klik hier om deze pagina te vernieuwen!

. zondag 28 mei 2006



door Servais
Laatste rit Ronde van België (geplaatst om 21u09)

De etappe van vandaag was niet gemakkelijk. In het begin was er veel zijwind en het peloton spatte uit elkaar. Wij zaten met 7 man in de eerste waaier enna 35km kon nog een groep terugkomen, maar de rest was gezien. Daarna volgden veel demarages en Skil-Shimano wilde graag een groepje laten lopen.
Wij wilden echter een massasprint, dus telkens als er meer dan 5 renners wegreden, sprong er iemand van ons die kort in het klassement stond, mee. Hierdoor moest Skil-Shimano wel het gat dichtrijden. Op een gegeven moment reden 4 renners weg, met van ons Nick Nuyens. Hij stond niet meer in het klassement, dus ze lieten dit groepje gaan. Toen waren er echter weer andere
ploegen die in de achtervolging gingen. Alles kwam dus weer bij elkaar en in de laatste 40km reden 4 renners weg en zijn wij op kop gaan rijden. Dit verliep goed en op 5km van de streep was alles weer bij elkaar. In de sprint liet Tom Boonen zien dat hij ook maar een mens van vlees en bloed is: hij werd 3e, achter Gert Steegmans en Max van Heeswijk.
Het klassement veranderde niet: Tjallingii won de ronde, Rosseler (van ons) bleef 2e en Tom 4e. Tom won wel het puntenklassement.
Voor mij was het een goede ronde, waarover zeker tevreden ben. De tijdrit ging vrij goed, de rit van gisteren ook en ik kon heel goed mijn werk doen in de finales.

Dat ik zeker nog niet versleten ben, blijkt ook door het feit dat Natascha op dit moment 12 weken zwanger is. Jaja, wij verwachten in december ons 4e kindje!!! We gaan dus weer een spannende zware, maar mooie tijd tegemoet.

Mijn volgende wedstrijd is de Ronde van Hengelo a.s. vrijdag, daarna rijd ik Veenendaal-Veenendaal, de Ster Elektro Toer en de ploegentijdrit in Eindhoven.
Tot de volgende keer, Servais

 
door Kim

De uitslag (geplaatst om 18u34)

Uitslag van de 6e etappe
Eindklassement
1 Gert Steegmans (Bel) Davitamon 4.13.40
2 Max Van Heeswijk (Ned) Discovery
3 Tom Boonen (Bel) Quickstep-Innergetic

69 Servais Knaven (Ned) Quickstep
1.24
1 Maarten Tjallingii (Ned) Skil-Shimano
2 Sébastien Rosseler (Bel) Quickstep 0.26
3 Max Van Heeswijk (Ned) Discovery 0.49

15 Servais Knaven (Ned) Quickstep 5.53
 


 


. zaterdag 27 mei 2006



door Servais
5e rit Ronde van België (geplaatst om 18u41)

Het doel van vandaag was om met de ploeg te proberen de leiderstrui te pakken. In het begin reden 23 renners weg die op minimaal 14 minuten achterstand stonden. Van ons waren Nuyens en van Impe mee. De maximale voorsprong was 6m30. De ploegmaats van Tjallingii moesten dus de hele dag achtervolgen. Een goede zaak voor ons. Op 50 kilometer van de streep zijn we ons offensief begonnen. Ik ben in de aanval gegaan en kreeg Nico Mattan mee. We kregen 45 seconden voorsprong en de ploeg van Skil ontplofte. Ze kregen echter hulp van Rabobank en daardoor werden we weer ingelopen. Daarna zijn we blijven aanvallen, maar Tjallingii kon knap stand houden. Ik werd op de Muur van Huy gelost, kon nog terugkomen, maar op de laatste klim was het over.
Mijn eigen klassement is nu om zeep, maar ik ben wel tevreden over mijn eigen prestatie en over die van de hele ploeg.
Morgen is er nog een vlakke etappe van 180km. Tom heeft vandaag tijd verloren en kan de ronde niet meer winnen, ook niet met de bonificatie seconden. We zullen dan maar proberen om de laatste rit te winnen.
Tot morgen, Servais

 
door Kim

De uitslag (geplaatst om 18u25)

