen!

12/09 rit 1: Gdañsk - Elblag (149,6 km)
13/09 rit 2: Tczew - Olsztyn (226,5 km)
14/09 rit 3: Ostróda - Bydgoszcz (212 km)
15/09 rit 4: Inowroclaw - Leszno (213,4 km)
16/09 rit 5: Wroclaw - Szklarska Porêba (212 km)
17/09 rit 6: Piechowice - Karpacz (153 km)
18/09 rit 7: Jelenia Góra - Karpacz (61 km)
18/09 rit 8: Jelenia Góra - Karpacz (19 km, ITT)

Klik HIER voor info over de Ronde van Polen

 


woensdag 7 september 2005


. Memorial Rik Van Steenbergen (geplaatst om 20u18)
door Servais


Vandaag voor het eerst sinds een aantal weken weer een echte wedstrijd. Ik moet zeggen dat het eigenlijk best goed ging, alhoewel je dat aan de hand van de uitslag niet zou zeggen.
Er werd vanaf het begin heel veel gedemareerd. Ik ben geregeld meegesprongen, maar toen na 50km de beslissende kopgroep wegreed, zat ik daar niet bij. Gelukkig wel 2 ploegmaats, Tankink en Weylandt, zodat we als ploeg niet te hoeven achtervolgen. De kopgroep liep uit tot maximaal 4 minuten. Na 130km waren er 2 stroken kasseien en door de nerveusiteit in het peloton liep de voorsprong terug tot minder dan 1 minuut. Na de kasseien liepen de koplopers echter weer uit. Ze bleven ook voorop tot de finish. In de finale werd er bij ons heel veel gedemareerd en uiteindelijk reed er nog een groep weg. Ik zat daar niet bij. Doordat wij de laatste 25km rustig hebben gereden, hoefden we de laatste ronde niet meer te rijden (8km).

Al met al ben ik dus wel tevreden over vandaag. Ik kwam wel wat wedstrijdritme te kort, maar conditioneel zit het goed. Op naar de Ronde van Polen dus.

. Uitslag Memorial Rik Van Steenbergen (geplaatst om 20u10)
door Kim


Jean-Patrick Nazon heeft vandaag de Memorial Rik Van Steenbergen gewonnen. In Aartselaar had de Fransman een kleine voorsprong op zijn andere medevluchters.
Op 14 kilometer van de finish greep Nazon zijn kans. Niemand slaagde erin de kloof met de Fransman nog te overbruggen. Wim De Vocht ging met Jens Renders wel nog in de tegenaanval maar die tegenreactie kwam veel te laat. Nazon greep in Aartselaar zijn 3e seizoenszege.

1. Jean-Patrick Nazon (Fra/Ag2r) in 4u17:39
2. Wim De Vocht op 0:30
3. Jens Renders



dinsdag 6 september 2005


. Servais morgen in de Memorial Rik van Steenbergen (geplaatst om 16u45)
door Kim


Morgen gaat Servais van start in de 15e editie van de Memorial Rik Van Steenbergen. Deze internationale wielerwedstrijd voor profs, met start en aankomst in Aartselaar is een jaarlijks eerbetoon aan de overleden wielerkampioen Rik Van Steenbergen.

De officieuze start van de wedstrijd wordt gegeven om 11.15 u. Nadat de renners een rondje doorheen het centrum van Aartselaar hebben gereden volgt de officiële start om 11.30 u. De profs worden na 150 km opnieuw in Aartselaar verwacht rond 15.00 u, waarna ze nog 6 plaatselijke rondes van 8,5 km zullen afleggen. Het einde van de wedstrijd is voorzien rond 16 u.

Sporza zal de laatste 60 km van de wedstrijd live uitzenden via één.

Morgenavond uiteraard weer een verslagje van Servais op de site!

 


Zaterdag 3 september 2005


. Omloop Mandel-Leie-Schelde (geplaatst om 20u15)
door Kim


Vandaag stond in Meulebeke de Omloop Mandel-Leie-Schelde op het programma. Ondanks het drukke programma kreeg de organisatie toch weer een mooi deelnemersveld aan de start. Vandaag kwamen naast Servais oa Marc Wauters, Nico Mattan, Dimitri De Fauw, Jurgen Van den Broecke en Steven De Jongh aan de start.
De voormalig nationale kampioen van België, Geert Omloop (MrBookMaker.com) won vanmiddag de omloop Mandel-Leie-Schelde voor Marc Wauters en Nico Mattan. Servais finishte 15e

 

. Derny Criterium: Omloop Mandel-Leie-Schelde (geplaatst om 07u00)
door Kim


Vanmiddag wordt in het West-Vlaamse Meulebeke naar jaarlijkse gewoonte de Omloop Mandel-Leie-Schelde verreden. Ook Servais zal vanmiddag in Meulebeke aan de start verschijnen.
De renners rijden eerst een rit in lijn over 85 km, daarna worden er nog 17 ronden van 5,4 km achter de derny gereden.

 

. Bram wint de Profronde van Almelo (geplaatst om 07u00)
door Kim


Bram Tankink heeft vrijdagavond de profronde van Almelo gewonnen. Bram was in de sprint met twee sneller dan Michael Rasmussen. Rudie Kemna werd 3e.
Bram was in de finale weg met Rasmussen, maar schudde de Deen in de laatste ronde af. Stefan van Dijk, Bart Voskamp en Michael Boogerd maakten de topzes vol in Almelo.

De uit slag van Servais volgt nog.

 

 


Donderdag 1 september 2005


. Servais morgen in de Profronde van Almelo (geplaatst om 16u02)
door Kim


Na een korte rustperiode zal Servais morgen weer in competitie komen tijdens de Profronde van Almelo. Servais won in 2000 in Almelo en is ieder jaar weer een smaakmaker tijdens de Profronde.

Samen met Bram Tankink zal Servais voor de Quick Step ploeg aan de start verschijnen. Verder zijn oa Michael Rasmussen, Michael Boogerd, Bobbie Traksel en Ludo Dierckxsens aanwezig in Almelo. Het spektakel gaat van start om 20u15.

Je kan trouwens eerder op de dag ook de dames uit de Holland Ladies Tour aan het werk zien in Almelo. De start en finish van de 5e etappe liggen in het centrum van Almelo.

Meer info over de Profronde van Almelo kan je HIER bekijken.

Servais zal zaterdag ook in Meulebeke rijden tijdens het derny criterium "de Omloop Mandel-Leie-Schelde". Morgen meer hierover op de website.

 

 

Klik hier voor het nieuws van AUGUSTUS