klik hier om deze pagina te vernieuwen!

. donderdag 30 maart 2006



door Servais
Geen Ronde van Vlaanderen (geplaatst om 18u23)

Zondag ga ik niet van start in de Ronde van Vlaanderen. Er is de voorkeur gegeven aan een extra renner voor op de klimmetjes en dus een renner minder voor op het vlakke.

Ik baal uiteraard als een stekker, maar ik kan het wel een beetje begrijpen. Het is wel zuur, aangezien we de driedaagse van de Panne hadden laten schieten met het oog op zondag. Nu zit ik dus een hele tijd zonder wedstrijden, in een periode waar ik toch de hele winter voor getraind heb. Aan de andere kant ga ik natuurlijk wel fris en super gemotiveerd aan de start staan van Gent Wevelgem en Parijs-Roubaix.

Daar ga ik me dan nu ook volledig op richten.



. zondag 26 maart 2006



door Servais
E3 Prijs Vlaanderen (geplaatst om 19u00)

Het was een snelle koers gisteren in Harelbeke. Er stond veel wind en in het begin waren er af en toe stukken met zijwind. Op zo’n stuk reden we met 25 renners weg, dit was na 15km. De samenwerking was niet optimaal, wat normaal is met zo’n grote groep. De voorsprong schommelde de hele tijd tussen de 30 en 50 seconden. Na een kilometer of 80 liep de voorsprong op tot boven een minuut. Op dat moment reed ik mijn voorwiel kapot. De ploegleiders zaten op dit moment nog niet achter ons. Ik moest een wiel pakken van de neutrale auto. Hierdoor kwam ik 25 seconden achter de kopgroep te zitten, helemaal in mijn eentje. Ik heb volle bak achtervolgd en kwam op 50 meter van de groep, maar daarna waren de knollen op en moest ik ze laten gaan. Ik baalde als een stekker, vooral omdat ik lekker reed en de voorsprong aan het oplopen was. Ik kwam terug in het peloton en op de eerste klimmetjes begon ik mijn benen toch al te voelen. Ik kon niet mee met de besten en ik kwam in de 2e groep terecht. In deze groep zijn we vol blijven rijden en ik ben eigenlijk nooit in de problemen meer geweest. De laatste 25km hebben we het wat rustiger aan gedaan en we kwamen binnen op 8 minuten. Er had zeker meer ingezeten, aangezien de kopgroep tot ver in de heuvelzone voorop is gebleven, maar ja, het is niet anders. Dat hoort ook bij de koers.
Van voren was Tom weer indrukwekkend bezig en hij won voor de 3e keer op een rij deze wedstrijd.



. zaterdag 25 maart 2006



door Kim
De uitslag E3 Prijs Vlaanderen (geplaatst om 19u55)

Uitslag E3 Prijs Vlaanderen

1 Tom Boonen (Bel) Quickstep-Innergetic 4.43.38 (42.3 km/h)
2 Alessandro Ballan (Ita) Lampre-Fondital 0.02
3 Aart Vierhouten (Ned) Skil-Shimano 1.32
49 Servais Knaven (Ned) Quickstep-Innergetic op 8.41


Klik HIER voor de volledige uitslag


 


. Vrijdag 24 maart 2006



door Kim
Servais morgen in de E3 Prijs Vlaanderen (geplaatst om 15u15)

Servais gaat morgen v an start in de 48e editie van de E3 Prijs Vlaanderen. Het 198 km lange parcours begint om 12u00 op Het Marktplein van Harelbeke. De finish is voorzien rond 16u30 in Harelbeke. Sporza zal er morgen ook live bij zijn via radio en TV!


Een overzicht van de hellingen:

- La Houppe
- Berg Stene
- Boigneberg
- Eikenberg
- Stationsberg
- Taaienberg
- Oude Kruiskens
- Kapelberg
- Paterberg
- Kwaremont
- Knokteberg
- Tiegemberg

Klik HIER voor het profiel van de wedstrijd
Klik HIER voor het kaartje van de wedstrijd


Een verslagje van Servais volgt morgenavond op de website!