Uitslag van de 5e etappe
Algemeen klassement
1 Niki Terpstra (Ned) Ubbink 4.55.31
2 Nico Sijmens (Bel) Landbouwkrediet 0.01
3 Nick Nuyens (Bel) Quickstep 0.04

68 Servais Knaven (Ned) Quickstep 9:07

1 Maarten Tjallingii (Ned) Skil-Shimano
2 Sébastien Rosseler (Bel) Quickstep 0.26
3 Max Van Heeswijk (Ned) Discovery 0.55

15. Servais Knaven (Ned) Quickstep 4:22
 


 


. vrijdag 26 mei 2006



door Servais
3e & 4e rit Ronde van België (geplaatst om 18u25)

Het waren vandaag 2 natte ritten, maar met goede benen en een goede moraal valt dat allemaal best mee.
In de tijdrit werd ik 13e. Best redelijk vond ik zelf, zeker na de, voor mij, zware eerste dagen. Door deze uitslag stond ik 9e in het klassement.
De rit van vanmiddag was vrij snel voorbij: er werd goed doorgevlamd. Er waren 3 renners voorop, met daarbij Kevin van Impe van ons. Wij zaten daardoor in een zetel en hoefden pas in de laatste 10km op kop te gaan rijden.
Doordat er veel zijwind stond, brak het peloton en bleef er nog een man of 20 voorop. Ik zat daar nog bij, maar nadat


Foto: Marcel Koch

ik van kop kwam, op 800 meter van de streep, kon ik niet meer inpikken. Alles voor de kopman, he. Eigen belang is ondergeschikt op zulke momenten. Tom won de etappe en Tjallingii blijft leider.
Morgen rijden we door de Ardennen, met o.a. de Mur van Huy. Ik ga deze dan voor het eerst in mijn leven op rijden. Jaja, zo doe je elke dag weer nieuwe ervaringen op.
Tot morgen, Servais

 
door Kim

De uitslag (geplaatst om 18u29)

Uitslag van de 4e etappe
Algemeen klassement
1 Tom Boonen (Bel) Quickstep 2.35.15
2 Max Van Heeswijk (Ned) Discovery
3 Nico Eeckhout (Bel) Chocolade Jacques

19 Servais Knaven (Ned) Quickstep 0.17

1 Maarten Tjallingii (Ned) Skil-Shimano
2 Tom Boonen (Bel) Quickstep 0.19
3 Sébastien Rosseler (Bel) Quickstep 0.26

13 Servais Knaven (Ned) Quickstep 1.42
Uitslag van de 3e etappe (tijdrit)
Algemeen klassement
1 Stijn Devolder (Bel) Discovery 19.37
2 Leif Hoste (Bel) Discovery 0.04
3 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Disc 0.15

13 Servais Knaven (Ned) Quickstep 0.46

1 Maarten Tjallingii (Ned) Skil 8.29.37
2 Kai Reus (Ned) Rabobank 0.22
3 Tom Boonen (Bel) Quickstep 0.25

9 Servais Knaven (Ned) Quickstep 1.25


 


. donderdag 25 mei 2006



door Servais
2e rit Ronde van België (geplaatst om 18u45)

De etappe van vandaag verliep vrij standaard: 50 kilometer met veel demarages, daarna een 6 man weg. De ploeg van de leider op kop, maximale voorsprong een minuut of 5 en daarna de ploegen van de sprinters in de achtervolging. Koplopers teruggepakt in de finale en een massasprint. Vandaag met Tom als winnaar.
Klinkt allemaal vrij eenvoudig, maar dat was het niet echt. In het begin kregen we nog heel wat hulp van andere ploegen, maar toen in de finale het tempo omhoog ging, waren wij nog de enigen die reden. Pas helemaal op het einde kregen we hulp van 2 renners van Discovery Channel. Het liep allemaal heel goed, ik heb de hele tijd mee op kop gereden, tot 2km voor de finish. Daarna was het aan de anderen en ook dat liep perfect. Tom won vrij gemakkelijk de rit.
Morgen beginnen we dag met een tijdrit en 's middags is er dan nog een rit van 110km. Een mooi vooruitzicht dus..
Tot morgen, Servais


door Kim
De uitslag (geplaatst om .....)

