klik hier om deze pagina te vernieuwen!

. zaterdag 25 februari 2006



door Servais
De Omloop Het Volk (geplaatst om 23u55)

Het was vandaag een koude editie van de Omloop. Na een kilometer of 10 reden 13 renners weg, met daarbij van Impe en Tankink van ons. Zij liepen uit tot maximaal 6 minuten voorsprong.

Daarna werd in het peloton de achtervolging ingezet door Davitamon, Rabobank en Milram. De voorsprong liep terug en nadat de kopgroep had moeten stoppen voor een trein, hadden ze nog 1m30 over. Daarna liepen ze echter weer wat uit en het duurde tot 50km van de finish voor ze teruggepakt werden. Op dat moment zat ik echter niet meer in het peloton. Het ging eigenlijk de hele dag heel lekker en ik zat altijd goed van voren, maar aan de voet van de Molenberg werd ik van de fiets gereden en daardoor kwam ik in 1 van de laatste groepen terecht. Ik kon niet meer terugkomen. De wedstrijd over dus voor mij.
Ondertussen ging de koers gewoon verder en pakte het voor ons allemaal niet zo heel goed uit. Pozzato was wel mee in de uiteindelijke kopgroep van 5 man, maar hij moest genoegen nemen met de 5e plaats. Achter hem wilde Tom Boonen een aantal keer de sprong maken naar de kopgroep, maar kreeg daarbij geen hulp van andere renners. Jammer, maar da's koers.

Morgen is er een nieuwe kans in Kuurne Brussel Kuurne, maar ik zal daar niet bij zijn. Ik zal het gaan volgen via de tv en wie weet lukt het morgen wel.

 

 


. vrijdag 24 februari 2006



door Kim
Servais morgen in de Omloop Het Volk (geplaatst om 07u00)

Morgen gaat het Belgische wielerseizoen van start met de 81e editie van de Omloop Het Volk. Voor de vierde opeenvolgende keer gaat de Omloop van start aan het SMAK in Gent, de finish blijft op de Bergendries in Lokeren.
De eerste beklimming van de dag is die van de Kattenberg in Mater, dan volgt de Oude Kwaremont. Daarna trekken de renners de Hotond over, in plaats van de Kruisberg . Na de Muur van Geraardsbergen volgt de Valkenberg, waar vroeger de Kleiberg werd aangedaan.
De vier resterende beklimmingen blijven dezelfde met als afsluiter de Molenberg op zowat 70 kilometer van de finish. In totaal is de Omloop 202 kilometer lang.

Het peloton gaat om 11u30 van start en de finish is rond 16u30 voorzien.
Een rechtstreeks verslag uiteraard mogenmiddag op SPORZA!


De volgende hellingen worden morgen beklommen:

- Kattenberg (25 km)
- Oude Kwaremont (41 km)
- Hotond (44 km)
- Pottelberg (62 km)
- Muur (81 km)
- Valkenberg (100 km)
- Eikenberg (112 km)
- Leberg (121 km)
- Berendries (125 km)
- Molenberg (138 km)

De Quick Step Innergetic ploeg:
Tom Boonen, Wilfried Cretskens, Steven De Jongh, Kevin Hulsmans, Servais Knaven, Nick Nuyens, Filippo Pozzato, Kevin Van Impe

Klik HIER voor het kaartje van de Omloop Het Volk
Klik HIER voor het profiel van de Omloop Het Volk


. maandag 20 februari 2006



door Servais
Classic Haribo (geplaatst om 17u07)