. woensdag 22 maart 2006



door Servais
Dwars door Vlaanderen (geplaatst om 21u25)

Het was vandaag een vreemde koers. In het begin waren er heel wat demarages. Ik ben geregeld mee gesprongen, maar al snel bleek dat telkens als er iemand van ons mee was, andere ploegen het gat dichtreden. De eerste ontsnapping zonder iemand van ons, was de definitieve. 4 renners reden weg en door de harde tegenwind liepen ze snel uit naar meer dan 10 minuten. In het peloton wilde eigenlijk niemand beginnen met de achtervolging en de meesten keken naar ons. Uiteindelijk is de achtervolging ingezet door Milram en Davitamon, even later zijn wij ook mee gaan rijden. De voorsprong was inmiddels opgelopen tot meer dan 18 minuten. Dit ging een lastige opdracht worden, zeker omdat de heuvelzone in de buurt kwam, waar je moeilijk georganiseerd kunt blijven rijden. Van ons reed Wouter Weylandt mee op kop en op de stukken dat hij het moeilijk had, nam ik het van hem over. Dit ging goed tot de Eikenberg (km 120). Ik heb nog vol op kop gereden tot aan de voet. Net voor de klim was er een grote valpartij, waardoor het peloton nog maar een man of 50 was en dit was eigenlijk mijn ondergang. Ik begin rond de 30e positie aan de Eikenberg. Normaal kun je dan nog vrij ver naar achter terugzakken om toch nog in de eerste groep te blijven, maar nu dus niet. Ik kwam dan ook op een gat boven en ik ben daarna niet meer teruggekomen. Ik baalde als een stekker, want ik had de hele dag een goed gevoel in de benen. Met een groep zijn we wel door blijven rijden, maar met het ingaan van de plaatselijke rondes, moesten we van de jury de strijd staken.
Op tv heb ik dan de finale van de wedstrijd gezien, waarin onze ploeg duidelijk het beste voor de ag kwam, maar dit zonder overwinning. Heel erg jammer natuurlijk, maar zaterdag gaan we het pnieuw proberen. Ik denk dat we zeker moeten voorkomen dat een kopgroep weer zover weg kan rijden als vandaag.

 

 


. dinsdag 21 maart 2006



door Kim
Servais morgen in Dwars door Vlaanderen (geplaatst om 18u28)

Servais staat morgen aan de start van de 61e editie van Dwars door Vlaanderen. Het peloton gaat om 11u40 van start op de Grote Markt van Kortrijk. Na de hellingen in de Vlaamse Ardennen worden er nog eens twee plaatselijke ronden van elk 15 kilometer gereden rond Waregem. De finish ligt na 204 km aan de Zuiderlaan in Waregem.
Krijgen we morgen een 'koninklijke spurt' op de Zuiderlaan in Waregem met Tom Boonen, Alessandro Petacchi, Robbie McEwen en Hushovd? Morgenmiddag weten we meer.
Sporza zal er live bij zijn via radio en TV!


Een overzicht van de hellingen:

- Kattenberg
- Berendries
- Valkenberg
- Eikenberg
- Oude Kwaremont
- Kalkhoveberg
- Paterberg
- Knokteberg
- Tiegemberg
- Nokereberg
- Holstraat (2x)

Klik HIER voor meer info over de hellingen
Klik HIER voor het kaartje van de wedstrijd


Een verslagje van Servais volgt morgenavond op de website!



. zaterdag 18 maart 2006



door Kim
Servais in de media (geplaatst om 18u55)

Klik hier voor het artikel "Wereldklasse op de achtergrond"
(BRON: CYCLOSPRINT) - maart 2006



. dinsdag 14 maart 2006



door Servais
7e etappe Tirreno Adriatico (geplaatst om 18u16)

De laatste etappe van de Tirreno is achter de rug en daarmee ook de voorbereiding op de klassiekers.
De rit verliep zoals deze eigenlijk elk jaar verloopt in de Tirreno: rustig aan en op de plaatselijke rondes volle bak, met een massasprint als afsluiting.
De etappe werd gewonnen door Alessandro Petacchi. Met mij ging het lekker en ik heb Steven de Jongh in de finale goed van voren kunnen houden.
Vanavond vliegen we naar huis, komend weekend nog een paar lange trainingen en dan is volgende week Dwars door Vlaanderen. Ik ben er klaar voor!!!
groeten, Servais


door Kim
Uitslag 7e etappe (geplaatst om 18u10)