Uitslag van de 2e etappe
Algemeen klassement
1 Tom Boonen (Bel) Quickstep 4.01.41
2 Max Van Heeswijk (Ned) Discovery
3 Gert Steegmans (Bel) Davitamon-Lotto

41 Servais Knaven (Ned) Quickstep

1 Maarten Tjallingii (Ned) Skil 8.09.24
2 Tom Boonen (Bel) Quickstep 0.17
3 Max Van Heeswijk (Ned) Discovery 0.23

19 Servais Knaven (Ned) Quickstep 1.15


Morgen wordt er in de onde van België een tweeluik afgewerkt. In de voormiddag is er in Buggenhout een individuele tijdrit over 15,9 kilometer voorzien. In de namiddag volgt een rit in lijn over 112 kilometer met start in Buggenhout en aankomst in Londerzeel.

 


. woensdag 24 mei 2006



door Servais
1e rit Ronde van België (geplaatst om 19u05)

Met windkracht 6 en regen zijn we vandaag begonnen aan de Ronde van Belgie. Al na 2 kilometer was er zijwind en meteen brak het peloton in stukken. Ik zat in de eerste waaier, met daarin nog 4 renners van ons: Boonen, de Jongh, Cretskens en Rosseler. In het begin liepen we niet zo heel ver uit, dit gebeurde pas na 100km. Met deze groep gingen we de finale in. We hadden het gevoel dat we de boel goed onder controle hadden. Op 12km van de finish demareerde Tjalingi van Skil Shimano. De bedoeling was dat we hem een kleine voorsprong zouden geven, zodat we het gat op het einde dicht konden rijden. Een heel mooi plan, wat bijna altijd werkt, behalve als de gedemareerde renner heel hard blijft rijden. En dat deed hij. Terwijl Cretskens en ik vol op kop reden, liep hij steeds verder uit. Wij reden ons de longen uit het lijf, met als gevolg dat we gelost werden en Tjalingi voorop bleef en de etappe won. Echt een heel sterk optreden. Tom won de sprint van het groepje en werd dus 2e.
De rit van morgen lijkt veel op die van vandaag: we rijden dan van Oostende naar Knokke Heist, maar jammer genoeg niet via de kortste weg. De rit is wederom 180km.
Tot morgen, Servais


door Kim
De uitslag (geplaatst om 18u35)

Uitslag van de 1e etappe
Algemeen klassement
1 Maarten Tjallingii (Ned) Skil 4.07.57
2 Tom Boonen (Bel) Quickstep 0.19
3 Max Van Heeswijk (Ned) Discovery Team

20 Servais Knaven (Ned) Quickstep 1.02

1 Maarten Tjallingii (Ned) Skil 4.07.43
2 Tom Boonen (Bel) Quickstep- 0.27
3 Max Van Heeswijk (Ned) Discovery Team 0.29

21 Servais Knaven (Ned) Quickstep 1.16


 


. dinsdag 23 mei 2006



door Kim
Wedstrijdprogramma (geplaatst om 19u20)

Het wedstrijdprogramma van Servais voor de komende maand staat nu online op de website. Servais rijdt in de maand juni 4 wedstrijden in eigen land. Dus er zijn genoeg kansen om eens te gaan kijken bij een wedstrijd!
Klik HIER voor het wedstrijdprogramma


door Kim
De Ronde van België (geplaatst om 19u20)

Servais gaat morgen van start in de Ronde van België. Deze vijfdaagse rittenkoers gaat van start in Oostende en eindigt as zondag in Putte.
De eerste 2 dagen zitten de jongens aan de kust. De 1e rit met start en finish in Oostende-gaat over een afstand van 181 kilometer. Op donderdag rijden de renners van Oostende naar Knokke-Heist, ook 181 kilometer lang. Vrijdag wordt er een tweeluik afgewerkt. In de voormiddag is er in Buggenhout een individuele tijdrit over 15,9 kilometer en in de namiddag rijdt men van Buggenhout naar Londerzeel over 112 kilometer.
Zaterdag staat de ’koninginnenrit’, en meteen ook langste etappe over 204 kilometer op het programma. Het peloton trekt dan van Londerzeel naar Hoei, waarin zes hellingen opgenomen zijn: de Mont Falise (119 km), Chaussée de Tongres (136 km), Route de Yernee (147 km), Rue Fourneau (173 km), Muur van Hoei (183 km) en de Chaussée de Dinant (190 km).
De Ronde van België wordt zondag afgesloten met de etappe tussen Hoei en Putte. Tijdens die slotrit worden er 183 kilometer afgelegd.

