klik hier om deze pagina te vernieuwen!

. woensdag 12 april 2006



door Servais
Scheldeprijs Vlaanderen (geplaatst om 22u47)

Mijn voorjaar heb ik vandaag met een goed gevoel afgesloten. Deze laatste koers was eigenlijk te vergelijken met zoals we begonnen zijn in Qatar: vlak, wind, een ijzersterk QuickStep blok en winst van Tom.
We hadden met elkaar afgesproken dat we als ploeg zouden proberen om de boel al na 15km uit elkaar te rijden. Aangezien Steven de Jongh en ikzelf door onze achtertuin reden vandaag, wisten we dat het vanaf daar lang zijwind zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan dus. Het peloton brak vrij snel, en een kilometer of 20 verder moest er opnieuw een groep af.

Toen we bij ons in Meerle passeerden (km 42), waren we nog met een man of 25 over en zaten wij met 7 man mee. De voorsprong op de 2e groep was toen ongeveer 30 seconden. Nadat ik als eerste bij ons door het dorp was gereden, liep de voorsprong heel langzaam op. Pas na 100km wedstrijd hadden we meer dan 1 minuut voorsprong en daarna ging het snel. Uiteindelijk zijn de achtervolgers allemaal afgestapt omdat ze te ver achter waren. We gingen dus met 25 man de finale in. Ik denk dat door de zware wedstrijd en onze numerieke meerderheid maar weinig renners zin hadden om iets te proberen op het einde. Daardoor konden we Tom ideaal naar de streep loodsen. Ikzelf heb de sprint op gang getrokken, nadat Cretskens en Verheijen ervoor gezorgd hadden dat alles bij elkaar bleef. Op 800 meter van de streep zat mijn werk erop en toen had Tom nog 3 man over. Steven de Jongh hoefde pas op 200 meter van de streep op kop, waardoor hij zelf nog tweede kon worden achter Tom. Een hele mooie afsluiting dus, van een heel mooi voorjaar voor onze ploeg.

Nu heb ik even geen wedstrijden. Mijn eerste koers gaat de Ronde van Made zijn, op 30 april. Daarna rijd ik de 4-daagse van Duinkerken.
Tot de volgende keer, Servais


door Kim
De uitslag en foto's (geplaatst om 21u35)

Uitslag Scheldeprijs

1 BOONEN Tom QSI QUICK STEP - INNERGETIC 04 . 31 . 00
2 DE JONGH Steven QSI QUICK STEP - INNERGETIC
3 STEEGMANS Gert DVL DAVITAMON-LOTTO

21 KNAVEN Servais QSI QUICK STEP - INNERGETIC 00 . 33


Klik HIER voor de volledige uitslag


Servais reed vandaag een sterke thuiswedstrijd. De ganse dag weer aan de kop van het peloton voor zijn kopman. Chapeau, Servais! Ik geniet hiervan met volle teugen!

Klik HIER voor een paar foto's van de Scheldeprijs. Er zit 1 hele mooie foto tussen die gemaakt is door Evert bij de doorkomst van het peloton in Meerle. Je ziet een verkleining van die foto ook hierboven!

 



. Dinsdag 11 april 2006



door Kim
Servais morgen in de Scheldeprijs (geplaatst om 07u00)

De Scheldeprijs Vlaanderen is voor Servais de laatste koers dit voorjaar. Deze wedstrijd is dit jaar aan zijn 94e editie toe. Vorig jaar was Thorwald Veneberg nog de snelste in Schoten.
Maar morgen zal Servais zeker nog eens willen uitpakken in de Scheldeprijs, want het parcours loopt net als vorig jaar door zijn woonplaats Meerle.
Het peloton gaat morgenochtend om 11u15 van start op de Grote Markt van Antwerpen. Rond 12u35 rijdt het peloton door Meerle en zal de famile Knaven zeker op post staan. In totaal worden er morgen 200 km afgelegd, waarvan 1 grote omloop van 149 km en 3 plaatselijke rondes van 17 km in er rond Schoten. De finish is voorzien rond 16u00 aan de Churchilllaan in Schoten.

De Quick Step Innergetic ploeg: Tom Boonen, Wilfried Cretskens, Steven De Jongh, Kevin Hulsmans, Servais Knaven, Sebastien Rosseler, Geert Verheyen, Wouter Weylandt

Klik HIER voor het profiel van de wedstrijd
Klik HIER voor het kaartje van de wedstrijd

Fotoalbum Scheldeprijs Vlaanderen
Klik HIER voor het fotoalbum

 



. Maandag 10 april 2006



door Servais
Parijs - Roubaix (geplaatst om 16u08)