Uitslag van de 7e etappe
Eindklassement
1 PETACCHI Alessandro ITA MILRAM 4:22'50
2 MC EWEN Robbie AUS DAVITAMON
3 GRILLO Paride ITA PAN CERAMICA

108 KNAVEN Servais NED QSI


Klik HIER voor de volledige uitslag
1 DEKKER Thomas NED RAB 2 7:32'14
2 JAKSCHE Jorg GER LSW LIBERTY 14
3 BALLAN Alessandro ITA LAM 20

125 KNAVEN Servais NED QSI 27'08

Klik HIER voor de volledige uitslag

 



. maandag 13 maart 2006



door Servais
6e etappe Tirreno Adriatico (geplaatst om 17u43)

We hebben vandaag heel veel geluk gehad met het weer. De voorspellingen waren heel slecht: regen en sneeuw. Voor de start sneeuwde het aan de finish, maar gelukkig is het de hele dag droog gebleven.
Het was een lastige en snelle etappe, waarin we meer dan 3000 hoogtemeters hebben gemaakt. Op het einde 5 plaatselijke rondes met hierin de helft bergop. Rabobank controleerde de hele dag de wedstrijd en we gingen met het halve peloton de laatste 20km in. Met mij ging het weer een stukje beter en ik kon tot 3km van de finish bij de eersten blijven. Ik ben dan ook best tevreden over vandaag. Ik denk mijn beste dag van deze ronde.
Morgen is de laatste etappe, met een lastig begin en een vlakke finale, waarin we 8 rondes moeten doen in San Benedetto del Tronto.
Tot morgen, Servais


door Kim
Uitslag 6e etappe (geplaatst om 17u30)

Uitslag van de 6e etappe
Algemeen klassement
1 BERTAGNOLLI Leonardo ITA COFIDIS 4:40'40
2 PETACCHI Alessandro ITA MILRAM
3 RICCO' Riccardo ITA SAUNIER DUVAL

79 KNAVEN Servais 71 NED QSI 1'56


Klik HIER voor de volledige uitslag
1 DEKKER Thomas NED RAB 23:09'24
2 JAKSCHE Jorg GER LIBERTY 14
3 BALLAN Alessandro ITA LAMPRE 20

129 KNAVEN Servais NED QSI 27'08

Klik HIER voor de volledige uitslag


7e etappe:
Morgen alweer de laatste etappe in de Tirreno-Adriatico. De 7e etappe gaat over 166 km van CAMPLI naar SAN BENEDETTO DEL TRONTO. De start is voorzien om 11u15 en de finish rond 15u45.
Klik HIER voor het kaartje van de 7e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 7e etappe

 



. zondag 12 maart 2006



door Servais
5e etappe Tirreno Adriatico (geplaatst om 19u10)

Vandaag was het de dag van Thomas Dekker. Door een uitstekende tijdrit, waarin hij 3e werd, is hij de nieuwe leider hier. Echt grote klasse van hem. Met mij ging het best redelijk op de stukken waar je kun doorrijden en dat waren de stukken op het "vlakke" en bergop. In de afdalingen heb ik geen risico's genomen, aangezien de wegen nat lagen en de afdalingen heel bochtig waren. Ik heb zelfs een stuk in de sneeuw gereden. Kun je je dat voorstellen!! Half maart in Italie, vlak aan de kust. Ik ben dan ook redelijk tevreden over mezelf, maar een echt goed gevoel heb ik nog steeds niet. Vandaag had ik weer veel last van hoofdpijn en van mijn oren. Laten we hopen dat dit snel over gaat.
De rit van morgen zou normaal gesproken op een berg van 1100 meter aankomen, maar volgens de laatste berichten kunnen we hier niet naarboven ivm de sneeuw die er gevallen is. De rit zal dan ook aangepast worden en we zullen dus wat dichter bij de kust blijven. Het zal zeker lastig zijn, maar ik verwacht dat er morgen geen grote veranderingen zullen komen in het klassement. Ik hoop in ieder geval dat ik me morgen iets beter voel en dat de zon eens een keer schijnt.

