klik hier om deze pagina te vernieuwen!

. Zaterdag 30 september 2006



door Servais
3e etappe Franco Belge (geplaatst om 20u10)

In het begin waren er veel demarages. Na 15km reden 4 renners weg, waarvan de best geplaatste op meer dan 5 minuten stond: Nico Eeckhout. Voor ons was dit prima en toen ze 5 minuten hadden, zijn Wilfried Cretskens en ik tempo gaan maken in het peloton. De voorsprong liep op tot 9 minuten en daarna zijn we gaan versnellen. Af en toe waren er ploegen die de boel in waaiers wilden gooien, maar dit zonder resultaat.
Bij in het gaan van de 3 plaatstelijke ronden van 19km was de voorsprong een kleine 9 minuten en vanaf toen zijn we met meer renners gaan ronddraaien. Hulp van andere ploegen kregen we bijna niet en het was dus aan ons om de koplopers binnen de 5 minuten te krijgen. Dit lukte. Op de finish waren ze nog maar iets meer dan 1 minuut voor. Ideaal dus voor ons: alle bonificatie seconden waren weg. Kevin blijft dus 13 seconden voorsprong houden op Hondo.
Hondo moet morgen al bijna alle seconden pakken om Kevin nog voorbij te gaan in het klassement.
Morgen dus nog 1 dag vol in de beugel en dan zit mijn seizoen er als het goed is op. Ik hoop dat we dat met een overwinning kunnen doen.
Vandaag drinken we in ieder geval al een fles Bordeaux uit 2003, op mijn kosten.


door Kim
Uitslag 3e etappe Franco belge (geplaatst om 20u00)

Uitslag van de 3e rit
Stand in het klassement

1 Niko Eeckhout (Bel) Chocolade Jacques
2 Jaan Kirsipuu (Est) Credit Agricole
3 Kevin Neirynck (Bel) Landbouwkrediet-Colnago


.... Knaven, Servais QSI (juiste uitslag volgt)

1 Kevin Van Impe (Bel) Quickstep-Innergetic
2 ...
3 ...

.... Knaven, Servais QSI (juiste uitslag volgt)






. Vrijdag 29 september 2006



door Servais
2e etappe Franco Belge (geplaatst om 20u21)

Het was vandaag een vrij nerveuze etappe, dit vooral door de sterke wind. De wind stond echter niet vaak uit de juiste richting om de boel uit elkaar te rijden, maar ondanks dat was het toch nog lastig genoeg.
We moesten in de finale namelijk 3 keer over de Zwarteberg, maar dan vanuit Frankrijk. Dit houdt in dat de klim van die kant een stuk langer is en ook een stuk lastiger. Bij de laatste passage van de klim waren er tevens bonificatie seconden te verdienen: dus volle bak omhoog sprinten. Kevin van Impe pakte de 3 seconden en verstevigde de leiding in het klassement.
Daarnaast was Hondo niet bij de eerste 3 van de rit, waardoor hij geen seconden pakte. De rit werd gewonnen door Heinrich Hausler. Hij was de snelste in de massasprint. Kevin heeft nu 13 seconden voorsprong op Hondo in het klassement.
Vandaag hebben we als ploeg niet veel op kop hoeven rijden, omdat de ploegen van de sprinters dat deden. Dat was wel lekker. Het plan is om zoiets morgen weer voor elkaar te krijgen.

Tot morgen, Servais



door Kim
Uitslag 2e etappe Franco belge (geplaatst om 20u10)

Uitslag van de 2e rit
Stand in het klassement

1 Heinrich Haussler (Ger) Gerolsteiner
2 Mark Renshaw (Aus) Credit Agricole
3 Gorik Gardeyn (Bel) Unibet.com


103 Knaven, Servais QSI

1 Kevin Van Impe (Bel) Quick Step- 8.13.11
2 Danilo Hondo (Ger) Team Lamonta 0.13
3 Olivier Kaisen (Bel) Davitamon-Lotto 0.15

66 Knaven, Servais QSI op 5.13






. Donderdag 28 september 2006



door Servais
1e etappe Franco Belge (geplaatst om 19u24)