Van de 203km hebben we er 180 in de regen gereden. Daarnaast stond er ook nog eens heel veel wind en was het koud. Net de Omloop..
De wind stond voor het merendeel op kop, maar zo af en toe waren er ook stukken met zijwind. In het begin reden 2 renners weg en een stuk verderop nog eens 2.
Zij kwamen bij elkaar en pakten iets van 3 minuten voorsprong. Na 100km werd het parcours vrij heuvelachtig en daar reden 18 renners weg met mij erbij.
In het begin liepen we in op de 4, maar later liepen de 4 weer uit op ons. Het peloton verloor terrein op ons.
Op 25km van de finish reden 4 renners weg uit onze groep: van Bon, Hushovd, Facci en mijn ploegmaat Kevin van Impe. Een stuk verder haalden ze de koplopers in en viel hun groep ook uit elkaar: 2 man voorop. Hushovd en Coyot (die al bij de 4 zat) en daarachter van Impe, Facci en van Bon.
Op het moment dat van Impe en co bij ons wegreden, kon ik niet mee, ik kwam niet vooruit. Even later wist ik waarom: een aflopende achterband. Nadat ik van wiel had gewisseld, zat de vaart in onze groep er niet echt meer in en kon het restant van het peloton terugkomen tot ons. Op 5 km van de finish reed Wouter Weylandt lek en heb ik hem mijn wiel gegeven. Hij is de betere sprinter. Ik kwam daardoor achter het peloton te zitten, zonder auto's en tot overmaat van ramp, kwam ik in het verkeer terecht. Hierdoor heb ik dus niet over de finish kunnen rijden.
De wedstrijd werd gewonnen door Coyot, voor Hushovd. Facci werd 3e, net voor Van Impe.

Al met al kijk met een goed gevoel terug op vandaag. De benen waren goed en op de lastige stukken ging het heel lekker. De vorm is er en nu maar hopen dat het van het weekend niet gaat sneeuwen.

Servais


. zondag 19 februari 2006



door Kim
Uitslag Classic Haribo (geplaatst om 17u07)

Vandaag stond het 2e deel van het Franse tweeluik, de Classic Haribo op het programma van Servais. De wedstrijd werd gewonnen door Arnaud Coyot. Hushovd werd 2e en Kevin Van Impe, ploegmakker van Servais werd 3e.
Ik kan jullie helaas niet meer vertellen over het verloop van de wedstrijd. De uitslag van Servais zal ik later vanavond op de website plaatsen. Het verslagje van Servais volgt morgen op de website.

Servais vliegt zo dadelijk om 18u00 vanuit Marseille (met een tussenstop in Lyon) weer terug naar Brussel waar de ploeg rond 22u00 zal landen.

Het verslagje van Servais volgt dan ook morgen op de website!

 


. zaterdag 18 februari 2006



door Kim
Servais morgen in de Classic Haribo (geplaatst om 16u27)


Servais gaat morgen van start in de 13e editie van de Classic Haribo. Vorig jaar werd deze wedstrijd gewonnen door Gorik Gardeyn. De Classic Haribo gaat over een afstand van 204 km van Uzès naar Marseille. Het peloton gaat om 11u15 van start in Uzès en de finish is voorzien rond 16u00 in Marseille.

De cols:
km 50,5 : côte des Beaux de Provence
km 101 : col de Sèze
km 126,5 : côte de la Cride
km 149 : côte de Ventabren

De Quick Step Innergetic ploeg:
Francesco Chicchi, Kevin Van Impe, Servais Knaven, Hubert Schwab, Bram Tankink, Kevin De Weert, Jurgen Van De Walle, Wouter Weylandt

 


. vrijdag 17 februari 2006



door Kim
Servais morgen naar Frankrijk (geplaatst om 18u04)


Servais vliegt morgenochtend om 9u50 vanuit Brussel naar Marseille, waar hij rond de middag zal landen. Zondag zal Servais van start gaan in de Classic Haribo.

Morgen kijken we alvast vooruit naar deze wedstrijd.