Tot morgen, Servais


door Kim
Uitslag 5e etappe (geplaatst om 19u10)

Uitslag van de 5e etappe
Algemeen klassement
1 CANCELLARA Fabian SUI CSC 27'37
2 HOSTE Leif BEL DISCOVERY 3
3 DEKKER Thomas NED RABOBANK 18

98 KNAVEN Servais 71 NED QSI 2'21


Klik HIER voor de volledige uitslag
1 DEKKER Thomas NED RAB 18:28'44
2 JAKSCHE Jorg GER LIBERTY 14
3 BALLAN Alessandro ITA LAMPRE 20

145 KNAVEN Servais NED QSI 25'12

Klik HIER voor de volledige uitslag


6e etappe:
De 6e etappe gaat morgen van SAN BENEDETTO DEL TRONTO naar S.GIACOMO over 164 Km. De renners starten om 11u30 en de finish is voorzien rond 16u00.
Klik HIER voor het kaartje van de 6e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 6e etappe

 



. zaterdag 11 maart 2006



door Servais
4e etappe Tirreno Adriatico (geplaatst om 19u10)

Vandaag was dus de langste etappe. De eerste 140km waren vlak. Al snel reden er 9 renners weg. 3 van hen kwamen na een tijdje terug, omdat de andere koplopers vonden dat de voorsprong niet ver genoeg opliep, omdat deze 3 te kort in het klassement stonden. Dit was eigenlijk een beetje onzin, omdat iedereen wist dat Milram (Petacchi) vandaag een massasprint wilde.
Nadat de 3 terug waren, bleek dit waar te zijn. Milram bleef samen met Rabo op kop rijden en de kopgroep pakte eigenlijk nooit meer dan 2 minuten voorsprong. Onbegonnen werk dus voor hen.
De finale was heel lastig en op een kilometer of 50 werden koplopers ingelopen. Veel te vroeg eigenlijk om een makkelijke finale te krijgen. Andere renners roken hun kans en er volgden veel demarages. Doordat het ook nog eens was gaan regenen, spatte het peloton volledig uit elkaar. Ik kon telkens goed volgen, maar op de laatste klim op 10km van de finish werd ik net gelost met o.a. McEwen en van Petegem. Na de afdaling sloten we nog bijna aan, maar we konden niet meer terug komen.
De massasprint werd echter niet gewonnen door Petacchi, maar door Hushovd. Een verrassing en zeker geen goede opsteker voor Petacchi met het oog op Milaan Sanremo.
Morgen is er een tijdrit van 20km over glooiend terrein.
Ik zie wel.

Tot morgen, Servais


door Kim
Uitslag 4e etappe (geplaatst om 18u15)

Uitslag van de 4e etappe
Algemeen klassement
1 Thor Hushovd (Nor) Credit Agricole 5.21.13
2 Alessandro Petacchi (Ita) Team Milram
3 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank

98 Servais Knaven (Ned) QSI
1.59

Klik HIER voor de volledige uitslag
1 FREIRE GOMEZ Oscar ESP RAB 18:00'35
2 BALLAN Alessandro ITA LAMPRE- 14
3 MAZZANTI Luca ITA PAN 14

150 KNAVEN Servais 71 NED QSI 23'23

Klik HIER voor de volledige uitslag


5e etappe:
Morgen staat er een individuele tijdrit over 20 km op het programma met start en aankomst in SERVIGLIANO. De eerste renner gaat om 12u00 van start. Rond 15u45 zal de winnaar van de individuele tijdrit bekend zijn.
Klik HIER voor het kaartje van de 5e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 5e etappe

 



. vrijdag 10 maart 2006



door Servais
3e etappe Tirreno Adriatico (geplaatst om 17u30)