Etappe-schema
24/05, rit 1: Oostende - Oostende (176,2 km)
25/05, rit 2: Oostende - Knokke-Heist (180,5 km)
26/05, rit 3a: Buggenhout - Buggenhout (15,9 km, tijdrit)
26/05, rit 3b: Buggenhout - Londerzeel (109,8 km)
27/05, rit 4: Londerzeel - Hoei (198 km)
28/05, rit 5: Hoei - Putte (186,1 km)

 

De Quick Step ploeg: Tom Boonen, Wilfried Cretskens, Steven De Jongh, Kevin De Weert, Servais Knaven, Nick Nuyens, Sebastien Rosseler, Matteo Tosatto.


De 1e etappe met start en finish in Oostende gaat morgenochtend om 11u40 van start en de finish is voorzien rond 16u00. Een verslagje van Servais volgt morgenavond op de website.
De Ronde is vanaf morgen dagelijks rechtstreeks op SPORZA.




. zaterdag 20 mei 2006



door Kim
Nieuwe column (geplaatst om 15u35)


Evert heeft deze week weer een nieuwe column voor onze website geschreven.
Klik HIER voor de column 'Aan de kant'



. zondag 7 mei 2006



door Servais
5e rit (laatste) 4-daagse van Duinkerken (geplaatst om 22u55)

De etappe van vandaag was goed te doen. De verwachtte wind was er niet en dat maakte het op de vaak vlakke en open wegen een stuk gemakkelijker. Er werd veel gedemareerd en het in het eerste uur reden we 50km. Er zaten nog 2 bergprijzen in het parcours en daar ging het lekker met mij. Op de 2e werd er vol doorgereden en ik kwam met de eersten boven. We reden met een man of 30 weg, maar een stuk verder kwam alles weer terug. Vlak daarna reden 8 renners weg, maar zij liepen nooit ver uit. Wij hadden 1 renner mee, Santaromita, zodat wij niet te hoefden achtervolgen. De koplopers werden op 10km van de finish ingelopen en het werd een massasprint. De winnaar was Isaac Galvez, 2 weken geleden nog wereldkampioen geworden op de ploegkoers. Beste man van ons was Chicci, hij werd 6e.
Ik kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen week. Nu heb ik ruim 2 weken geen wedstrijden, vanaf 24 mei rijd ik de Ronde van Belgie.

Servais


door Kim
De uitslag (geplaatst om 20u52)

Uitslag van de 5e etappe
Algemeen klassement
1 GALVEZ LOPEZ Isaac CEI ESP 3:32:39
2 HUSHOVD Thor C.A NOR
3 CADAMURO Simone MRM ITA

78 KNAVEN Servais 83 QSI (NED)

Klik HIER voor de volledige uitslag
 
1 PETITO Roberto 127 TEN (ITA) 21:33:24
2 PETILLEAU Stéphane 226 BJF (FRA) op 4 sec
3 ROUS Didier 7 BTL (FRA) op 16 sec

41 KNAVEN Servais 83 QSI (NED) op 2:05

Klik HIER voor de volledige uitslag

 



. zaterdag 6 mei 2006



door Servais
4e rit 4-daagse van Duinkerken (geplaatst om 18u45)

Het was vandaag een hele lastige rit en het ging heel lekker. Ik hoefde in het begin eens niet mee te springen, waardoor ik weinig krachten had verspeeld toen we op de lastige finale-omlopen kwamen. Pas als je eens niet op kop hoeft te rijden, weet je pas hoeveel energie dat kost. We moesten 5 rondes van 23km rijden, met hierin een stuk of 3 klimmetjes van ongeveer 1 kilometer. Omdat ik nog vrij fris was, kon ik de hele tijd goed volgen. Pas in de laatste 3km moest ik een groep laten gaan en ik kwam binnen op iets meer dan 1 minuut van de winnaar. Ik ben dan ook tevreden over vandaag.
Morgen de laatste etappe. Onderweg een paar klimmetjes en dan een vlakke finale. Waarschijnlijk zal de wind een belangrijke rol gaan spelen.
Tot morgen, Servais


door Kim
De uitslag (geplaatst om 18u52)