. donderdag 9 februari 2006



door Servais
Laatste etappe Ronde van Mallorca: (geplaatst om 17u25)


Het ging vandaag heel lekker met mij. We moesten veel bergop, klimmetjes van 4 a 5km en ik ben eigenlijk nooit in de problemen geweest.
In het begin reden 15 renners weg, met van ons Addy Engels. In het peloton werd een strak tempo gereden door de mannen van Communidad Valenciana (Vroeger Kelme). De koplopers pakten maximaal 3 minuten en het peloton werd steeds verder uitgedund. Op de 1 na laatste klim van de dag werd er volop gedemareerd en ook daar kon ik mee. We bleven met een man of 40 over. Later kwamen er nog renners terug. De laatste koplopers werden in de laatste kilometer teruggepakt en het werd een sprint van een man of 70 (door mij geschat). De Duitser David Kopp won.
Vanavond vlieg ik weer naar huis, met een goed gevoel uiteraard. Eindelijk ben ik dan weer een week thuis, dat is geleden van begin januari. Ik sluit hiermee een drukke, maar vruchtbare periode af en vanaf nu ga ik me richten op "De Omloop" en de rest van de Vlaamse klassiekers.

 


door Kim
Uitslag van de laatste etappe (geplaatst om 17u20)


Uitslag van de laatste etappe
1º KOPP, David GER GEROLSTEINER 3:50:11
2º BERNUCCI, Lorenzo ITA T-MOBILE TEAM mt.
3º ISASI, Inaki ESP EUSKALTEL-EUSKADI mt.

52º KNAVEN, Servais NED QUICK STEP-INNERGETI a 10


Klik HIER voor de volledige uitslag



. woensdag 8 februari 2006



door Kim
4e etappe Ronde van Mallorca (geplaatst om 19u30)


Bettini heeft vandaag in Spanje de Trofee Soller gewonnen. Hij versloeg in een sprint de Spanjaarden Antonio Colom, David Bernabeu en Julian Sanchez.
De vier waren ontsnapt tijdens een beklimming op 15 km van de finish. Het peloton finishte op 35 seconden. Bernabeu blijft leider in het klassement van de Ronde van Mallorca.
Servais kwam vandaag niet aan de start. Maar dat kon je gisteren al lezen in het stukje van Servais. Morgen rijdt Servais wel de laatste etappe van de Ronde van Mallorca.

De laatste etappe in Mallorca gaat morgen van Magalluf naar Palmanova over een afstand van 149,3 Km. In deze etappe zitten er twee klimmen van de 3e en drie klimmen van de 2e categorie. De start en finish zijn net als gisteren weer voorzien om 12u00 en 16u00.

Klik HIER voor het kaartje van de 5e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 5e etappe

 


. dinsdag 7 februari 2006



door Servais
Ronde van Mallorca 1e etappe (voor mij) : (geplaatst om 17u55)


Mijn eerste rit hier in Mallorca zit er al weer op. En het ging eigenlijk best wel lekker. De benen voelden goed en bergop ging het voor mijn doen ook niet slecht.
Gisteren was ik nog heel erg moe, normaal eigenlijk, maar vanochtend was ik goed uitgerust.
De eerste 70km waren vrij vlak en na veel demarages, reden na 20km 2 renners weg. Daarna was er controle in het peloton en was het goed vol te houden.
Na 70km kwam de eerste berg en daar werd een goed tempo gereden. Ik kon goed volgen. Na de afdaling volgde er een klim van 15km en daar kwam ik in een groep van een man of 50. Het eerste deel van de berg hebben we nog goed doorgereden, maar daarna ging het een stuk rustiger. Gevolg was wel, dat we ruim 25 minuten verloren. De finish van de rit was op een klim van 3km en alle bussen van de ploegen stonden onderaan de klim. Dit was voor iedereen natuurlijk te aanlokkelijk, en de meesten reden de klim niet meer op. Ook ik niet. Dit natuurlijk voor mijn ploegmaats die al in de bus zaten. Je moet ze niet onnodig lang laten wachten na de koers...