Het was me vandaag het dagje wel. Het begon al met een staking van het peloton. Waarom? In het begin moesten we een berg van 1100 meter over en daarna weer 1100 meter omlaag, 40 kilometer. En dat allemaal bij regen en een temperatuur van net boven het vriespunt. De renners hadden als voorstel om na de afdaling te starten, maar de jury ging niet akkoord. Bij kilometer nul hebben we toen een tijdje stil gestaan, maar uiteindelijk is toch iedereen gestart. Op de klim ging het rustig (10km bergop, gemiddeld 4%) en ook de afdaling ging op het gemak. IJskoud was het, iedereen zat te bibberen op de fiets. Toen iedereen weer wat op temperatuur was gekomen, schoot het peloton in gang. Er stond heel veel wind en mede hierdoor was er een valpartij in een afdaling. Van ons lagen Bettini en Bramati erbij. Bramati heeft verder kunnen rijden, maar Bettini was er erger aan toe. Hij werd gelijk naar het ziekenhuis afgevoerd, waar later enkele kneuzingen werden vastgesteld. Gelukkig dus niks gebroken. Bramati haalde finish wel, maar hij heeft een spierscheuring in zijn kuit. Hij gaat waarschijnlijk morgen niet meer van start.
Het tempo bleef heel hoog en ik heb behoorlijk afgezien, vooral halfweg de koers. Op het einde ging het wat beter.
In de finale moesten we 3 keer een klim van 3 kilometer op, de finish lag boven. De tweede keer ben ik gelost en daarna heb ik nog wel goed doorgereden, als training.
De rit werd gewonnen door Oscar Freire en hij is tevens de nieuwe leider.
Morgen hebben we de langste rit, 219km, de eerste 160 zijn vlak, de finale is behoorlijk lastig, maar een massasprint is zeker niet uitgesloten.

Tot morgen, Servais


door Kim
Uitslag 3e etappe (geplaatst om 17u15)

Uitslag van de 3e etappe
Algemeen klassement

1 FREIRE GOMEZ Oscar ESP RAB 4:27'22
2 ASTARLOA Igor ESP BARLOWORLD
3 RICCO Riccardo ITA SAUNIER DUVAL

125 KNAVEN Servais 71 NED QSI op 6'46


Klik HIER voor de volledige uitslag

1 FREIRE GOMEZ Oscar ESP RAB 12:39'26
2 BALLAN Alessandro ITA LAM LAMPRE 10
3 REBELLIN Davide ITA GEROLSTEINER 10

159 KNAVEN Servais NED QSI 21'20

Klik HIER voor de volledige uitslag


4e etappe:
De 4e etappe gaat morgen van PAGLIETA naar CIVITANOVA MARCHE over een afstand van 219 km. De etappe gaat van start om 10u25 en de finsh is voorzien rond 15u45

Klik HIER voor het kaartje van de 4e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 4e etappe

 



. donderdag 9 maart 2006



door Servais
2e etappe Tirreno Adriatico (geplaatst om 17u05)

Het was vandaag zoals ik verwacht had: de hele dag op kop rijden.
Vanuit het vertrek werd er gelijk gedemareerd en na een kilometer of 15 reden 4 renners weg. Wij zijn toen gelijk gaan controleren en de koplopers liepen langzaamaan verder weg.
Na 40km kregen we een klim van 20 km, met af en toe hele zware stukken erin. We hebben daar een goed tempo gereden en bovenop de klim hadden de koplopers bijna 7 minuten voorsprong.
Daarna zijn we wat gaan versnellen, maar de koplopers deden dat ook. We liepen niet op hen in. Daarna kwam Milram ons helpen en daardoor ging het tempo wat omhoog. Op de lastige stukken reden ze iets te hard voor ons (De Jongh, Van Impe, Bramati en mijzelf) Vanaf toen hebben wij niet meer meegereden, maar reden Baguet en Tankink namens ons mee. In de finale werden wij gelost met een groep en op de laatste klim (op 10km van de finish) werden de koplopers ingelopen. Op deze klim spatte het peloton uit elkaar en bleef er een groep van een man of 40 over. Bettini won opnieuw de etappe en blijft leider.
Morgen is de aankomst op een klim van 4 kilometer, dus Bettini is opnieuw kanshebber. En wij weten wat ons te doen staat.
Tot morgen, Servais


door Kim
Uitslag 2e etappe (geplaatst om 17u00)

