klik hier om deze pagina te vernieuwen!

. dinsdag 31 januari 2006



door Servais
2e etappe Ronde van Qatar (geplaatst om 18u11)


En dat is 3!!! Ook vandaag heeft Tom gewonnen.
De rit was vandaag iets minder zwaar dan gisteren, dit omdat de wind een hele tijd op kop stond. In het begin was het nog wel effe oorlog. De wind op de kant en een hele slechte weg met grote gaten. Het gevolg was dat het peloton volledig uit elkaar sloeg en dat er veel valpartijen waren. Na 40km vond iedereen het eigenlijk wel welletjes en viel het stil. Iedereen kon weer terug komen en 1 renner reed weg. Hij pakte in de 50km met de wind tegen, 15 minuten voorsprong. De laatste 50 kilometer stond de wind weer van opzij en schoot het peloton weer in gang. De voorsprong liep heel snel terug en op 5 km van de streep werd de koploper ingelopen. Dit kan alleen in Qatar! Waarom dat zo is, moet je me niet vragen.
Het werd dus een massasprint (van een uitgedund peloton) en Tom won opnieuw de etappe. 3 op 3 dus. Geen slecht begin van 2006.
Ik zat zelf ook in de eerste groep. Ik heb tot 4km van de streep volle bak meegereden om de koploper terug te pakken. Daarna was het aan Tosatto, Trenti en de Jongh om Tom ideaal aan de sprint te laten beginnen. Wat dus lukte.

Tot morgen, Servais



door Kim
Foto's en uitslag 2e etappe (geplaatst om 18u15)


Klik HIER voor de uitslag van de 2e etappe

Vandaag hebben we weer een aantal nieuwe foto's uit Qatar op de website geplaatst.
Klik HIER voor het fotoalbum

De 3e etappe gaat morgen van Sealine Beach Resort naar Khalifa Stadium over een afstand van 160 km. De start is voorzien om 12u15 en de finish is rond 15u30

Klik HIER voor het kaartje van de 3e etappe

 

 



. maandag 30 januari 2006



door Servais
1e etappe Ronde van Qatar (geplaatst om 16u30)


De rit van vandaag was een hele zware. Vanuit het vertrek was iedereen heel nerveus en dat was niet onterecht: er stond heel veel wind en vooral in het begin was er veel zijwind. Phonak zette de boel al vanaf kilometer nul op de kant, maar er gebeurde weinig. We kregen even tegenwind en na 10 kilometer probeerde Phonak het een tweede keer. Deze keer met meer succes. Wij reden met 28 man weg en wij waren met 7 man mee. Een knap staaltje van motivatie van onze ploeg, zou ik zeggen. Een teken dat we allemaal alert zijn. De voorsprong liep niet echt op, maximaal 2 minuten. Na 80 kilometer gooide Phonak het nog een keer op de kant en moesten een stuk of 10 renners er bij ons af. Ook 1 renner van Quickstep-Innergetic. Maar met 6 man op 18 waren we natuurlijk nog steeds heel goed vertegenwoordigd. Door de actie van Phonak was de verstandhouding in de eerste groep een stuk minder en daardoor konden de achtervolgers terugkomen tot 40 seconden op 10 kilometer van het einde. Daarna liepen we echter weer snel uit. In de finale kwam eigenlijk niemand meer wringen en konden we een ideale trein opzetten. Tom won daardoor heel simpel de etappe en mag morgen dus in de leiderstrui van start gaan. Een beetje met tegenzin, want hij zou veel liever elke dag in de regenboogtrui rijden. Maar ja, je kunt niet alles hebben, he.
Morgen lijkt de etappe veel op die van vandaag: de wind komt uit dezelfde richting en wij rijden ook een beetje dezelfde richting op als vandaag. Ik hoop echter wel dat het iets minder hard gaat, want vandaag heb ik toch echt veel afgezien: Een gemiddelde hartslag van 160, terwijl mijn omslagpunt op 168 zit. Dat zegt genoeg, denk ik.