Morgen rijd ik normaal gesproken niet, maar dat kan nog veranderen.
Donderdag rijd ik zeker wel.


door Kim
Uitslag en vooruitblik naar morgen (geplaatst om ..18u00))


Uitslag van de 3e etappe
1º BERNABEU, David ESP VALENCIANA 3:47:24
2º SANCHEZ, Julian ESP VALENCIANA a 01
3º BETTINI, Paolo ITA QUICK STEP a 03

Klik HIER voor de volledige uitslag

De 4e etappe in de Ronde van Mallorca gaat morgen van Sóller naar Port de Sóller over een afstand van 150,6 Km. Onderweg liggen er 4 bergjes van de 2e categorie. De rit gaat van start om 12u00 en de finish is voorzien rond 16u00.
Of Servais morgen van start gaat in Mallorca, vernemen jullie morgen op de website.

Klik HIER voor het kaartje van de 4e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 4e etappe

 


. maandag 6 februari 2006



door Kim
Vooruitblik naar morgen: (geplaatst om 16u29)


Morgen de 3e etappe in de Ronde van Mallorca en dat betekent dat Servais weer in actie komt. De rit gaat van Pollença naar Mirador Des Colomer over een afstand van 149,6 km. De start is om 12u00. Onderweg is er een klim van 2e en één van de 1e categorie. De finish ligt op een klim van 2e categorie en is voorzien rond 16u00.

Klik HIER voor het kaartje van de 3e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 3e etappe

 


. zondag 5 februari 2006



door Kim
Servais morgen naar Mallorca (geplaatst om 14u55)


Sinds vanmorgen 7u is Servais weer terug thuis uit Qatar. Maar niet voor lang, want morgen vertrekt Servais alweer richting Mallorca waar hij de laatste 3 dagen van de Ronde van Mallorca zal rijden. Dat betekent dat hij dinsdag, woensdag en donderdag in Mallorca aan de start staat.

In Mallorca wordt vanaf vandaag gekoerst. Van een echte wielerronde is dus niet echt sprake want het gaat om vijf losse eendagskoersen waarvan enkel een officieus klassement wordt opgemaakt.

Morgen kijken we alvast vooruit naar de etappe van dinsdag. Servais zal natuurlijk weer iedere dag zorgen voor een verslagje vanuit de koers!

 


. vrijdag 3 februari 2006



door Servais
5e etappe Ronde van Qatar (geplaatst om 17u15)


Wat moet ik eigenlijk zeggen over vandaag. Het is eigenlijk hetzelfde verhaal als de andere dagen: Tom wint de etappe, maar nu ook het eindklassement en het puntenklassement.
Alles verliep eigenlijk perfect: we hebben niet echt veel op kop hoeven te rijden, omdat Phonak er alles aan doet om de boel bij elkaar te houden voor het ploegenklassement. In de laatste 10km zijn wij de sprint gaan voorbereiden en Tom won.
Een mooier begin kun je je eigenlijk niet voorstellen en we gaan er natuurlijk alles aan doen om deze lijn door te trekken.
Morgenavond vliegen we naar huis en maandag vertrek ik dan naar Mallorca.

Tot dan, Servais


door Kim
Uitslag 5e etappe en nieuwe foto's (geplaatst om 17u00)


Uitslag van de 5e etappe
Eindklassement
1 BOONEN Tom QSI BEL
2 ZABEL Erik MRM GER 00' 00"
3 HUNTER Robert PHO RSA 00' 00"

18 KNAVEN Servais QSI NED 00' 26"


Klik HIER voor de volledige uitslag
1 BOONEN Tom QSI BEL
2 ZABEL Erik MRM GER 00' 04"
3 CLERC Aurélien PHO SUI 00' 05"

18 KNAVEN Servais QSI NED 00' 36"

Klik HIER voor de volledige uitslag


Ook van Cor Vos kregen we weer een aantal mooie foto's uit Qatar.
Klik HIER om het fotoalbum te openen.