Het was gisteren door de wind een rare Parijs-Roubaix. De eerste 100km was er wat zijwind en de ene demarage volgde na de andere. Het is geen moment stil gevallen. Ik ben in het begin geregeld meegesprongen als er een groep van meer dan 6 man wegreed en een aantal keer

dacht ik dat we weg zouden rijden. Vanaf de eerste kasseien zat ik telkens goed van voren, maar door de
tegenwind op de stenen, was het bijna niet mogelijk om de groep uit elkaar te rijden. We gingen dan ook met 150 man richting het Bos. Ik raakte wat ingesloten net ervoor en ik begon rond de 60e positie aan het Bos. Veel te ver naar achteren dus. Ik ben nog heel veel renners voorbij gereden, maar de eersten waren al weg. Tom was van ons de enige die mee was in de eerste groep en in de tweede groep zijn wij dan de achtervolging begonnen. Met 4 renners hebben we volle bak gereden, met als doel dat op een kasseistrook dan Nuyens en Pozzato naar de koplopers zouden springen. De voorsprong van
de kopgroep liep terug van 45 naar 25 seconden, maar Nuyens en Pozzato konden de sprong niet maken. Dit mede door de tegenwind op de stenen. De koplopers liepen daarna vrij snel uit en ik had het af en toe heel zwaar op de stenen. In de finale kwam ik er echter weer doorheen en op de laatste stroken kon ik weer goed mee.


Foto: Philip van der Ploeg, Waddinxveen

Uiteindelijk reden wij met onze groep nog voor de 10e plaats.
Woensdag nog de Scheldeprijs, en dan zit mijn voorjaar er weer op.



door Kim
De uitslag (geplaatst om 16u00)

Uitslag Parijs - Roubaix

1 CANCELLARA Fabian CSC SUI
2 BOONEN Tom QSI BEL 01' 49"
3 BALLAN Alessandro LAM ITA 01' 49"
44 KNAVEN Servais QSI NED 06' 49"


Klik HIER voor de volledige uitslag

 



. zaterdag 8 april 2006



door Kim
Servais in de media (geplaatst om 12u43)

Vanmorgen stond er in BN De stem een heel mooi artikel over Servais. Met dank aan Ad Pertijs

  • Klik hier voor het artikel "Ik ben trots op wie ik ben" (BRON: BN De Stem)


door Kim
Servais morgen in Parijs - Roubaix (geplaatst om 12u43)

Morgen is het eindelijk weer zover! Voor de 104e keer zal in het Noorden van Frankrijk de mooiste koers van het jaar gereden worden: Paris-Roubaix.
Maarliefst 27 kasseistroken zorgen samen voor 52,7 km van spektakel. Vorig jaar ging de zege naar de Wereldkampioen Tom Boonen die op de piste van Roubaix George Hincapie en de Spanjaard Juan Antonio Flecha achter zich hield. Ook dit jaar behoort Boonen opnieuw tot de favorieten. Maar wie weet kan onze Servais morgen weer eens stunten op zijn terrein.

Duimen maar en allemaal veel plezier bij het kijken naar de Helleklassieker!

Klik HIER voor het kaartje van de wedstrijd

Alle info over Parijs - Roubaix kan je HIER vinden.





. vrijdag 7 april 2006



door Kim
Aan de kant (geplaatst om 18u56)

Onze Evert heeft weer een mooie column geschreven.

Klik hier om de column te lezen





. woensdag 5 april 2006



door Servais
Gent - Wevelgem (geplaatst om 21u45)

Het was vandaag een winderige Gent Wevelgem, maar ondanks dit, brak het peloton niet door de wind. We hebben het een aantal keer geprobeerd, maar de wind stond nooit echt goed.

We gingen dan ook met een compleet peloton richting de Kemmel. De eerste keer kwam ik er goed over, maar de tweede keer ging het een stuk minder en ik zat dan ook niet in de eerste groep van 45 renners.
De rest van de dag ging het gelukkig wel lekker. Ik ben blij toe, want het was toch al een tijdje geleden dat ik gekoerst heb en koersen heb je in deze tijd van het jaar zeker nodig.

Vrijdag gaan we het parcours van Parijs Roubaix verkennen en ik heb er echt zin.



door Kim
Uitslag Gent-Wevelgem (geplaatst om 18u30)

Uitslag Gent - Wevelgem

1. Thor Hushovd (Nor - Crédit Agricole) 4u53'15"
2. David Kopp (Ger - Team Gerolsteiner) "
3. Alessandro Petacchi (Ita - Team Milram) "
116. Servais Knaven (Ned - Quick Step-Innergetic) 5'55"

Klik HIER voor de volledige uitslag

 



. dinsdag 4 april 2006



door Kim
Morgen Gent - Wevelgem (geplaatst om 19u28)

Morgen staat Servais weer aan de start in Gent - Wevelgem. Deze wedstrijd behoort tot de ProTour kalender en gaat van start op de Grote Markt van Deinze. Daarna trekt het peloton richting de kust. Via Oostende gaat het naar De Panne waar de wind weer een belangrijke rol zal spelen. Gent - Wevelgem staat bekend voor zijn waaiers en dat zorgt ieder jaar weer voor het nodige spektakel.
In de finale worden er 2 rondjes over de Rodeberg, de Monteberg en de Kemmelberg gereden. De finish ligt aan de Vanackerstraat in Wevelgem.

Een rechtstreeks verslag morgenmiddag via SPORZA

Klik HIER voor het kaartje van de wedstrijd



Klik hier voor het nieuws van maart