Tot morgen, Servais



door Kim
Morgen de 2e etappe in de Ronde van Qatar (geplaatst om 16u47)


De 2e etappe gaat morgen van Camel Race Track naar Al Khor Corniche over een afstand van 173.5 km km. De mannen beginnen eraan om 12u15, de finish is voorzien ond 15u30
Klik HIER voor het kaartje van de etappe

 



. zondag 29 januari 2006



door Kim
Morgen start de Ronde van Qatar (geplaatst om 15u15)


Na de GP Doha gaat Servais morgen van start in de Tour of Qatar, een rittenwedstrijd over 5 ritten door Qatar. De organisatie heeft opnieuw enkele grote ploegen bereid gevonden om aan de start te verschijnen. Naast wereldkampioen Tom Boonen komen oa Erik Zabel, Stuart O'Grady en Fabian Cancellara aan de start. Ongetwijfeld zal het weer een spannende ronde gaan worden, alhoewel de wind er anders over kan beslissen.

Uiteraard gaan we jullie weer dagelijks op de hoogte houden van Qatar!

Rittenschema:
30/01, rit 1: Khalifa Stadium – Al Khor Corniche (131,5 km)
31/01, rit 2: Camel Race Track – Al Khor Corniche (138 km)
01/02, rit 3: Sealine Beach Resort – Khalifa Stadium (160 km)
02/02, rit 4: Al Zubarah – Qatar Olympic Committee (144 km)
03/02, rit 5: Al Thakhira – Doha Corniche (151,5 km)

De 1e etappe gaat morgen van Khalifa Stadium naar Al Khor Corniche over een afstand van 121,5 km. De renners gaan om 12u15 van start en de finish is voorzien rond 15u30
Klik HIER voor het kaartje van de etappe



. vrijdag 27 januari 2006



door Servais
GP Doha (geplaatst om 17u40)


De kop is er weer af, zoals we dat elk jaar zeggen. En hoe? Gelijk met een overwinning van Tom in de GP Doha. Mooi man.
De ploeg draaide vandaag perfect en halfweg koers hebben we een keer vol doorgetrokken met de ploeg. Het peloton viel in stukken, maar later kwam alles weer terug. Dit was geen ramp voor ons, we hadden een goed gevoel overgehouden aan deze actie.
In de finale hebben we ons treintje kunnen vormen en hierdoor kon Tom perfect naar de laatste meters geloodst worden. Op het moment dat Tom de sprint aanging, moest de rest uit zijn wiel en hij won eenvoudig de sprint.
Een mooi begin dus.
Vanaf maandag krijgen we nieuwe kansen. Maar eerst nog 2 daagjes op het gemak.

  • Fotoalbum Qatar
    Klik HIER voor het fotoalbum

 



. donderdag 26 januari 2006



door Kim
Senne is vandaag 3 jaar geworden (geplaatst om 17u57)

Senne is vandaag 3 jaar geworden. Servais zit in Qatar maar denkt natuurlijk ook aan de verjaardag van zijn dochtertje Senne. Tim de Waele maakte deze foto speciaal voor Senne !

Gelukkige verjaardag, Senne!



door Servais
Een eerste berichtje uit Qatar (geplaatst om 16u32)


Hier een eerste berichtje vanuit Qatar.
Met een uurtje vertraging zijn we gisteren aangekomen in Qatar. Voor het 4e jaar zitten we in het Ritz-Carlton hotel in Doha. Het beste hotel van heel het seizoen, mag ik wel zeggen.
Vandaag zijn we 3 uurtjes wezen rijden en onderweg heb ik wat foto's gemaakt. Voor de eerste keer in al die jaren liepen er kamelen op de weg. Wat opviel was, dat er wederom heel veel nieuwe gebouwen zijn bijgekomen en zelfs gisteravond om 11 uur werd er nog gewerkt.
Morgen gaan we dan hier van start met een criterium in Doha. Daarna hebben we 2 dagen geen koers en vanaf maandag beginnen we aan de Ronde van Qatar.

  • Fotoalbum Qatar
    Klik HIER voor het fotoalbum

 



. dinsdag 24 januari 2006



door Kim
Servais morgen naar Qatar (geplaatst om 18u28)


Morgenmiddag om 12 uur vliegt Servais met de ploeg naar Doha voor de GP Doha en de Ronde van Qatar.
Verder kunnen we nog melden dat het wedstrijdprogramma van Servais is aangepast. Servais zal gelijk na de Ronde van Qatar naar Mallorca vertrekken, waar hij de laatste 3 dagen van de Ronde van Mallorca zal rijden.
Normaal gesproken zou Servais de Ruta del Sol rijden, maar daar mogen dit jaar maar 7 ipv 8 renners van start gaan. Aangezien Servais al de zesdaagse van Rotterdam heeft gereden, is in overleg met de ploeg besloten om in Mallorca de laatste 3 dagen te rijden.
Hierna staat ook nog GP Haribo op 19 februari op het programma.