. donderdag 2 februari 2006



door Servais
4e etappe Ronde van Qatar (geplaatst om 16u55)


Vanavond geen champagne. Een raar idee, zeg....
Nee, dat was natuurlijk een grapje van mijn kant. We kunnen eigenlijk alleen maar tevreden zijn over vandaag, want ze hebben het ons weer niet gemakkelijk gemaakt vandaag. Onder "ze" versta ik niet alleen de renners, maar ook de wind. De eerste 60km was het echt oorlog: zijwind en een weg met veel gaten erin. Uit het vertrek schoot het gelijk in waaiers. Ik zat mee in de eerste waaier, met alle Quicksteppers, tot het moment dat ik vol door een gat reed. Wonder boven wonder bleef ik overeind en had ik alleen maar een lekke voorband. Wiel gewisseld en aangesloten in de laatste groep. Gelukkig kwam alles weer bij elkaar. De tweede keer dat het in waaiers uiteen viel, reed ik weer door een gat. Ik had het niet meer zeg. Ik kwam in de 2e waaier en even later kwam alles weer bijeen. Vanaf toen durfde ik echter niet goed meer op de kant te rijden en het gevolg was dat ik nog een keer in de 2e waaier terecht kwam. Alles kwam weer terug en na een kilometer of 65 reden 5 renners weg. Zij liepen uit naar 8 minuten en vanaf toen ging Phonak in de achtervolging. De voorsprong liep terug, maar op 25km van de finish hadden ze toch nog 4 minuten. In de finale zijn wij mee op gaan rijden en een paar kilometer voor de finish werden de koplopers ingelopen en werd het opnieuw een massasprint. Doordat wij met de hele ploeg in de finale op kop hadden gereden, waren de wagonnetjes van het treintje niet op de juiste manier gekoppeld en liep het niet helemaal perfect. Toen de derailleur van Tom ook nog eens niet op de 11 wilde, moesten we tevreden zijn met de derde plaats vandaag. Tom blijft echter wel leider en we gaan er morgen alles aan doen om deze positie te behouden tijdens de laatste etappe.

Tot morgen, Servais


door Kim
Uitslag 4e etappe en foto's 3e etappe (geplaatst om 16u45)


Servais finishte vandaag in het peloton op de 73e plaats.
De volledige uitslag kan je HIER bekijken.

Klik HIER voor een paar foto's uit de etappe van gisteren.

Morgen alweer de laatste etappe in de Ronde van Qatar. De rit gaat van Al Thakhira naar Doha Corniche over een afstand van 151,5 km. Klik HIER voor het kaartje van de 5e etappe

 

 



. woensdag 1 februari 2006



door Servais
3e etappe Ronde van Qatar (geplaatst om 17u30)


We hebben het absoluut niet kado gekregen, maar toch heeft Tom vandaag opnieuw gewonnen. 4 op 4 dus. We hebben vandaag bijna de hele dag te maken gekregen met aanvallen van andere ploegen: telkens als er zijwind was, probeerden CSC en Phonak ons te verrassen, maar het lukte niet om ons er vanaf te rijden. In de finale was iedereen eigenlijk zo uitgeblust dat er geen aanvallen meer kwamen en dat we ons trein weer in gang getrokken hebben. Op 2,5 kilometer van de finish heb ik de trein op snelheid getrokken, dit was op het moment dat andere ploegen probeerden langszij te komen. Daarna ging het zoals gisteren en won Tom opnieuw.
Morgen zal het wel weer niet gemakkelijk worden, maar we gaan toch zeker proberen om de leiderstrui te behouden.

Tot morgen, Servais



door Kim
Uitslag 3e etappe en foto's 2e etappe (geplaatst om 17u30)


Servais finishte vandaag in het peloton op de 68e plaats.
De volledige uitslag kan je HIER bekijken.

Vandaag hebben we een aantal nieuwe foto's uit de 2e etappe op de website geplaatst..
Klik HIER voor het fotoalbum

De 4e etappe gaat morgen van Al Zubarah naar Qatar Olympic Committee over een afstand van 144 km. Of Tom morgen ook weer gaat uitpakken weten we rond 15u30.

Klik HIER voor het kaartje van de 4e etappe

 

 




Klik hier voor het nieuws van januari