We zijn vandaag goed begonnen: Kevin van Impe heeft de 1e etappe gewonnen!!
Het was een lastige rit vandaag. Er stond een stevige wind en het parcours was geen meter vlak.
De eerste 45km had ik niet echt goede benen, maar daarna ging het beter. Ik ben toen een aantal keer mee gesprongen, maar toen na 60km 29 renners wegreden, zat ik niet mee. Gelukkig zaten er wel 4 ploegmaats mee: van Impe, Nuyens, Rosseler en Vandewalle. In het peloton werd de achtervolging gelijk ingezet door Chocolade Jacques, maar zij kregen het gat niet dicht. Hierna ging het een tijdje rustig in het peloton en de voorsprong liep op tot 4 minuten. Daarna sloegen verschillende ploegen de handen ineen en liep de voorsprong weer terug naar een minuut of 2. Doordat er veel zijwind was, was het peloton in verschillende groepen uiteen gespat. Ik kon me de hele tijd goed van voren houden. In de finale bleef de voorsprong telkens rond de 2 minuten hangen en op het einde is iedereen gestopt met rijden en hadden de koplopers gewonnen spel. Van voren viel de kopgroep uiteen en op het einde reed Kevin alleen weg en won. Heel mooi!!



door Kim
Uitslag 1e etappe Franco belge (geplaatst om 19u00)

Uitslag van de 1 rit
Stand in het klassement
1 Kevin Van Impe (Bel) Quickstep-Innergetic
2 Danilo Hondo (Ger) Team Lamonta
3 Olivier Kaisen (Bel) Davitamon-Lotto


33 Knaven, Servais QSI op 5.00
1 Kevin Van Impe (Bel) Quickstep-Innergetic
2 Danilo Hondo (Ger) Team Lamonta
3 Olivier Kaisen (Bel) Davitamon-Lotto

34 Knaven, Servais QSI op 5.10






. Woensdag 27 september 2006



door Kim
Servais morgen in de Franco Belge (geplaatst om 21u10)

Morgen gaat Servais van start in de 66ste editie van de vierdaagse Frans-Belgische rittenwedstrijd, de Franco-Belge.
De Franco-Belge wordt morgen op gang geschoten in het Franse Maubeuge. Van daaruit gaat het richting Quievrain voor een etappe over 173 kilometer met drie beklimmingen, Rue de Pont Absort (km 34), Cerfontaine (km 40) en de Côte de Soumoy (km 55). In Quievrain worden er nog eens drie plaatselijke ronden van vijftien kilometer gereden.
De tweede etappe gaat van start in Ghyvelde. Van daaruit trekt het peloton naar Poperinge voor 173 kilometer, met onderweg de Monteberg (km 70), de Rodeberg (km 78) en de Zwarteberg die ook in de drie plaatselijke omlopen van elk 28 kilometer zit.
Op zaterdag staat de langste etappe over 181 kilometer op het programma tussen Moeskroen en Dottenijs. Daarin vier beklimmingen met de Croix Jubaru (km 20 km), de Côte de la Potteree (km 58), de Côte Semenil (km 79) en de Kluisberg (km 105). In Dottenijs zijn er nog drie plaatselijke ronden van twintig kilometer.
Doornik is alweer voor de achtste keer, de aankomstplaats van de slotetappe. Er wordt gestart in Cuesmes voor een etappe over 161 kilometer. In Doornik zal de Croix Jubaru terug als scherprechter optreden in de vijf plaatselijke ronden van elk 17 kilometer.

De ritten:
- Donderdag 28 september: Maubeuge (Fra) - Quiévrain (176 km)
- Vrijdag 29 september: Ghyvelde (Fra) - Poperinge (172 km)
- Zaterdag 30 september: Moeskroen - Dottenijs (181 km)
- Zondag 1 oktober: Cuesmes - Doornik (161 km)



door Kim
Foto's Delta Profronde (geplaatst om 21u10)


Klik HIER voor het fotoalbum uit de Delta Profronde






. Zaterdag 23 september 2006



door Servais
Delta Profronde (geplaatst om 22u07)