Uitslag van de 4e etappe
Algemeen klassement
1 FEDRIGO Pierrick 1 BTL (FRA) :13 :00
2 ROUS Didier 7 BTL (FRA) '12 sec
3 HINAULT Sébastien 11 C.A (FRA) '12 sec

43 KNAVEN Servais 83 QSI (NED) op 1:07

Klik HIER voor de volledige uitslag
 
1 PETITO Roberto 127 TEN (ITA) 18:00:45 :00
2 PETILLEAU Stéphane 226 BJF (FRA) '4 sec
3 ROUS Didier 7 BTL (FRA) '18 sec

41 KNAVEN Servais 83 QSI (NED) op 2:05

Klik HIER voor de volledige uitslag


door Kim
Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u52)

rit 5: Seclin - Dunkerque (163,7 km)
Morgen alweer de laatste rit in de 4-daagse van Duinkerken. De rit gaat van Seclin naar Duinkerken over een afstand van 163,7 km. Onderweg staan er nog 2 klimmetjes op het programma en in de finale worden er nog 6 plaatselijke rondes afgelegd van elk 6,5 km.
De rit gaat morgenmiddag van start om 13u15 en de finish is voorzien rond 17u30 aan de Boulevard Saint Barbe in Duinkerken.

Klik HIER voor het kaartje van de 5e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 5e etappe




. vrijdag 5 mei 2006



door Servais
3e rit 4-daagse van Duinkerken (geplaatst om 18u01)

In het eerste uur werd er weer flink gevlamd en eigenlijk reed er niemand echt weg. Dit gebeurde pas na 60km: 6 renners kregen de ruimte, maar nooit meer dan 3 minuten.
De ploeg van leider Petito (Tenax) controleerde goed. Op 50km van de finish was er nog een lastig klimmetje en de voorsprong van de 6 was toen minder dan een minuut. Bouyges Telecom rook hun kans en 2 van hen (Rous en Fedrigo) reden op de klim weg en sloten aan bij de koplopers. Tenax moest vanaf toen serieus in de achtervolging en pas op 4km van de finish werden de koplopers ingelopen. Dit vooral omdat de ploegen van de sprinters mee gingen rijden. Ook ik heb de laatste 20km mee op kop gereden en dat ging best goed. Helaas kon niemand van ons de sprint winnen. De rit werd gewonnen door Gert Steegmans.
Morgen is de lastigste etappe. We rijden dan op een circuit van 22km, met hierin 3 klimmetjes. Zal zwaar worden.
Tot morgen, Servais


door Kim
De uitslag (geplaatst om 17u48)

Uitslag van de 3e etappe
Algemeen klassement
1 STEEGMANS Gert 66 DVL (BEL) 4:14:36
2 GALVEZ LOPEZ Isaac 71 CEI (ESP)
3 HUSHOVD Thor 14 C.A (NOR)

112 KNAVEN Servais 83 QSI (NED) op 43 sec

Klik HIER voor de volledige uitslag
 
1 PETITO Roberto 127 TEN (ITA) 13:04:49
2 PETILLEAU Stéphane 226 BJF (FRA) op 4 sec
3 CHICCHI Francesco 81 QSI (ITA) op 41 sec

75 KNAVEN Servais 83 QSI (NED) op 1m34

Klik HIER voor de volledige uitslag


door Kim
Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 17u48)

rit 4 : Nœux les mines – Parc Départemental d'Olhain Pas de Calais (190,2 km)
De traditionele rit in Boulogne -sur-Mer is er dit jaar niet meer bij en wordt vervangen door de rit met start in Noeux les Mines en aankomst in Olhain. De rit van morgen is best wel lastig. Na 76 km koers volgen er 5 plaatselijke rondes van 22,500 km met daarin telkens een 3 pittige klimmetjes. De finish ligt op een klimmetje in het park van Olhain. De start is morgen om 12u15 en de finish is voorzien rond 17u30.
Klik HIER voor het kaartje van de 4e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 4e etappe

 