. donderdag 19 januari 2006



door Kim
Servais morgen naar huis (geplaatst om 20u08)


Servais vliegt morgenochtend om 10u10 met een aantal ploeggenoten vanuit Valencia terug naar Brussel waar ze rond half 1 zullen landen.
De jongens die volgende week richting Qatar vertrekken komen morgen naar huis. De rest van de ploeg blijft nog een dagje langer in Calpe om te trainen en zullen zaterdagmiddag op Zaventem landen.



. woensdag 18 januari 2006



door Servais
Trainingskamp (geplaatst om 20u08)


vandaag heb ik 5 uur getraind en het ging heel erg lekker. Het goede gevoel begint te komen. Mooi op tijd dus.
Na de training worden we eigenlijk elke dag gemasseerd en voor de rest kijken we wat DVD's en zitten wat op internet. Soms zijn het lange dagen. Zeker de eerste dagen, toen ik maar 2 uurtjes per dag hoefde te trainen.
De afgelopen dagen hadden we 's avonds een priveconcert van de Vlaamse Andre Hazes. Hij is eigenlijk bijna altijd aanwezig en is denk ik de grootste supporter van Quickstep-Innergetic. Hij kent alle "ins and outs" van de ploeg en hij kan nog zingen ook. Maar goed dat hij er zo vaak is, zeker tijdens zo'n trainingskamp. Dit is heel goed voor de sfeer.

Morgen nog een uur 6 op de fiets en dan kom ik vrijdag weer naar huis.



. dinsdag 17 januari 2006



door Servais
Trainingskamp (geplaatst om 17u49)


Na een aantal dagen rustig aan te hebben gedaan, kon ik vandaag eindelijk meetrainen met de ploeg voor Qatar. De training stond met name in het teken van de voorbereiding van de sprint voor Tom. We hebben in verschillende volgordes het treintje gevormd en na een aantal sprints wisten we de ideale volgorde. Het was een goede training, waarin we ook nog het nodige bergop gereden hebben. Na 4,5 uur waren we moe maar voldaan, terug in het hotel. Morgen en overmorgen zullen we tussen de 5,5 en 6 uur gaan trainen. Na gisteren een regenachtige dag, was het weer vandaag een stuk beter: een graad of 16 en wat zon. Morgen en overmorgen gaat het tegen de 20 graden worden. De arm- en beenstukken kunnen dan dus uit. We hebben het zo slecht nog niet.



. donderdag 12 januari 2006



door Servais
Effe bijpraten (geplaatst om 18u48)


De zesdaagse van Rotterdam is alweer 2 dagen achter de rug en ondertussen ben ik in Spanje aangekomen voor een 9-daags trainingskamp met de ploeg.
Vanochtend was ik al om kwart over vijf mijn bed uit en dat ging niet echt gemakkelijk. De laatste week lag dan net een paar uurtjes in bed.
De laatste dagen van de zesdaagse gingen eigenlijk best lekker. Ik heb natuurlijk behoorlijk afgezien, maar ik merkte wel dat ik een stuk zelfverzekerder dan vorig jaar rondreed. Daardoor ging het allemaal een stuk makkelijker. Ik verloor dan wel samen met Marco Villa 23 ronden, maar het maakte voor mij niet uit of het er nou 15 of 23 waren. In het klassement schoten we daar weinig mee op. Het belangrijkste was dat we op verschillende onderdelen mee konden doen voor de overwinning en dat ik er zonder kleerscheuren en met een goede vorm er uit zou komen. En dat is gelukt.
De laatste dag was heel hectisch, met ’s ochtends de ploegenvoorstelling in Kortrijk en daarna ’s avonds de finale in Rotterdam. Een finale die tot het einde toe spannend was met het beste koppel als winnaar: Slippens-Stam. Klasse van die mannen.
De eerste dagen hier op trainingskamp moet ik het rustig aan doen van de trainer. Vanaf zondag ga ik weer volle bak trainen en dan begint de laatste voorbereiding op het nieuwe seizoen.