Uitslag van de 2e etappe
Algemeen klassement

1 BETTINI Paolo ITA QSI 4:03'19
2 ZABEL Erik GER TEAM MILRAM
3 KHALILOV Mikhaylo UKR LPR TEAM

167 KNAVEN Servais NED QSI op 10'34


Klik HIER voor de volledige uitslag

1 BETTINI Paolo ITA QSI 8:11'54
2 ZABEL Erik GER TEAM MILRAM 8
3 KHALILOV Mikhaylo UKR LPR TEAM 16

183 KNAVEN Servais 71 NED QSI op 14'44

Klik HIER voor de volledige uitslag


3e etappe:
De 3e etappe gaat morgen van AVEZZANO naar PAGLIETA over een afstand van 183 km. De etappe gaat van start om 10u50 en de finsh is voorzien rond 15u45
Klik HIER voor het kaartje van de 3e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 3e etappe

 



. woensdag 8 maart 2006



door Servais
1e etappe Tirreno Adriatico (geplaatst om 17u35)

Het was vandaag een typische Bettini-aankomst: op een klim van 4 kilometer. Onze opdracht was dus eigenlijk "heel simpel": zorgen dat alles bij elkaar is aan de voet van de klim.
Na een paar kilometer reden 3 renners weg en in het peloton ging het heel rustig. Ze pakten heel snel 9 minuten en na 20 kilometer zijn we al begonnen met de achtervolging. Eerst 1 van ons, 1 van Liquigas en 1 van Barloworld. De voorsprong bleef stabiel. Na een kilometer of 80 gingen er meer renners meerijden, ook van andere ploegen en de voorsprong liep langzaam terug. Ik heb zelf bijna de hele dag mee op kop gereden, tot op 4,5 kilometer van de finish. Het ging best lekker. Aan de voet van de klim werden de koplopers ingelopen en op hetzelfde moment eigenlijk ben ik gelost. De laatste kilometers heb ik op het gemak gereden en op iets meer dan een kilometer van de finish hoorde ik dat Paolo had gewonnen. Mooi!!!
Morgen dus weer op kop rijden, minder mooi. Of eigenlijk, wel mooi. Mooi, maar lastig, laten we maar zeggen. Op kop rijden voor mannen als Bettini en Boonen is eigenlijk altijd de moeite waard, als je ziet hoe vaak dat ze het aan de finish afmaken.
Tot morgen, Servais



door Kim
Uitslag 1e etappe (geplaatst om 17u30)

Uitslag van de 1e etappe
Algemeen klassement

1 BETTINI Paolo ITA QSI 4:08'55
2 ZABEL Erik GER MILRAM
3 HUSHOVD Thor NOR C. AGRICOLE

184 KNAVEN Servais NED QSI 3'50


Klik HIER voor de volledige uitslag

1 BETTINI Paolo ITA QSI 4:08'45
2 ZABEL Erik GER MILRAM op 4'
3 HUSHOVD Thor NOR C AGRICOLE op 6'

184 KNAVEN Servais NED QSI op 4'00

Klik HIER voor de volledige uitslag


2e etappe TIVOLI - FRASCATI (Km 171)

De 2e etappe gaat morgen van TIVOLI naar FRASCATI over een afstand van 171 km. De etappe gaat van start om 11u25 en de finsh is voorzien rond 15u40

Klik HIER voor het kaartje van de 2e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 2e etappe

 



. dinsdag 7 maart 2006



door Kim
Servais morgen in de Tirreno Adriatico

De afgelopen edities van de Tirreno-Adriatico werden vaak omschreven als 'sprinterswedstrijd'. Voor dit jaar heeft de organisatie een ander scenario in gedachten. Eerst komen de sprinters nog aan het woord, maar naar gelang de ronde zal vorderen worden de ritten moeilijker. De vijfde etappe is een individuele tijdrit, voor het eerst sinds 2002, over 20 kilometer. In de zesde etappe mogen de renners gaan klimmen halen. Er zal dan worden gefinisht op een col van 1105 meter hoogte.

De Quick Step Ploeg: Serge Baguet, Paolo Bettini, Davide Bramati, Steven De Jongh, Servais Knaven, Filippo Pozzato, Bram Tankink, Kevin Van Impe.