. donderdag 4 mei 2006



door Servais
2e rit 4-daagse van Duinkerken (geplaatst om 19u57)

Vandaag heb ik flink afgezien, zeg. Niet dat het parcours superlastig was, maar vooral door de warmte. Tot 25km voor de finish ging het best lekker, maar daarna was het enige wat ik nog kon, aanklampen in het wiel.
De start was vandaag weer snel. Veel demarages, maar nooit reed er iets weg. Pas na een kilometer of 60 reden 7 renners weg en zij liepen snel uit naar meer dan 7 minuten. Vanaf toen gingen een paar Franse ploegen op kop rijden. Wij hielden ons rustig. Na 130km was er een kasseienstrook en door de nerveusiteit in het peloton liep de voorsprong terug naar 3m30. Na de
kasseien zijn wij op kop gaan rijden, maar er waren geen andere ploegen die mee wilden helpen. Na een tijdje zijn wij dan ook gestopt met rijden en de koplopers liepen weer uit naar een minuut of 5. In de finale gingen andere ploegen wel op kop rijden, wij ook, maar het was te laat om de koplopers nog in te lopen. 5 man werden nog wel gepakt, maar 2 man bleven 37 seconden voorop. Roberto Petito won de etappe, voor Stephane Peitillaux, nog een ploegmaat van mij bij TVM.
Morgen hebben we een rit van 180km en ik ga ervan uit dat ik minder last van de warmte zal hebben. De eerste keer in warm weer is altijd het moeilijkste. Dat weet ik na al die jaren onderhand wel. Geen paniek dus.
Tot morgen, Servais


door Kim
De uitslag (geplaatst om 19u05)

Uitslag van de 2e etappe
Algemeen klassement
1 PETITO Roberto 127 TEN (ITA) 5:07:53
2 PETILLEAU Stéphane 226 BJF (FRA)
3 CADAMURO Simone 93 MRM (ITA) op 37 sec

112 KNAVEN Servais 83 QSI (NED)

Klik HIER voor de volledige uitslag
1 PETITO Roberto 127 TEN (ITA) 8:50:13 :00
2 PETILLEAU Stéphane 226 BJF (FRA) op 4 sec
3 CHICCHI Francesco 81 QSI (ITA) op 41 sec

84 KNAVEN Servais 83 QSI (NED) op 51 sec

Klik HIER voor de volledige uitslag


door Kim
Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 19u05)

rit 3: Fontaine au Pire – Hénin Beaumont (181,1 km)
Morgen rijdt het peloton van Fontaine au Pire naar Henin Beaumont met daarin twee beklimmingen. De rit gaat van start om 12u20 aan de Promenade Rue Léon Gambetta en de finish is voorzien rond 17u00. . In de finale wordt er nog 1 plaatselijke ronde van 12 km gereden.

Klik HIER voor het kaartje van de 3e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 3e etappe

 


. woensdag 3 mei 2006



door Servais
1e rit 4-daagse van Duinkerken (geplaatst om 18u18)

Vandaag ben ik begonnen met het 2e deel van mijn seizoen. We hadden vandaag een etappe van 162km, waarin het middelste gedeelte vrij lastig was. Gelukkig stond er niet veel wind en was het lekker warm. Wel weer effe wennen trouwens, de warmte. Het ging best lekker, eigenlijk. Op de klimmetjes had ik geen problemen en ook in de finale, die vlak was, ging het goed. Het moeilijkste vandaag was, om overeind te blijven. Er waren namelijk veel valpartijen, vooral door de nerveusiteit van veel renners. Lekker op het gemak in de wielen meerijden was er niet bij. Je moest altijd heel alert zijn. Op het einde waren er nog een paar koplopers voorop en deze werden pas op 200 meter van de streep ingelopen. Wij als ploeg hebben vandaag eens niet op kop gereden, pas in de laatste 5km. Het resultaat was prima: Chicci won en Steven de Jongh werd nog 4e. Een goed begin dus.
Morgen is er een rit van 200km, met in de finale een aantal kasseistroken van Parijs-Roubaix.


door Kim
De uitslag (geplaatst om 18u20)

Uitslag van de 1e etappe
Algemeen klassement
1 Francesco Chicchi (Ita) Quick Step 3:42:34
2 Fred Rodriguez (USA) Davitamon-Lotto
3 Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole

81 KNAVEN Servais 83 QSI (NED)

Klik HIER voor de volledige uitslag
1 Francesco Chicchi (Ita) Quick Step 3.42.14
2 Fred RODRIGUEZ (Davitamon-Lotto) op 8 sec
3 Niels BROUZES (Auber 93) op 12 sec

83 KNAVEN Servais 83 QSI (NED) op 10 sec

Klik HIER voor de volledige uitslag


door Kim
Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 18u20)

2e rit: Arques - Le Cateau Cambrésis (204,7 km)
De 2e rit in de 4-daagse van Duinkerken gaat morgen van Arques naar Le Cateau Cambrésis over een afstand van 204,7 km. Het is meteen ook de langste rit in deze editie van de 4-daagse.
In de rit van morgen staan er een 2 kasseistroken (de zone d'Haveluy - 2400 m en Querenaing - 1700 m) van Parijs-Roubaix op het programma. In totaal rijden de mannen morgen over 4,1 km kasseien. Naast de 2 kasseistroken zijn er ook drie klimmetjes opgenomen in de rit.
In de finale wordt er nog 1 plaatselijke ronde gereden over 29,4 km. De finish ligt op een bergje aan de Place Général de Gaulle in Le Cateau Cambrésis.

Klik HIER voor het kaartje van de 2e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 2e etappe

 


. dinsdag 2 mei 2006



door Kim
De 4-daagse van Duinkerken (geplaatst om 07u00)

Servais is vandaag richting Noord Frankrijk vertrokken waar morgen de 4-daagse van Duinkerken van start gaat. Het betreft hier in tegenstelling tot wat de naam zegt, een rittenkoers over 5 dagen in het Noorden van Frankrijk. De 4-daagse van Duinkerken is aan zijn 52e editie toe. In totaal worden er de komende week maarliefst 901,6 kilometers afgelegd.
Natuurlijk gaan we jullie iedere dag op de hoogte houden met verslagjes, uitslagen en voorbeschouwingen.

Overzicht van het rittenschema:

 
  • woensdag 03/05/2006
    rit 1: Dunkerque – Gravelines (161,9 km)

  • donderdag 04/05/2006
    rit 2: Arques - Le Cateau Cambrésis (204,7 km)

  • vrijdag 05/05/2006
    rit 3: Fontaine au Pire – Hénin Beaumont (181,1 km)

  • zaterdag 06/05/2006
    rit 4: Nœux les mines – Parc Départemental d'Olhain Pas de Calais (190,2 km)

  • zondag 07/05/2006
    rit 5: Seclin - Dunkerque (163,7 km)

 

door Kim
Vooruitblik naar morgen (geplaatst om 07u00)

De 1e rit gaat morgen van Duinkerken naar Gravelines over een afstand van 161 km. Onderweg staan er 3 klimmetjes op het programma en in de finale worden er nog eens 2 plaatselijke rondjes van elk 15,9 km gereden. De start is voorzien om 12u40 aan de Place Jean Bart in Duinkerken en de finish rond 17u00 Gravelines.
Klik HIER voor het kaartje van de 1e etappe.
Klik HIER voor het profiel van de 1e etappe.

 

 
   

. maandag 1 mei 2006



door Kim
Profronde van Made (geplaatst om 10u55)

Ja ja, de vakantie van Servais zit er op. Gisteren stond Servais alweer aan de start van de 65e editie van de Profronde van Made. Dit is het eerste profwielercriterium van het jaar.
Maar in Made deden ze het dit jaar op een andere manier. Het was geen normaal criterium, maar een omnium: een tijdritje, een afvalkoers en een wegwedstrijd.
Karsten Kroon pakte gisteren de eindzege voor Leon van Bon en Steven de Jongh.
Kroon moest in de tijdrit baanwereldkampioen Theo Bos, in de afvalrace Nederlands kampioen Leon van Bon en in het criterium Thomas Dekker voor laten gaan.

Uiteraard hebben we ook een paar foto's van gisteren op de website geplaatst. Met dank aan Marcel Koch, Jack en Jeanette Warmerdam. Klik HIER voor de foto's



Klik hier voor het nieuws van april