Er stond vandaag bijna geen wind in Zeeland, waardoor het bijna onbegonnen werk was om de boel uit elkaar te rijden. We hebben het met de ploeg een aantal keer geprobeerd, maar zonder resultaat. In de finale hebben we dan besloten om te proberen de boel bij elkaar te houden. Dit lukte en het werd een massasprint. Steven de Jongh rondde ons werk mooi af en won. Zelf zat ik
door een massala valpartij in de laatste kilometer niet meer van voren. Gelukkig kon ik net op tijd stoppen en ben ik zelf niet gevallen.
Volgende week rijd ik Franco Belge, in principe mijn laatste wedstrijd van dit seizoen.
Groeten Servais


door Kim
Uitslag Delta Profronde (geplaatst om 22u00)

Er volgen morgen of maandag nog een paar foto's van de Delta Profronde

De uitslag
1 DE JONGH Steven QSI NED 4:27:02
2 CADAMURO Simone MRM ITA
3 BROWN Graeme RAB AUS

98 KNAVEN Servais QSI NED





. Vrijdag 22 september 2006



door Kim
Morgen de Delta Profronde (geplaatst om 17u00)

Servais rijdt morgen in Zeeland de Delta Profronde. Deze wedstrijd is alweer aan zijn 46e editie toe. De start is morgenmiddag om 12u30 op de Markt van Middelburg. In de finale worden er nog 3 plaatselijke rondes gereden. De finish is voorzien rond 17u00 aan de Anthony Fokkerstraat in Goes.
QUICK STEP komt met de volgende mannen aan de start: CRETSKENS Wilfried, DE WEERT Kevin, VAN IMPE Kevin, KNAVEN Servais, ROSSELER Sebastien, VERHEYEN Geert, WEYLANDT Wouter, DE JONGH Steven

Een verslagje van Servais en foto's volgen morgenavond op de website.

Klik HIER voor het kaartje van de wedstrijd

 



. Vrijdag 15 september 2006



Koolskamp: Kampioenschap van Vlaanderen

Verslagje volgt later ...


door Kim
Uitslag Koolskamp (geplaatst om 20u11)

De uitslag
1. Niko Eeckhout (Bel - Chocolade Jacques-Topsport Vlaanderen)
2. Steven de Jongh (Ned - Quick Step-Innergetic)
3. Danilo Hondo (Team Lamonta)

54 Knaven Servais QSI op 0'22"




. Donderdag 14 september 2006



door Servais
Desselgem en de GP Wallonië (geplaatst om 18u50)

Dinsdag en woensdag ging het lekker in Desselgem en de GP Wallonie. In Desselgem zat ik de hele dag goed van voren en de benen voelden goed aan. In de finale ben ik een aantal keer gedemareerd, maar toen daarna 2 renners wegreden, moest ik even passen. De twee reden goed door en ik probeerde het gat nog dicht te rijden voor Wouter Weylandt, maar dit lukte niet meer. Wouter werd 3e en ik 7e. Een kermiskoers winnen is zo gemakkelijk nog niet.

Gisteren ging ik van start in de GP Wallonie. In het begin reden we met 30 renners weg. Na 50km moest een deel van de kopgroep lossen op een klim en sloten een aantal renners uit het peloton bij ons aan (waaronder Boonen, Nuyens en Gilbert. Na 100km ben ik samen met de mannen van Française des jeux mee op kop gaan rijden. Dit tot 20km voor het einde. Daarna was het aan de kopmannen. Nuyens werd net geklopt door Gilbert, bovenop de Citadel van Namen.

De vorm is dus OK. Eens kijken hoe het morgen in het kampioenschap van Vlaanderen gaat. Zaterdag rijd ik dan een dernycriterium in Boekel.
Groeten Servais


door Kim
Morgen: Koolskamp (geplaatst om 18u30)

Servais rijdt morgen in Koolskamp "Het Kampioenchap van Vlaanderen". Deze koers gaat van start om 13u00 in de Gemeentehuisstraat in Koolskamp en de finish is voorzien rond 17u00. Deze wedstrijd gaat over 15 ronden van 12,3 kilometer, in totaal goed voor 180,1 kilometer.
Quick Step Innergetic komt met de volgende mannen aan de start: Francesco Chicchi, Wilfried Cretskens, Steven De Jongh, Servais Knaven, Hubert Schwab, Cedric Vasseur, Geert Verheyen, Wouter Weylandt, Maxim Vantomme (stagiaire).