Een overzicht van de ritten:


08/03, 1e rit: Tivoli - Tivoli (167 km)
09/03, 2e rit: Tivoli - Frascati (171 km)
10/03, 3e rit: Avezzano - Paglieta (183 km)
11/03, 4e rit: Paglieta - Civitanova Marche (219 km)
12/03, 5e rit: Servigliano - Servigliano (20 km, ITT)
13/03, 6e rit: San Benedetto del Tronto - San Giacomo (164 km)
14/03, 7e rit: Campli - San Benedetto del Tronto (166 km)

Klik HIER voor het kaartje van de Tirreno Adriatico


1e etappe TIVOLI - TIVOLI (Km 167)
Morgen de 1e etappe in de Tirreno Adriatico met start en finish in Tivoli. De etappe gaat van start om 11u40 en de finsh is voorzien rond 15u30
Klik HIER voor het kaartje van de 1e etappe
Klik HIER voor het profiel van de 1e etappe



. maandag 6 maart 2006



door Servais
Giro di Lucca (geplaatst om 23u10)

Als 35 jarige moet je ook op je verjaardag gewoon werken. Niet dat ik dat erg vond, hoor. Hier in Italie is het tenminste lekker weer: een graad of 12 en zon. Daar was ik wel aan toe, na de kou en sneeuw van de afgelopen weken.
De wedstrijd van vandaag was niet zo heel lastig. Een paar klimmetjes van 3 kilometer en voor de rest vlak. Een wedstrijd dus met zo goed als zeker een massasprint. Zeker als Petacchi aan de start staat, en dan ook nog eens in zijn achtertuin. De wedstrijd draaide dan ook uit op een massasprint en Petacchi won.
Met mij ging het eigenlijk best lekker, alhoewel ik dat niet gedacht had. Ik ben gisteren namelijk begonnen met een antibiotica kuur, omdat ik last had van hoofd- en oorpijn. Ik voel me vandaag echter een stuk beter en ik hoop dat het ergste achter de rug is.
Vanavond gaan we nog even mijn verjaardag vieren hier. Een stuk taart en een glaasje champagne op mijn kosten, is al besteld.



door Kim
De uitslag (geplaatst om 18u15)

Uitslag van de Giro Di Lucca
1 PETACCHI Alessandro ITA MRM TEAM MILRAM 4:22'39
2 CORIONI Claudio ITA LAM LAMPRE - FONDITAL 4:22'39 op 0 sec
3 ZABEL Erik GER MRM TEAM MILRAM 4:22'39 op 0 sec

67 KNAVEN Servais NED QSI QUICKSTEP - INNERGETIC 4:23'03 op 24 sec

 


door Kim
Servais is vandaag jarig (geplaatst om 07u00)

Er is er vandaag eentje jarig in huize Knaven. Servais wordt vandaag 35 jaar.

Het feestvarken is helaas niet thuis. Tja, er zal vandaag gekoerst moeten worden in de Giro di Lucca.

Gefeliciteerd Servais !


Vanavond volgt er natuurlijk weer een verslagje vanuit Italië.

 

 


. zaterdag 4 maart 2006



door Kim
Servais morgen naar Italië (geplaatst om 16u51)

Servais vliegt morgenmiddag om 14u30 vanuit Charleroi naar Pisa waar de ploeg rond 16u00 zal landen. Maandag staat de Giro di Lucca op het programma en vanaf woensdag rijdt Servais de Tirreno Adriatico. Trouwens, vorig jaar won Servais de 5e etappe in de Tirreno Adriatico.

Maar eerst dus maandag nog de Giro di Lucca. Deze wedstrijd gaat maandagochtend 11u van start aan de Viale della Repubblica in Fornaci Di Barga. In totaal worden er 194 km afgelegd met onderweg 3 beklimmingen. In de finale wordt er 1 ronde over 28,3 km gereden en dan nog eens 3 rondjes van 12,3 km over een plaatselijk parcours.
De finish is voorzien rond 16u aan de Via delle Piscine in Capannori.

Een verslagje van Servais volgt natuurlijk maandagavond op de website.


Klik HIER voor het profiel van de wedstrijd
Klik HIER voor het kaartje van de wedstrijd

 

 


. woensdag 1 maart 2006



door Kim
Nieuwe column 'Aan de kant' (geplaatst om 19u45)


Afgelopen week schreef Evert weer een schitterende column. Zijn bezoek aan de Omloop Het Volk inspireerde hem voor het schrijven van deze column. Veel plezier met 'Aan de Kant'.

Klik hier voor de column

 



Klik hier voor het nieuws van februari