klik hier om deze pagina te vernieuwen!

. dinsdag 17 januari 2006door Servais
Trainingskamp (geplaatst om 17u49)


Na een aantal rustig aan te hebben gedaan, kon ik vandaag eindelijk meetrainen met de ploeg voor Qatar. De training stond met name in het teken van de voorbereiding van de sprint voor Tom. We hebben in verschillende volgordes het treintje gevormd en na een aantal sprints wisten we de ideale volgorde. Het was een goede training, waarin we ook nog het nodige bergop gereden hebben. Na 4,5 uur waren we moe maar voldaan, terug in het hotel. Morgen en overmorgen zullen we tussen de 5,5 en 6 uur gaan trainen. Na gisteren een regenachtige dag, was het weer vandaag een stuk beter: een graad of 16 en wat zon. Morgen en overmorgen gaat het tegen de 20 graden worden. De arm- en beenstukken kunnen dan dus uit. We hebben het zo slecht nog niet.. donderdag 12 januari 2006door Servais
Effe bijpraten (geplaatst om 18u48)


De zesdaagse van Rotterdam is alweer 2 dagen achter de rug en ondertussen ben ik in Spanje aangekomen voor een 9-daags trainingskamp met de ploeg.
Vanochtend was ik al om kwart over vijf mijn bed uit en dat ging niet echt gemakkelijk. De laatste week lag dan net een paar uurtjes in bed.
De laatste dagen van de zesdaagse gingen eigenlijk best lekker. Ik heb natuurlijk behoorlijk afgezien, maar ik merkte wel dat ik een stuk zelfverzekerder dan vorig jaar rondreed. Daardoor ging het allemaal een stuk makkelijker. Ik verloor dan wel samen met Marco Villa 23 ronden, maar het maakte voor mij niet uit of het er nou 15 of 23 waren. In het klassement schoten we daar weinig mee op. Het belangrijkste was dat we op verschillende onderdelen mee konden doen voor de overwinning en dat ik er zonder kleerscheuren en met een goede vorm er uit zou komen. En dat is gelukt.
De laatste dag was heel hectisch, met ’s ochtends de ploegenvoorstelling in Kortrijk en daarna ’s avonds de finale in Rotterdam. Een finale die tot het einde toe spannend was met het beste koppel als winnaar: Slippens-Stam. Klasse van die mannen.
De eerste dagen hier op trainingskamp moet ik het rustig aan doen van de trainer. Vanaf zondag ga ik weer volle bak trainen en dan begint de laatste voorbereiding op het nieuwe seizoen.. woensdag 11 januari 2006door Kim
Servais morgen op trainingskamp naar Calpe (geplaatst om 18u48)


Morgenochtend vertrekt Servais alweer richting Calpe waar de Quick Step Innergetic ploeg de komende 10 dagen haar trainingskamp heeft opgeslagen.
Om 08u10 vliegen de jongens vanuit Brussel richting Valencia waar ze rond half 11 zullen landen.

De trainingsstage in Calpe is voor Servais de laatste voorbereiding op de Ronde van Qatar eind januari.. dinsdag 10 januari 2006door Kim
Ploegvoorstelling Quick Step Innergetic (geplaatst om 17u45)

Patrick Lefevere stelde vanmiddag in Kortrijk Xpo zijn ploeg voor het nieuwe seizoen voor. Quick Step begint aan zijn derde jaar als hoofdsponsor.
Het Quick Step-legioen telt dit seizoen 29 renners, later komt daar met Rujano nog een 30e bij. Kopmannen Paolo Bettini en Tom Boonen bleven, enkele andere renners vertrokken aan het eind van vorig seizoen maar die werden vervangen door nieuwe renners.
Patrick Lefevere gaf op de ploegvoorstelling zijn mening over zijn renners. Over Servais vertelde hij het volgende: "Over Servais moet niet veel gezegd worden. Als wegkapitein is hij van onnoemelijk belang voor het team"

Donderdag trekt de Quick Step Innergetic ploeg naar Calpe voor een 10 daagse trainingsstage.

Ook vanavond is Servais weer van de partij in Rotterdam voor de slotavond van de Zesdaagse.Meer nieuws over de ploegvoorstelling vanavond in het Studio Sport Journaal en Lang de Lijn op Radio 1

 


door Kim
Nieuw Krantenknipsel (geplaatst om 17u45)

 • Klik hier voor het interview "Servais Knaven wil ploegleider Dekker achterna"
  (BRON: BN De Stem) - 10-01-2006

 


door Kim
Foto's trainingsstage online (geplaatst om 17u45)

 • Trainingsstage Italië Bari (december 2005)
  Klik HIER voor het fotoalbum

 


. zaterdag 7 januari 2006door Servais
Eerste dagen Zesdaagse van Rotterdam (geplaatst om 15u45)

De eerste dagen van de 6-daagse zitten er al weer op en ik heb al weer veel afgezien aan Marco Villa een hele goede maat. Hij heeft heel veel ervaring en maakt er geen probleem van als ik eens een fout maak. Dat maakt het voor mij ook een stuk leuker. Daarnaast is hij goed gemotiveerd in de neven nummers. Zo wonnen we gisteren de puntenkoers (het openingsnummer van de avond) en even later won hij de afvalrit. In de koppelkoersen komen we gewoon tekort en dan is het zaak de schade te beperken. We staan op dit moment op de 10e plaats in het klassement, maar dat had ik ook verwacht. Zo lang als het elke dag een beetje beter gaat, en we kunnen zo af en toe eens iets winnen, ben ik dik tevreden. Tenslotte begint het wegseizoen pas over 3 weken.

 


. donderdag 5 januari 2006door Kim
Zesdaagse van Rotterdam (geplaatst om 07u00)

Vanavond gaat in Rotterdam de Zesdaagse van start. Net als vorig jaar zal Servais dit jaar ook weer van de partij zijn, samen met Marco Villa. Als je de kans hebt om naar Rotterdam te gaan, dan moet je dat zeker doen. Is echt de moeite hoor!
De thuisblijvers kunnen via de website van de Zesdaagse de wedstrijden volgen via een live streaming video, een live scoreboard en wedstrijdverslagjes.

 • Donderdag 5 januari 2006
  Premiere Avond - 18.00 - 24.00
 • Vrijdag 6 januari 2006
  Party Night - 18.00 - 01.00
 • Zaterdag 7 januari 2006
  Hollandse Avond - 18.00 - 01.00
 • Zondag 8 januari 2006
  Ahoy' op Zondag - 11.00 - 17.15
 • Maandag 9 januari 2006
  Horeca Avond - 18.00 - 24.00
 • Dinsdag 10 januari 2006
  Finale Avond - 18.00 - 00.15

 


. maandag 2 januari 2006door Kim
Wedstrijdprogramma online (geplaatst om 12u59)


Het wedstrijdprogramma (voorjaar 2006) van Servais staat online op de website.

Klik HIER om het programma te bekijken.

 

 

 

 Klik hier voor het nieuws van december