. Woensdag 13 september 2006



door Kim
Vanmiddag de GP Wallonië (geplaatst om 09u30)

Vanmiddag om 11u55 gaat in Chaudfontaine de GP Wallonië van start. De GP van Wallonië is 203 kilometer lang, start in Chaudfontaine en komt aan op de Citadel van Namen. De finish is nog wat hogerop gelegd zodat de lastigheidsgraad van de finishstrook nog gevoelig werd opgetrokken. Onderweg krijgen de renners naast de Citadel van Namen, nog vijf andere hellingen onder de wielen geschoven: de Côte de St-Hubert (32 km), Côte de Werbomont (59 km), Tienne Hinraut (179 km) en de Tienne aux Pierres (191 km).
Een rechtstreeks verslag vanmiddag via RTBF 2 vanaf 14u30



door Kim
GP Briek Schotte (geplaatst om 09u30)

Johnny Hoogerland heeft gisterenmiddag in Desselgem de GP Briek Schotte gewonnen. In de spurt met twee haalde Hoogerland het van Tom Criel. De sprint voor de 3de plaats werd gewonnen door Wouter Weylandt. Servais finishte 7e op 29 sec.



. Dinsdag 12 september 2006



door Servais
Morgen de GP Wallonië (geplaatst om 11u00)

Zoals jullie misschien gelezen hebben, maak ik deel uit van 5 renners die nog in aanmerking komen voor 1 WK plaats. Hierdoor zal ik a.s. woensdag ook aan de start staan van de GP Wallonie. Een mooie koers op heuvelachtig terrein. In deze wedstrijd kan ik tevens zien hoe goed ik ben (ik denk zelf goed). Mocht ik naar de WK gaan, zal dat in principe niet voor de finale zijn, maar meer om de koers wat harder te maken, zodat niet iedereen als makke schapen richting de laatste ronden rijdt. Alleen op die manier kunnen wij, als Nederlanders, de wereldtitel binnenhalen.



. Maandag 11 september 2006



door Kim
Servais morgen in de GP Briek Schotte (geplaatst om 19u30)

Servais rijdt morgenmiddag in Desselgem de 64e editie van de GP Briek Schotte. Quick Step Innergetic komt met een paar grote namen aan de start, waaronder Pozzato en Tom Boonen.
De GP Briek Schotte vindt plaats in de achtertuin van Frans Decock en Luc Maes, de grote bazen van Quick Step en Innergetic.
Deze wedstrijd gaat over 155 km (17 rondjes van 9,1 km). De start is voorzien om 14u00 in het centrum van Desselgem.



. Zaterdag 9 september 2006



door Servais
Parijs - Brussel (geplaatst om 22u15)

De eerste 90km van vandaag waren erg lastig: een hoge snelheid, veel op en af, en veel zijwind. Er reden 15 renners weg en een aantal ploegen gingen in de achtervolging. Het duurde 60 km voordat de koplopers werden ingelopen.
Daarna ging het even rustig, maar na 100km reed ik met nog 9 renners weg. Wij liepen uit tot 6 minuten voorsprong, maar door de felle tegenwind, was naar verloop van tijd de snelheid er een beetje uit bij ons. Ik deed gewoon mijn werk, maar ook niet meer dan dat, aangezien er nog 9 ploegmaats van mij in het peloton zaten. Hierbij 3 grote kanshebbers voor de zege: Boonen, Nuyens en Pozzato. Op 15km van de finish werden we dan ook ingelopen en even later, op de laatste klim van de wedstrijd, moest ik lossen uit het peloton. In de eindsprint werd Tom geklopt door Robbie McEwen. Steven de Jongh werd derde.
Met mij ging het best lekker. Zeker in de tweede helft van de koers had ik goede benen. Ik hoop dat ik dit nog een tijdje kan volhouden.