. woensdag 11 januari 2006



door Kim
Servais morgen op trainingskamp naar Calpe (geplaatst om 18u48)


Morgenochtend vertrekt Servais alweer richting Calpe waar de Quick Step Innergetic ploeg de komende 10 dagen haar trainingskamp heeft opgeslagen.
Om 08u10 vliegen de jongens vanuit Brussel richting Valencia waar ze rond half 11 zullen landen.

De trainingsstage in Calpe is voor Servais de laatste voorbereiding op de Ronde van Qatar eind januari.



. dinsdag 10 januari 2006



door Kim
Ploegvoorstelling Quick Step Innergetic (geplaatst om 17u45)

Patrick Lefevere stelde vanmiddag in Kortrijk Xpo zijn ploeg voor het nieuwe seizoen voor. Quick Step begint aan zijn derde jaar als hoofdsponsor.
Het Quick Step-legioen telt dit seizoen 29 renners, later komt daar met Rujano nog een 30e bij. Kopmannen Paolo Bettini en Tom Boonen bleven, enkele andere renners vertrokken aan het eind van vorig seizoen maar die werden vervangen door nieuwe renners.
Patrick Lefevere gaf op de ploegvoorstelling zijn mening over zijn renners. Over Servais vertelde hij het volgende: "Over Servais moet niet veel gezegd worden. Als wegkapitein is hij van onnoemelijk belang voor het team"

Donderdag trekt de Quick Step Innergetic ploeg naar Calpe voor een 10 daagse trainingsstage.

Ook vanavond is Servais weer van de partij in Rotterdam voor de slotavond van de Zesdaagse.



Meer nieuws over de ploegvoorstelling vanavond in het Studio Sport Journaal en Lang de Lijn op Radio 1

 


door Kim
Nieuw Krantenknipsel (geplaatst om 17u45)

  • Klik hier voor het interview "Servais Knaven wil ploegleider Dekker achterna"
    (BRON: BN De Stem) - 10-01-2006

 


door Kim
Foto's trainingsstage online (geplaatst om 17u45)

  • Trainingsstage Italië Bari (december 2005)
    Klik HIER voor het fotoalbum

 


. zaterdag 7 januari 2006



door Servais
Eerste dagen Zesdaagse van Rotterdam (geplaatst om 15u45)

De eerste dagen van de 6-daagse zitten er al weer op en ik heb al weer veel afgezien aan Marco Villa een hele goede maat. Hij heeft heel veel ervaring en maakt er geen probleem van als ik eens een fout maak. Dat maakt het voor mij ook een stuk leuker. Daarnaast is hij goed gemotiveerd in de neven nummers. Zo wonnen we gisteren de puntenkoers (het openingsnummer van de avond) en even later won hij de afvalrit. In de koppelkoersen komen we gewoon tekort en dan is het zaak de schade te beperken. We staan op dit moment op de 10e plaats in het klassement, maar dat had ik ook verwacht. Zo lang als het elke dag een beetje beter gaat, en we kunnen zo af en toe eens iets winnen, ben ik dik tevreden. Tenslotte begint het wegseizoen pas over 3 weken.

 


. donderdag 5 januari 2006



door Kim
Zesdaagse van Rotterdam (geplaatst om 07u00)

Vanavond gaat in Rotterdam de Zesdaagse van start. Net als vorig jaar zal Servais dit jaar ook weer van de partij zijn, samen met Marco Villa. Als je de kans hebt om naar Rotterdam te gaan, dan moet je dat zeker doen. Is echt de moeite hoor!
De thuisblijvers kunnen via de website van de Zesdaagse de wedstrijden volgen via een live streaming video, een live scoreboard en wedstrijdverslagjes.

  • Donderdag 5 januari 2006
    Premiere Avond - 18.00 - 24.00
  • Vrijdag 6 januari 2006
    Party Night - 18.00 - 01.00
  • Zaterdag 7 januari 2006
    Hollandse Avond - 18.00 - 01.00
  • Zondag 8 januari 2006
    Ahoy' op Zondag - 11.00 - 17.15
  • Maandag 9 januari 2006
    Horeca Avond - 18.00 - 24.00
  • Dinsdag 10 januari 2006
    Finale Avond - 18.00 - 00.15

 


. maandag 2 januari 2006



door Kim
Wedstrijdprogramma online (geplaatst om 12u59)


Het wedstrijdprogramma (voorjaar 2006) van Servais staat online op de website.

Klik HIER om het programma te bekijken.

 

 

 

 



Klik hier voor het nieuws van december