Groeten Servais


door Kim
Uitslag Parijs - Brussel (geplaatst om 22u20)

De uitslag
1 Robbie McEwen (Aus) Davitamon-Lotto 5.30.39
2 Tom Boonen (Bel) Quick.Step-Innergetic
3 Steven de Jongh (Ned) Quick.Step-Innergetic "

97 Knaven Servais QSI op 5'25"

 

 


. vrijdag 8 september 2006



door Kim
Servais morgen in Parijs - Brussel (geplaatst om 07u00)

Servais is vandaag met de ploeg richting Frankrijk vertrokken waar morgen de 86e editie van Parijs-Brussel van start gaat. In totaal moeten er morgen 219,1 km worden afgelegd. Onderweg staan er een aantal klimmetjes op het programma met in de finale de Rue de Hal, Bruine Put en de Keperenbergstraat.
De start is morgen om 11u op de Place de l'Hôtel de Ville in Soissons. De finish ligt net als vorig jaar op de Houba de Strooperlaan (tegenover het Koning Boudewijnstadion) in Brussel.

Sporza zal morgenmiddag vanaf 14u30 rechtstreeks verslag doen op één.





. dinsdag 5 september 2006



door Kim
Morgen: Memorial Van Steenbergen (geplaatst om 17u08)

Morgen wordt voor de 16e keer de Memorial Rik Van Steenbergen gereden. De start is om 11u25 op het Laar in Aartselaar. De mannen rijden eerst een grote ronde van ongeveer 150 km. en daarna worden er nog 6 plaatselijke rondes gereden van 8,4 km. De finish is voorzien rond 16u00 op het Laar in Aartselaar.

Quick Step komt met de volgende mannen aan de start:
Serge Baguet, Tom Boonen, Francesco Chicchi, Wilfried Cretskens, Servais Knaven, Nick Nuyens, Maxim Vantomme (stagiaire) en Geert Verheyen.

Sporza zal morgenmiddag vanaf 14u00 de Memorial Rik Van Steenbergen rechtstreeks uitzenden via één. Een verslagje van Servais volgt morgenavond op de website.




. zondag 3 september 2006



door Servais
Tour de Rijke (geplaatst om 11u00)

Er stond gisteren veel wind in de Tour de Rijke. Het peloton viel vaak in verschillende waaiers uiteen. In de finale waren we met een man of 50 over. Ik ben nog een aantal keer met een klein groepje weggeweest, maar de wedstrijd eindigde in een massasprint. Winnaar was Graeme Brown, voor de Italiaan Zanotti en Danilo Hondo.
Met mij ging het best lekker, nog wel een beetje last van mijn ribben, maar het was goed te doen.

Mijn volgende wedstrijd is de GP Rik van Steenbergen in Aartselaar, a.s. woensdag.



door Kim
Uitslagen Almelo en Tour de Rijke (geplaatst om 11u16)

Profronde van Almelo
1 Joost Posthuma Rabobank Ned
2 Bram Tankink Quickstep-Innergetic Ned
3 Robbie McEwen Davitamon-Lotto Aus

6 Servais Knaven Quickstep-Innergetic Ned
 
 
Tour de Rijke
1 Graeme Brown (Aus) Rabobank
2 Marco Zanotti (Ita) Unibet.com
3 Danilo Hondo (Ger) Team Lamonta

... Knaven, Servais (Ned) Quickstep-Innergetic (juiste uitslag volgt later)



. vrijdag 1 september 2006



door Kim
Profronde van Almelo en Tour de Rijke (geplaatst om 18u18)

Servais rijdt vanavond de profronde van Almelo. Het spektakel gaat in Almelo van start om 20u15.
Klik HIER voor meer info over de Profronde van Almelo.

Morgen staat dan weer de 18e editie van de Tour de Rijke op het programma van Servais. De start is morgen om 12u en de finish is voorzien rond 16u45 aan de Groene Kruisweg in Spijkenisse.

Een verslagje van Servais volgt morgenavond of in de loop van zondag op de website.
Meer info over de Tour de Rijke kan je HIER vinden.



door Kim
Aan de kant (geplaatst om 00u00)

Er staat weer een nieuwe column van Evert op onze website!

Klik hier voor 'Aan de kant' - nummer 32 (september 2006)




Klik hier voor het nieuws van augustus